Поредната жертва на коронавирус в България! Този път е мъж на 55 години. Доста страшно звучи това! БОГ да го прости човека! Много жалко за него и за роднините му! Тази новина е много, много, много лоша....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
Аз вчера даже линк до една от старите БГ фирми за бельо (24 годишна фирма) която сега шие и маски https://newsilhouette.bg/masks/ цените ми се видяха разумни спрямо китайските по нета с картинки
ПП Теб човек исках да те питам имали фирма от Габрово която иска да пусне маски висок клас ? Понеже на нещо такова попадах в едни коментари, ще е супер възможност ако някой пусне такива и си ги сертифицира ще има огромно търсене...
Актвният въглен в тях е старичък, но сигурно още има сила, а пък и може да се освежи във фурната на мах за неколко часа.
Гумените глави са си запазили еластичността.
Подарявам.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Аз все пак не разбрах кога е това след кризата?Не разбрах и пак ли така ли по старому ще я караме???А исках и да попитам стои ли разум зад тая гад вирусът?не ме въвличай в други обяснения
Last edited by precakanoto; 28.03.2020, 13:41.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
ха ха - и злобичка ли е избила.
Кой ти говори за мене?
Я ходи питай - докторите колко повече са станали за 1 месец?
Защо докторите не лекуват - имам отлепена ретина и не мога да отида на операция?
Щото някакви си играят на вирус.
Тебе ще обвинявам ако така ти харесва
2 висок клас стерилни (тези от строителните магазините макар да имат същото ниво на защита като докторските няма да са стерилни)
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеМаски вече има в изобилие по интернет магазините и не си е купил само този, който го мързи да си мръдне пръста.
Много ми е любопитно защо някои хора винаги търсят вината в някой друг, а не във себе си. Какво очакваш, някой да вземе една маска и да ти я донесе на поднос у вас пред вратата, и после дълбоко да ти се поклони?
ПП Теб човек исках да те питам имали фирма от Габрово която иска да пусне маски висок клас ? Понеже на нещо такова попадах в едни коментари, ще е супер възможност ако някой пусне такива и си ги сертифицира ще има огромно търсене...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Не знам с какво те спечели Владко Горанов, но трябва да му е много удобно да се шири в апартамент на кума без да плаща наем.
И не знам как Владко не разбра за 10 години, че в тази държава, освен едрия бизнес, с който си контактува, съществува и друг дребен, среден, който му пълни реално бюджета, но там работят не с пари от държавата и обществените й поръчки, а инвестират печалбите, за да оцеляват и да се развиват.
Гледам и Домусчиев, след дарените пари за някои болници поиска среща с между КРИБ Владко другата седмица, за да помислят с аккви пари ще помогне държавата на медиите, които също започвали да губят от реклама.
Лицемерие, Прецаканче, на маргиналитеНе изпадай в грешка
Ако си направиш труда да видиш в по-стари постове кой го е наричал толкова често черешар, ще забележиш, че след Кирето съм най-вероятно аз
Признавам си чистосърдечно. че мисля, че е достатъчно недалновиден и ограничен, относно смисъла на капиталовия пазар. Нямам какво да коментирам за него, Цитирах негово мнение, в което (с учудване) намерих логика. Не харесвам и Каролев и т.н. Но сме в демокрация и мога да изразя свободното си мнение, не преписвам есета от матурите
Има много неща които може да се тунинговат, оствам с надежда, че в криза, мисълта на властимащите ще се обърне повече към конкретните нужди на хората. Може да е алтруистично, но такъв е моят личностен тип, за съжаление е бъкан с някакъв смахнат алтруизъм, заради който нерядко съм в ситуация - прецаканото, а дори не се сещам и да съжалявам, ако е така
. (личностния тип може да го потвърди и Ендер, чисто професионално естествено) Дори само преди няма и година бих шута на един самозванец бизнесмен, който когато му спасявах бизнеса с вливане на свеж ресурс срещу дял, беше по-нисък от тревата (2009) и след като съвсем точно изчислих, че след 7-8 години ще се "оправим" а това пък взе че наистина се случи, великият гном-бизнесмен така се самозабрави, че не можеш да го познаеш
Е след като го оставих на "кармата" ела да видиш сега как се моли как плаче ела та ела,... айде да не изпадам пдробности Съни, Да знаехме само на какви метаморфози е способен човека и на какви горановци и бизнесмени им се сриинал бизнеса. ....
ps. Бизнесмени, и управници, които не си ценят хората, какви управляващи могат да бъдат !?Шутове на кокили
Last edited by precakanoto; 28.03.2020, 14:01.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Аз не съм лекар нямам абсолютно никакви медицински знания.Биологията ми беше най противния предмет химията не обичах....За мен това не е само здравна криза дори не е само здравно икономическа....Докторите казват че тая гад трепе старите хора.....Дали Бог не иска да ни каже че стария начин на живот приключи и че сега точно сме в момента на краят му??Дано до края на тази година станем свидетели на новото което идва...Според мен идва един технологичен свят в който новите технологии ще навлязат много бързо и навсякъде...Мисля си че педерастко либерастките простотии приключиха и тези политици ще бъдат изметени навсякъде къде с избори къде с кютек къде директен летателен изход...Всичко ще е под тотален контрол и ще има нова политико икономическа парична система...
Коментар
� -
Една стара статия с факти по гриповете http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/8017585.stm
още не сме стигнали нивото на Хонконгския грип - 1млн.жертви.
По-интересен за мен е този от 57-ма, при изолацията която е имала България,
мои роднини били тинейжъри тогава в некръстопътно градче, го помнят с "много възрастни си отидоха нея година от грип" ,
а е имало и ваксина и "въздействието било минимално поради бързата реакция"
За ковид19 все още ваксина няма, населението на планетата е 250% повече.
Колкото повече са заразените/носителите, се увеличават шансовете за мутация, а мутацията дали ще е по-агресивна или не, не се знае.(това най-вече към анализаторите, че то само възрастни и болни умират)
В светлината на горното,наложените мерки са разбираеми, жалко, но неизбежно са съпътствани от малоумна бюрократщина.Last edited by satz; 28.03.2020, 13:25.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Коментар
� -
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Да, това е добър въпрос, На въпроса "кога" мисля, че имам и отговор, защото си имам некви си модели и те ми подсказват кога. Но то касае нас. А повече е от значение, понятието "след кризата" и при околните. Това е много съществен въпрос, защото "след" като овладеем (все още е възможно) положението при нас, какво се е случило отвън през това време!? С голямо съжаление, ще разберем, че отвън нещата вероятно не са под контрол и цялата външна икономика (подчертавам външна) е замръзнала, то ще се окажем пред съвсем друго изпитание, естествено, но при значително запазен човешки ресурс (не че го имаме в огромни количества), и аз наистина мисля, без капка лицемерие, че сме в по-добро положение в момента, спрямо останалите, но никак не бива да се успокояваме, защото за мен специално моделът е базиран на "малкия параметър", и началните условия се от голямо значение, но дори и малко изменение в някой параметър може да пратят уравненията в недетерминиран хаост.е. превантивните мерки са по-добри от тези при другите държави и работят по-добре., но ако се изпуснат границите, може бързо да наваксаме към останалите потърпевши, Ще припомня "ефекът на пеперудата" - размахване на крилцата на комарчето с ебола в Бразилия е с потенциал да бутне и китай.
Та въпроса е Пешо, не че ние сме лоши, загдето в карантина сме скапали икономиката, а как ще се пренастроим след това, когато се изправим пред руините на другите околни и световни, но значително повече скапани икономики, (за което смятам, че не можем да бъдем обвинени, нито и да можем да изчислим с уравнения какво ще следва) Е в случая ще завърша с положителна идея, че ако сме живи и здрави, след кризата на фона на останалите, бихме могли да съумеем да вземем нов дял от пазара да развием повече бизнеси и да съживим и загубени позиции Въпрос на интелигентен мениджмънт. Кризата поражда и възможности, особено след понятието "след"
Има обаче и условие, - трябва да сме живи и здрави за да реализираме и възможностите, и наистина мъдрият, интелигентен мениджмънт (доколкото го има) ще мисли вече повече в подобна насока.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеНищо де, вече се разбиха на пух и прах прогнозите как трябва до края на март цялото човечество да е заразено.
не съм педант, но според мен тук трябва стриктно разделяне на двете думи заразЕн/носител.
Първата звучи "страшно" за страхливците (болест!!!) и я използва журналистическата продажна пасмина - именно с тази цел.
Втората е вярната, истинната, научната и означава, че, всред десетките-стотиците нормално присъстващи вируси в организма, го има и новото вирусче... но нищо повече.
Не помагай на лъжливите и продажни журналя, политюги и нощове-фуражки с използване на неточната дума.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеМаски вече има в изобилие по интернет магазините и не си е купил само този, който го мързи да си мръдне пръста.
Много ми е любопитно защо някои хора винаги търсят вината в някой друг, а не във себе си. Какво очакваш, някой да вземе една маска и да ти я донесе на поднос у вас пред вратата, и после дълбоко да ти се поклони?
Кой ти говори за мене?
Я ходи питай - докторите колко повече са станали за 1 месец?
Защо докторите не лекуват - имам отлепена ретина и не мога да отида на операция?
Щото някакви си играят на вирус.
Тебе ще обвинявам ако така ти харесваНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Не знам с какво те спечели Владко Горанов, но трябва да му е много удобно да се шири в апартамент на кума без да плаща наем.
И не знам как Владко не разбра за 10 години, че в тази държава, освен едрия бизнес, с който си контактува, съществува и друг дребен, среден, който му пълни реално бюджета, но там работят не с пари от държавата и обществените й поръчки, а инвестират печалбите, за да оцеляват и да се развиват.
Гледам и Домусчиев, след дарените пари за някои болници поиска среща с между КРИБ Владко другата седмица, за да помислят с аккви пари ще помогне държавата на медиите, които също започвали да губят от реклама.
Лицемерие, Прецаканче, на маргиналите
а не е където е нужно.
Разбира се съпроводено с фанфари.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
И точно коя икономика затворили с карантината. Икономика основно от този вид ,
Да не могат сп..рмите да си пазаруват парцалки в Мола.
Или да се подрусва на на общо основание гюбеци по чалготеки и клубове.
Или да се плюскат ,,изтънени,, специалитети у Хепи и Фреди.
А ишлеметата и подизпълнителите пак щеха да хлопнат капеници като им спрат поръчките от Европа. Същото се и отнася и за туризма никой западняк нема да се засили да идва на почивка у никое време по време на короната. Особено след случая алпийските курорти.
А балона при имотите и с вирус и без вирус щеше да се спука.
Голяма чат от производството както и логистиката си бачкат разбира се на по малки темпове. Както и селскостопанския сектор.
Така че не виждам що толкова се пънеш и да не беше вируса при следващото гърмене на кредитните пазари това пак ще се да се случи .
Коментар
�
Коментар