IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Турците започнаха ваксинация с китайска ваксина.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

      Ти ще се ваксинираш ли, без да е изпитана ваксината срещу странични действия, за които изпитания са необходими години? Ами най-малкото рискуваш някое автоимунно заболяване, за което обяснението ще е, че си прекалил със сладкото от мушмули. После, ваксините се слагат превантивно, те са за борба с епидемиите преди да са възникнали самите епидемии. По време на епидемия се пие ракия.
      В момента текат изпитанията на 10 на ваксини и за 20-25 дена ще стане ясно кои стават и кои не и да ще се ваксинирам ако съм здрав.От 1 декември започва масова ваксинация на Британия,Германия и Франция и ще се
      види кое как е.
      Last edited by Grosss; 24.11.2020, 15:37.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
        Вариянтите са два.Първи вариянт е този който прокламираше Мангъра,пълно и повсеместно заразяване на всички и естествен подбор който оцелее
        или докторите успеят да спасят.Вариянт 2 минава през локдаун като се извърши национално тестване на всички и разделяне на болните от здравите
        като здравите се ваксинарат масово преди Коледа а болните се лекуват и се приключва с тоя вирус.
        Ти ще се ваксинираш ли, без да е изпитана ваксината срещу странични действия, за които изпитания са необходими години? Ами най-малкото рискуваш някое автоимунно заболяване, за което обяснението ще е, че си прекалил със сладкото от мушмули. После, ваксините се слагат превантивно, те са за борба с епидемиите преди да са възникнали самите епидемии. По време на епидемия се пие ракия.

        Коментар


        • За по-малко от месец, 500 хиляди души гласуваха в официална петиция в сайта на Белия дом, за разследване на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс за възможни
          Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

          Коментар


          • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
            Странното е, че епидемиологията е на обратното мнение относно това, което се върши. В Европа го правят, за да облекчат натиска върху здравната система. У нас го правят, за да спасяват животи. Двете неща дали са едно и също нещо? Ако е налице нова версия за борба с епидемиите, кой я пише? Излизат с номера, че това е различен вирус. Вероятно за него са валидни ненаписани все още учебници. Как, обаче, намират тези различни мерки за верния път към решаването на проблема? Възникват безброй логически въпроси. Все пак имаме медицински проблем, а не логически - ще възразят някои. Добре, но всяко действие първоначално има цел, в което е логиката. Никой не прави ампутации на крайници, за да намали теглото, в което има известна доза вярна математика. Затова и не вярвам на математиците в случая, които без никакви изходни данни се превърнаха в пророци.
            Вариянтите са два.Първи вариянт е този който прокламираше Мангъра,пълно и повсеместно заразяване на всички и естествен подбор който оцелее
            или докторите успеят да спасят.Вариянт 2 минава през локдаун като се извърши национално тестване на всички и разделяне на болните от здравите
            като здравите се ваксинарат масово преди Коледа а болните се лекуват и се приключва с тоя вирус.

            Коментар


            • Ако народа през този втори локдаун не добие социална ангажираност и не излезе на улицата,
              си заслужава хунтата.
              И това не е най-лошото, от СЗО са подготвили трета вълна през януари и февруари.
              Зануляването е във ход, икономическо и физическо !
              Last edited by hazard; 24.11.2020, 14:50.

              Коментар


              • Странното е, че епидемиологията е на обратното мнение относно това, което се върши. В Европа го правят, за да облекчат натиска върху здравната система. У нас го правят, за да спасяват животи. Двете неща дали са едно и също нещо? Ако е налице нова версия за борба с епидемиите, кой я пише? Излизат с номера, че това е различен вирус. Вероятно за него са валидни ненаписани все още учебници. Как, обаче, намират тези различни мерки за верния път към решаването на проблема? Възникват безброй логически въпроси. Все пак имаме медицински проблем, а не логически - ще възразят някои. Добре, но всяко действие първоначално има цел, в което е логиката. Никой не прави ампутации на крайници, за да намали теглото, в което има известна доза вярна математика. Затова и не вярвам на математиците в случая, които без никакви изходни данни се превърнаха в пророци.

                Коментар


                • Голям купон с тоя локдаун, ей!

                  Държавните хрантутници не са на себе си - пране, простиране, чистене, готвене на мусака, предаването на Гала - и всичко това в работно време и с течаща заплатица! Ей, животът е песен!

                  Частниците - глад, унишожени доходи, съсипани дългогодишни бизнеси ... всичко, разбира се, в името на оцеляването на нацията!

                  Понеже ресторантите, които са полупразни от месеци, понеже хората нямат кинти, са основен инкубатор на всякакви респираторни заплахи!

                  И чантаджиите от първата група не осъзнават, че когато втората група НЕ работи и НЕ плаща данъци, и за тях няма да има. Заемите и дефицита в бюджета все някога няма да вършат работа и администрацията може и да се поокастри.

                  Ама кой ти мисли за тогава?!?
                  Важното е да убием мегачумата със смърт на бизнеса и тогава като се разкарат сополовите от болниците за сметка на наистина болните, като придойдат едни лекари, едни сестри, като се ремонтират ония ми ти отделения, ейййй животеее!

                  От друга страна, като чета за Ковид паспортите при ангелезите и КюАр кодовете в Китай, осъзнавам, че лудостта е повсеместна - в едни държави се ползва за нов обществен ред, у нас - за ново диво крадене. Подхвърляше Бокича по 300 лв пенсии цяло десетилетие, сега готов да унищожи държавата в името на "здравето на нашите баби и дядовци", пък и си вярва, пък му и вярват ...

                  Предстоят тежки месеци, особено за скептичните и негледащите телевизия. Споко, колкото и да го мислите, няма да го решите, нещата са на глобално ниво. Пийте повече. Не решава проблемите, но не ги и задълбочава.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                    В БГ винаги е било около 15% от починалите. Преживяемост е съвсем друга метрика. И глобално си е 0,1-0,2% и десетки пъти съм споделял че в БГ ще са 5-10к. С локдауни и други глупости на тиквата ще се случи за 5 години вместо за 5 месеца. Глада - МАСОВИЯ ГЛАД ще дойде още от новата година, че и сега има стотици хиляди НОВИ в трудоспособна възраст които се чудят как да изкарат месеца
                    Всъщност, когато имаш изкуствени карантини ти обричаш повече хора не само на глад, но и на смърт!

                    Защо това е така?

                    Ако повечето здрави хора живеят активно, стадния имунитет ще може да бъде постигнат за 6-9 месеца, а през това време застрашениете групи могат да се пазят изключително много!
                    Когато ти създаваш изкуствени карантини и пречиш на стаден имунитет при младите, създаваш предпоставки застрашените групи да не могат да се пазят толкова осторожно с години и години.... така се получава, че здравния риска за последните всъщност се увеличава.... да не говорим за икономическата катастрофа, гладните хора, депресиите, обесени от отчаяние хора и хронично болни погинали от липса на останалото здравеопазване....


                    Тук няма дилема! Всичко това с Короната е сценарий, който се прави не в полза на хората е точно против тях!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                      Ми нормално, ама все пак ми се струва големичка цифрата на тия под 60г.
                      Ма то пък на дневна база....
                      Дали няма по голяма извадка за починалите 3000 досега ?
                      Просто от началото на сценария беше обявено, че умират едва ли не само старци и грохнали хора, а истината е че умират всякакви хора, които имат проблеми с имунната система или тежки хронични заболявания. Да това е по-силно изразено при възрастните предимно, но не може да се каже, че само те ще почиват!

                      Една голяма част от случаите са надписани!
                      Започват да излизат все повече случаи с млади хора, просто защото вируса е изключително масово разпространен, което ще рече, че обществото се приближава все по близко до стадния имунитет.
                      Вижда се какво се случва в Швеция! Там има вече една от най-ниските смъртности изобщо! Сега след преминаването на тази втора вълна и там, смъртността ще спадне до някакви единични случаи на ден!

                      Истината е ,че на младите и здрави хора трябва да им се позволи да живеят активно, а възрастните или такивасъс заболявания, да се пазят особено осторожно до създаването на стаден имунитет или ако са привърженици на ваксините и смятат, че те работят, да се пазят до април или май, когато ще могат да се ваксинират! Това е единственото работещо решение! Всичко друго е демагогия и тирания над обществото!
                      Last edited by Mike Florida; 24.11.2020, 12:52.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                        Ми нормално, ама все пак ми се струва големичка цифрата на тия под 60г.
                        Ма то пък на дневна база....
                        Дали няма по голяма извадка за починалите 3000 досега ?




                        В БГ винаги е било около 15% от починалите. Преживяемост е съвсем друга метрика. И глобално си е 0,1-0,2% и десетки пъти съм споделял че в БГ ще са 5-10к. С локдауни и други глупости на тиквата ще се случи за 5 години вместо за 5 месеца. Глада - МАСОВИЯ ГЛАД ще дойде още от новата година, че и сега има стотици хиляди НОВИ в трудоспособна възраст които се чудят как да изкарат месеца
                        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                          По добре 10 починали отколкото 1млн ГЛАДНИ.
                          Положението не е или-или - в един момент ще е умножено по десет на некролозите, и пак гладни и затворени накрая.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                            Излязоха данните за починалите.
                            Само 12 под 50г и 32 под 60г.
                            Ми нормално, ама все пак ми се струва големичка цифрата на тия под 60г.
                            Ма то пък на дневна база....
                            Дали няма по голяма извадка за починалите 3000 досега ?


                            here are the latest survival rate estimates from the Center for Disease Control:
                            • Age 0-19 … 99.997%
                            • Age 20-49 … 99.98%
                            • Age 50-69 … 99.5%
                            • Age 70+ … 94.6%

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

                              Само 12 човека, в средата на живота си, умират на ден от китайския дар! Пей хей и хайде на хорото! Да изгорим маските!
                              По добре 10 починали отколкото 1млн ГЛАДНИ.
                              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                              Коментар


                              • Да попитам,

                                Пише забрана на ,,колективни спортове,, ясно мачове и други подобни. Това за професионални спортове или в в парка на групи явно с публика или без.

                                Мен ме интересуват басейните дали ги затварят , никъде не са споменати както и фитнесите. Ако съм сам у басейна как ще го бройм за колективен спорт , поне напоследък си плувам сам.
                                Last edited by Todor Sabev; 24.11.2020, 12:21.

                                Коментар

                                Working...
                                X