IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът прерастна в пандемия (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Факта, че не чух Годжи тази сутрин е положителен....
    Остава обаче едно червейче, дето ми рови в душата...
    Защо като истински ГЕНЕРАЛ, Годжи не излезна и рече :
    Сори, братя българи, каквото можах направих. Така ги разбирам нещата, дадох всичко от себе си и дано пандемията да е вързана за синджирЯ.
    Лекарския съюз ми подля водица, министъра ме игнорира, а тиквата ме обвини, че хората го мразят.....Затова чао, отивам да видя мама и тати а в понеделник почвам да махам злъчки и кърпя язви....
    Е те това очаквах от него....( ако бях на негово място и още нещо щях да изрека - "А бе що не си ........"

Днес имах работа в центъра и видях усмихнати хора....Парковете и алеите пълни с колоездачи, бягащи, ходещи, търкалящи се млади и стари....НОООО, с маски, на разстояние, абе умно ни е селото.....
    Ама и ти! Умно ни било селото
    Да се слави името Му!

Вчера Габровската мотострелкова дивизия пое към София и беше твърдо решена да ликвидира това гнездо на разгула, простотията и арогантността.
    Чу се, че някъде около Правец са спрели да изчакат артилеристите от Шумен, щото ... атака не се предприема без артилерийска подготовка.
    Официално обявените мотиви за разправата бяха свързани нещо с епидемията.

Обаче, БХ като добър и верен ученик и последовател на своя исторически първообраз, направи ловък тактически маньовър, напрежението в страната падна и ... язък за изпърдяното гориво!

Бойните колони са поели обратно към местата на постоянното си дислоциране.

Чиче-еее, от време оно не умеем ний да ги докарваме нещата докрай

Коментар

• Родният "елит," е следствие , (жертва) на отрицателен отбор, в резултат на което, тук, пандемията носи по-много негативи от нормалното. Все пак, интелектът е, който е превел вида ни от пещерите до Космоса и, обратно, дефицитът му, може да ни затрие. Дали с помощта на пандемии или други инструменти, въпрос отделен.
      Last edited by RUBLA; 02.05.2020, 16:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Сигурен ли си, че в Тайван няма мерки в стил Виетнам и най-вече ЗАДЪЛЖИТЕЛНА 20+ дена карантирна на ВСИЧКИ влизащи в страната;
        Ако една държава успее да спре входящите случаи, си решава проблема дори и без последващи масови тествания.
        Маските като цяло, както казваше PR генерала в ранния си период са за успокоение.

И да отбежележа - не съм бил против да бъдат задължителни в рискови зони, като превенция (болници - по обясними причини, претъпкани метро, автобуси и друг градски транспорт, където наистина няма дистанция от метри, а са сантиметри....). Бях против простотия за масовост, включително това безобразие за носене по улиците и други подобни !!!
        В България също имаш задължителна 14 дневна карантина - кой ли я спазва и кой ли пази роднитите си като ги гледа с маска се вижда от новите клъстари по 20 души заразение от близкото ти семейство

Ако се беше въвело в България да влизаш във карантинен център заедно с децата (особено тези от ексурзиите по Австия и Италия) - щеше да има крясъци лагери като при комунизма

https://www.npr.org/sections/pictureshow/2020/04/06/823963731/quarantined-in-vietnam-scenes-from-inside-a-center-for-returning-citizens
        mWPCloud.com

Коментар

Факта, че не чух Годжи тази сутрин е положителен....
          Сори, братя българи, каквото можах направих. Така ги разбирам нещата, дадох всичко от себе си и дано пандемията да е вързана за синджирЯ.
          Лекарския съюз ми подля водица, министъра ме игнорира, а тиквата ме обвини, че хората го мразят.....Затова чао, отивам да видя мама и тати а в понеделник почвам да махам злъчки и кърпя язви....
          Е те това очаквах от него....( ако бях на негово място и още нещо щях да изрека - "А бе що не си ........"

Днес имах работа в центъра и видях усмихнати хора....Парковете и алеите пълни с колоездачи, бягащи, ходещи, търкалящи се млади и стари....НОООО, с маски, на разстояние, абе умно ни е селото.....
          Не, като ИСТИНСКИ мъж.
          Ама си личеше как отговая на въпросите, как говори със мелодраматичен тон, как не се усмихва,
          как да не го съжаляваш това малко човече.
          Всеки е срещал такъв около себе си, неприятно и депресиращо преживяване...
          И не му е насложена роля, той си е такъв.

Коментар

Така трябва да бъде. А не ти ли е минавало през акъла, че това е било именно замисъла - да се настрахуват хората добре, за да може сами да се пазят.

Преди 2-3 седмици го писах че най-вероятно ни подготвят за този вариант с маски и на разстояние, като един от възможните сценарии за изход/олабване.

А иначе и аз съм свидетел на същото - хората спазват мерките и избягват струпване на групи. Което ме радва.

Коментар

• И Виетнам тестват по малко от нас (почти тройно ) 2681 теста на милион

Там ако не носиш маска и се докаже че си заразил някой с опасна болест следват до 12 години затвор и това съобщени е по билбордовете в столицата Хо Чи Мин... Ако си бил с маска не носиш отговорност - положил си усилия да пазиш другите в обществото а те не дават 100% гаранция ...

Last edited by marketleverage; 02.05.2020, 15:50.
              mWPCloud.com

Коментар

• Факта, че не чух Годжи тази сутрин е положителен....

Коментар

• Е тая анимация я пусна маркета. Пускам я пак от негово име.

Идеята е като си заразен заразата да остане в теб. Дано да тръгне анимацията.

Коментар

Значи реално говорим за едно и също нещо - маските не са фактора !!!

На индивидуално ниво, значение има дали спазваш препоръките за дистанция, миене на ръце, дезинфекция и т.н.
                    На национално ниво, значение имаше стратегията (спират ли се влизащите потенциално заразени, колко активно се тества за да се идентифицират проблемите и т.н.)

При нас не свършиха важните неща - превенция за влизащите от чужбина + активно търсене на болни (спомняте си масовия отказ да тестват хора, освен ако не са крайно влошени).... С маските отчетоха дейност....
                    Видя ли ми поста за Япония и Тайван и как те тестват 3 до 5 пъти по малко от нас но носят маски

Тези дето влизат от вън ако спазваха карантина изолираха се от тях и пазеха семействата си (да ходиш с макса докато виждаш близки отначало и не си сигурем - (щото масово са заразили по цифра народ от семействата си - нямаше да отчитаме) , като си идиот първо страда семейството ти ....

Маските обяснени по образно

mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                      Хората едва издържаха няма и два месеца, вие говорите за години.Пълни глупости няма кой да търпи това.В 10 млн Швеция най-много 3000 да стигнат жертвите, ще следим разбира се.Въпрос на време е да се появят политически лидери, които ще кажат, че не може да бъде съсипан живота на милиони, за вирус който убива 3000 в 10 млн страна.На всякъде те ще спечелят, никой няма да търпи окопни войни и живота му да мине така.Как ги изчислихте тея 2 години, защо не 20 години да живеем с разхлабване и отпускане на мерки.Ваксина може да не се появи никога, така че докато свят светува да разслабваме мерки и после да ги затягаме.НЕ!
                      Разликата между България и Швеция:

Министърът на външните работи на Швеция Ан Линде:
                      В Швеция препоръките на властите по спазване на карантината се възприемат от хората като „нещо, към което трябва да се придържат”. Като пример тя посочва, че след препоръка на управляващите, пътуванията към остров Готланд са намалели с 96%
                      В България - 1 . Моля не пътувайте - (2. Моля не пътувайте - създали сме ви и допълнитени пречки да не пътувате КПП и декларация по която носите отговорност ) 70 000 коли и 200 000 души от София - щом е препоръчително значи не е задължително тия деклации са вятър работа (и мрънкат в интернет от задръстването на КПП)
                      mWPCloud.com

Коментар

Фактор са. Все пак имаш ситуации в които не може да си на 2 метра. Или па трябва да си в затворено помещение.

Ако си заразен без маска ще заразиш почти всички повърхности вътре в помещението. Ако си с маска, вирусите ще си останат в маската и в околната среда ще се разпространят с много пъти по-малко.

Идеята е заразените да носят маски. Но понеже не знаем кой е заразен или не - затова всички.

Е ти го като за идиоти обяснено.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Уф, къде са новите случаи?

По-махали главно където правилата се спазват криво ляво. Големите областни градове с изключение на София, Видин и Плевен не са записвали нови случаи от седмици.

Дошъл си някой от чужбина и заразил 2-3 фамилии - случая в Брестовица и хоп 20-30 нови.

Така ще е занапред. Новите случаи ще се въртят около това число - може и да се качват, може и да падат.

На индивидуално ниво, значение има дали спазваш препоръките за дистанция, миене на ръце, дезинфекция и т.н.
                          На национално ниво, значение имаше стратегията (спират ли се влизащите потенциално заразени, колко активно се тества за да се идентифицират проблемите и т.н.)

При нас не свършиха важните неща - превенция за влизащите от чужбина + активно търсене на болни (спомняте си масовия отказ да тестват хора, освен ако не са крайно влошени).... С маските отчетоха дейност....

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Переспективата още 2 години да водим окопна война с вируса ни кара да преосмислим много от прогнозите за бъдещето на планетата. Това, което ми хрумва на прима виста, е следното:

1. Туристическия бизнес, а с него и туристическите държави, са обречени на неспасяем фалит. За някои държави това ще бъде пълна трагедия - напр. Египет.
                            2. Хотелиерския бизнес е обречен на фалит на 80-90% от хотелите и къщите за гости. Ще има разпродажби на хотели и къщи за жълти стотинки.
                            3. Голяма част от авиопревозвачите също ще фалират. След тях ще фалират и фирмите за строеж на нови самолети. Дълги години стари самолети ще се продават и препродават за жълти стотинки, и няма да има нужда да се строят нови.
                            4. Цените на петрола ще останат ТРАЙНО НИСКИ дълги години напред. Това обаче е огромна заплаха за Русия, а ако Русия е зле, целия останал свят ще бъде нестабилен.
                            5. Ще загине таксиметровия бизнес, кината, рестораните, дискотеките и дори спорта, основното перо за печалби на който са пълните с хора стадиони или тенис кортове.
                            6. Ще се изострят конфликтите в обществото между различните категории хора. Войните и междуособиците, които ги наблюдаваме тука във форума, ще се прехвърлят в самото общество.
                            Съвършенно си прав и ще започнат войни от които може да загинат милиарди, да не казвам и цялата цивилизация.Отлично си се ориентирал към тезата нестабилна Русия-нестабилен свят.Путин все пак държи властта и парира крайни лидери, тъй като каквото и да говорим последните 20 години стандарта на живот в Русия скочи, ако падне добре дошъл на някой тип алаЖириновски.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Переспективата още 2 години да водим окопна война с вируса ни кара да преосмислим много от прогнозите за бъдещето на планетата. Това, което ми хрумва на прима виста, е следното:

1. Туристическия бизнес, а с него и туристическите държави, са обречени на неспасяем фалит. За някои държави това ще бъде пълна трагедия - напр. Египет.
                              2. Хотелиерския бизнес е обречен на фалит на 80-90% от хотелите и къщите за гости. Ще има разпродажби на хотели и къщи за жълти стотинки.
                              3. Голяма част от авиопревозвачите също ще фалират. След тях ще фалират и фирмите за строеж на нови самолети. Дълги години стари самолети ще се продават и препродават за жълти стотинки, и няма да има нъжда да се строят нови.
                              4. Цените на петрола ще останат ТРАЙНО НИСКИ дълги години напред. Това обаче е огромна заплаха за Русия, а ако Русия е зле, целия останал свят ще бъде нестабилен.
                              5. Ще загине таксиметровия бизнес, кината, рестораните, дискотеките и дори спорта, основното перо за печалби на който са пълните с хора стадиони или тенис кортове.
                              6. Ще се изострят конфликтите в обществото между различните категории хора. Войните и междуособиците, които ги наблюдаваме тука във форума, ще се прехвърлят в самото общество.
                              Искрено се надявам, да поумнеем като цивилизация, че лошо ни се пише. От друга страна, кой и къде е писал, че е задължително да има постоянен ръст, че да се живее добре? ТУК си трябва креативностнимоптимизация (на де що се сети човек) но, има една прослойка, която някак, не мисли, че това, и за нея се отнася. И тук, хора от нея, току ни наливат акъл...

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Процедура на тесване в Тайван

Респираторно заболяване - негативен тест за грип - тогава те тестват зимата

Тестове на милион 2675 - повече от двойно по-малко от България (6,856 в БГ до преди няколо дни) и с данните от тази седмица ще отидат на тройно по малко от България а ние ще ги надминен по другата седмица и в тоалната бройка тестове която те са на правили (63 713 - на 24 милиона население) (ние сме с 47 000 на 6,94 милиона ни броят за горната цифра с тестове на милион до преди няколко дни)

Маски в тайван - масово - протесити като им казват че е безопасно да не носят маски в градския транспорт

https://en.wikipedia.org/wiki/2020_c...ntrol_measures

Карантина - няма
                                Сигурен ли си, че в Тайван няма мерки в стил Виетнам и най-вече ЗАДЪЛЖИТЕЛНА 20+ дена карантирна на ВСИЧКИ влизащи в страната;
                                Ако една държава успее да спре входящите случаи, си решава проблема дори и без последващи масови тествания.
                                Маските като цяло, както казваше PR генерала в ранния си период са за успокоение.

И да отбежележа - не съм бил против да бъдат задължителни в рискови зони, като превенция (болници - по обясними причини, претъпкани метро, автобуси и друг градски транспорт, където наистина няма дистанция от метри, а са сантиметри....). Бях против простотия за масовост, включително това безобразие за носене по улиците и други подобни !!!

Коментар

Working...
                                X