IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
    Забеляза ли, че напоследък и пневмонията е съпътстващо заболяване? За това казвам, че има ебаси информационната манипулация.

R1a1, как да познаваш такива хора, след като си 1-во поколение софиянец и тук не познаваш никой И pcr-а не е съмнителен, съмнително е взимането на проби - там откъдето ги взимат, само заразните дават положителен резултат.

Матеев, не благодарение на боко, а въпреки боко се справихме добре. А сега ще сме в г*за, благодарение на боко и мангърича (и още един-двама ревльовци тука).
    Не върви нещо логиката ти.

Какво влияние има това, че родителите ми на младини са се заселили в София, с това, какъв е кръгът на непосредствените ми и опосредствени контакти?

Мисля, че бройката на контактите ми на работа, в квартала и в общо в градската среда е по-голяма от средното.
    Тези от непосредственото ми обкръжение също са активни и с немалък брой техни контакти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Иска ти се е да е така (да няма жертви), но това с днешния ден са само флуктуации на случайноста. Истината обаче е в статистиката, която с ужасяваща безпристрастност ни казва, че от днешните 104 човека с положителни проби ще умрат 5 или 6 човека.
      Добрата новина е, че истинската статистка е за 0.20-0.90 % смърт при зараза със Ковид.
      Как го правят това изчисление.
      Научно доказано е, че във всяка държава ДНЕС има поне 7% ЗАРАЗЕНИ (не болни) от Ковид
      Да, вземем Италия, 7% х 60 мил = 3.2 мил души заразени
      34 000 умрели / 3 200 000 заразени = 0.01 % тука даже е по-малко
      Click image for larger version

Name:	444.jpg
Views:	1
Size:	57.7 КБ
ID:	3612129

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
        Е, тук таме по някой си отива, но не от корона, а със корона.
        Забеляза ли, че напоследък и пневмонията е съпътстващо заболяване? За това казвам, че има ебаси информационната манипулация.

R1a1, как да познаваш такива хора, след като си 1-во поколение софиянец и тук не познаваш никой И pcr-а не е съмнителен, съмнително е взимането на проби - там откъдето ги взимат, само заразните дават положителен резултат.

Матеев, не благодарение на боко, а въпреки боко се справихме добре. А сега ще сме в г*за, благодарение на боко и мангърича (и още един-двама ревльовци тука).

Коментар

Абсолютно невярно твърдение, изказано от човек, който няма с какво друго интелектуално да се похвали, освен с това, че е кореняк софианец.

Иначе аз нямам зор да споря с тебе. Мисли си каквото си искаш, това е твое право, но не се излагай във форума да повтаряш като папагал едно също грешно твърдение. Вече го каза 100 пъти и няма нужда да го казваш пак и пак. Всички ти разбраха нивото и си създадоха мнение за тебе, така че не се напъвай повече, защото това няма няма как да подобри ситуацията с твоята излагация.

Безсиптомни болести има, при това много на брой. Точка по въпроса. Сиптомите се появяват чак в един много късен етап, когато в повечето случаи е почти невъзможно да се направи успешно лечение. Затова и в някои държави има профилактични програми за ранно откриване на някои от важните безсиптомни заболявания.

Всъщност ако медицината и властимащите наистина искат да увеличат средната продължителност на живота, трябва да се гласуват бюджети и да започнат масово да се правят профилактични прегледи, изследвания на кръвта или дори ренген/скенер. Така много от безсиптомните заболявания ще се откриват на един ранен етап, при който лечението все още е възможно.

Една пневмония или рак на белите дробове могат да се открият още докато са с размери колкото на грахово зърно. Чакаме ли обаче сиптомите, пневмонията или рака вече ще са станали с размерите на яйце или дори на ябълка. Това по действителни случаи с моето семейство.
          Независимо от приведените източници на знание, щом Матеев е казал, значи това е и точка по въпроса.

Момче, имаш голяма перспектива при журналята и в политиката, не я изпускай!

ПП. Ако професионалният медик тук, bulgarian lev, има смелостта, нека ни освети по въпроса какво казва медицината за термина "безсимптомно протичане на болестта"?
          Last edited by R1a1; 11.06.2020, 12:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение
            ......Навсякъде определението за болест на първо място включва нейни характерни симтоми, а определението за симптом пряко и строго е свързано с болест.
            Абсолютно невярно твърдение, изказано от човек, който няма с какво друго интелектуално да се похвали, освен с това, че е кореняк софианец.

Иначе аз нямам зор да споря с тебе. Мисли си каквото си искаш, това е твое право, но не се излагай във форума да повтаряш като папагал едно също грешно твърдение. Вече го каза 100 пъти и няма нужда да го казваш пак и пак. Всички ти разбраха нивото и си създадоха мнение за тебе, така че не се напъвай повече, защото това няма няма как да подобри ситуацията с твоята излагация.

Безсиптомни болести има, при това много на брой. Точка по въпроса. Сиптомите се появяват чак в един много късен етап, когато в повечето случаи е почти невъзможно да се направи успешно лечение. Затова и в някои държави има профилактични програми за ранно откриване на някои от важните безсиптомни заболявания.

Всъщност ако медицината и властимащите наистина искат да увеличат средната продължителност на живота, трябва да се гласуват бюджети и да започнат масово да се правят профилактични прегледи, изследвания на кръвта или дори ренген/скенер. Така много от безсиптомните заболявания ще се откриват на един ранен етап, при който лечението все още е възможно.

Една пневмония или рак на белите дробове могат да се открият още докато са с размери колкото на грахово зърно. Чакаме ли обаче сиптомите, пневмонията или рака вече ще са станали с размерите на яйце или дори на ябълка. Това по действителни случаи с моето семейство. На жена ми рака го откриха чак в трети стадий, с размери 5.5 сантиметра. Моята безсиптомна пневмония миналата година пък я откриха случайно, когато вече беше превзела по 1/3 и от двата дроба.
            Last edited by Mateev; 11.06.2020, 12:30.

Коментар

Много болести в началния си стадий протичат безсиптомно, и голяма част от тях са животозастрашаващи. Например всички видове ракове, без тези в костите, протичат безсиптомно. И ако случайно се открият на ранен етап, живота на дадения човек може да бъде спасен. Ако се открият в късен етап, когато се появят сиптомите, в повечето случаи вече е късно да се помогне.

Хипертонията протича безсиптомно в началните стадии и ако не се открие навреме, води до инфарт или инсулт.
              Диабета протича безсиптомно в началните стадии.
              Радиационните болести протичат безсиптомно в началните стадии.
              Заболяванията на щитовидната жлеза протичат безсиптомно.
              Сигурно има и една камара други такива безсиптомни болести, но не съм медик, за да ги знам всичките.

Самият аз имах безсиптомна животозастрашаваща болест. Едно камъче от бъбрека ми се беше спряло в тръбичката, и беше станало голямо колкото костилка на маслина, запушвайки така 100% от урината на този бъбрек. И това сигурно е траело година-две, в която аз съм бил само с 1 бъбрек без абсолютно никакви сиптоми. Сам разбираш, че през това време в запушения бъбрек са настъпили проблеми и изменения в структурата му, които никога след това няма да се оправят.

Това запушване го открихме съвсем случайно - счупих си ръката в лакътя, и на скенера на лакътя на 10 сантиметра отстрани се видя камъка на запушения бъбрек. Ако не си бях счупил ръката, единия ми бъбрек щеше да се повреди безвъзвратно.

Така че престанете с тази глупост, която досега поне 100 пъти сте написали, че няма ли сиптоми, няма и болест. Това е много смешно и силно некомпетентно изказване.
              Матеев, не се прави на бита мечка.
              Нарочно заместваш понятието "симптом" с понятието "не съм усетил" или "латентен период".

Навсякъде определението за болест на първо място включва нейни характерни симтоми, а определението за симптом пряко и строго е свързано с болест.

Болест.
              Симптом.
              https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91...B5%D1%81%D1%82
              https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1...82%D0%BE%D0%BC

Коментар

Докторя, журналя, един кюп лъжци.
                Само им чуй измислицата на докторята "безсимптомно протичане на болестта"...
                Много болести в началния си стадий протичат безсиптомно, и голяма част от тях са животозастрашаващи. Например всички видове ракове, без тези в костите, протичат безсиптомно. И ако случайно се открият на ранен етап, живота на дадения човек може да бъде спасен. Ако се открият в късен етап, когато се появят сиптомите, в повечето случаи вече е късно да се помогне.

Хипертонията протича безсиптомно в началните стадии и ако не се открие навреме, води до инфарт или инсулт.
                Диабета протича безсиптомно в началните стадии.
                Радиационните болести протичат безсиптомно в началните стадии.
                Заболяванията на щитовидната жлеза протичат безсиптомно.
                Сигурно има и една камара други такива безсиптомни болести, но не съм медик, за да ги знам всичките.

Самият аз имах безсиптомна животозастрашаваща болест. Едно камъче от бъбрека ми се беше спряло в тръбичката, и беше станало голямо колкото костилка на маслина, запушвайки така 100% от урината на този бъбрек. И това сигурно е траело година-две, в която аз съм бил само с 1 бъбрек без абсолютно никакви сиптоми. Сам разбираш, че през това време в запушения бъбрек са настъпили проблеми и изменения в структурата му, които никога след това няма да се оправят.

Това запушване го открихме съвсем случайно - счупих си ръката в лакътя, и на скенера на лакътя на 10 сантиметра отстрани се видя камъка на запушения бъбрек. Ако не си бях счупил ръката, единия ми бъбрек щеше да се повреди безвъзвратно.

Така че престанете с тази глупост, която досега поне 100 пъти сте написали, че няма ли сиптоми, няма и болест. Това е много смешно и силно некомпетентно изказване.

Коментар

Истината обаче е в статистиката, която с ужасяваща безпристрастност ни казва, че от днешните 104 човека с положителни проби ще умрат 5 или 6 човека.
                  Кое е ужасяващото?

ПП. Матеев, мисля че ставаш за журналист, а и по богатство на езика и пристрастна аналитичност си далеч напред от журналята.
                  Ако се хванеш за безплатен седмичен анализатор в някой проправителствен вестник от медийните масови парцали, това е врата за бързо влизане в политиката!

ППП. Само не се захващай в спор с Пламен Пасков, много добър е станал, ще те бие като маче у дирек в пряк сблъсък. Познавам го още от първата му поява в интернет пространството.
                  Last edited by R1a1; 11.06.2020, 11:30.

Коментар

Стига с тази Мангъровщина, защото като всички виждат, "падналите от небето тухли" не подбират пол и възраст, и убиват 5-6 човека от всеки 100.
                    Покажи ми заключенията на патологоанатоми за смъртта им, моля.
                    Или поне дай някакви общи числа с извод на паталогоанатомия за смърт ОТ короната.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

Не виждам как може да се залага на нещо, което не съществува извън медийното пространство. 104 днес...
                      Гледай сега.
                      Докторята са на първа линия, те са нашите бойци на невидимия фронт с невидимата болест.
                      Журналята пък обратно, те са на много видимия фронт, направо крещящия фронт на борба с невидимия и невидян лично от никого враг.
                      Халваджия за бозаджия, нали знаеш

Те са нещо като нелегалната част на Ирландската републиканска армия и нейния политически представител Шин Фейн.

Докторя, журналя, един кюп лъжци.
                      Само им чуй измислицата на докторята "безсимптомно протичане на болестта"...
                      Last edited by R1a1; 11.06.2020, 10:59.

Коментар

Умрелите днес се отнасят към бройката заразени преди няколко седмици, може би две, три или повече, в зависимост колко време минава от вкарването в болница на болния от инсулт, рак, сърдечни проблеми, автомобилна катастрофа или паднала от високо тухла, до смъртта му.

И не са 104 "болни", а 104 с установен ковид 19 от съмнителните тестове ПиСиАр.

Лично още не съм видял или чул за болен или носител на вируса в първата и втората сфера на непосредствените ми контакти.
                        Стига с тази Мангъровщина, защото като всички виждат, "падналите от небето тухли" не подбират пол и възраст, и убиват 5-6 човека от всеки 100.

Коментар

Ей така ги харесвам цифрите. 2300 теста, 104 болни, 0 починали. Утре ако може 10000 теста, 400 болни, пак нула починали. Е, тук таме по някой си отива, но не от корона, а със корона.
                          Иска ти се е да е така (да няма жертви), но това с днешния ден са само флуктуации на случайноста. Истината обаче е в статистиката, която с ужасяваща безпристрастност ни казва, че от днешните 104 човека с положителни проби ще умрат 5 или 6 човека.

Коментар

Ей така ги харесвам цифрите. 2300 теста, 104 болни, 0 починали. Утре ако може 10000 теста, 400 болни, пак нула починали. Е, тук таме по някой си отива, но не от корона, а със корона.
                            Умрелите днес се отнасят към бройката заразени преди няколко седмици, може би две, три или повече, в зависимост колко време минава от вкарването в болница на болния от инсулт, рак, сърдечни проблеми, автомобилна катастрофа или паднала от високо тухла, до смъртта му.

И не са 104 "болни", а 104 с установен ковид 19 от съмнителните тестове ПиСиАр.

Лично още не съм видял или чул за болен или носител на вируса в първата и втората област на непосредствените ми контакти.
                            Last edited by R1a1; 11.06.2020, 10:51.

Коментар

• Ето ви нов рекорд за цялата история на епидемията в България. Съгласно вълновата теория на Елиът тази вълна ще е по-мощна, по-бърза, и по-висока от предишната вълна поне няколко пъти. Всъщност реалната височина на новия пик, който не знаем кога ще се оформи, може многократно да превиши тази на предишния пик. Тепърва сме в режим на ускоряване, после ще премине в линейно развитие, после ръста ще започне да се забавя и чак тогава можем да се надяваме на нов връх и постепенно бавно и продължително във времето затихване.

Всички песимистични прогнози за съжаление се сбъднаха, и се случи точно това, което песимистите в темата го очаквахме. Хората се поуспокоиха с отмяната на мерките, и ето го сега резултата, който със всеки изминал ден ще се влошава все повече и повече. Дето се казва, изпуснахме духа от бутилката.

С цялата тази история ББ си бетонира позицията, защото вече има неоспорими доказателства, че мерките на правителството бяха навременни и адекватни, но когато надделя Мангъровщината в обществото (няма да казвам идиотщина), и резултата тотално се влоши. И сега всеки в България може да си направи равносметката ББ ли беше прав, или Мангъров.

Тази Мангъровщина ще доведе до огромен брой жертви, а в историята името на Мангъров ще влезе като на най-големия злодей на нашето съвремие, който заедно с последователите си носи отговорноста за тези човешки жертви, които все още не ги знаем колко много ще станат на брой.
                              Last edited by Mateev; 11.06.2020, 10:45.

Коментар

• Ей така ги харесвам цифрите. 2300 теста, 104 болни, 0 починали. Утре ако може 10000 теста, 400 болни, пак нула починали. Е, тук таме по някой си отива, но не от корона, а със корона.

Коментар

Working...
                                X