IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Та на въпроса с политиката на ББ. Той не е виновен за нищо станало в икономиката, щото от него нищо не зависи. Най-много да предприеме някакви тъпи мерки, които или няма да сработят или ще влошат нещата. Като ония на земеделската министърка, не искам да коментирам тъпотиите ... Обаче точно икономиката ще му изяде главата. Надявам се. Защото хората ще запомнят, че по негово време са загубили работата си, гладували са, не могат да си изплащат ипотеката и са си загубили жилището. И ще му теглят шута! Надявам се.
    От горното разбирам, че отново игнорираш всяка връзка между причина и следствие.
    Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    А сега за някакви мижави 60 умрели за два месеца ще разцепят вселената от сълзи и сополи! Какво е това, ако не е манипилирана изкуствена паника? КАКВО Е?
    Тоест, оплакването е от ниския брой жертви, така ли? И ако бяха 6000, щеше да си доволен? Или и тогава нямаше да си доволен и щеше да се надяваш да "теглят шута" на ББ, защото е неглижирал проблема и не се е справил с кризата?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev
      Умните хора, които вие наричате паникьори, си имат бели пари за черни дни. При това говорим не за 10 черни дни, а за поне 10 години с черни дни. Ти ми кажи как се изхитри с 5000 лева заплата за тебе и 2000 лева за сина си - как се изхитрихте само за 1-2 месеца да я закъсате? Къде ви е бил акъла досега, или сте на принципа "каквото се изчука, това трябва и да се изпука". Че те дори и първобитните хора са били по-предвидливи. Моето куче също е по-предвидливо - като му дам кокал или наденица, и отива някъде да си ги зарови като запас за черни дни.

Аз не мисля, че някъде в България има глупаци, които ще се оставят да я закъсат само с 30 дена криза. Ама те наистина трябва да са много глупави, ако го допуснат това. Учудвам се, че такива въобще е възможно да има, а още повече се учудвам, ако такива има във форума. Ей-боже - кучетата и маймуните са по-предвидливи.
      А бе момченце! Кой ти е казал че сме закъсали? И десет кризи да дойдат, аз няма да закъсам, детенце мамино. И синът ми няма нужда изобщо да работи.
      Ама ако някой тъпак предлага да ми даде пари, аз що да не му ги взема. Та ако ще даваш за да спра да пиша- давай десет хилядарки и цял месец ще си туря катинар. Може и два месеца. Аз не съм скъпчия.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Заразата се вмирисва от главата, или 10 антивирусни Божи заповеди

С вдигането на карантината властта се оттегля от ангажимента да ни пази от епидемията
        https://www.segabg.com/category-obse...RWJk-Ab6yVbKDw

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Мерси за въпросите. Както се казва.
          Никъде не съм казал, че ББ е виновен за спиране на дейността на фирмата. Казах че апокалиптосите със създаваната от тях паника са виновни. В световен мащаб. Матеев е един от тях и техен активен поддръжник. Не можеш да го отречеш. От тях е.
          Бойко Борисов няма вина за икономическата криза, която се оформя в България. Няма значение какви икономически мерки щеше да вземе. Кризата идва отвън, а България е държава с изключително отворена икономика и щом в Европа и Света има криза, то и у нас ще дойде, каквото и да прави което и да е правителство. Аз и никога не съм критикувал икономическите мерки на правителството.
          Не мога да понасям ограничаването на основни граждански права и свободи, което направи това правителство. Смятам че са абсолютно несъразмерни на степента на опасност от корона вируса. И напоследък се вижда, че те са били несъразмерни. Да припомня, че януари 2019та са умрели над 10 000 българи повече от януари 2020та. И това е заради някаква зараза тогава, вероятно грип. И НИКОЙ не се развълнува бе! Никой! А сега за някакви мижави 60 умрели за два месеца ще разцепят вселената от сълзи и сополи! Какво е това, ако не е манипилирана изкуствена паника? КАКВО Е?

Та на въпроса с политиката на ББ. Той не е виновен за нищо станало в икономиката, щото от него нищо не зависи. Най-много да предприеме някакви тъпи мерки, които или няма да сработят или ще влошат нещата. Като ония на земеделската министърка, не искам да коментирам тъпотиите ... Обаче точно икономиката ще му изяде главата. Надявам се. Защото хората ще запомнят, че по негово време са загубили работата си, гладували са, не могат да си изплащат ипотеката и са си загубили жилището. И ще му теглят шута! Надявам се.
          А за Матеев не ми пука какво е загубил в бизнеса или живота. Или за какво е загрижен. Аз си имам други грижи.
          И не ми дреме кой как ще възприеме писанията ми.
          Няма да повярваш, но този път ти сложих лайк. Поне на думи разсъждаваш правилно, но това не обяснява двата основни момента;
          1. Защо всячески се опитваш да докажеш, че няма епидемия и дори няма вирус
          2. Защо непрекъснато намесваш ББ като виновник за всичко, дори и когато няма вина, като например изгрева на слънцето

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение
            Законникът Матвеев да погледне, все пак, законите, в края на краищата.
            https://czpz.org/society/12334-2020-03-22-06-15-39

и т.н., много и тънъта, г-н "законник".
            Хубаво, но не говорим за грипна пандемия, така че недей да четеш законите както дявола чете евангелието.

На практика ББ и министерски съвет имаха правомощията всичките тези ограничения да ги наложат без да се съобразяват с какъвто и да било щаб. Просто щяха да ползват задкулисни съветници, така, както го правят много други лидери по света.

Това, че ББ реши публично да обяви кои са му задкулисните съветници, е повод за гордост и проява на публичност, а не повод за критики от злобари, които се чудят кого да оплюват само защото се е родил.
            Last edited by Mateev; 02.05.2020, 01:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender
              В каква фирма работи синко и за какъв пазар? Сигурен ли си, че ББ е виновен за спирането на дейноста? Или пък Матеев, ..... Човека е загрижен за друго и е жалко, че не го разбираш.
              Мерси за въпросите. Както се казва.
              Никъде не съм казал, че ББ е виновен за спиране на дейността на фирмата. Казах че апокалиптосите със създаваната от тях паника са виновни. В световен мащаб. Матеев е един от тях и техен активен поддръжник. Не можеш да го отречеш. От тях е.
              Бойко Борисов няма вина за икономическата криза, която се оформя в България. Няма значение какви икономически мерки щеше да вземе. Кризата идва отвън, а България е държава с изключително отворена икономика и щом в Европа и Света има криза, то и у нас ще дойде, каквото и да прави което и да е правителство. Аз и никога не съм критикувал икономическите мерки на правителството.
              Не мога да понасям ограничаването на основни граждански права и свободи, което направи това правителство. Смятам че са абсолютно несъразмерни на степента на опасност от корона вируса. И напоследък се вижда, че те са били несъразмерни. Да припомня, че януари 2019та са умрели над 10 000 българи повече от януари 2020та. И това е заради някаква зараза тогава, вероятно грип. И НИКОЙ не се развълнува бе! Никой! А сега за някакви мижави 60 умрели за два месеца ще разцепят вселената от сълзи и сополи! Какво е това, ако не е манипилирана изкуствена паника? КАКВО Е?

А за Матеев не ми пука какво е загубил в бизнеса или живота. Или за какво е загрижен. Аз си имам други грижи.
              И не ми дреме кой как ще възприеме писанията ми.
              Last edited by RUBLA; 02.05.2020, 12:32. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Ти покажи как ГОСПОДАРЯ ти без маска пее короначао.. Какви смешни въпроси задаваш..Има места за шофери в Бърза помощ има и частни линейки..Има и крадливи политици и ...
                Last edited by RUBLA; 02.05.2020, 12:31. Причина: Заяждане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Това е Маурицио Аривабене, бившият директор на отбора на "Ferrari" във Формула 1. Макар, че е на 63 години и е много богат, Маурицио не можел да стои спокойно вкъщи и да гледа как Италия се бори с коронавируса. Решил да се присъедини към тази борба и станал шофьор в Бърза помощ.
                  Много добър пример, респект! Сега ти покажи, как таксиметров шофьор, може да работи за Бъра помощ...

Коментар

• Законникът Матвеев да погледне, все пак, законите, в края на краищата.
                    https://czpz.org/society/12334-2020-03-22-06-15-39

В нашия случай, щабът е създаден със заповед на министър-председателя, а не с решение на Министерския съвет, което не е съществено от гледна точка на функциите му, но показва допълнително неглижиране на неговата роля.

За да стане съвсем ясно ви предлагам да видите как биха изглеждали нещата, ако на 26 февруари, вместо тази заповед на премиера, Правителството бе решило да приложи, приетият още през 2006 година „Национален план за готовност за грипна пандемия”. В него е разписано, че в случай на пандемия се създава Национален пандемичен комитет в състав:
                    1. Председател – определен от министър-председателя вицепремиер;
                    2. Заместник-председател – министърът на здравеопазването;
                    3. Членове:
                    3.1. заместник-министър на вътрешните работи;
                    3.2. заместник-министър на финансите;
                    3.3. заместник-министър на отбраната;
                    3.4. заместник-министър на труда и социалната политика;
                    3.5. заместник-министър на транспорта;
                    3.6. главният държавен здравен инспектор;
                    3.7. директорът на дирекция „Опазване и контрол на общественото здраве”, към МЗ
                    3.8. директорът на Националната здравноосигурителна каса;
                    3.9. директорът на Националната ветеринарномедицинска служба;
                    3.10. директорът на Националния център по заразни и паразитни болести;
                    3.11. директорът на Института по микробиология на БАН;
                    3.12. националните консултанти по епидемиология, вирусология и
                    инфекциозни болести;
                    4. Секретар – началник отдел „Надзор на заразните болести”, Министерство на
                    здравеопазването.
                    и т.н., много и тънъта, г-н "законник".
                    Last edited by 78-10; 02.05.2020, 00:54.

Коментар

• Това е Маурицио Аривабене, бившият директор на отбора на "Ferrari" във Формула 1. Макар, че е на 63 години и е много богат, Маурицио не можел да стои спокойно вкъщи и да гледа как Италия се бори с коронавируса. Решил да се присъедини към тази борба и станал шофьор в Бърза помощ.

А ТУК КРАДЕНЕ ЛЪЖИ ЗА СМЪТ И КОВЧЕЗИ И ПЕЕНЕ НА КОРОНАЧАО..

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid

Да не дава Господ. Винаги и във всичко ли си толкова неуверен? Посланията, които изпращаш - ама много често - объркват и най убедения (чети „нискоинтелигентен идиот”), т.е. мен.
                        Точно така - винаги съм неуверен и винаги разглеждам и анализирам бъдещи сценарии, опитвайки се да прогнозирам кой има по-голяма вероятност да се случи. Неувереноста ми идва от недостатъчните ми знания. Колкото повече чета (правя го ежедневно по няколко часа), толкова повече осъзнавам колко безгранично е знанието, което не го знам и за което дори и не съм чувал.

Между другото форума спомага за моята неувереност. Виждайки светлинните години разлика между моите познаия и невежеството на някои от опониращите ми малоумници в темата за търговски стратегии с ПМО, стигам до извода, че такива светлинни години разлика са възможни и в обратната посока - там, където е познанието, което не го знам, и за което си нямам никаква представа колко е обширно и необятно.

Във връзка с това си мисля, че малоумниците са големи щастливци. Ежедневно наблюдавам техните изцепки и тяхната увереност в правотата си, пишейки простотия след простотия. Тези хора така и ще си умрат прости, без дори и да осъзнаят колко прости са били през целия си живот.

Коментар

• National Guard Protecting Maryland's Coronavirus Tests in Undisclosed Location so Federal Government Can't Seize Them

By Emily Czachor On 4/30/20 at 5:03 PM EDT

Националната гвардия, охранява тестовете за коронавирус на Мериленд в неразкрито място, така че федералното правителство не може да ги конфискува

Губернатора пратил националната гвардия, щатската полиция и скрили тестовете. Предварително се погрижили самолета от Южна Корея да кацне точно на нужното летище!

От Emily Czachor На 30.04.2020 г. в 17:03 EDT

https://www.newsweek.com/national-gu...rnment-1501309
                          Last edited by alex1001111; 02.05.2020, 00:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
                            хдроксихолковин за превенция - в италия са направили справха за 65 000 пациенти които пият hydroxychloroquine за лупус или артрит от тези 65 000 има само 20 заразени нито едини в хоспитализиран или мъртъв

https://www.iltempo.it/salute/2020/0...-cov2-1321227/
                            Леченията са проба-грешка и най-добре е хората да чуват, това, което собственото им тяло им говори, както и реакциите му. Необходима е и отговорност. Повечето са като ритнати к...и зад опашките и бръмчат - не ги свърта по домовете им в почивните дни. Имаше задръствания в посока Зл.пясъци и съм убедена, че поне 2/3 от колите, които задръстваха "Княз Борис" можеха да си стоят на паркинзите.

Коментар

• хдроксихолковин за превенция - в италия са направили справха за 65 000 пациенти които пият hydroxychloroquine за лупус или артрит от тези 65 000 има само 20 заразени нито едини в хоспитализиран или мъртъв

https://www.iltempo.it/salute/2020/0...-cov2-1321227/
                              mWPCloud.com

Коментар

• Тоя слабичък вирус направо ме разочарова.....
                                Бе не можа ли да тръшне Боко, та да се израдва народа бе! Егаси тъпия вирус!
                                Дааа, нефелен вирус.

Коментар

Working...
                                X