Първоначално изпратено от 78-10
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
https://www.dw.com/bg/%D0%BD%D1%8F%D...%81/a-52986798
"Седя на балкона и гледам военните камиони, които извозват труповете. Возят ги към крематориуми извън града, защото вече няма къде да ги държат и погребват. Тук се завръща само прахът им. Не пускам телевизора, защото дъщеря ми ще се побърка, ако постоянно гледа такива кадри. Чуваме линейките. Минават покрай нас на всеки половин час. Денем и нощем."
Има ли някой който да услужи на Руми Маринова със смартфон с камера?
Многострадална Геновева...
Толкова ли цяло Дойче Веле не намери за тези седмици някакъв по-автентичен източник от "Руми Маринова"?
И, гледам в търсачката, веднага — за минути под диригентската палка — седем-осем наши парцала са го препредали.Last edited by 78-10; 02.04.2020, 15:50.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Лично ще те държа отговорна за провала на аграрните ми начинания. Щото дали ти, дали правителството, дали сланата или Ковида, все сте от един дол габърчета като вредители срещу свободната трудова инициатива и гърбавеенето от нехайна работа.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Няма съмнения, доматите ще му донесат задоволство и радост.Да ги строи като войници и да им чете исторически сказки за повдигане на бойния дух, хем и да растат повече
Давай му зор, за да не изпусне сезона
ЗА проверките у хабитатя - прояваваме разбиране, не лесно и за тези на опашката но и за проверяващите., А и в "хабитатя" имаше май някаква болница под карантина, така че, може съблюдаването на "реда" да има основания. Едва ли щяха се напрягат толкова, заради някакъв "обикновен грип"
Аз съм спокоен човек, Преци. Рядко нещо мое да ме изкара от обичайната леност. Та, преживявам и опашките, склонна съм да проявя разбиране към работата на проверяващите ..., но понякога и те просто се престарават.
Наздраве!
П.П. Дори маска си слагам като излизам навън. За успокоение на мама и тати, не заради друго.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
В сградата на министерския съвет се греят с парно. Ще е голям смях, ако верно са пуснали духалките.
Премиерът Бойко Борисов се топли на малко радиаторче в Министерски съвет. Това се налага заради препоръки на германския институт "Роберт Кох", който е препоръчал да се изключат климатичните инсталации в подобни големи сгради във връзка с коронавиуса.
Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/obshtestvo/gen-muta...ews735294.html
Дори и след рестарта ако сградите с рецилкулиран въздух ще е шит ако не са всички с маска - очаквам някой компании да удължат хоум офиса или да се насочат към офис площи без рециркулация по цялата сграда
ПП някой частни болници МАИ се карантинираха изцяло щото там също има системи с рециркулация на въздуха само инфекциозноното им е на отделна системаLast edited by marketleverage; 02.04.2020, 15:41.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
Добре за какво бяхте против маските като искате да се пуска по бързо икономиката - даже и в парка можеше да ходят хората ама маскирани
Искаш мярка X вместо мярка Y има шанс мяркс X да покаже много добър резултат до две седмици (оптимистична прогноза) когато може спокойно да каже ето мярка X работи дайте да разхлабваме Y - накрся разхлабването така или иначе че е всички с маски
Иначе на малкия бизнес му трябват и клиенти - аз в бизнес който избягва да спазва някакви мерки дори и държавата да не му ги налага (да кара хората да са с маски няма да вляза даже бих си губил времето като активист да водя кампании за бойкот на бизнеси който не взимат мерки) в мола на рецуркулация като масово са без маски съвсем няма да ида ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеПримерът с Принцесата е доста.... с разнопосочни сигнали. От една страна има възможност за пълна изолация по групи (каюти) но се оказва, че климатичната инсталация е работела някакъв период от време, в който заразата е покрила прибл. 27%. Струва ми се, че такова заразяване, за ТОЛКОВА време няма как да стане в що-годе нормална градска среда. Е, на мач е друго....Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от alex1001111 Разгледай мнение
Аз точно това се чудя... тези колони от военни автомобили трябва да возят трупове всеки божи ден нали? Трябва да има все повече и повече филмчета с тях... От спешните отделения трябва също да има все повече и повече видео потвърждения... Но всичко това липсва...
"Седя на балкона и гледам военните камиони, които извозват труповете. Возят ги към крематориуми извън града, защото вече няма къде да ги държат и погребват. Тук се завръща само прахът им. Не пускам телевизора, защото дъщеря ми ще се побърка, ако постоянно гледа такива кадри. Чуваме линейките. Минават покрай нас на всеки половин час. Денем и нощем."
Има ли някой който да услужи на Руми Маринова със смартфон с камера?
- 1 like
Коментар
-
Няма съмнения, доматите ще му донесат задоволство и радост.Да ги строи като войници и да им чете исторически сказки за повдигане на бойния дух, хем и да растат повече
Давай му зор, за да не изпусне сезона
ЗА проверките у хабитатя - прояваваме разбиране, не лесно и за тези на опашката но и за проверяващите., А и в "хабитатя" имаше май някаква болница под карантина, така че, може съблюдаването на "реда" да има основания. Едва ли щяха се напрягат толкова, заради някакъв "обикновен грип"
Коментар
-
Именно за пенсионерите и социалнослабите трябва да се замислим, щото скапвайки икономиката, ще се омаже всичко - и пенсии няма да има, и работа, и помощи, та дори в махалите наместо продължителни сватби, ще има множество погребения. Дребният бизнес може да изглежда маргинален, но той изхранва ядрото от населението. Тази стопанска самоорганизация на народа сега е смразена, стопирана, зашеметена. Още малко и ще почнат бунтовете. А правителството няма почти никакви компенсации за самонаетите, които най-много ще пострадат от сегашната ситуация. Вижда се, че пари няма, бедна и прахосническа държава сме, та не можем да удържим на дълго запиране.
П.п. Аз съм си на хамака, поне докато грееше, но съвестта ми ме терзай, че аз се излежавам, а трудовите хора трябва и те като мен. Не съм за пример, Преци.
Искаш мярка X вместо мярка Y има шанс мяркс X да покаже много добър резултат до две седмици (оптимистична прогноза) когато може спокойно да каже ето мярка X работи дайте да разхлабваме Y - накрся разхлабването така или иначе че е всички с маски
Иначе на малкия бизнес му трябват и клиенти - аз в бизнес който избягва да спазва някакви мерки дори и държавата да не му ги налага (да кара хората да са с маски няма да вляза даже бих си губил времето като активист да водя кампании за бойкот на бизнеси който не взимат мерки) в мола на рецуркулация като масово са без маски съвсем няма да ида ...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
В моловете също въздуха рециркулира, в клас А бизнес сградите също рециркулира (бизнес парка и тези по цариградско) , по големите не стари хотели, в самолетите, а както се разбра и министерски съвет нали са я спряли системата и Баце се грее с духалка в кабинета си
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
В това няма нищо вярно, вместо думата Китай сложи коя да е друга страна в Европа и ще пасне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеПримерът с Принцесата е доста.... с разнопосочни сигнали. От една страна има възможност за пълна изолация по групи (каюти) но се оказва, че климатичната инсталация е работела някакъв период от време, в който заразата е покрила прибл. 27%. Струва ми се, че такова заразяване, за ТОЛКОВА време няма как да стане в що-годе нормална градска среда. Е, на мач е друго....
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Недей да така - Арахната трудолюбив! Ще посее и 10-тина корена домати, за да може после ще се оплаква, че са тревясали и добивите рязко са паднали.
Наздраве!
У хабитатя сериозно са се взели проверяващите. Само ходят по магазините и разбутват опашките от хора - искат 2 метра отстояние.
Коментар
-
Тарантулчо, рано е да броим пилците. Мерките са изоставащи. имай го предвид. Дали са строги или не, няма как да знаем предварително, Пилците ще броим след ковида и тогава ще разбереш дали е трабвало да се доверяваш повече на хората които ползват както знанията, така и имат опита и мат-моделите срещу ковида. Става дума не за някакъв генерал а за много хора, чието мнение той просто консолидира и изразява. И това не се прави тарантулчо за да се очистят пенсионерите, а точно обратно - да не дадат фира. Може да звучи циничното 'фира", но всъщност харесвам пенсионерите като цяло и са ми мили, връзка с едни други времена. И нищо деморализиращо няма - като дойде великден ще има яснота и ще кажат колко още остава, не е много, не драматизирайЦяло лято ще се търкаляш из хамака и ще се чудим как да ти оправяме покрива да не капе
П.п. Аз съм си на хамака, поне докато грееше, но съвестта ми ме терзай, че аз се излежавам, а трудовите хора трябва и те като мен. Не съм за пример, Преци.
- 1 like
Коментар
Коментар