IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

А аз се боя, че СЛЕДпандемийна, тази действителност, скоро може и да не стане. Като се замислиш, може да се проточи и по-дълго от пуснатите от Матеев „сценарии”. ТОВА ме притеснява.
    Този вариант също не може да с е изключи.
    Това, което знаем - убедено, категорично и доказано, все още е твърде малко. Е, по-коректно е да кажа: това, което знаят непосветените като мен.

А животът е шарен и предлага всякакви ребуси, които носят след себе си нови въпроси и още неяснотии.
    Конкретна житейска ситуация:
    Мой приятел от Германия има дъщеря и двама внуци - малки, под 10 години.
    Преди десет дни едното дете се разсополивило и показва ниска температура. Покрай другото, тестват го за Ковид и ... изненада! Ясно изразени антитела. Конкретното му състояние въобще не е свързано с инфекцията - нея вече я няма.
    Веднага тестват и другото дете - резултатът е аналогичен.
    Тестват майката - същата работа.

Второто дете и майката в момента нямали никакви оплаквания и признаци.
    Почва мъчително ровене в спомените и анкети за контакти и здравословни проблеми в близкото минало.
    Това е всичко, което беше споделено с мен, а аз счетох, че не е прилично да настоявам за подробности.

Останаха едни подозрения в мен, че така и така не е станало ясно, кой кого е заразил, а пък и имаше един намек, че би могло да се търси обяснение в някакви събития от немския Фашинг (нещо като техен карнавал), ама проблемът е, че фашингът в Германия беше в края на февруари.

Коментар

• Не забравяйте, че както се създават трудности от различен тип - икономически, социални и др., така се създават и възможности. Затова нека не сме толкова черногледи в дългосрочен план. Молът не работи, но сайтът за онлайн търговия и куриерската фирма сигурно са с увеличен оборот. Кафенето не работи, но пред аптеката е опашка от хора. Предприятие за обувки сигурно изпитва затруднение, но предприятието за дезинфектанти може би трудно смогва с поръчките. И т.н. Въпросът е хората колко бързо и успешно могат да се преориентират в професионален план.
      А и аз лично не се сещам за бизнес, който в дългосрочен план не може да се адаптира криво-ляво към условията. Сложното е в краткосрочен план, защото рязката промяна си е голямо предизвикателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Очевидно ако си сам на улицата на село нямаш нужда от маска, ако бягаш сутрин или вечер в парка и си сам - логично няма нужда от маска.

А иначе относно тестването казват че са тествали 45 000 човека (или теста не знам - но за човека говореха). При 45 000 теста и открити само 1500 случаи не е много ефективно - направо е безсмислено. Дали е верно това 45 000 не знам.

А иначе съм съгласен за контрола по границите. Тука сме го дъвкали многократно. Щото повечето нови идват отвън.

Даже си мисля, че това ще внесе много спор в ЕС. Някои страни могат и имат шансове да се очистят по-рано. Но при отворени граници и "препоръчителни" карантини мерки - нещата могат да почнат отначало. Тъкмо си се очистил с хиляди лишения и някой влезе и внесе заразата, щото не спазвал като хората карантината.

Всички влизащи да се тества, всички влизащи задължителна карантина на границата. Но ще почне рев че им се нарушават правилата. Рев за дискриминация и прочие.

А иначе едно време керваните с търговци като са вървели по време на чумата преди да влязат в някоя страна целия керван седи карантиран 14 дена на границата преди да продължи. Но сега ще почне рев що да седя с тоя, що да седя тука, що толкова да седя, ама аз не съм заразен.

Така че съм песимист за по-засиления граничен контрол, щото същите хора дето сега реват срещу мерките ще почнат и срещу граничния контрол да реват, а и ЕС ще почне рев че се нарушават правата на пътуващите.

С две думи ще се самоунищожим с тая слободия и със зачитането на индивидуалните права на разни вироглави индивиди.
        Чакай сега: Иде ли реч за общественото здраве, всички хленчения и крясъци, трябва да се прекратят. Пък и не вярвам, някой по света, толкова вече изстрадал и неясно колко още, имащ да страда от първата вълна, да вземе насериозно подобни брътвежи. И серсеми като Каролев, с подобни демонстративни изпълнения, трябва ЕФЕКТИВНО да си влязат в дранголника и да имат досттъчно време да осъзнаят, че нито са единствени, нито са богом помазани. Килията е индивидуална, да си говорят със стените, 'баси.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
          Вече е време да разсъждаваме (поне на теоретическо ниво) за живота в условията на следпандемийната действителност.

Субективната ми настройка и вярване е, че за някакъв неопределен период от време ще бъдем в тесни контакти и взаимна зависимост с новия ни придружител, а опитите за изваждане на поуки и изграждане на нова социална и хигиенна култура, в общия случай по-скоро са осъдени на предизвестено фиаско.

Както вече беше категорично констатирано простотията и арогантността на жителите на София ще доминират пространството в страната.
          Егоизмът и користта ще се опитат да завоюват нови територии в това объркано и преходно време.

Ето как авторът вижда бъдещата софийска действителност:
          Животът на един софиянец през 2021 година

В началото на демокрацията беше се появил един рекламен слоган на новопрохождащия български капитализъм, който по естествен начин неистово се стремеше към продажби, печалби и социално благоденствие:

Сега в София - скоро и в други градове!

Вече не си спомням каква точно простотия се опитваха да продадат тогава, но посланието звучеше едновременно глуповато и идиотски и същевременно с подкупваща и почти детска наивност.

И до ден днешен си е все така, ако не го е било нещо в София, значи го няма в страната.
          Ако животът (описанието) в София през 2021 г. ви хареса, чакайте го с нетърпение.
          В противния случай, вземайте мерки отдалеч и да не плачете после, че не сте били предупредени.
          А аз се боя, че СЛЕДпандемийна, тази действителност, скоро може и да не стане. Като се замислиш, може да се проточи и по-дълго от пуснатите от Матеев „сценарии”. ТОВА ме притеснява.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

И не спорим толкова дали маските МОЖЕ да помогнат, а КАК трябва да се прилагат.... Да, в определени случаи може да помогнат (в болнична среда, тесни помещения - неслучайно казах, че са ОК за метро, автобуси и т.н.), но да се налагат докато си вървиш САМ по улицата е просто малоумно !

Мерките трябваше да са насочени към активно търсене на болни (т.е. ТЕСТВАНЕ), по-стриктни мерки по границите и като цяло контрол на входящия поток от хора и т.н.... Вместо това - КПП-та по някои населени места и маски по улиците ?!? WTF ??!
            Очевидно ако си сам на улицата на село нямаш нужда от маска, ако бягаш сутрин или вечер в парка и си сам - логично няма нужда от маска.

А иначе относно тестването казват че са тествали 45 000 човека (или теста не знам - но за човека говореха). При 45 000 теста и открити само 1500 случаи не е много ефективно - направо е безсмислено. Дали е верно това 45 000 не знам.

А иначе съм съгласен за контрола по границите. Тука сме го дъвкали многократно. Щото повечето нови идват отвън.

Даже си мисля, че това ще внесе много спор в ЕС. Някои страни могат и имат шансове да се очистят по-рано. Но при отворени граници и "препоръчителни" карантини мерки - нещата могат да почнат отначало. Тъкмо си се очистил с хиляди лишения и някой влезе и внесе заразата, щото не спазвал като хората карантината.

Всички влизащи да се тества, всички влизащи задължителна карантина на границата. Но ще почне рев че им се нарушават правилата. Рев за дискриминация и прочие.

А иначе едно време керваните с търговци като са вървели по време на чумата преди да влязат в някоя страна целия керван седи карантиран 14 дена на границата преди да продължи. Но сега ще почне рев що да седя с тоя, що да седя тука, що толкова да седя, ама аз не съм заразен.

Така че съм песимист за по-засиления граничен контрол, щото същите хора дето сега реват срещу мерките ще почнат и срещу граничния контрол да реват, а и ЕС ще почне рев че се нарушават правата на пътуващите.

С две думи ще се самоунищожим с тая слободия и със зачитането на индивидуалните права на разни вироглави индивиди.

Коментар

• Генерала каза:

Коментар

• Без този уред не ще се избавим от тиранията, в която живеем.

КЪДЕ СЕ ЗАГУБИХА ГИГОВ И МАТЕЕВ..

Коментар

• Вече е време да разсъждаваме (поне на теоретическо ниво) за живота в условията на следпандемийната действителност.

Субективната ми настройка и вярване е, че за някакъв неопределен период от време ще бъдем в тесни контакти и взаимна зависимост с новия ни придружител, а опитите за изваждане на поуки и изграждане на нова социална и хигиенна култура, в общия случай по-скоро са осъдени на предизвестено фиаско.

Както вече беше категорично констатирано простотията и арогантността на жителите на София ще доминират пространството в страната.
                  Егоизмът и користта ще се опитат да завоюват нови територии в това объркано и преходно време.

Ето как авторът вижда бъдещата софийска действителност:
                  Животът на един софиянец през 2021 година

В началото на демокрацията беше се появил един рекламен слоган на новопрохождащия български капитализъм, който по естествен начин неистово се стремеше към продажби, печалби и социално благоденствие:

Сега в София - скоро и в други градове!

Вече не си спомням каква точно простотия се опитваха да продадат тогава, но посланието звучеше едновременно глуповато и идиотски и същевременно с подкупваща и почти детска наивност.

И до ден днешен си е все така, ако не го е било нещо в София, значи го няма в страната.
                  Ако животът (описанието) в София през 2021 г. ви хареса, чакайте го с нетърпение.
                  В противния случай, вземайте мерки отдалеч и да не плачете после, че не сте били предупредени.

Коментар

• Държавите имат своите особености и е трудно да се правят сравнения кой прилага по-добри мерки, кой има по-малко заразени, кой се справя най-добре. В случая сухата статистика не знам колко е показателна.

Коментар

• След 48 дни в карантина, днес в Испани за първи път се прилага нулевият етап на деескалацията, разхлабването.
                      От 6 до 10 сутринта можеше да се практикува индивидуален спорт, спазвайки дистанцията между хората. От 10 до 12 часа възрастните раздвижиха краката си в радиус един киломерър от дома им. След 12 часа излязоха децата до 14-годишна възраст, придруцени от един родител.
                      "Облекчение!" Това е най-често споделеният коментар на гражданите пред камерите на телевизионните репортери из цялта страна.

33

Коментар

• Мъка ми е за фирмите, които по нареждане на Светиня Му, ушиха хиляди маски...
                        Къде ще дяват тази непотребна стока сега?яват тази непотребна стока сега?

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Въпроса е че 99,9 % от населението не е болно и не можеш да прилагаш "мярка", която просто няма НИКАКЪВ ЕФЕКТ...
                          Мангъров и последователите му твърдят, че има едно 300 000 преболедували го в България и са с антитела. Тука в темата разни твърдят, че само софиянци преболедували го и с антитела са 250 000.

Не знам вече на кое да вярвам.

Нарича се превенция, щото не знаем колко хора са болни. А на теория регистрираните болни трябва да са в карантина у дома си, а не на улицата.

А иначе някои казват, че на 1 хванат има от 10 до 30 без симптомни. В началото в Ухан на 1 регистриран болен са се падали 30 нерегустрирани. После са се изравнили.

Може ли да гарантира някои тези числа?

Коментар

Е тая анимация я пусна маркета. Пускам я пак от негово име.

Идеята е като си заразен заразата да остане в теб. Дано да тръгне анимацията.

Идеята е да се заразят поне 80-90% за създаване на имунитет.

Коментар

• Click image for larger version

Name:	765.JPG
Views:	1
Size:	32.5 КБ
ID:	3591660

четете между буквите, много информация напоследък за Вируса

Коментар

Е тая анимация я пусна маркета. Пускам я пак от негово име.

Идеята е като си заразен заразата да остане в теб. Дано да тръгне анимацията.

Това го постнахте вече 1 млн. пъти... или малко повече... не е нужно....
                                Това пък с опикваването по-долу пък е даже нелепо сравнение...

Не знам защо се правите на неразбрали.... Въпроса е че 99,9 % от населението не е болно и не можеш да прилагаш "мярка", която просто няма НИКАКЪВ ЕФЕКТ...

При шофиране на коли стават катастрофи нали ? Но не налагаме 100% спиране на шофирането за да избегнем някой и друг смъртен случай от катастрофа.

И не спорим толкова дали маските МОЖЕ да помогнат, а КАК трябва да се прилагат.... Да, в определени случаи може да помогнат (в болнична среда, тесни помещения - неслучайно казах, че са ОК за метро, автобуси и т.н.), но да се налагат докато си вървиш САМ по улицата е просто малоумно !

Мерките трябваше да са насочени към активно търсене на болни (т.е. ТЕСТВАНЕ), по-стриктни мерки по границите и като цяло контрол на входящия поток от хора и т.н.... Вместо това - КПП-та по някои населени места и маски по улиците ?!? WTF ??!

Коментар

Working...
                                X