IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В края на другата седмица ще се види кое накъде е ,сега няма смисъл да си мерим егото.

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение

-Генералът е лекар, сър!
      - Лекар, лекар, ама генерал, Джеймс......

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение

Кои са умните хора в щаба? Майтапчийски...................................... ...............
        -Генералът е лекар, сър!
        - Лекар, лекар, ама генерал, Джеймс......
        И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

През цялото време аз твърдя, че там в щаба са умни хора, а ти твърдиш, че са глупаци. Кой ли от двамата е прав, предвид факта, че за тебе целия свят са глупаци, и аз в това число, а ти си непризнат от никого гений? Да попитаме ли Дънинг или Крюгер?
          Кои са умните хора в щаба? Майтапчийски и Кантарджиев ли? Който тръбяха няма страшно просто грипче. Вчера Каракачанката е казал че още от февруари майтапчийски бил приготвил във ВМА легла и нз си какво за да бори коронавируса. Натегач е майтапчийски. Кариерист нищо друго. Подлога която е доста хитра и умна. И докато ни разправяше с пияндето как това е по-леко от грип, маските ичезнаха и бяха продадени в Китай. После същитят този майтапчийски изнесе слова как ще мрем като мухи как трабвало да пази бабите и дядовците ни в ревлив тон с почти просълзени очи. И този човек ли е умен? Той е хитър и му го признавам. Добре си изигра картите в своя полза. Менте генерал. Много умен ли беше майтапчийски като разрешиха на 300К да се изнесат от София и прави брифинги в 23 часа да забранява излизането? Е на кой забрани на шепата останали а не на болшинството които излезнаха. Много умни хора има, много. Затова това ще е новият президент генерал майтапчийски. По умен обаче знаеш ли кой е? Народа. Народа си заслужава и Vladi Goranov и въобще цялата съдба, защото е толкова умен колкото и щаба. Ето затова Булгаристан е последна дупка на кавала.

Коментар

През цялото време аз твърдя, че там в щаба са умни хора, а ти твърдиш, че са глупаци. Кой ли от двамата е прав, предвид факта, че за тебе целия свят са глупаци, и аз в това число, а ти си непризнат от никого гений? Да попитаме ли Дънинг или Крюгер?
            Не са съвсем глупави, но определено са услужливи мекерета.

Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• https://m.fakti.bg/mnenia/474533-doc...5zOHMeCsvkKnaM Доц. Мангъров пред ФАКТИ: Затворихме държавата на сляпо, сега така я отваряме

Освен Швеция, друг пример е Беларус, там са същата порода, каквито сме ние. Да не се окаже, че в момента в Европа най-големият епидемиолог, с най-адекватни действия, колкото и да звучи парадоксално, е президентът на тази страна Александър Лукашенко, въпреки всичките му кусури.

Коментар

Глупак е еднокнижния.
                Другите са жалки щото се навили да му слугуват за няколко гроша.
                Като каза гений - много от познатите точно така ми викат. Джини, бой джиниъс. Не съм си го измислил аз. Моето си е бота, то и то не е мое ама ми е от чавдарските години
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Да и плюя на системата дето може да обработи само 100 бройки … вкара 10-на в болница
                  И това с колко лекари, оборудване ..
                  Само плямпанията на штаба не могат да избият.
                  За планирането - тотално неадекватно - 2-3 пика, а то няма ни един. Планира се когато не можеш да обработиш всички случай. Нашите решиха да не работят, и принудиха всички да не работят, че да не им се налага да свършат нещо.
                  В началото ги оправдавам = страх лозе пази. Ама мерките които само пречат, бомбастичните глоби и в същото време ТЕ НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.
                  Напротив разпореждат да не се работи, отказват проби, отказват изследвания.
                  Имаме уникален късмет че не ни тръшка, не тръшка и съседите ни, не тръшка и БЕЛАРУС.
                  Без значение мерките които се вземат на държавно ниво …
                  В китай взеха мерки и вируса успяха да е практически САМО в Ухан (99%).
                  В БГ такова нещо няма - навсякъде по малко. Карантина, КПП - никакъв ефект.
                  Това малко е чист късмет.
                  Софиянци които много ги плюеш, че били подписали смъртната присъда на провинцията само щото си правили кефа.
                  Дали има и 1 случай доказан, че разхождането им е причина за заразяване. Никога не са споменавали такова нещо.
                  Само празни приказки на тиквата, и ти кълвеш на гола кукичка, ние великодушно

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                    Arrested for not wearing a mask in NY
                    Службата за здравен надзор „Росздравнадзор" постанови спиране на употребата на апаратите за командно дишане „Авента-М”, произведени след 1 април от уралска компания, която е дъщерна компания на руския държавен конгломерат „Ростек".

Два респиратора от този модел причиниха пожари в болници в Санкт Петербург и Москва, при които загинаха общо шестима души. Според властите пожарите са били причинени от късо съединение в респираторите модел „Авента-М”.

Десетки апарати за командно дишане от този модел бяха доставени миналия месец в Съединените щати като помощ в борбата с коронавируса. Според американски и руски медии респираторите не са били използвани в САЩ и скоро ще бъде изпратени обратно в Русия.

Коментар

• Arrested for not wearing a mask in NY

Pause
                      Mute
                      Loaded: 0%
                      Progress: 0%

Remaining Time-1:55
                      Fullscreen

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение

Много прав си е Матеев даже, ами вземи акъл от него или спри да се заяждаш
                        Аз ли се заяждам? Вижда се, не следиш нещата внимателно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Има основания да се смята ,че заболели от Ковид 19 в България е имало още януари месец,но тогава не е обърнато внимание като се е смятало,че
                          това е грип тип" В".
                          това е основателно съмнение. Още преди 2-3 месеца сигурно го споделих. Никъде не видях 2-ра грипна вълна по света. Може и да е имало, но не се е набила на очи. Никой обаче не си и прави труда да сподели дали са изследвали, да споделят резултати.
                          За хепа филтрите - практически ще спират всички - той не е сам вируса, лети в групи, с капки и т.н.
                          С времето все по малко пази и след няколко часа най-късно трябва да се смени

Коментар

Ами различното е, че се натрупа нова информация, която не се знаеше на 13-ти март. Иначе както тогава, така и сега, се е търсело РАЗУМЕН БАЛАНС между строгост на мерките и контролиране на броя на новозаразените.

И ако тогава все още нямаше никаква статистическа информация, и решенията се вземаха от позицията на намаляване на риска, сега вече има достатично голяма натрупана статистическа информация, и решенията вече се вземат на принципа ПЛАНИРАН МАЛЪК БРОЙ НА НОВОЗАРАЗЕНИТЕ. Тоест този брой вече подлежи на някакво изчисление и планиране, и има една доста добра представа до какво намаление или увеличение може да доведе налагането или отмяната на всяка една мярка.

Явно правителството е изчислило, че с до 100 броя новозаразени на ден здравната система може да се справи, и затова е въвело този ориентир, като се опитва да поддържа броя на новозаразените под неговото ниво. Аз бих направил същото, само където нямам информация колко трябва да е лимита, под който можем да сме спокойни, и над който трябва да стягаме коланите. Правителството обаче я има тази информация и предполагам умни хора са я сметнали тази бройка (100 човека), така че нека да не лаем хей така заради спортната злоба, а да го приемем на сериозно това число, и да се съобразяваме с него.
                            Да и плюя на системата дето може да обработи само 100 бройки … вкара 10-на в болница
                            И това с колко лекари, оборудване ..
                            Само плямпанията на штаба не могат да избият.
                            За планирането - тотално неадекватно - 2-3 пика, а то няма ни един. Планира се когато не можеш да обработиш всички случай. Нашите решиха да не работят, и принудиха всички да не работят, че да не им се налага да свършат нещо.
                            В началото ги оправдавам = страх лозе пази. Ама мерките които само пречат, бомбастичните глоби и в същото време ТЕ НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА.
                            Напротив разпореждат да не се работи, отказват проби, отказват изследвания.
                            Имаме уникален късмет че не ни тръшка, не тръшка и съседите ни, не тръшка и БЕЛАРУС.
                            Без значение мерките които се вземат на държавно ниво …
                            В китай взеха мерки и вируса успяха да е практически САМО в Ухан (99%).
                            В БГ такова нещо няма - навсякъде по малко. Карантина, КПП - никакъв ефект.
                            Това малко е чист късмет.
                            Софиянци които много ги плюеш, че били подписали смъртната присъда на провинцията само щото си правили кефа.
                            Дали има и 1 случай доказан, че разхождането им е причина за заразяване. Никога не са споменавали такова нещо.
                            Само празни приказки на тиквата, и ти кълвеш на гола кукичка, ние великодушно

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Той се увлича. „Правителството е изчислило”. Точно, колкото беше „изчислило” едно друго правителство преди време (при това, с многобповече специалисти и повече кадърни хора) едни безумно завишени изкупни цени за тока от ФЕЦ и му създаде оптималната среда за виреене и шмулене на кинти от папагали. За моя беда, и аз се бях хванал но, било писано Овреме да преразгледам възгледите си. Та, Матейко бърка наличността на много информация със способността, да се вадят верните изводи. Това му увлечение (вижда се, още не е осъзнал факта, че е точно увлечение, щото на него му се иска да е прав) в момента, го прави пристрастен и управляем но, кой съм аз, да го освестявам. По-сбъркано управление от сегашното не сме имали и, ако и да имаме известни предимства пред останалата Европа, изглежда, съвсем не са тези, дето Матеев си мисли. Ама е забавен и звучи яко.
                              Много прав си е Матеев даже, ами вземи акъл от него или спри да се заяждаш

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                                Какво излезе, че Мангъров все пак е прав..
                                Прав,крив,седнал ,полегнал рано е да се каже.

Коментар

Working...
                                X