В края на другата седмица ще се види кое накъде е ,сега няма смисъл да си мерим егото.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът прерастна в пандемия (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
-Генералът е лекар, сър!
- Лекар, лекар, ама генерал, Джеймс......
Коментар
-
Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
Кои са умните хора в щаба? Майтапчийски...................................... ...............
- Лекар, лекар, ама генерал, Джеймс......И това ще мине ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
През цялото време аз твърдя, че там в щаба са умни хора, а ти твърдиш, че са глупаци. Кой ли от двамата е прав, предвид факта, че за тебе целия свят са глупаци, и аз в това число, а ти си непризнат от никого гений? Да попитаме ли Дънинг или Крюгер?
- 4 Харесвания
Коментар
-
През цялото време аз твърдя, че там в щаба са умни хора, а ти твърдиш, че са глупаци. Кой ли от двамата е прав, предвид факта, че за тебе целия свят са глупаци, и аз в това число, а ти си непризнат от никого гений? Да попитаме ли Дънинг или Крюгер?
Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.
Коментар
-
https://m.fakti.bg/mnenia/474533-doc...5zOHMeCsvkKnaM Доц. Мангъров пред ФАКТИ: Затворихме държавата на сляпо, сега така я отваряме
Освен Швеция, друг пример е Беларус, там са същата порода, каквито сме ние. Да не се окаже, че в момента в Европа най-големият епидемиолог, с най-адекватни действия, колкото и да звучи парадоксално, е президентът на тази страна Александър Лукашенко, въпреки всичките му кусури.
- 1 like
Коментар
-
Другите са жалки щото се навили да му слугуват за няколко гроша.
Като каза гений - много от познатите точно така ми викат. Джини, бой джиниъс. Не съм си го измислил аз. Моето си е бота, то и то не е мое ама ми е от чавдарските години
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Да и плюя на системата дето може да обработи само 100 бройки … вкара 10-на в болница
И това с колко лекари, оборудване ..
Само плямпанията на штаба не могат да избият.
За планирането - тотално неадекватно - 2-3 пика, а то няма ни един. Планира се когато не можеш да обработиш всички случай. Нашите решиха да не работят, и принудиха всички да не работят, че да не им се налага да свършат нещо.
В началото ги оправдавам = страх лозе пази. Ама мерките които само пречат, бомбастичните глоби и в същото време ТЕ НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.
Напротив разпореждат да не се работи, отказват проби, отказват изследвания.
Имаме уникален късмет че не ни тръшка, не тръшка и съседите ни, не тръшка и БЕЛАРУС.
Без значение мерките които се вземат на държавно ниво …
В китай взеха мерки и вируса успяха да е практически САМО в Ухан (99%).
В БГ такова нещо няма - навсякъде по малко. Карантина, КПП - никакъв ефект.
Това малко е чист късмет.
Софиянци които много ги плюеш, че били подписали смъртната присъда на провинцията само щото си правили кефа.
Дали има и 1 случай доказан, че разхождането им е причина за заразяване. Никога не са споменавали такова нещо.
Само празни приказки на тиквата, и ти кълвеш на гола кукичка, ние великодушно
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеArrested for not wearing a mask in NY
Два респиратора от този модел причиниха пожари в болници в Санкт Петербург и Москва, при които загинаха общо шестима души. Според властите пожарите са били причинени от късо съединение в респираторите модел „Авента-М”.
Десетки апарати за командно дишане от този модел бяха доставени миналия месец в Съединените щати като помощ в борбата с коронавируса. Според американски и руски медии респираторите не са били използвани в САЩ и скоро ще бъде изпратени обратно в Русия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
Много прав си е Матеев даже, ами вземи акъл от него или спри да се заяждаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Има основания да се смята ,че заболели от Ковид 19 в България е имало още януари месец,но тогава не е обърнато внимание като се е смятало,че
това е грип тип" В".
За хепа филтрите - практически ще спират всички - той не е сам вируса, лети в групи, с капки и т.н.
С времето все по малко пази и след няколко часа най-късно трябва да се смени
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Ами различното е, че се натрупа нова информация, която не се знаеше на 13-ти март. Иначе както тогава, така и сега, се е търсело РАЗУМЕН БАЛАНС между строгост на мерките и контролиране на броя на новозаразените.
И ако тогава все още нямаше никаква статистическа информация, и решенията се вземаха от позицията на намаляване на риска, сега вече има достатично голяма натрупана статистическа информация, и решенията вече се вземат на принципа ПЛАНИРАН МАЛЪК БРОЙ НА НОВОЗАРАЗЕНИТЕ. Тоест този брой вече подлежи на някакво изчисление и планиране, и има една доста добра представа до какво намаление или увеличение може да доведе налагането или отмяната на всяка една мярка.
Явно правителството е изчислило, че с до 100 броя новозаразени на ден здравната система може да се справи, и затова е въвело този ориентир, като се опитва да поддържа броя на новозаразените под неговото ниво. Аз бих направил същото, само където нямам информация колко трябва да е лимита, под който можем да сме спокойни, и над който трябва да стягаме коланите. Правителството обаче я има тази информация и предполагам умни хора са я сметнали тази бройка (100 човека), така че нека да не лаем хей така заради спортната злоба, а да го приемем на сериозно това число, и да се съобразяваме с него.
И това с колко лекари, оборудване ..
Само плямпанията на штаба не могат да избият.
За планирането - тотално неадекватно - 2-3 пика, а то няма ни един. Планира се когато не можеш да обработиш всички случай. Нашите решиха да не работят, и принудиха всички да не работят, че да не им се налага да свършат нещо.
В началото ги оправдавам = страх лозе пази. Ама мерките които само пречат, бомбастичните глоби и в същото време ТЕ НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.
Напротив разпореждат да не се работи, отказват проби, отказват изследвания.
Имаме уникален късмет че не ни тръшка, не тръшка и съседите ни, не тръшка и БЕЛАРУС.
Без значение мерките които се вземат на държавно ниво …
В китай взеха мерки и вируса успяха да е практически САМО в Ухан (99%).
В БГ такова нещо няма - навсякъде по малко. Карантина, КПП - никакъв ефект.
Това малко е чист късмет.
Софиянци които много ги плюеш, че били подписали смъртната присъда на провинцията само щото си правили кефа.
Дали има и 1 случай доказан, че разхождането им е причина за заразяване. Никога не са споменавали такова нещо.
Само празни приказки на тиквата, и ти кълвеш на гола кукичка, ние великодушноНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Той се увлича. „Правителството е изчислило”. Точно, колкото беше „изчислило” едно друго правителство преди време (при това, с многобповече специалисти и повече кадърни хора) едни безумно завишени изкупни цени за тока от ФЕЦ и му създаде оптималната среда за виреене и шмулене на кинти от папагали. За моя беда, и аз се бях хванал но, било писано Овреме да преразгледам възгледите си. Та, Матейко бърка наличността на много информация със способността, да се вадят верните изводи. Това му увлечение (вижда се, още не е осъзнал факта, че е точно увлечение, щото на него му се иска да е прав) в момента, го прави пристрастен и управляем но, кой съм аз, да го освестявам. По-сбъркано управление от сегашното не сме имали и, ако и да имаме известни предимства пред останалата Европа, изглежда, съвсем не са тези, дето Матеев си мисли. Ама е забавен и звучи яко.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеКакво излезе, че Мангъров все пак е прав..
Коментар
Коментар