IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
    Междувременно Беларус игнорираха вируса и резултатът ще е пагубен за тях.

https://www.worldometers.info/corona...untry/belarus/

Вчера записват 200 нови заразени, днес 420 - повече от двоен ръст. И схемата пак се повтаря. Игнориране на проблема, меки или никакви мерки. Вируса хубаво се разпространява и след 10 дена избухва като биологична бомба - БУМ.
    Официално тестват повече от нас, аз лично не вярвам. освен ако не са бързи тестове които при нас не броят, но те нямат избор освен да премине бързо на местно ниво! Няма ЕЦБ , ФЕД програми и т.н. а трябва да се хранят за да не са жертвите в пъти повече. Разбира се тогава би паднал и режима., та така са избрали

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

И аз това се питам, къде ще крие жертвите Лукашенко и как ще върне духът в бутилката, след като е извадил запушалката.
      Той се хвалеше миналата седмица, в едно видео в един завод, май тука беше пуснато " у нас картошки ест". Дано не им се наложи да карат само на картошки следващата година

Коментар

Вчера записват 200 нови заразени, днес 420 - повече от двоен ръст. И схемата пак се повтаря. Игнориране на проблема, меки или никакви мерки. Вируса хубаво се разпространява и след 10 дена избухва като биологична бомба - БУМ.
        страна дето има президент 25 год все същия, не ми я хвали, и една цифра не вярвам, нито сега, нито преди, един бог знае кога и как тестват

Коментар

И аз това се питам, къде ще крие жертвите Лукашенко и как ще върне духът в бутилката, след като е извадил запушалката. А и Барбарон твърди, че водката не помага ....

Коментар

Нека добиват имунитет. Това и на нас помага.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dragodanov Разгледай мнение

Защо не си купиш вислококачествени маски за многократка употреба? Мен инвазията на коронавирусът в България ме хвана неподготвен(нямах налеични маски), но с цената на повече средства, упоство и постоянство се снабдих 6 броя висок клас респираторни маски на 3м, съответното количество филгри за всяка една от тях и с още 10 броя български полумаски МР70. Просто се изисква да се жертват лични финанси и време, в което да търсиш, да проучваш, за да се снабдиш със средства за лична дихателна защита.
              Да не се готвиш за бактериологична война? Кой знае, сега може да почнат си подхвърлят вирусчета.

Коментар

• Междувременно Беларус игнорираха вируса и резултатът ще е пагубен за тях.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Един, ама за по-сигурно го има 4 пъти.
                  А това не е ли странно според теб ?

Коментар

Не бяха ли 3, аз поне така се информирах.
                    Има и еди жълтък, та стават 4
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Мисля, че пропускаме много важен момент!

Ако това е наистина добре обоснован извод: КОЯ Е ПРИЧИНАТА у младите /днес/ - да е затруднено изграждането на очаквания имунитет!
                      Причини много може да се търсят, има прекалено много вредни неща в новия ни начин на живот. Но по скоро аз си мисля, че една аномалия не може да е сама. Т.е. по-младите го карат много по-леко и няма голяма смъртност, а младите не изграждат антитела. Според мен именно там е връзката, че го карат леко и затова не изграждат достатъчно антитела. Не съм лекар и не разбирам от такива неща, но това ми е в акъла извън всички вредни неща в новия ни начин на живот.

Xman1 , леле ти си отговорил и си потвърдил именно това, което си мисля. Очевидно си го обяснил много по-добре и си дал научното обяснение за моето предположение
                      Last edited by pepe1234; 09.04.2020, 21:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение

Коментар

Един, ама за по-сигурно го има 4 пъти.

Коментар

• Първоначално изпратено от бай Стамен Тракториста Разгледай мнение
                            като говорите за вируса, нали не забравяте, че в него има едни странни 4 белтъка на СПИН.... там е ключа за палатката и връзката с имунитета

Коментар

• като говорите за вируса, нали не забравяте, че в него има едни странни 4 белтъка на СПИН.... там е ключа за палатката и връзката с имунитета

Коментар

• [QUOTE=Xman1;n3577972]

Този въпрос много хора ми го задават, гледам и във форума се задава, затова реших да отговоря, макар да не съм вирусолог. Учил съм микробиология и генетика. В момента съм се заровил в едни научни материали, но е малко трудно за два месеца да разбера неща, които хората ги учат с години, все пак ще се опитам да дам отговор, тъй като тук във форума очевидно няма вирусолог или не иска да пише.

Така защо младите хора, не са изградили антитела. Защото може да не са им били необходими, имунната система не бори вирусите само с анти-тела, има и други начини (например унищожаване на заразените клетки). Младите хора имат силен имунитет, прихванали са малко количество вируси имунната система е действала с "тежката артилерия" и е унищожила вируса за нула време, не е имало време да се изградят специализирани антитела (или са се изградили малък брой). При младите хора, понеже имунната система е млада и силна, но и "глупава", понякога може да нанесе повече вреда на организма при война с вирусите, отколкото при по-възрастните. В случая с тези млади хора, обаче вируса не е бил многоброен и имунната система го е унищожила, съответно има малко антитела или изобщо липсват.

Сега да обясним какво значи имунитет срещу вирусите и как се придобива и запазва той. Имунитет означава, че имунната система е "запомнила" съответния вирус, при предходно боледуване (или ваксина) и много бързо изгражда съответните специализирани антитела, срещу съответния вирус. За целта си има специализирани клетки, които пазят информация, за заболяването. (понякога за много дълго време)

В случая срещу Коронавируса, дали се изгражда траен и силен имунитет или не, никой не знае, защото заболяването е от много скоро.

Но ето да вземем вируса на грип за пример, срещу грип също не се изгражда траен имунитет, защото вируса мутира много бързо и имунитета (или ваксината) от тази година, вече не му действа на следващата година.

Но реално погледнато ние всички имаме някакъв имунитет срещу грипа, защото ни "навестява" всяка година и имунната ни система го "познава".

За Коронавирусите нещата са малко по различни, нашият имунитет познава 4 от тях, но този COVID 19 не прилича на тях, а прилича повече на SARS и MERS, които са ни непознати. Съответно имунната система при заразяване използва други способи, а не специализираните антитела и така нанася големи поражения на организма на болния човек, затова и последствията са толкова тежки.

Разбира се ако тук има вирусолог или имунолог, който може да обясни по-добре, да заповяда и да ни разясни на всички, какво се случва.

[/QUOTE

като говорите за вируса, нали не забравяте, че в него има едни странни 4 белтъка на СПИН.... там е ключа за палатката и връзката с имунитета

Коментар

Working...
                                X