If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Da be vie si imate petrol..A pri nas petrola vse varvi tu pod 3 dolara tu nad 3 dolara za galon i vseki v starbux deto si kupuva kafe za po 5 dolara se oplakva predi da vleze v hummera ili suv-to si )
Inachepo temata chetoh edno vreme v Market Wizards za nqkuv ot "големите традерс" които с години си карал тро6ката...И си "compundval" капитальт
Да бе, така е... Само че той съвсем правилно според мен малко по малко е "разтоварвал" с растежа на цените, точно както правят 'големите' ....
Да не ти описвам какво е в момента тук покрай тоя скъп петрол... Unemployment rate - 3.1%, града расте, идват нови хора, real estate boom ....
life is simple and clear when you make the right choices
Аз пък мисля, че колата трябва повече да съответства на характера на човека отколкото на финансовото му състояние. Ако приемем че "големият инвеститор" има пари за всяка кола която му харесва, си мисля че е много по-подходящо да кара кола която му отива на характера и стила на живот, отколкото най-гъзарската и най-скъпо недостижимата за всички останали.
Друг е въпроса че снобарията в БГ е доста по-голяма отколкото където и да е другаде, и "големият инвеститор" ще трябва да се съобразява и с този фактор, което доста променя нещата...
Онзи ден срещнах по работа един чичо на 72 години, който на времето купил гоооляма ферма край града. Малко по малко продавал с разрастването на града и с увеличаването на търсенето, та сега продаваше поредните си 3-4 парцела за по C$ 200,000 . По време на разговора стана ясно че с годините е продал повече от 60 подобни парцела от фермата си, и нали бързо смятам, та ми се зави свят по едно време... Определено беше милионер, но нито по колата , нито по дрехите можеше да се познае. Но тои се чустваше комфортно, много повече отколкото аз в този момент.
Та и той, по свой начин - голям инвеститор, ама ...
life is simple and clear when you make the right choices
Инвестори, въпросът с автомобила е много сложен според мен. От една страна човек не бива да преиграва и да кара ладата на тате от 198.. година, от друга има голяма опасност да се изложи като кара кола дето не му е по размер. Това второто е още по-срамно пред клиенти и партньори. Аз смятам, че ако не си наследил активи от Политбюро на БКП / знаете кои имам наум/ мерцедес или даже по елитните модели на БМВ са израз на лош вкус. Може би тойота авенсис или друга тойота, ситроен С4, С5 или друг, Пежо 607, 406, 407 и друго, може и някой немски коли като Опели или VW също. Може и някое по-старо Ауди. Но да водиш преговори за сделка за 30-50 хилки и да се явиш с кола за 150 е несериозно. Какво остава за сделки за 1000-5000 лева. Така че е прав оня дето каза = за какво са ми пари ако немога да им се радвам чрез кола къща и блондинка, но за някои парите са само база за още пари. Именно за тях предлагам този набор от автомобили. Аз лично много искам да имам Мерцедес но смятам че мога да си го позволя когато се пенсионирам /ако доживея/ и си остана на село с бабата и някой внуче. Тогава ще си карам Мерцедеса за да идвам от село до София и се кефя на чудесата, които сте направили Вие младите с пазара и държавата. Щото тогава ще бъдете в най-силната си възраст 45-55 години.
Ето това е автомобил който никой не би отказал. Само не знам как ще се движи по нашите улични кратери. Още го няма в България, но нищо чудно някой "добре облечен бизнесмен", да си го купи за да му се порадва месец-два, преди и той да попълни списъка на покосените български "честни частници"
Men puk me kefi, za raznoobrazie. I az sum fen na 6-ta seria na BMW - 645 Ci, ne e zle, oste po dobre e M6 za smeshnite 100 000 EUR Puk kato poostare investitora i e vse taka uspeshen, moje i mercedes ili Rolls Roys
По принцип темата е доста тъпа. Също толкова важно е:
1. Каква жена/мъж подхожда на големия инвеститор?
2. Какъв апартамент/къща/вила?
3. Каква яхта?
4. Костюми от кой дизайнер/модна къща?
5. Каква марка маратонки и ракета за тенис за през свободното време?
6. Колко пъти седмично, с колко партньори и по колко време му подхожда да прави секс?
И всякакви такива изключително важни черти на инвеститорите :-)
Е да де ама за какво са ти тия пари, след като не им се радваш както подобява - коли, жени, екскурзий и т.н. Да се возя в трамвайчето - МЕРСИ, ама като толко не иска да демонстрира да си купи някоя кола на старо и толкоз. А бе всеки си знае
Коментар