IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

    Пика, презаписването на информация става след разплитане на двойноверижната ДНК спирала.
    Повредите и грешките в презаписването и двойноверижния синтез преди деленето (митотично делене) се отстраняват от т.нар. missmatch repair proteins, кодирани от гени в същото ДНК. При повреда в един от тези 4 основни гена се случват бели. ( справка - дебелочревния рак, и най-тежките поражения при т.нар. Lynch syndrome). иРНК е презаписващ преносител в Апарата на Голджи за синтез на новата ДНК. А мРНК служи като матрица и по нея нуклеотидна база по нуклеотидна база се синтезира. Само че Гуанин е заменен с Урацил в РНК.
    Разбирам страха ти. Смяташ че мРНК копирала генния код за спайк протеина на вируса ще го вмъкне в ДНК и ние ще синтезираме доживот спайк протеин който ще доведе до проблеми.
    А да ти е хрумвало че подобна РНК може да се въведе само с конюгиран носител в клетки от ММ системата (човешки клетки от моноцито-макрофагеалната система), които не са твои, а са човешки клетъчни култури, имат определен живот но достатъчен за да покажат антигена на спайк протеина на повърхността на кл мембрана, както става всъщност с всеки антиген, имуноген, тоест антигенът става умножен и разпознаваем за клетките на имунния отговор да реагират срещу него, става имуноген. Това е функцията на ММ системата и клетките. Без тях никой антиген не би бил разпознаваем. А рецепторите за разпознаване (от В лимфоцитите които ще идат в лимфните възли и ще станат способни да произвеждат антитела които ще обвият клетките с показания антиген за елиминиране, Т лимфоцитите, които ще се сенсибилизират и ще контактуват помежду си за да стане имунния отговор адекватен - помощници, супресори, килъри...) на всеки един антиген могат да го пипнат само показан (експресиран) върху кл. мембрана на макрофагеалната система винаги само с антигените на гл. комплекс на тъканна съвместимост клас I. Винаги! Без тях не става контакт и разпознаване. Пеи липса на баланс се получава неадекватен имунен отговор - или прекален или слаб, или забранени клонове се отключват и атакувст здрави клетки. Нали по време на живота същите клетки се запознават и с твоите лични антигени. Но има забранени клонове, супресорите и един събсет открит напоследък Т лимфоцити са изключително важни и се залага на тях на имунотерапията на вируси, тумори и ....да не те обременявам...
    Как си представяш че РНК каквато и да е тя въведена просто ще иде и ще се внедри в генома на стволовата клетка в костния мозък и оттам насетне ти я имаш. Ми че тпй дори вируса не го може това когато заразява. Защо оздравелите не са запазили неговото РНК доживот. Помисли. Той даже без липидната си обвивка която разрушаваме с дезинфектантите не може да внедри едно голо РНК. А и да си влезе по норнален път като цял запазен вирус се репликира до милиарди вируси но като оздравееш няма неговото РНК в твоя геном. Само в инфектираните клетки, които ако не те убие вируса имунната система ги унищожава всичките. Т кл са директни цитотоксични убийци. Унищожават не вирусната РНК само, а цялата заразена клетка която става разпознаваема. Но преди това макрофагите са представили антигена на клетките с механизма заедно с антигените от МHC complex type I.
    Нищо не влиза в твоя геном за да остане форевър. Това е невъзможно. Трябва да ти унищожат костния мозък и да ти скарат стволивибклетки с подменено ядро и ДНК за да си не Иван след време, а Драган.
    Единствения риск е от късни кръстосани реакции срещу протеин от твоите клетки подобни на спайк протеина на вируса. Минимален, много минимален риск.
    Вие почнахте да плещите глупости на кило - ГМО, човек вирус, един днес ме пита ние сега на прилепи ли ще се превърнем....глупости достойни за роман на бисерите и тъпнята.
    За мен проблема е, че могат да ти вкарат нещо съвършенно различно /от това което обсъждате/..само да няма нова болест след време .. пък той нека си е Иван

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
      Я, бате Пешо позна...като гледам и равновеско ще се окаже прав за пика. Или поне гледайки официалната статистика. Аз като бившо чадо одиторско, се съмнявам във всяко число, което не излиза от обективна система. Нещо като Чернобил преди 30 години - мериш 20, ама 20 било максимума на уреда...

      едит: Левче, като за инженер-програмист се обяснява лесно: FEC
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

      Коментар


      • Моля те, Пика, запази последния ми пост да не се налага да обяснявам на следващия след 3 дена защо не може да бъде генно модифициран, чипиран и прочие изключителни достойни за Гинес простотии.
        Само кръстосана реакция е риска. С имуномодулатори ще се повлияе. Ако има обаче тази ваксина няма да влезе в употреба. Вие поизчакайте малко да се убедите. Съвет! 2-3 годинки.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

        Коментар


        • Я, бате Пешо позна...като гледам и равновеско ще се окаже прав за пика. Или поне гледайки официалната статистика. Аз като бившо чадо одиторско, се съмнявам във всяко число, което не излиза от обективна система. Нещо като Чернобил преди 30 години - мериш 20, ама 20 било максимума на уреда...

          едит: Левче, като за инженер-програмист се обяснява лесно: FEC

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

            Лев ...
            Остави ся ембриологията .... в мене напират много неудобни въпроси , да ти задам един, може ли, че не ми дава сън нощем и се будя посред нощ и мисля ли мисля ....
            Обясни ми простичко,, че комарджията в мен да те разбере от раз.

            Познаваш механизма на отстраняване на нарушенията в структурата на ДНК, нали? Има си хас да не го знаеш Механизма обаче се отнася единствено до случаите на разкъсването и загубата на части в една от двете вериги на двойната спирала.

            Та значи трудностите възникват в случай, когато е изгубена част от цялостната структура на двойната спирала, въпреки че и в този случай тя се възстановява. Парадоксално ли е ?? Да !!!! Защото биохимичната информация, заключена в двете части на двойната спирала, вече не може да повлияе върху възстановяването по химичен път , след като матрицата, носител на тази информация, е изчезнала в НЕБИТИЕТО. Протичането на този процес изисква "познаване" на дублиращата в сестринския хромозомен блок информация, която може да постъпи по канала само на ..... някакъв своеобразен информационноо-енергиен обмен, тоест не материален, биохимичен. НЕОБЯСНИМО също така е процеса когато хромозомът заема точно своето място в области, където "повредата" в структурата на ДНК надхвърля обема на неговия собствен информационен блок. Тези събития колкото и да са редки, означават, че разкъсаните нишки на ДНК намират и познават точно своите "събратя" тоест като че ли те се откриват един с друг по неизвестни, различни от характера на биохимичната им структура, критерии !!!!

            Кажи Лев как се случва това? Според теб Аз имам коректен отговор и обяснение, но искам да чуя и теб
            Пика, презаписването на информация става след разплитане на двойноверижната ДНК спирала.
            Повредите и грешките в презаписването и двойноверижния синтез преди деленето (митотично делене) се отстраняват от т.нар. missmatch repair proteins, кодирани от гени в същото ДНК. При повреда в един от тези 4 основни гена се случват бели. ( справка - дебелочревния рак, и най-тежките поражения при т.нар. Lynch syndrome). иРНК е презаписващ преносител в Апарата на Голджи за синтез на новата ДНК. А мРНК служи като матрица и по нея нуклеотидна база по нуклеотидна база се синтезира. Само че Гуанин е заменен с Урацил в РНК.
            Разбирам страха ти. Смяташ че мРНК копирала генния код за спайк протеина на вируса ще го вмъкне в ДНК и ние ще синтезираме доживот спайк протеин който ще доведе до проблеми.
            А да ти е хрумвало че подобна РНК може да се въведе само с конюгиран носител в клетки от ММ системата (човешки клетки от моноцито-макрофагеалната система), които не са твои, а са човешки клетъчни култури, имат определен живот но достатъчен за да покажат антигена на спайк протеина на повърхността на кл мембрана, както става всъщност с всеки антиген, имуноген, тоест антигенът става умножен и разпознаваем за клетките на имунния отговор да реагират срещу него, става имуноген. Това е функцията на ММ системата и клетките. Без тях никой антиген не би бил разпознаваем. А рецепторите за разпознаване (от В лимфоцитите които ще идат в лимфните възли и ще станат способни да произвеждат антитела които ще обвият клетките с показания антиген за елиминиране, Т лимфоцитите, които ще се сенсибилизират и ще контактуват помежду си за да стане имунния отговор адекватен - помощници, супресори, килъри...) на всеки един антиген могат да го пипнат само показан (експресиран) върху кл. мембрана на макрофагеалната система винаги само с антигените на гл. комплекс на тъканна съвместимост клас I. Винаги! Без тях не става контакт и разпознаване. При липса на баланс се получава неадекватен имунен отговор - или прекален или слаб, или забранени клонове се отключват и атакуват здрави клетки. Нали по време на живота същите клетки се запознават и с твоите лични антигени. Но има забранени клонове, супресорите и един събсет открит напоследък Т лимфоцити са изключително важни и се залага на тях на имунотерапията на вируси, тумори и ....да не те обременявам...
            Как си представяш че РНК каквато и да е тя въведена сама, гола просто ще иде и ще се внедри в генома на стволовата клетка в костния мозък и оттам насетне ти я имаш. Ми че той дори вируса не го може това когато заразява. Защо оздравелите не са запазили неговото РНК доживот. Помисли. Той даже без липидната си обвивка която разрушаваме с дезинфектантите не може да внедри едно голо РНК и протеинова обвивка с всичките си антигени и протеини на повърността си. А и да си влезе по нормален път като цял запазен вирус се репликира до милиарди вируси но като оздравееш няма неговото РНК в твоя геном. Само в инфектираните клетки, които ако не те убие вируса имунната система ги унищожава всичките. Т кл са директни цитотоксични убийци. Унищожават не вирусната РНК само, а цялата заразена клетка която става разпознаваема. Но преди това макрофагите са представили антигена на клетките с механизма заедно с антигените от МHC complex type I.
            Нищо не влиза в твоя геном за да остане форевър. Това е невъзможно. Трябва да ти унищожат костния мозък и да ти вкарат стволови клетки с подменено ядро и ДНК за да си не Иван след време, а Драган.
            Единствения риск е от късни кръстосани реакции срещу протеин от твоите клетки подобни на спайк протеина на вируса. Минимален, много минимален риск.
            Вие почнахте да плещите глупости на кило - ГМО, човек вирус, един днес ме пита ние сега на прилепи ли ще се превърнем....глупости достойни за роман на бисерите и тъпнята.
            Last edited by bulgarian lev; 24.11.2020, 01:09.
            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

              Стига глупости бре , стига с тия крайни конспирации и апокалипсиси бре .....
              Същите неща ги плещеше и преди години само че с ника DELCO SMOKA ..... ..... И друг път съм ти писал ....не си глупак , но прекалено се вживяваш и ''филмираш'' ..............
              Тогава нищо не стана от ''описаните неща'' ............... Сега също нищо няма да стане от нещата за които пишеш ........
              НИТО ЗЛАТОТО ЩЕ ИДЕ НА 5000 .... 10 000 .... 50 000 или ( о боже ) 80 000
              НИТО ТРЪМП ЩЕ СПЕЧЕЛИ ИЗНЕНАДВАЩО както пишеш (аз му симпатизирам ! )
              НИТО пенсии и заплати ще станат Венецуелски , както пък тук списваш .............

              Че не е приятен и много хора ще загубят кинти от локдауна е факт ..... Но нещата до които стигаш в расъжденията си , като последствие са откровенни глупости .... Честно !!!
              Хора на крайностите, Обективен. Като го насметеш с гегата вика олеле. Като го отвържеш пастира не може да сбере стадото.
              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                Сега е лесно. Налива се ресурс и има за всички. Никой не мрънка.
                Искаш да кажеш помощник готвач, когото всички мислят за шеф на кухнята.
                Помощниците не са интересни.
                Но когато геополитиката заиграе тогава, вече изплуват ребусите и става горещо.
                И идея си нямам , откъде копираш тези уникални мисли

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                  Всичко се избира

                  Особено сега по време на демокрация
                  Важното е да е най-доброто анализирайки моментната ситуация от различни аспекти, било то краткосрочни и средносрочни-и тук идва моето съмнение и притеснение- не трябва ли да се прецизира избора с цел макс баланс(но едва ли би ти било интересно да погледнеш назад, кое смятам за притеснително в проекта за днешните мерки).. Живи и здрави, че от вируса все още ме наболява главата вечер(или поне го отдавам на него)
                  Last edited by neptun266; 23.11.2020, 23:39.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Big Brother 666 Разгледай мнение

                    Ама ще те отвия отзад и ще стане /олеле мамо, що го карах да ме завива /
                    Седи си на място и се радвай на щатния хонорар, докато ти го дават

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

                      Ще фърли оставка

                      Не знам, то и сега е доста заплетено. Ни места има в болниците, хора умират по стълбите, всички критикуват властта. Едни искат по-сериозни мерки, други не искат мерки. Не е лесно да си шеф (готвач) в момента.
                      Сега е лесно. Налива се ресурс и има за всички. Никой не мрънка.
                      Искаш да кажеш помощник готвач, когото всички мислят за шеф на кухнята.
                      Помощниците не са интересни.
                      Но когато геополитиката заиграе тогава, вече изплуват ребусите и става горещо.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                        Eла ми ги завий.
                        Ама ще те отвия отзад и ще стане /олеле мамо, що го карах да ме завива /

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                          Така е . Изкуство е да си готвач. Но има два фактора, които колкото и да меневрират няма как да ги изконтролират-.
                          Ами когато ребусът стане малко по-заплетен през януари.
                          И това докато си мислиш каква баница исках да направя - а на клиентите им даваш да пробват "якия тутманик", който си сътворил.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

                            Така е . Изкуство е да си готвач. Но има два фактора, които колкото и да меневрират няма как да ги изконтролират-.
                            Ами когато ребусът стане малко по-заплетен през януари.
                            Ще фърли оставка

                            Не знам, то и сега е доста заплетено. Ни места има в болниците, хора умират по стълбите, всички критикуват властта. Едни искат по-сериозни мерки, други не искат мерки. Не е лесно да си шеф (готвач) в момента.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Big Brother 666 Разгледай мнение

                              Бачка , ти у ред ли си ? На 100 % ми се струва от последните ти 30/40 поста , че си с отвинтени гайки
                              Eла ми ги завий.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

                                А избира ли се по-малкото зло?
                                Всичко се избира

                                Особено сега по време на демокрация

                                Коментар

                                Working...
                                X