IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение

    Сложих един плюс, да не си помислят хората, че нищо не разбрах .
    Сори, правя квото мога.
    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

      Нептун, с удоволствие отговарям.
      Всички вирусни пневмонии са интерстициални.
      Бабини лечения в никакъв случай!!!
      Има ли още неясни неща?
      Сложих един плюс, да не си помислят хората, че нищо не разбрах .

      По тАлавизора казват, че кат пипнеш новаторския вирус не трябва да посягаш веднага към антибиотици, ама от това дето прочетох и половината не му разбрах, почнах да се чудя дали като и без това не може се стигне до личния лекар, не е добре да се мине един курс с антибиотици. Аз за късмет почти не кашлям вече четвърта седмица почти от първите симптоми и силна кашлица в началото. Даже имах една седмица дето кашлицата си замина, но едно седене 30 мин на студено и открито да се обяснявам с един клиент, доведе до нова слаба кашлица. Явно възстановяването макар и без пневмония не е много бързо.
      Last edited by nomche; 30.11.2020, 21:02.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение


        Д-р Лев извинявам се ако питането ми е неуместно. Каква е разликата между ковид пневмония и пневмония от вирусен тип, която както казвате, преминава винаги в бактериална- добавеното кръвосъсирване ли(доколкото се мъча да проумея нещата става дума за т.н. матово стъкло, което не се вижда на рентген, а на скенер)?
        П.С. Бихте ли ме посъветвали, трябва ли да продължа да приемам антикоагуланти дори и след като си мисля,че вече съм почти ОК(ден 24). Ако да- какво препоръчвате( аз започнах с аспирин, но GP-то ми предписа антистенокардин, който приемах до към ден 16-17) и за какъв период от време?
        Благодаря предварително.
        Нептун, с удоволствие отговарям.
        Всички вирусни пневмонии са интерстициални. Тоест въздухоносните пътища остават незасегнати и изпълнени с въздух в началото на класическата интерстициална вирусна пневмония. Затова изображението на сянката белите дробове на рентген е слаба (силни сенки са например костите, ребрата, сърдечната сянка). Белите дробове като въздухоносен орган са прозрачни за рентгеновите лъчи и дават слаба сянка. Най-слаба сянка е при емфизема на белите дробове - те са още прераздути, алвеоларните ходове са пълни с въздух и дават още по-голяма прозрачност от нормалната картина - най-тежките емфиземи се наричат ,,чезнещ бял дроб".
        При интерстициалните вирусни пневмонии, микоплазмените пневмонии, пневмоцистис карини предизвиканите при AIDS и друг имунен дефицит са все такива, образът им на рентген е почти неразличим. Тежките като ковида предизвикват образ тип ,,матово стъкло" поради тежкото засагане на интерстициума - оток, възпаление, което увеличава непрозрачността на белия дроб. Това е рентгенографски термин и образ. Когато пневмонията стане бактериална огнищата (алвеолите се изпълват с ексудат и огнищата се сливат - може да стане двустранна, субтотална или тотална пневмония с почти неостанал незасегнат паренхим на двата бели дроба засенчването вече е силно и се долавя.
        Интерстициалната пневмония обаче протича с тежка дихателна недостатъчност защото страда въздухообмена и пренасянето на кислород и въгледвуокис между капиляри и алвеоларни стени.
        Грипната пневмония може да е тржка и е с хеморагичен характер - типичен пример за хеморагично възпаление. Освен възпалителната компонента в интерстициума се добавят и кръвоизливи - пропускливостта на капилярите поради директно увреждане на ендотела се увеличава и се получават диапедезни кръвоизливи.
        При ковида има директен увреждащ момент върху фибринолитичната-,коагулационната системи и отключване каскадата на вътресъдово коагулация - образуване на микротромби, нещо като ДИК синдром. Миокард токсично действие също...и още и още.
        Аспиринът и антистенокардинът са добри антикоагуланти - за превенция, не за лечение на вече образувани тромби. Помни това. Аспиринът - 85 мг дневна доза. При 500 мг колкото е стандартната таблетка няма такъв ефект.
        За период който целиш профилактика можеш да приемаш аспирин. Ако нямаш алергия. Деца до 5 години не бива да приемат аспирин защото синдром на Рей е опасно чернодробно-бъбречно усложнение с висок леталитет. Деца под 5 години - никакъв аспирин или компреси с ракия и аспирин стрит на прах!!! Кожата на децата резорбира колкото и лигавицата на тънкото черво!!! Бабини лечения в никакъв случай!!!
        Има ли още неясни неща?
        Last edited by bulgarian lev; 30.11.2020, 20:49.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

        Коментар


        • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

          Легендата разказва за тракийските лекари, че лекували душата, чийто проблем се проявявал в симптоми на болното тяло
          Подозирам, че някои хора знаят и къде Орфей е паднал от скалите, както унесен е медитирал до гроба на Евридика, докато я е виждал в подземното царство. Птиците са го разнесли из баирите та и гроб няма човека, че да разберем как е лекувал. Ама на - и той не е издържал на неговия вирус

          Коментар


          • Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

            Можем ли да вярваме на Люк Монтание, че това е перфектно създаденият вирус? Ако не можем, на кого бихме повярвали и в какво? Факт е, че той никога повече не проговори на тази тема. Много е озадачаващо и удобно за противниците на това твърдение. Няма друг такъв учен от толкоз висок ранг, който да се е произнесъл така категорично нито в едната посока, нито в другата.
            От доста години е низвергнат в своите среди, даже мисля, малко след Нобеловата награда се мести да живее в Китай. Смята, че Европа не е узряла /или е твърде възпрепятсвана/ още за приемане на холистичния подход. Продължава да изследва и работи с хомеопатични методи. Набеден е за антиваксър, макар да има ясно изразено мнение кога, защо, кои ваксини не бива да се ползват.
            Трудно се намират материали от него

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение

              Дължа ти отговор за статистиката на общата смъртност в България.
              Не съм забравил, но не съм се заел.

              Моля за извинение.
              100 хил годишно е.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                Божа работа
                Само че тези които са го прекарали леко, и си веят байряците, не правят услуга на тези които сега са захапали маркуча.. За съжаление имам такъв възрастен приятел. Лекарите си признаха, че по-вероятно е че ще издаде багажа.. Това е положението. Поне не разделяйте обществото на прекарали и непрекарали вируса. За мен това е брутално нагло и следователно и много грозно.
                Легендата разказва за тракийските лекари, че лекували душата, чийто проблем се проявявал в симптоми на болното тяло

                Коментар


                • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                  Добре, ти си философствай, докато вируса натръшква поредните "статически" бройки.
                  А, не искате ли да се провери и всяка хипотеза практично ( с алабалата вярвам-невярвам) а не само теоретично. Просто да се търси истината.
                  Обзалагам се, че си жена! Нали от там тръгнахме - непрактично и дори вредно е да се дълбае в небето. Ти го наричаш философстване. За мен всяко теоретизирането на тема генезис и развитие на вируса към момента би било в най-добрия случай дъвка за въображението.

                  Ако коректно си дадеш сметка къде е границата между това, което знаеш и това, в което вярваш по даден въпрос, ще дефинираш възможност за споделена реалност и нормален контакт. При реципрочност от другата страна.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение

                    Там ми искат да се съглася да ме преследват в интернет. Аз не са съгласявам.
                    Ако може, пуснете клипа "чист"?
                    Няма как, но това е страницата на ролекс, естествено, че ще те преследват, как ще ти продават часовници, те дори се гордеят с чиповете си.. интересно е споко.. всички часовникари ровят вътре.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от al4en

                      Понеже не гледате ето отново .. виж филмчето.

                      https://www.rolex.org/rolex-awards/s...k-kendall-2020
                      Там ми искат да се съглася да ме преследват в интернет. Аз не са съгласявам.
                      Ако може, пуснете клипа "чист"?

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

                        Отговор на въпрос, чиято проверка е дори теоретично невъзможна, съвсем естествено би лежал някъде по оста вярвам-невярвам. И реално това се случва. Дори за очеизвадни неща.
                        Добре, ти си философствай, докато вируса натръшква поредните "статически" бройки.
                        А, не искате ли да се провери и всяка хипотеза практично ( с алабалата вярвам-невярвам) а не само теоретично. Просто да се търси истината.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                          Е вярата си е вяра. Уважавам този довод, когато е истински и го има изобщо
                          Отговор на въпрос, чиято проверка е дори теоретично невъзможна, съвсем естествено би лежал някъде по оста вярвам-невярвам. И реално това се случва. Дори за очеизвадни неща.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

                            Може и някой да знае отговора, но и за мен това е мистерия. Вярвам, че вирусът е естествен, защото:

                            1. вярвам в здравия разум, дори когато сме принудени да тестваме и без това ограничените му възможности.

                            2. звучи по-логично от алтернативата и е нещо очаквано. Чумата, холерата и испанския грип сигурно също са били “барнати” лабораторно? Както и всички епидемии и пандемии, случвали се периодично и доста често, ако трябва да сме точни, в човешката история? Последните 50 години са относително спокойни на фона на миналото, а човешкото съзнание е инертно и има склонността да проектира настоящето върху представите си за бъдещето. А нищо не е вечно и колелото се върти.
                            Е вярата си е вяра. Уважавам този довод, когато е истински и го има изобщо
                            Last edited by precakanoto; 30.11.2020, 17:22.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              ps. Твоето мнение по същността на въпроса какво е - модифициран ли е вируса от т.нар втора вълна?!
                              Може и някой да знае отговора, но и за мен това е мистерия. Вярвам, че вирусът е естествен, защото:

                              1. вярвам в здравия разум, дори когато сме принудени да тестваме и без това ограничените му възможности.

                              2. звучи по-логично от алтернативата и е нещо очаквано. Чумата, холерата и испанския грип сигурно също са били “барнати” лабораторно? Както и всички епидемии и пандемии, случвали се периодично и доста често, ако трябва да сме точни, в човешката история? Последните 50 години са относително спокойни на фона на миналото, а човешкото съзнание е инертно и има склонността да проектира настоящето върху представите си за бъдещето. А нищо не е вечно и колелото се върти.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Иван Петкандраганов Разгледай мнение

                                Значи ще умреш С коронавирус.
                                Божа работа
                                Само че тези които са го прекарали леко, и си веят байряците, не правят услуга на тези които сега са захапали маркуча.. За съжаление имам такъв възрастен приятел. Лекарите си признаха, че по-вероятно е че ще издаде багажа.. Това е положението. Поне не разделяйте обществото на прекарали и непрекарали вируса. За мен това е брутално нагло и следователно и много грозно.

                                Коментар

                                Working...
                                X