IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Казват, целта на карантината е да не се претовари здравната система. Добре, но ако не се назоват проблемите и с болничната база и със структурата й, 100на души може и да не починат от короната, но ще си заминат от безгаберието.
    А хората, подложени на стрес, че не знаят утре ще могат ли да си купят хляб?

В трудни времена трябва да се проявява мислосърдие, състрадание, обич, а не затваряне в черупките и следване на старата посока.
    И все пак, виждам и полза от този вирус надявам се, че достатъчно много хора ще се осъзнаят, ще преоценят ценностите, в които досега са вярвали и това да е цената за този безумен страх. Кой в каква посока ще видим. Така или иначе, животът, който ни се дава е шанс и трябва да сме благодарни.

Черпя те с един виртуален театър от Народния
    https://www.youtube.com/watch?v=T00A...AWmUsTmPHSfGY4
    Проблеми има разбира се. Трупани са и отлагани много години. Но точно сега да ги решим всички не очаквам, И на мен ми изглежда че вирусът ще задейства някакви мехнизми, ще поразбута проблемите и ще ги покаже на дневен план, така, че също се надявам, да има и по-добри реформи след това.
    Мерси за линка, и аз се чудех какво да гледам, а все забравям, че напоследък са се появили някакви виртуални кина, изложби, театри и т.н. алтернативни форми на изкуство. Може и да загледам, напоследък все си мисля, че изпускам да видя нещо интересно или научно , а не знам какво Само да сме живи и здрави а и за да можем да решим и сегашни и бъдещи проблеми (да се надяваме по-малки от сегашните)

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Mатеев ти си народен предател и заслужаваш да бъдеш екстрадиран от България защото всяваш паника сред обществото ,насаждаш дезинформация и страх .
      А какво трябва да насажда. сега например е сезона на марулите. Насади и ти нещо полезно

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

То тази седмица нямаше много слънце и без друго.
        Но Съни, не е ли по-добре да са затворени за месец в апартамент отколкото извозени към крематориума след 2-3 седмици? В случая не казваме, че няма губещи, а че избираме по-малкото зло. Това разбира се също може да бъде и в различна степен отчетено от всеки индивидуално. Погледни какво разправят италианците, всички си признават - защо го пренебрегнахме, защо не се спряхме навреме, защо проявихме свободни съчинения и т.н. Просто не сме изпатили като тях и дано не става разбира се, но знаеш лафа - не питай старИло, питай патИло
        Знам, че си добро създание и вярваш, че мерките са с мисъл за хората и опазването им. За мен е по-трудно. Виждала съм с очите си(покрай една програма, отблизо се сблъсках с мъката на доста хора), как държавата нехае как живеят възрастни, самотни гхра, как са оставяни на небесата в битката им със заболяване, защото в даден район няма болница, няма отдекения или директно им се казва, че за тях няма какво да направят.
        Дадох ти линк на статистиката, видяло си. Някой покрай тази цялата истерия попита ли на какво се дължи 1то място на Б-я по смъртност в света за 2019та. А сега е прекрасен момент в трудностите да се изкажат проблемите и да се върви към промяна.
        Казват, целта на карантината е да не се претовари здравната система. Добре, но ако не се назоват проблемите и с болничната база и със структурата й, 100на души може и да не починат от короната, но ще си заминат от безгаберието.
        А хората, подложени на стрес, че не знаят утре ще могат ли да си купят хляб?

В трудни времена трябва да се проявява мислосърдие, състрадание, обич, а не затваряне в черупките и следване на старата посока.
        И все пак, виждам и полза от този вирус надявам се, че достатъчно много хора ще се осъзнаят, ще преоценят ценностите, в които досега са вярвали и това да е цената за този безумен страх. Кой в каква посока ще видим. Така или иначе, животът, който ни се дава е шанс и трябва да сме благодарни.

Черпя те с един виртуален театър от Народния
        https://www.youtube.com/watch?v=T00A...AWmUsTmPHSfGY4

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Забеляза ли, че ти беше единствения, който си позволи да се подиграва и да обижда във връзка с моя случай. Трябва ли отново да ти напомням, че основен критерий за глупаците във форума е това, че те непрекъснато търсят повод за личностни заяждания и обиди извън контекста какво се пише по темата?

Целия диалог днешния ден се размина без нито една обида и нито едно заяждане от никой към никого, и единственото изключение си само ти, който продължава да обижда без причина. Опитваш се да обявиш някой друг за простак, но простака май ще се окажеш ти самия.

Пп: Съжалявам за думите си и за няколкото лайка, които ти ги дадох днес, но явно ти заслужаваш човек да те презира, въпреки искреното ми съжаление за здравословното ти състояние.
          Mатеев ти си народен предател и заслужаваш да бъдеш екстрадиран от България защото всяваш паника сред обществото ,насаждаш дезинформация и страх .

Коментар

Доста напред в кои мерки? Затворническите - да.
            Успокояване душите на хората какво ги чака след опустошението ? Приказки като маргинали и някой да си продавал нещо си е психологически патоген по-опасен и от разни корони си мисля
            Нещата са прости - ако други държави прилагат "нашите" мерки, значи сме на прав път. Но ако следваме мерките на други страни, значи сме закъснели. За съжаление, още не съм чул какво предлагаш ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение

Както видяхме, движим се доста пред тах с мерките. Опитай пак след седмица...
              Доста напред в кои мерки? Затворническите - да.
              Успокояване душите на хората какво ги чака след опустошението ? Приказки като маргинали и някой да си продавал нещо си е психологически патоген по-опасен и от разни корони си мисля

Коментар

• Начев човече, прекрасен пост. Съжалявам, явно съм се изказал малко двуяко. Не говорех за убеждения и идеология или каквото и да е подобно. Под поглед имах предвид очакваното бъдеще, за което навежда статията, то не ме кефи, за съжаление има прекалено много други съпътстващи съвпадения в настоящата ситуация, което прави статията много повече от логична за мен. Казвам за съжаление, защото едва ли има нормален човек, който да иска подобно бъдеще.Такова бъдеще вещае война и то световна. Че системата е в нокдаун се вижда отдавна вече и с просто око...
                Last edited by pepe1234; 28.03.2020, 01:49.

Коментар

Не съм прочела някой да отрича, че вирусът - медийно издигнатия, е сериозен проблем. Но има и други много сериозни и заразни заболявания...
                  Сега какво става с болните от стотици други болести? Някои и с тежки заболявания? Достъп до болниците само за спешни случаи, т.е. ако усещаш, че умираш.
                  Какво става с многото възрастни,които ги затвориха и им отнеха малкото възмости за контакт? Някой попита ли ги те какво мислят?

Какво става с хората, деприсирани затворени без да излизат на слънце, без да се движат?
                  То тази седмица нямаше много слънце и без друго.
                  Но Съни, не е ли по-добре да са затворени за месец в апартамент отколкото извозени към крематориума след 2-3 седмици? В случая не казваме, че няма губещи, а че избираме по-малкото зло. Това разбира се също може да бъде и в различна степен отчетено от всеки индивидуално. Погледни какво разправят италианците, всички си признават - защо го пренебрегнахме, защо не се спряхме навреме, защо проявихме свободни съчинения и т.н. Просто не сме изпатили като тях и дано не става разбира се, но знаеш лафа - не питай старИло, питай патИло

Коментар

В западни медии чета - извеждайте децата на слънце, тук - водете кучетата да пикаят
                    Както видяхме, движим се доста пред тях с мерките. Опитай пак след седмица...
                    Last edited by Ender; 28.03.2020, 01:47.

Коментар

• Мислех, че Матеев в тези волатилни пазари с опита си, ще прави и ще ни учи как да ползваме математиката да правим пари, а той взел че станал вирусолог.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение

Защото внучето не пикае на килима...
                        В западни медии чета - извеждайте децата на слънце, тук - водете кучетата да пикаят

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

......

Тези разсъждения се отнасят и за "джигитите" по отношение на коронавируса. Те се правят на герои и викат "ела вълчо изяж ме", но дали вируса като дойде ще им даде шанс да оздравеят и да разказват за поуката си? Щото както вече видяхме, някои млади и "смели" хора го нямаха този шанс.
                          Не съм прочела някой да отрича, че вирусът - медийно издигнатия, е сериозен проблем. Но има и други много сериозни и заразни заболявания...
                          Сега какво става с болните от стотици други болести? Някои и с тежки заболявания? Достъп до болниците само за спешни случаи, т.е. ако усещаш, че умираш.
                          Какво става с многото възрастни,които ги затвориха и им отнеха малкото възмости за контакт? Някой попита ли ги те какво мислят?

Какво става с хората, деприсирани затворени без да излизат на слънце, без да се движат?

Коментар

• Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

Но трябва да му купиме 500 москвича.
                            Те по днешните котировки ще струват повече от един Майбах...

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            Само кучето си можеш да разхождаш. Както един човек попита, защо може кучето си да заведе на разходка, а внучето - не, но дребни житейски странности
                            Защото внучето не пикае на килима...

Коментар

Като заговорихме за вероятности — личен пример.

Дъщеря ми живее в голям европейски град и се движи из него почти само с колело — на работа, до магазина, на разходка. Разбира се, лисопедната инфраструктура е перфектна, шофьорите внимават. Но рискът да попадне под колелата на ахтонобилите си е риск.

Когато тя реши това, почти формално ѝ отбелязах "Нали знаеш, че е по-рисковано?" Тя, разбира се, знае.

Вторият риск е с любимата ви корона. Дощерката не беше сигурна за мерките за предпазване, за степента на паниране, та ѝ предложих моето виждане за смехотворността на паниката и паникьорите от този нов обикновен грип — и тя го прие. Например с облекчение веднага свали намордника, с който беше се снимала в самолета и ми беше пратила снимката. Между другото, там много малко се носят намордници.

Мисля, че първият риск, този с лисопеда, е къде-къде по-голям от пренебрежимо малкия, но любим ви ковидо-риск, подгъделичкващ безопасно нервенцата ви.
                              Така прецакваш стратегията за тези с обикновенните маски - никой да не разпространява (тествано в Сингапур Япония Южна Корея и Тайван)

Това е единствения работещ модел освен карантината

Китай ги направи задължителни

Китайските лекари бяха шашнати че почти никой не носи в Италия като дойдоха

И освен това отричаш какво казват епидемолози

Използването на маски от здрави хора е абсолютно полезно и препоръчително, особено на обществени места, и то затворени - градски транспорт, хранителни магазини и аптеки. Маските съдействат за намаляване на приетата инфекциозна доза, а това не е маловажно. За да се развие инфекция, е необходимо приемане на определено количество вирус, и то сравнително голямо количество - това е т.нар. минимална инфектираща доза. Ето защо намаляването на приета вирусна доза при носенето на маски намалява риска от заразяване. Важно е да се знае и че нивото на инфекциозната доза пряко влияе върху самото протичане на заболяването. Има пряка зависимост между инфекциозната доза и прогнозата и тежестта на заболяването, което настъпва. Висока инфекциозна доза е равно на кратък инкубационен период, бързо протичане, по-тежка клиника и по-неблагоприятна прогноза - затова е важно да се избягва близкият контакт с болни/заразени хора и ползване на затворени обществени пространства с малък обем като асансьори и пр. в които концентрацията на вирусните частици е висока. По-малък е шансът вирусът да попадне през очите или носа, отколкото през вдишване през устата.
                              https://www.dnevnik.bg/analizi/2020/..._preparati_za/
                              mWPCloud.com

Коментар

Но трябва да му купиме 500 москвича.
                                Един познат на баща ми, веднъж му споделя, че направил основен ремонт на москвича, че ще ходи на голяма сватба след 2 дни Не можа да отиде с него, защото на следващия ден му го откраднаха
                                Е те така с вероятностите, да се разнообразим от короната

Коментар

Working...
                                X