IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• чл.52. (4) Никой не може да бъде подлаган принудително на лечение и на санитарни мерки освен в предвидените от закона случаи.
    И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Кой член, не мисля, в Конституцията на Б-я думата ваксина фигурира?
      Хайде, нАправете си домашното малко, какво мислиш и знаеш е безпредметно, напиши в Гугъл - Задължителна ли е по закон ваксинацията в НРБ ?

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Конституцията казва, че не е задължителна ваксинацията.
        Само, че ако откажат да запишат детето ти в по-горе клас или не можеш да ползваш социални услуги какво правиш ?
        Кой член, не мисля, в Конституцията на Б-я думата ваксина фигурира?

Коментар

• Вместо милиарди за качествена храна и силна имунна система, те дават милиарди за милиарди ваксини - да са биле достъпни за всеки - отрова за имунната сисмтема.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
            Слушайте какво ни готвят - достъпна ваксина в милиарди дози, не знам как не ги срам да питат дали щяла да бъде достъпна за всички, а не питат дали ще има хора, които не се интересуват и не искат тази ваксина, не знам и защо харчат толкова милиарди за тая отрова:
            https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/...gabriel.449944
            Конституцията казва, че не е задължителна ваксинацията.
            Само, че ако откажат да запишат детето ти в по-горе клас или не можеш да ползваш социални услуги какво правиш ?

Коментар

• В Сингапур се появиха автоматични кабини за дезинфекция, които унищожават 99 процента от всички вируси и бактерии

Снимка: AP Сингапур, 16 май /БТА/
              В Сингапур се появиха автоматични кабини за дезинфекция, в които могат да бъдат унищожени 99 процента от всички вируси и бактерии, съобщи днес в. "Стрейтс таймс", цитиран от ТАСС.
              Човек трябва да остане в кабината 10-20 сек., докато средствата за дезинфекция унищожат микробите по повърхността на кожата и предметите. Според създателите на кабината използваните вещества са напълно безвредни за човека, който може да диша свободно, докато е вътре.
              Нововъведението струва 4500 сингапурски долара (3100 американски) и може да обслужва до 150 души на ден.
              Същевременно в Сингапур експериментално е въведен и южнокорейски аналог, който струва 7700 американски долара.

А ТУК СПОРЕД ББ ТРЯБВА ДА СМЕ ЩАСТЛИВИ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО МУ..

Получихте рядък шанс да ви управлявам! Това каза премиерът Бойко Борисов към гражданите при свое посещение днес на участък от газовия интерконектор България-Гърция при селата Орлово и Мандра.
              Last edited by Kiro; 16.05.2020, 21:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                https://m.fakti.bg/mnenia/474533-doc...5zOHMeCsvkKnaM Доц. Мангъров пред ФАКТИ: Затворихме държавата на сляпо, сега така я отваряме

Освен Швеция, друг пример е Беларус, там са същата порода, каквито сме ние. Да не се окаже, че в момента в Европа най-големият епидемиолог, с най-адекватни действия, колкото и да звучи парадоксално, е президентът на тази страна Александър Лукашенко, въпреки всичките му кусури.
                Това което правят Швеция и Беларус е игра на руска рулетка. Според мен нацелиха куршума.

Беларус смъртността им е добре засега (въпреки големия брой заразени), просто щото заразата е отскоро при тях. На месец след Швеция са по графиките. Т.е. трябва да се заразят хората, да поболедуват малко, да ги влязат в болница да ги полекуват малко, да ги интубират и чак тогава идва фаталния край.

И дали смъртността ще почне да им се вдигна вдига както в Швеция - предстои да видим след 2-3 седмици, месец може би.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                  Хубава новина, не че някога съм се съмнявал, че се изгражда имунитет, но са провели достатъчно репрезентативно изследване в щатите. 99% от прекаралите китайската чума имат имунитет и силни антитела. Една от опорките на апокалиптиците отече в канала. Евала на Мангъров, от 2 месеца чертае пътна карта и всичко се случва дето се вика до ден.

https://www.nature.com/articles/s41591-020-0913-5
                  Да, де, ама само 9% получават имунитет и не е ясно за колко седмици само.

Коментар

• Слушайте какво ни готвят - достъпна ваксина в милиарди дози, не знам как не ги срам да питат дали щяла да бъде достъпна за всички, а не питат дали ще има хора, които не се интересуват и не искат тази ваксина, не знам и защо харчат толкова милиарди за тая отрова:
                    https://www.dnes.bg/obshtestvo/2020/...gabriel.449944

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Нещо не много неочаквано от БНР:

Следва цунами от ракови заболявания, открити късно заради идиотията "корона". Кой знае и колко хора са умрели от инфаркти, защото не са потърсили навременна помощ, уплашени от коронаистерията?
                      Кардиоложката, при която ходя, каза, че точно това обсъжда с колегите.
                      И това ще мине ...

Коментар

• Нещо не много неочаквано от БНР:
                        Би Би Си: Психиатри предупреждават за цунами от психични заболявания заради карантината

Психиатри предупреждават за цунами от психични заболявания заради карантината, под която беше поставено близо четвърт от човечеството, съобщава Би Би Си.

Специалистите са особено притеснени за децата и възрастните, които не са получили навременна помощ заради затворени училища, изолацията и страха от болници.

"Основното ни притеснение е, че по време на карантината хората трупат проблеми, но са твърде уплашени да потърсят помощ. Това ще доведе до цунами от психически проблеми," заяви професор Уенди Бърн от кралския колеж по психиатрия.

Проучване сред 1 300 британски психиатри показва увелечиние с 43% на спешните случаи, докато рутинните им прегледи са намалели почти наполовина.
                        Следва цунами от ракови заболявания, открити късно заради идиотията "корона". Кой знае и колко хора са умрели от инфаркти, защото не са потърсили навременна помощ, уплашени от коронаистерията?
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от oldy Разгледай мнение
                          Ще започна с това, че не се смятам за особено интелигентен, което ме кара да се съмнявам колко полезна е идята ми. Все пак ще я споделя.
                          Мисля, че не толкова моментната ситуация (заразени, жертви, мерки и т.н.) вълнува хората в България, колкото страховете и притесненията, свързани с неясното близко бъдеще. Успяхме ли да се измъкнем или лошото тепърва предстои.
                          Нещото, което по мое скромно мнение би помогнало много, е една малка статистика. Не е лесно, но не и невъзможно да се извлече. Две неща:
                          1. Броят на постоянно живеещите във Великобритания, Испания, Италия и Франция (4 държави са като че ли достатъчни) българи.
                          2. Броят на починалите от коронавирус българи в тези държави.
                          От там нататък е ясно. Сравнява се смъртността с тази на съответната държава, както и с тази в България. Тъй като според всички при нас процесът върви със закъснение, така ще можем да погледнем малко напред в бъдещето (а и да си дадем частичен отговор за БЦЖ).
                          Иска ми се да направя още една дузина уточнения, но съм скаран с писането. Това го оставям на всеки един четящ.
                          Много е малка извадката - 100к българи на 50-80млн население.
                          При ниската заболеваемост - 1%, ако е по малка на българите 0,1% това са 100-на души, 0-5 смъртни случаи.
                          Трябва да се сравняват сравними неща - да падне едно дистанционно на главата на човек и муха са съвсем различни резултатите .
                          Най-близко са източна и западна германия - там въпреки омешването има разлика в смъртността 3 пъти. Значима е. А при сравнение на източна Европа и западна стига над 20 пъти. Беларус и Швеция че са много подобни. Ако сравним с Белгия отива над 50 пъти. Даже и като сравниш Русия с испания, италия, ЮК е 10 пъти.
                          Това обаче няма да ни помогне за бъдещото. Важен е т.нар стаден имунитет, а ние сме много далеч от него. Навсякъде. Единствената надежда да няма 2-ра вълна е 50-80% от хората да са неподатливи на заразяване, справят се без специално активиране на имунната система
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Хубава новина, не че някога съм се съмнявал, че се изгражда имунитет, но са провели достатъчно репрезентативно изследване в щатите. 99% от прекаралите китайската чума имат имунитет и силни антитела. Една от опорките на апокалиптиците отече в канала. Евала на Мангъров, от 2 месеца чертае пътна карта и всичко се случва дето се вика до ден.

https://www.nature.com/articles/s41591-020-0913-5

Коментар

• Ще започна с това, че не се смятам за особено интелигентен, което ме кара да се съмнявам колко полезна е идята ми. Все пак ще я споделя.
                              Мисля, че не толкова моментната ситуация (заразени, жертви, мерки и т.н.) вълнува хората в България, колкото страховете и притесненията, свързани с неясното близко бъдеще. Успяхме ли да се измъкнем или лошото тепърва предстои.
                              Нещото, което по мое скромно мнение би помогнало много, е една малка статистика. Не е лесно, но не и невъзможно да се извлече. Две неща:
                              1. Броят на постоянно живеещите във Великобритания, Испания, Италия и Франция (4 държави са като че ли достатъчни) българи.
                              2. Броят на починалите от коронавирус българи в тези държави.
                              От там нататък е ясно. Сравнява се смъртността с тази на съответната държава, както и с тази в България. Тъй като според всички при нас процесът върви със закъснение, така ще можем да погледнем малко напред в бъдещето (а и да си дадем частичен отговор за БЦЖ).
                              Иска ми се да направя още една дузина уточнения, но съм скаран с писането. Това го оставям на всеки един четящ.

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Кои са умните хора в щаба? Майтапчийски и Кантарджиев ли? Който тръбяха няма страшно просто грипче. Вчера Каракачанката е казал че още от февруари майтапчийски бил приготвил във ВМА легла и нз си какво за да бори коронавируса. Натегач е майтапчийски. Кариерист нищо друго. Подлога която е доста хитра и умна. И докато ни разправяше с пияндето как това е по-леко от грип, маските ичезнаха и бяха продадени в Китай.
                                Така като го напишеш и излиза като че разпространяваш фалшива новина...

В карая февруари Мутафчииска казва - че тогава на конференция в Германия в панел посветен специално накорона вируса немските вирусолози са им обяснили че не е по опасен от грип

Ето ти я същата операция по изнасяне на маските проведена от китайците през компания за недвижими имоти в Австралия докато разпространяват глупости през сзо че е като грип
                                Second company sent ‘90 tonnes’ of Australian medical supplies to China

https://www.news.com.au/finance/busi...d0f34713b2f008

В момента се оплакваш че българското контра разузванаване не е реагирало по добре в третирането на китай като враг от разузнаванията на 5 eyes (както наричат сборните доклана на САЩ, УК, Австралия, Нова Зеландия и канада)
                                mWPCloud.com

Коментар

Working...
                                X