Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • Първоначално изпратено от Belcho Разгледай мнение
  Май най-лошото мина...Стискаме палци да няма втора вълна и така...В крайна сметка не беше и толкова лошо малко да забавим темпото и да се обърнем към себе си. Но от тук нататък дано животът си се върне в стария ритъм. И коронавирусът да остане само спомен.
  Щом дават по 9 милр евро за нещо подобно не втора ами и 5та ще има.

  Коментар


  • Май най-лошото мина...Стискаме палци да няма втора вълна и така...В крайна сметка не беше и толкова лошо малко да забавим темпото и да се обърнем към себе си. Но от тук нататък дано животът си се върне в стария ритъм. И коронавирусът да остане само спомен.

   Коментар


   • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение    Емоционална снимка..

    Коментар


    • Биороботи. Това е Целта. Обикновените не стават...
     ...Щото,нямат НУЖДИ И ПОТРЕБНОСТИ. Не ядат,не пият,не боледуват, не са податливи на моди, психози, не им се чете, не им се пие, НЕ ГЕНЕРИРАТ ПЕРМАНЕНТНИ ПАРИЧНИ ПОТОЦИ И ПОКУПКО-ПРОДАЖБИ.
     Да, ама свободните хора, още и изискват, борят се, „създават проблеми”... Слагат им чипове, потискат нежеланите пориви или им създават нервно дразнение за удовлетворяване („електронен оргазъм”, с вживени електроди и т.н.) и -готово, армия купувачи, дето СИ МИСЛИ, че е „свободна”... И само минимален процент нечипосани, дето, все пак, нещо да решават, „Избраните”.
     ЕГАТИ. Колко удобно.
     Мамка му.
     ПРАВ Е МИХАЛКОВ.
     Мандрата свършва скоро https://www.indiegogo.com/projects/hteconomizer-energy/x/10896729#/

     Коментар


     • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

      Това може да е валидно за Швеция, но не е валидно за всички държави.

      В определени региони на Италия имаме регистрирани смъртност 6 пъти над нормалната за този период. Подобно е и в Испания, Франция. За цяла Англия е 2 пъти спрямо предната година (предполагам и там нарастването се дължи на определени региони където имаш 3-4 пъти по-висока смъртност).

      В Ню Йорк имаш смъртност 4 пъти по-висока за април спрямо предния април.

      Така че някъде вируса взе сериозни жертви, другаде се мина по-леко. Е при нас мина леко, в Гърция, Унгария, Словения също леко. В Азия също леко. Но Южна Европа, УК, Холандия, Белгия, някои части на САЩ бяха сериозно покосени.

      Това единствено показва че още нищо не знаем за вируса и трябва да сме внимателни и за напред, за да не ни изненада и да стане същото като в Южна Европа.
      По-силно засегнатите региони са много по-гъсто населени, с повече стари хора, с концентрация на много стари и болни хора в старчески домове, с в пъти по-развит международен туризъм от нас. Освен това регионите, където не става нищо страшно са много пъти повече от тези, където е имало по-сериозно проявление. Не знам какво значи "внимателни", но не мисля, че е това, което правихме досега, а това, че не знаем още "нищо" не е вярно.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение

       Ето ти справка, 148 е броя.
       Сега очаквам да оспориш достоверността на източника.
       Не че съм заядлив, а може и да съм щом ти отговарям , но не питам колко живи има с подобна диплома/дипломи в които патология, травмотология и онкология се преплитат като получена експертиза, а ясно казах че практически нямаме и 10 патолози на служба в страната...

       Иначе всеки хирург, и не само, може да вземе проба от доба на умрял, ако се налага, но на кой му е нужно да бори до последно гъшата.. ламя. Добрите сили победиха, както винаги става

       Коментар       • Коментар


        • Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
         От Швеция онзи ден обявиха, че грипните епидемии от 1993г и 2000г все още са статистически по-смъртоносни от този ковид, а той, като мистериозно и непознато ново заболяване, при дебюта си е нормално да има по-силно проявление. Засега по много параграфи излиза, че обикновеният грип е по-опасно заболяване, да не забравяме, че за жалост той поразява също млади хора, деца и бебета.
         Колко време мина и все още доста хора му се плашат на този ковид, мислех, че медията няма толкова силно влияние вече, но съм грешал дълбоко.
         Това може да е валидно за Швеция, но не е валидно за всички държави.

         В определени региони на Италия имаме регистрирани смъртност 6 пъти над нормалната за този период. Подобно е и в Испания, Франция. За цяла Англия е 2 пъти спрямо предната година (предполагам и там нарастването се дължи на определени региони където имаш 3-4 пъти по-висока смъртност).

         В Ню Йорк имаш смъртност 4 пъти по-висока за април спрямо предния април.

         Така че някъде вируса взе сериозни жертви, другаде се мина по-леко. Е при нас мина леко, в Гърция, Унгария, Словения също леко. В Азия също леко. Но Южна Европа, УК, Холандия, Белгия, някои части на САЩ бяха сериозно покосени.

         Това единствено показва че още нищо не знаем за вируса и трябва да сме внимателни и за напред, за да не ни изненада и да стане същото като в Южна Европа.

         Коментар


         • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

          Волво СКАНИА СААБ, НЕВС затвориха заводите си на 20 март (източник официалния блог на SAAB) ( Топ мениджърите на тези компании не са прости добре знаят че като пламне ще останеш без работници дори и да искаш да работиш като процент от персонала е инфектиран ако не спреш работа за няколко седмици и не реорганизираш така че да намалиш риска от заразяване вътре, накрая ще спреш с работници в болничен който по 50 -70 дни не могат да се върнат на работа добуташ ли до двуцифрен процент (40% като кланниците в САЩ почваш да работиш на загуба) (проблема не може да се реши с тестване и връщане на работа веднага защото като тестваш намериш 10 заразени и остналите са негативни това не значи че утре някой от негативните няма да сее зараза отново - изчакваш карантитен период и връщаш хората на работа като внимаваш за мерките вътре )


          https://en.saabblog.net/2020/03/20/s...-corona-krise/
          Описаните от теб производства са намалили продажбите поради липса на купувачи, поради проблеми с транспорт и логистика, проблеми с управляващото с масовата медийна истерия света еврейско тяло – а не от липса на здрави работници.

          Анадъм?
          Last edited by 78-10; 21.05.2020, 15:59.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
           Интересна статия на Дойче зеле. Като се абстрахираме от технич специфичен уклон, разбираме, че само от грипната вълна през 2017/2018 в Германия са умрели над 25 000 души. И авторът пита - що аджеба тогава нищо не беше затворено и не психясахме, а сега психясваме и разбихме света такъв, какъвто го познаваме?
           Като имаш лечение (макар и скъпо докато е патентовано) и ваксина, + плюс население с частичен имунитет, тези който са умрели са жертва на собственото си невзимане на мерки....

           И тези 25 000 умрели как ги броят защото в САЩ 50-60 000 умрели от грип ги броят с естимейтс толкова по математически формули (случайте в последните 6 години броени без естимейтс - ако ги бройм като короната са межу 3000 и 15 000 годишно....

           ПП Дадох пример за болница във сан франциско където работи жената на един сученик, там казват трябва да се ваксинираш за грип, не си задължен но ако не се ваксинираш караш смените с маска през цялото време - дори и в сатите за почивка - не правим нищо по различно от дългогодишните практики (просто понеже няма ваксина всички трябва да са маски на закрито поне - което не се спазва)
           mWPCloud.com

           Коментар


           • Интересна статия на Дойче зеле. Като се абстрахираме от технич специфичен уклон, разбираме, че само от грипната вълна през 2017/2018 в Германия са умрели над 25 000 души. И авторът пита - що аджеба тогава нищо не беше затворено и не психясахме, а сега психясваме и разбихме света такъв, какъвто го познаваме? Един поне да каже, може ли? Аз ще завърша с едно мнение, което копирам от една статия за пр-чето, дето си го прави генералгоджи с женицата, дето дарила 25 кинта от 54 кинта социална пенсия (ех, как ги обичам тези елементарни милиционерски трикчета, дето се учат в първи курс в Симеоново, но нейсе), цитирам:

            Ако ген. Мути не беше толкова „закоравял епидемиолог”, би разпознал в поведението на пациентка на ВМА Елена Николова, симптомите на Стокхолмски синдром. От него в различна по тежест форма вече боледуват над 60% от българите в България – „спасени” от НОЩниците на КОВИД-19, чието КОВИД-бонè е Аз Съм Прост.

            Симптомите на Стокхолмския синдром (СС) са:
            - възхищение и обич към лицето, което е извършило неправомерни посегателства над личността им;
            - възражение или апатия към опитите на околните да ги спасят от положението, в което се намират;
            - защитаване на похитителя от нападки и посегателства;
            - опити да се угоди на похитителя;
            - отказ от свидетелстване срещу похитителя;
            - отказ от бягане и бунт срещу ситуацията на похищение/ насилие над личността.

            Разпознахте ли над 60% от българите в описаната ГЕРБ/КОВИД-психична СС симптоматика?
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

            Коментар


            • От Швеция онзи ден обявиха, че грипните епидемии от 1993г и 2000г все още са статистически по-смъртоносни от този ковид, а той, като мистериозно и непознато ново заболяване, при дебюта си е нормално да има по-силно проявление. Засега по много параграфи излиза, че обикновеният грип е по-опасно заболяване, да не забравяме, че за жалост той поразява също млади хора, деца и бебета.
             Колко време мина и все още доста хора му се плашат на този ковид, мислех, че медията няма толкова силно влияние вече, но съм грешал дълбоко.

             Коментар


             • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

              "Го затвориха".
              Разликата в причинната връзка при двата изказа е голяма.
              В Швеция не си затварят заводите.
              Волво СКАНИА СААБ, НЕВС затвориха заводите си на 20 март (източник официалния блог на SAAB) ( Топ мениджърите на тези компании не са прости добре знаят че като пламне ще останеш без работници дори и да искаш да работиш като процент от персонала е инфектиран ако не спреш работа за няколко седмици и не реорганизираш така че да намалиш риска от заразяване вътре, накрая ще спреш с работници в болничен който по 50 -70 дни не могат да се върнат на работа добуташ ли до двуцифрен процент (40% като кланниците в САЩ почваш да работиш на загуба) (проблема не може да се реши с тестване и връщане на работа веднага защото като тестваш намериш 10 заразени и остналите са негативни това не значи че утре някой от негативните няма да сее зараза отново - изчакваш карантитен период и връщаш хората на работа като внимаваш за мерките вътре )


              https://en.saabblog.net/2020/03/20/s...-corona-krise/
              mWPCloud.com

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
               PR генерала май влезе официално в ролята определена му от Meteev на бъдещ президент !

               Хвърли военната униформа, в която се раздаваше докато плашеше с хладилни камиони (при ~20 нови случая на ден и 1-2 починали) и се барна във fashion костюм и с усмивка взе да обяснява как сме във светложълтата зона (при 30-40 случая на ден и май 3-4 починали дневно последните дни)....

               Вместо за лошите хора с бири в ръка, дето разнасят заразата по парковете (явно изчезнаха тия младежи с бирите) и лошите софиянци дето си карат колите извън София, вече се дават примери за социално слаби женици, които даравят по 25 лв. (явно преди нямаше такива)....

               Едно умиление ми идва на душата като го гледам милия.... Какъв добър и приветлив човек бил тоя PR генерал... само го оклепахме ненужно, че затвори държавата
               .....и това е било половината от социалната ѝ пенсия.....( или нещо подобно изръси...)
               Бръкнах си в гърлото и се издрайфах.....
               При положение, че в метрото хората говорят за доходи на лекари във ВМА от по 15-20 К на месечно и за един дето платил 150 К данъци, което е над
               2 000 000 лв годишен доход , е те това е порнография....

               пп Някой ще рече - що гледаш в паницата на хората... ?
               Щото са в държавна болница...Да си направят частна болница и да печатат пачки колкото искат....

               Коментар


               • Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                С две думи статистиката у нас е ок за приетите в болница и тествани, но пък смъртността в страната от умрели и хванали ковид няма как да се измери точно. Поне не лъжат, както правят някои страни които се готвят за големи помощи...
                Може би не си го видял, но неотдавна пуснах тука интервю на председателя на дружеството на патологоанатомите в България, който казва, че на видеоконференция на патоанатомите от Европа всички единодушно казват, че няма случаи на умрели от Ковид-19, че този вирус не е смъртоносен, че няма разлика при умрял от грип или "с Ковид" ... чей малко...

                Аха, намерих го.
                Основните неща са в първите 5 минути. Но и нататък е интересно.
                https://www.youtube.com/watch?v=QmnapGB4CBY
                Last edited by 78-10; 21.05.2020, 11:44.

                Коментар

                Working...
                X