IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

    На докторите им трябват или ниска клас медицнски стерилни като минимум (такива чакаме от китай 1 млн броя ако не сме взели да ги правим тук в стерилна среда - Баце ги е договорил онзиден с някакъв от техните държавници - да видим кога

    2 висок клас стерилни (тези от строителните магазините макар да имат същото ниво на защита като докторските няма да са стерилни)
    Някой запознат ли е с тези военните маски и филтрите им.
    И дали филтъра с активен въглен за абсорбатор би станал.
    Имам 1 резерва и може да я ползвам.
    Ташаци от 1 платче за 5-10лв не смятам да ползвам
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

    Коментар


    • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

      В светлината на горното,наложените мерки са разбираеми, жалко, но неизбежно са съпътствани от малоумна бюрократщина.
      Винаги е така, когато решенията си диктуват от харчещите държавния бюджет, а не от пълнещите го.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

        То май противопраховата част беше важна (не познавам филтъра на бг противогаз в подробности)

        Ако имаш от тези полумаски P70 или нещо подобно се казваха дето дадоха на полицайте от резерва си направо готов

        Военния завод който ги е правил може да направи голям удар ако пусне пройзводство и ги пусне за граждани (не само в БГ ами в цяла европа)


        Ако филтрите на годжито са от активен въглен (най-вероятно), армейските ми, описани по-долу, са с поне стократно по-голям обем, то ест поне 100 пъти по-ефективни.

        Но дишането е по-трудно, особено ако бягаш – с Калашника, сумката с 4те му пълнителя, манерката, одеалото/шинела свити през другото рамо, и некои други военни аксесуари – по пресечена кална планинска местност. Да не говорим пък за кашиците с картечница "Калашников" или РПГ на рамо.
        (Това годжи горе не ги знае тея работи, не му е и работа да ги знае)
        Last edited by 78-10; 28.03.2020, 13:18.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

          Имам неколко армейски противогаза, от тези с филтъра в чантичка през рамото и хобот до нея.
          Актвният въглен в тях е старичък, но сигурно още има сила, а пък и може да се освежи във фурната на мах за неколко часа.
          Гумените глави са си запазили еластичността.

          Подарявам.
          То май противопраховата част беше важна (не познавам филтъра на бг противогаз в подробности)

          Ако имаш от тези полумаски P70 или нещо подобно се казваха дето дадоха на полицайте от резерва си направо готов

          Военния завод който ги е правил може да направи голям удар ако пусне пройзводство и ги пусне за граждани (не само в БГ ами в цяла европа)



          mWPCloud.com

          Коментар


          • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение


            Прецаканче когато копираме китайските мерки да затваряме и следим човека, нека копираме и икономическите им мерки. Или за по-близо да погледнем Европа, не само италианските болници.
            Капиталовият пазар отразява икономиката, няма как черешарят да е слаб овощар,, но силен в пазара.
            Да разпределя за държавните болници жълти монети, а днес вкупом да пласкяме на доктори и сестри.
            Дисбалансите в някакъв момент избиват.
            ммм съгласно съм, в такива мометни се вижда кой как излиза без бански от морето
            Ще допълня, че китай може да е само милиард и половина а ние некви лилипути пред тях, но с цялата си дързост се хванахме не само да се поучим от техните ненапълно изяснени данни, но и значително да подобрим тяхната схема за борба с вирусчето Вярвам в корените и в силата на нашия народ. Не случайно има само 13 нации генерирали световен шампион по шах. Все многократно по-големи по население, дори империи, Но ние не останахме по-назад и бяхме на едно ниво сред тях. Нека не се подценяваме !!

            Коментар


            • Добри новини от Абът....

              https://finance.yahoo.com/news/abbot...002548993.html

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                +1, това сме го говорили милиард пъти, но "състрадателните" не вдяват. Освен това са безкрайни лицемери в по-малка или по-голяма степен. Ето ти го прецаканото - уж интелигентно говори, а едно объркано, объркано, както винаги е било. Та прецаканото се навряло на село и вика - боли ме, аз ще си изляза в градината, евало съм ви и толкова. Ма иначе рев ние да спазваме правилата. Некъв друг пък вика, че го боли гъза за дечурлигата и че не можели да излизат и щели да се побъркат, важното било, че можело малоумните кучкари да си разхождат помиярите, щото те били по-важни от хората и можело да се изпикаят на килима. Ей за такива лицемери става въпрос, сър!

                Иначе хубав пост на Начев, ама Начев, интелигентен човек си, обаче как зазвуча като недоевана 50 годишна феминистка. Ма как пък все ние, 40 годишните сме виновни бе, мааму стара, как пък все ние? Е, да се представя за тези, дето не ме знаят - на 41 години съм, имам 2 деца на 4 години и възрастни родители на по почти 70 години. Работя достатъчно, за да мога да си позволя много неща - нямам роднини в ДС, на ръководни позиции в БКП или която и да е от производните им днес, осигурявам се на максимума, плащам си абсолютно всички данъци и задължения в срок и т.н. И за какво съм ви виновен аз, бе? За какво? Затова че издържам всички социално слаби, маргинали, пенсионери и всякакви тарикати, дето са заебали родители си в БГ и са заминали да "си търсят късмета, щото са граждани на света".

                Ми ай сиктир бе, какво повече искате от мен - да се затворя у нас като рецидивист, да си огранича децата до ходене на балкона и да си сложа намордник, като едновременно с това ми убивате бизнеса, щото всички по веригата сме свързани? И в замяна какво ще получа? какво? Ми айде да престанете само да искате от мен и да помислите и какво може да ми дадете, щото иначе балансът не излиза, а като се появят дисбаланси, те избиват. И то избиват лошо!

                Разбира се, това ще го разберете, като останете гладни, което е неминуемо при подобен абсолютно малоумен локдаун и затваряне на икономиката. За психическите проблеми вече го казахме многократно. И не ми излизайте с фалшивите новини как без ръсенето със захар и шекер сега сме щели да сме 10 милиона разболели се само у нас и поне 1,5 милиона умрели, щото нали смъртността била 15%. Толкоза, айде, че имам деца да гледам, а те си искат своето, и нямам къща, в която мога да ги заведа, щото генералгоджи ми е забранил да излизам от София.

                Разбира се, това горното не са мои мисли, а предадени такива на някакъв маоумник от нета. Гешев е радост, генералгоджи е слънце, ръсенето със захар и шекер пречи да не бъдем изядени от крокодилите!
                Груев,майната му на вируса , правим му игнор....От многото ти постове,поне аз,разберам ,че търсиш виновника за всичко,което в момента се случва...И си го открил....Това е Щаба воглаве с проф.Мутафчийски ,с активната подкрепа на Б.Б.....Не мога да повярвам ,че интелигентен човек ,като теб не вижда цялостната световна картина?!Но пък щом ти харесва и те успокоява,че си открил виновниците за това,което се случва и тепърва ще се случва,твоя воля...
                И за нищо не си виновен,бе човек!Кой те е обвинил,че искаш да работиш и да запазиш стандарта си?!И защо си мислиш,че останалите не работят ,не се осигуряват ,не правят бизнеси и не страдат от тази ситуация?
                Едно трябва да приемеш....Стуацията безвъзвратно се е променила...Като бизнесмен,аз ли трябва да те уча,че трябва да се пренастроиш на новите условия?
                Груев,знаеш ли, кой ще ми е най-големият кеф?След два месеца да ме обявиш,че аз съм най-големия олигофрен не само в тоя форум,а в целия свят, и всичко е било една пунта -мара...А аз обещавам поне една година "да не си показвам носа" във форума....То така или иначе няма да имам много време за писане,щото ще съм зает с далеч по-важни и по-приятни за мен неща,отколкото драскотене по форуми.....

                Коментар


                • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                  Владко никога с нищо не ме е печелил. Не изпадай в грешка Ако си направиш труда да видиш в по-стари постове кой го е наричал толкова често черешар, ще забележиш, че след Кирето съм най-вероятно аз Признавам си чистосърдечно. та той е достатъчно недалновиден и ограничен, относно смисъла на капиталовия пазар. Нямам какво да коментирам за него, Цитирах негово мнение, в което намерих логика. Не харесвам и Каролев и т.н. Но сме в демокрация и мога да изразя свободното и мнение, не преписвам есета от матурите Има много неща които може да се тунинговат, оствам с надежда, че в криза, мисълта на властимащите ще се обърне повече към конкретните нужди на хората. Може да е алтруистично, но такъв е моят личностен тип, за съжаление е бъкан с някакъв смахнат алтруизъм, заради който нерядко съм в ситуация - прецаканото, а дори не се сещам и да съжалявам, ако е така . (личностния тип може да го потвърди и Ендер, чисто професионално естествено) Дори само преди няма и година бих шута на един самозванец бизнесмен, който когато му спасявах бизнеса с вливане на свеж ресурс срещу дял, беше по-нисък от тревата (2009) и след като съвсем точно изчислих, че след 7-8 години ще се "оправим" а това пък взе че наистина се случи, великият гном-бизнесмен така се самозабрави, че не можеш да го познаеш Е след като го оставих на "кармата" ела да видиш сега как се моли как плаче ела та ела,... айде да не изпадам пдробности Съни, Да знаехме само на какви метаморфози е способен човека и на какви горановци и бизнесмени им се сриинал бизнеса. ....
                  ps. Бизнесмени, и управници, които не си ценят хората, какви управляващи могат да бъдат !? Шутове на кокили

                  Прецаканче когато копираме китайските мерки да затваряме и следим човека, нека копираме и икономическите им мерки. Или за по-близо да погледнем Европа, не само италианските болници.
                  Капиталовият пазар отразява икономиката, няма как черешарят да е слаб овощар,, но силен в пазара.
                  Да разпределя за държавните болници жълти монети, а днес вкупом да пласкяме на доктори и сестри.
                  Дисбалансите в някакъв момент избиват.

                  Коментар


                  • Поредната жертва на коронавирус в България! Този път е мъж на 55 години. Доста страшно звучи това! БОГ да го прости човека! Много жалко за него и за роднините му! Тази новина е много, много, много лоша....

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

                      Аз вчера даже линк до една от старите БГ фирми за бельо (24 годишна фирма) която сега шие и маски https://newsilhouette.bg/masks/ цените ми се видяха разумни спрямо китайските по нета с картинки

                      ПП Теб човек исках да те питам имали фирма от Габрово която иска да пусне маски висок клас ? Понеже на нещо такова попадах в едни коментари, ще е супер възможност ако някой пусне такива и си ги сертифицира ще има огромно търсене...
                      Имам неколко армейски противогаза, от тези с филтъра в чантичка през рамото и хобот до нея.
                      Актвният въглен в тях е старичък, но сигурно още има сила, а пък и може да се освежи във фурната на мах за неколко часа.
                      Гумените глави са си запазили еластичността.

                      Подарявам.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                        Аз все пак не разбрах кога е това след кризата?Не разбрах и пак ли така ли по старому ще я караме???А исках и да попитам стои ли разум зад тая гад вирусът?
                        Бае Пешо, ти така или иначе си я караш по старому, Моят съвет е карай си го както си го знаеш, Стратегията ти е оцеляваща По втория въпрос - лично мнение - да мисля че има разум и над вироса (ползвам термина на архитекта) не ме въвличай в други обяснения
                        Last edited by precakanoto; 28.03.2020, 12:41.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

                          ха ха - и злобичка ли е избила.
                          Кой ти говори за мене?
                          Я ходи питай - докторите колко повече са станали за 1 месец?
                          Защо докторите не лекуват - имам отлепена ретина и не мога да отида на операция?
                          Щото някакви си играят на вирус.
                          Тебе ще обвинявам ако така ти харесва
                          На докторите им трябват или ниска клас медицнски стерилни като минимум (такива чакаме от китай 1 млн броя ако не сме взели да ги правим тук в стерилна среда - Баце ги е договорил онзиден с някакъв от техните държавници - да видим кога

                          2 висок клас стерилни (тези от строителните магазините макар да имат същото ниво на защита като докторските няма да са стерилни)
                          mWPCloud.com

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            Маски вече има в изобилие по интернет магазините и не си е купил само този, който го мързи да си мръдне пръста.

                            Много ми е любопитно защо някои хора винаги търсят вината в някой друг, а не във себе си. Какво очакваш, някой да вземе една маска и да ти я донесе на поднос у вас пред вратата, и после дълбоко да ти се поклони?
                            Аз вчера даже линк до една от старите БГ фирми за бельо (24 годишна фирма) която сега шие и маски https://newsilhouette.bg/masks/ цените ми се видяха разумни спрямо китайските по нета с картинки

                            ПП Теб човек исках да те питам имали фирма от Габрово която иска да пусне маски висок клас ? Понеже на нещо такова попадах в едни коментари, ще е супер възможност ако някой пусне такива и си ги сертифицира ще има огромно търсене...
                            mWPCloud.com

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

                              Не знам с какво те спечели Владко Горанов, но трябва да му е много удобно да се шири в апартамент на кума без да плаща наем.
                              И не знам как Владко не разбра за 10 години, че в тази държава, освен едрия бизнес, с който си контактува, съществува и друг дребен, среден, който му пълни реално бюджета, но там работят не с пари от държавата и обществените й поръчки, а инвестират печалбите, за да оцеляват и да се развиват.
                              Гледам и Домусчиев, след дарените пари за някои болници поиска среща с между КРИБ Владко другата седмица, за да помислят с аккви пари ще помогне държавата на медиите, които също започвали да губят от реклама.
                              Лицемерие, Прецаканче, на маргиналите
                              Владко никога с нищо не ме е печелил. Не изпадай в грешка Ако си направиш труда да видиш в по-стари постове кой го е наричал толкова често черешар, ще забележиш, че след Кирето съм най-вероятно аз Признавам си чистосърдечно. че мисля, че е достатъчно недалновиден и ограничен, относно смисъла на капиталовия пазар. Нямам какво да коментирам за него, Цитирах негово мнение, в което (с учудване) намерих логика. Не харесвам и Каролев и т.н. Но сме в демокрация и мога да изразя свободното си мнение, не преписвам есета от матурите Има много неща които може да се тунинговат, оствам с надежда, че в криза, мисълта на властимащите ще се обърне повече към конкретните нужди на хората. Може да е алтруистично, но такъв е моят личностен тип, за съжаление е бъкан с някакъв смахнат алтруизъм, заради който нерядко съм в ситуация - прецаканото, а дори не се сещам и да съжалявам, ако е така . (личностния тип може да го потвърди и Ендер, чисто професионално естествено) Дори само преди няма и година бих шута на един самозванец бизнесмен, който когато му спасявах бизнеса с вливане на свеж ресурс срещу дял, беше по-нисък от тревата (2009) и след като съвсем точно изчислих, че след 7-8 години ще се "оправим" а това пък взе че наистина се случи, великият гном-бизнесмен така се самозабрави, че не можеш да го познаеш Е след като го оставих на "кармата" ела да видиш сега как се моли как плаче ела та ела,... айде да не изпадам пдробности Съни, Да знаехме само на какви метаморфози е способен човека и на какви горановци и бизнесмени им се сриинал бизнеса. ....
                              ps. Бизнесмени, и управници, които не си ценят хората, какви управляващи могат да бъдат !? Шутове на кокили
                              Last edited by precakanoto; 28.03.2020, 13:01.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

                                Аз не съм лекар нямам абсолютно никакви медицински знания.Биологията ми беше най противния предмет химията не обичах....За мен това не е само здравна криза дори не е само здравно икономическа....Докторите казват че тая гад трепе старите хора.....Дали Бог не иска да ни каже че стария начин на живот приключи и че сега точно сме в момента на краят му??Дано до края на тази година станем свидетели на новото което идва...Според мен идва един технологичен свят в който новите технологии ще навлязат много бързо и навсякъде...Мисля си че педерастко либерастките простотии приключиха и тези политици ще бъдат изметени навсякъде къде с избори къде с кютек къде директен летателен изход...Всичко ще е под тотален контрол и ще има нова политико икономическа парична система...
                                Най-вероятно това предстои. Но това не отнема ролята на човека да твори и мисли, Може да идва новото време на Богомилите, а може и на рептилите.

                                Коментар

                                Working...
                                X