За Aso-pika - Алфичката не се влюбва в неодушевени предмети
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв автомобил подхожда на голям инвеститор
Collapse
X
-
Мисълта ми е че не е нужно да даваш сумати пари за някоя кола като за 5 пъти по малко пари ще си купиш друга за предвижването от точка А до точка Б а останалите пари да вложиш разумно. Само една мутра може да изкара отнякъде 100000 и да ги даде за кола ама той не е инвеститор а проста мутра
Коментар
-
Е това е Българската простотия. От едната крайност на другата.
А не може ли просто да си купи едно ауди или мерцедес или бмв зависи какво харесва някъде за 40000-50000 лв. една къщичка или апартамент за 150000-200000 лв.
Не съм аз този който ще го поучава какво да прави. ЕВАЛА НА ЧОВЕКА СПЕЧЕЛИЛ СИ ГИ Е ДА СИ ПРАВИ КАКВОТО САМ СИ РЕШИ С ТЯХ. Просто аз бих направил това. И още нещо не бих работил за някой друг. Освен ако не помпаш яко информация от този някой друг и криеш от него че си спечелил толкова за негова сметка.
Коментар
-
Никола, ако аз бях изпомпал няколко милиона от борсата, отдавна да съм напуснал ИП за който работя. С далеч по-малка сума вече се замислям върху тази възможност въпреки че работата е интересна. А това за трамвая беше много забавно. Никой не е казал, че трябва да си купи Порше. Има и по-евтини коли.
Коментар
-
Anton Chigurh
Маломуници? Биг Бос да коментирам ли че на темата за 10-те финансови открития на милналия век, някои казаха Теория на марковиц, други МОКА, трети фондови борзи и тн. А ти каза ЕКСТАЗИТО. Не знам дали знаеш, но има различни хора ти примерно ако имаше 1 млн би си купил кайенче примерно апартамент да го обзаведеш и парите свършват. Хората. като "малоумниците" предпочитат да живеят скромно, за дамогат някой ден този милион да го направят 2-3 и тн. Темата е много философска да спрем до тук.
Коментар
-
Anton Chigurh
Аз познавам човек, който изпомпа няколко милиона от борсата и си ходи с 5цата в ИП-то в което работи.
Коментар
-
C4 е автомобил на годината, а Suzuki GrandVitara джипна годината.
Не бих си купил нито една от двете
Тук можете да видите цялата новина
http://www.newcar.bg/show_novini.php?id=61
Коментар
-
Признавам с, че тази тема ми е много интересна. Причината е, че и аз като всички тук карам кола. И аз си задавам въпроса, каква трябва да е тя. На времето /преди 12-13 години/ един наш преуспял в Канада сънародник, беше дал голямо интервю. Едно от нещата, които съм запомнил, беше неговото учудване как при него тук идват за преговори за сделка за 30-50 хил. долара хора с с коли за по 150 хил. долара и часовници за 5000 долара. Тук трябва да дадем определение за героя на тази рубрика.
1. Ако това е пазител на парите на Луканов, Костов и приятели работата е една - разбира се нещо от 300 0000 евро нагоре. или поне 100 хил. евро.
2. Ако е човек, който сам печели парите си на пазара и чрез услуги които върши на пазара - за него този нашенец казва - когато отивам при богати хора за да ги запаля за моя проект - слагам спретнати дрехи и карам Фиеста - те трябва да знаят, че знам какво мога да направя с парите, но твърде много ги ценя и не си купувам кола по-скъпа от техните.
Преди време предложих Пежо 406, Ситроен С4, Авенсис или нещо такова. Това са добри автомобили които носят авторитет за хората по т.2. Сега добавям и Пежо 407.
Да си купиш италианска кола е като да си вземеш рускиня за жена ми казваше навремето един стар майстор и може би е прав.
Имам приятел, който наскоро си продаде мерцедеса 124 300Д който много обичаше и на въпроса защо отговори - щото много мангали ми станаха колеги - не знам може да е прав. Така, че за хората по т.2 може би това не е колата.
Разбира се тези расъждения са свързани с ролята на колата в изграждането на имидж.
Иначе колата е и вътрешно усещане и много емоция и за нея също важи правилото както и за хубавите жени- ако не трябва но много искаш - може.
Коментар
-
Да я закрием тази тема по-добре. Полезна инф. - няма. Освен това въпроса е размит, каква е дефиницията на голям инвеститор, на автомобил, и защо трябва да подхожда, (а какво значи да подхожда). Прекалено скъпата кола е загуба на инвестиции. Последното твърдение зависи от годините, пола и т.н.
Коментар
Коментар