IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Сегашното разхлабване може да се дължи на три причини
    - откровена глупост
    -желание максимален брой от хора да се заразят максимално бързо, за да се приключва вече тази сага, плод на безумно подценяване на проблема
    -откровен лобизъм на туристическия бранш

    В крайна сметка най-вероятно са и трите заедно. Тъй като съм убеден че няма да има никакви значими мерки следващите две три седмици, то август, а и септември ще си имаме ад под небето. И тогава, за да се направи все пак нещо - защото ще трябва да се направи нещо - ще затворят всичко.
    А и аз съм против това. Смятам че ако се затварят само най-рисковите места и се следи в останалите да се спазват мерки и яко се карантинират контактни лица, то можеше да се държи под контрол - както се получи май месец. Но когато болните избухнат това просто няма да е достатъчно.
    Пак ще цитирам един генерал началник на един щаб никакъв ад няма да има нито август нито септември.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

      Аз си казвам моето мнение. Щаба че приказваха глупости си е проблем на властта, те са решили да плашат без причина и съответно да загубят всякаква достоверност.

      Все пак на теб леко ти се чудя, в цял свят липсата на мерки доведе до катастрофа, защо си мислиш че българите сме различни. Нещо бог е българин или предимставата на българската раса ли мислиш че ще ни опазят. Нищо няма да ни опази. Хората ще си се разболеят, половината няма и да разберат, другата половина ще се чудят цял месец ще станат ли толкова зле че да им вкарват тръби в гърлото. Едни 5% ще се чудят дали пък няма да умрат следващите дни, а процент, процент и половина ще починат.

      И всичко това заради идиоти, които не виждат повече от ден напред. Които подържат други идиоти, които взимат идиотски решения, защото искат да се харесат на първите идиоти, а и защото те самите са също такива.
      Никъде по света не е имало катастрофа.имаше много силен вой за пари.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

        Те и починалите сигурно са умрели по за 1500 лева.
        Те хората така и така са умрели от някоя друга болест ама близките що да не вземат 1500кинта зер погребението не е безплатно...Човек като пукне едва ли му дреме какво ще напишат докторите

        Коментар


        • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
          Отрицанието е един от основните психологически механизми за защита, но рано или късно следва сблъсъкът с реалността. В случая по-скоро рано.
          Човек винаги е в реалността...Къде обаче самия той си мисли че е няма никакво значение

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

            Ми проклет съм си, за мен това е пр вирус - виждаме какви мерки "спазва" властта, особено в лицето на БХ, а Той (да се свети името Му) следва да е най-запознат с грипчето, нали? Това е информиран избор. Та гледаме мача, пък да видим
            Наздраве, тнм!
            БХ е идиот, той си е във всички рискови групи. И се прави на смел. Това рядко свършва добре. Болсонаро в Бразилия се подиграваше на всички, които смятаха това за сериозно, а сега пуска съобщения как равнището на кислород в кръвта му било паднало до 96. То това даже не е опасно равнище, ама очевидно не е същото като да говори за другите и като да го изпитва сам.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Много хора не правят избор. Те гледат какво правят другите. И не се замислят.
              Други просто нямат избор.
              ВИНАГИ имаш избор, въпроса е какво IQ имаш.
              Зависи от целта (в нашия случай опасността).
              Колко струва една гасониера за младеж, 300 лв ? за 6 месеца ? 2000лв.Хем ще има повече свобода.
              Е, толкова с оправданията.
              Знам че има самотни пенсионери дето се ширят в София в поне двустаен, ама нямат пари за ядене
              Щото не могат да си вземат гарсониера и с остатъка да живеят като царе.
              Други дето карат яко БМВ, ама много харчело.
              То много срамно да ползваш метро и да имаш Пунто 1.0 лтр
              Други дето още чакат Промяната от 90-те
              Десети, дето няма работа за тях или пък природата ги е направила дебели.

              Поне половината от Нашите проблеми идват от същото IQ, а не от останалия свят
              И не само за Короната, много по-лесно е да кажеш АЗ НЕ МОГА, отколкото АЗ МОГА

              Коментар


              • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

                Да, сега тука ще дойде това което бе в Италия и в Испания. Щом сме много умни и ни кефи да серем върху метеното. Италия и Испания за да успеят да издържат си бяха буквално затворили хората по къщите, за един час на един километър за един ден - това им даваха да се движат. Ей такива малоумници като теб и като многоуважавания ни премиер ще ни натресете това нещо и тук.
                Нищо няма да дойде тука както казва един генерал в черно.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                  Много просто - който е трябвало да умре в Италия и Испания, вече е умрял. Става въпрос за хората с разклатено здраве. В България обаче тези хора все още са живи, и разните му там малоумници с действията си ги обричат на смърт.

                  Сто пъти ви го казвам, и ще го кажа пак - всички малоумници, последователи на Мангъров и Гигов, за мене са престъпници, защото умишлено желаят смърта на други хора. И ако има Бог, редно е да ги прати да горят в ада.

                  Като цяло няма по-долна и по-мерзка постъпка от това да желаеш да убиеш някого, понеже ти се бил развалял собствения ти кеф.
                  Малоумници са тези които си мислят че може да се скрият от Бог.Малоумници са тези дето си мислят че са подчинили Природата....Който трябва да умре ще умре.Това не е твоя работа....Ти обаче ще умреш от страх

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                    Не бъди толкова проклет.

                    Грипната епидемия не е "някаква малоумна", а си е настояща такава. Може би в татковината извадихме късмет, че преди да обявят мерките за коронавируса, ние търпяхме някакви ограничения заради грип тип Б, освен това и БЦЖ ваксината си оказа също така своето влияние - имунитетът ни е засилен не само срещу бацила на туберкулозата, но явно и срещу короната. Та така ..., всеки решава сам за себе си какви мерки и теглилки да предприеме.
                    Наздраве!
                    Ми проклет съм си, за мен това е пр вирус - виждаме какви мерки "спазва" властта, особено в лицето на БХ, а Той (да се свети името Му) следва да е най-запознат с грипчето, нали? Това е информиран избор. Та гледаме мача, пък да видим
                    Наздраве, тнм!
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Грую ти правиш информиран избор, или поне правиш избор. Много хора не правят избор. Те гледат какво правят другите. И не се замислят.

                      Други просто нямат избор. Половин София си живее с родителите. Как по-възрастните хора ще направят избор, ще си изгонят порасналите на години, но не и на отговорност деца ли, ами няма да стане, и ще си рискуват живота. Всички тинейджъри си живеят с родителите, те, а и родителите им дори и да искат не могат да направят избор.

                      Всички фенове на липсата на ограничения дават за пример Швеция, но в Швеция половината домакинства са от 1 ЕДИН човек. Там не само че не живеят три поколения на едно място, те живеят сами. Тогава човек има избор. Може да се затвори вкъщи, може и да не го прави.

                      Подобно съжителство на поколенията има само в Италия, и видяхме какво се случи там.


                      Тия ги пиши бегали ба си умрелата държава

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                        Mateev, пак да те питам - как ще те убия, ако си стоиш вкъщи, като си с разклатено здраве? И няма ли да те убият по-лесно, като ти затворят болниците, заради някаква малоумна грипна "епидемия", както стана през март и април? напротив, трябва да се радваш, че има "малоумници" като гигов и мангъров (и мен, да не се изключвам), така ние ще измрем, а вие, "умните, красиви, образовани и т.н." ще останете да наследите земята българска и да славославяте герП. Слава и на генералгоджи (Спасителя), да не го забравя и него.

                        П.С. Няма да те питам за заразените в Габрово, че там явно пазиш омерта
                        Не бъди толкова проклет.

                        Грипната епидемия не е "някаква малоумна", а си е настояща такава. Може би в татковината извадихме късмет, че преди да обявят мерките за коронавируса, ние търпяхме някакви ограничения заради грип тип Б, освен това и БЦЖ ваксината си оказа също така своето влияние - имунитетът ни е засилен не само срещу бацила на туберкулозата, но явно и срещу короната. Та така ..., всеки решава сам за себе си какви мерки и теглилки да предприеме.
                        Наздраве!
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

                        Коментар


                        • Грую ти правиш информиран избор, или поне правиш избор. Много хора не правят избор. Те гледат какво правят другите. И не се замислят.

                          Други просто нямат избор. Половин София си живее с родителите. Как по-възрастните хора ще направят избор, ще си изгонят порасналите на години, но не и на отговорност деца ли, ами няма да стане, и ще си рискуват живота. Всички тинейджъри си живеят с родителите, те, а и родителите им дори и да искат не могат да направят избор.

                          Всички фенове на липсата на ограничения дават за пример Швеция, но в Швеция половината домакинства са от 1 ЕДИН човек. Там не само че не живеят три поколения на едно място, те живеят сами. Тогава човек има избор. Може да се затвори вкъщи, може и да не го прави.

                          Подобно съжителство на поколенията има само в Италия, и видяхме какво се случи там.



                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            Много просто - който е трябвало да умре в Италия и Испания, вече е умрял. Става въпрос за хората с разклатено здраве. В България обаче тези хора все още са живи, и разните му там малоумници с действията си ги обричат на смърт.

                            Сто пъти ви го казвам, и ще го кажа пак - всички малоумници, последователи на Мангъров и Гигов, за мене са престъпници, защото умишлено желаят смърта на други хора. И ако има Бог, редно е да ги прати да горят в ада.

                            Като цяло няма по-долна и по-мерзка постъпка от това да желаеш да убиеш някого, понеже ти се бил развалял собствения ти кеф.
                            Mateev, пак да те питам - как ще те убия, ако си стоиш вкъщи, като си с разклатено здраве? И няма ли да те убият по-лесно, като ти затворят болниците, заради някаква малоумна грипна "епидемия", както стана през март и април? напротив, трябва да се радваш, че има "малоумници" като гигов и мангъров (и мен, да не се изключвам), така ние ще измрем, а вие, "умните, красиви, образовани и т.н." ще останете да наследите земята българска и да славославяте герП. Слава и на генералгоджи (Спасителя), да не го забравя и него.

                            П.С. Няма да те питам за заразените в Габрово, че там явно пазиш омерта
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                              Не можахте, да разберете, че числата, мерките са такива каквито им кажат!
                              Нито премиер решава, нито обществено мнение е от значение.
                              Коронавируси има от хилядолетия. Тоя, уж непознат, уж нов, се оказло, че имал 35 разновидности вече ХАХА. То толкова коронавируси сигурно няма.
                              Айде със здраве. Има някои и един филм да изгледат, после филма резонира и живият с него, така и вие. Една пропаганда и вече сте във филма.
                              Нормално е да има разновидности. Това все пак е РНК вирус - податлив е на мутации /промени/.

                              Всъщност, донякъде си прав и по отношение на съществуването на коронавирусите - явно те съжителстват с нас стотици години. Само че, изглежда този е малко по-различен. - отличава се от другите със своята инвазивност. и разпространение. Няма половин година и епидемията се разпространи почти по целия свят.

                              Няма да отделям специално внимание на пораженията, които той нанася върху човешкия организъм - и там има доста отличия и нюанси. Отделно, изглежда нещата с колективния имунитет не се случват по начина, който е известен и очакван от вирусолозите.
                              Наздраве!
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                                Много просто - който е трябвало да умре в Италия и Испания, вече е умрял. Става въпрос за хората с разклатено здраве. В България обаче тези хора все още са живи, и разните му там малоумници с действията си ги обричат на смърт.

                                Сто пъти ви го казвам, и ще го посторя пак - всички малоумници, последователи на Мангъров и Гигов, за мене са престъпници, защото умишлено желаят смърта на други хора.
                                10 до 20%, като се махне Бергамо, никъде на друго място вирусът не е достигнал дори до 1/3 от населението, за това и продължават да са предпазливи

                                Коментар

                                Working...
                                X