IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
    То, удобни изследвания имате за всеки един случай. Това още повече ме убеждава, че цялата тая е една голяма измислица.
    Не е измислица, има такава болест, спазвай дистанция, носи маска, ако си близо до други хора, мий си ръцете със сапун.
    Умрели са досега 832 души, за шест месеца, по 4.54 на ден, страна със 7 мил население, предимно стари хора със няколко придружаващи заболявания, не е много за мерките които се взеха и взимат.
    В темата се изписа доста, чети назад до Февруари, ще научиш доста.
    Имаше и друга тема дето западна.
    Чехия е странна със 3.5к заразени, ама те бяха прекалено демократични през цялото време, ще видим,
    смъртностноста им е само 678 досега.
    Last edited by hazard; 02.10.2020, 23:22.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Имаше изследвания, че децата не предават вируса (не разпространяват).

Че нали точно децата щяха да избият любимите си баби.

То, удобни изследвания имате за всеки един случай. Това още повече ме убеждава, че цялата тая е една голяма измислица.

Коментар

Както и други изследвания че абсолютно безсимптомните - също не го разпространяват.

Някои казват, че ПСР тестовете хващат частици от вируса, но той не е активен. Демек имунната система вече си е свършила работата.

А па оня ден излезе някаква индийско изследване че децата били най-големите разпространители.

Както виждаш никой нищо не знае.

Склонен съм да вярвам, че тези които са без симптоми (включая деца - всъщност повечето са деца тези без симптоми) не разпространяват вируса. Дали ПСР теста хваща нещо друго, дали имунната система е много яка и се преборва на момента - не е ясно.

Обаче има една група хора, които имат много леки симптоми - те са разпространители. За леки симптоми никой не се замисля - леко неразположение или болка в мускулите, лека кашлица или хрема - носа ти тече леко. Нито ходиш на доктор, нито предполагаш че си болен от ковида.

И за капак вече няколко изследвания потвърждават че има супер-заразители. Демек едни 20% от болните са отговорни за 80% от новите случаи. А другите 80% заразяват само 20% от новите случаи. Класически пример за закона на Парето.

Демек някои хора бълват вируса като за световно. Докато другите ако случайно имат си ги държат в себе си или бълват по-малко и не са опасни.

Затуй си живей живота и хич да не ти пука от някакъв шибан вирус.
        Квото ти е писано, това ще стане.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Съгласен съм с теб.
          В случая искам да кажа, че е некоректно така да се изказват твърдения, че тези мади хора имат сърдечни проблеми вследствие на ковида. Ако се знае какъв е бил здравният им статус ПРЕДИ да се заразят и какъв е СЛЕД като са преживели заразата, тогава може да се твърди едно или друго.
          Предполагам че се знае - все пак са спортисти - макар и от колежански отбори. Най-добрите от колежанските отбори отиват при професионалистите.

Т.е. правили са им тестове някакви - дали специално за сърцето не знам.

Коментар

Аз вече започвам да се съмнявам, че въобще има такава болест.
            Истински случай във Варна. Дете сняколко положителни теста. Карантинират го заедно с родителите за 2 седмици в къщи. След две седмици родителите са отрицателни.
            Най-вероятно ставаме сведетели на моща на информацията и парите.
            Ааа, има бе! Как да няма. Както има и грип, както има стотици други болести. Ама да се говори, че здравната система ще се претовари от множеството болни, ми се струва доста преувеличено.

Ето какво каза вчера самият здравен министър.

Към настоящия момент 837 лица с коронавирус са в лечебни заведения за болнична помощ, а 44 от тях са в интензивни структури. Това каза здравният министър Костадин Ангелов на брифинг на Националния оперативен щаб за борба с Covid-19.

Към края на септември е запълнен 10,5% от капацитета на леглата за пациенти в неусложнено състояние и 4% от леглата на пациентите, нуждаещи се от интензивно лечение, допълни той.
            https://bnr.bg/horizont/post/1013493...t-intenzivnite

Коментар

Истински случай във Варна. Дете сняколко положителни теста. Карантинират го заедно с родителите за 2 седмици в къщи. След две седмици родителите са отрицателни.

Както и други изследвания че абсолютно безсимптомните - също не го разпространяват.

Някои казват, че ПСР тестовете хващат частици от вируса, но той не е активен. Демек имунната система вече си е свършила работата.

А па оня ден излезе някаква индийско изследване че децата били най-големите разпространители.

Както виждаш никой нищо не знае.

Склонен съм да вярвам, че тези които са без симптоми (включая деца - всъщност повечето са деца тези без симптоми) не разпространяват вируса. Дали ПСР теста хваща нещо друго, дали имунната система е много яка и се преборва на момента - не е ясно.

Обаче има една група хора, които имат много леки симптоми - те са разпространители. За леки симптоми никой не се замисля - леко неразположение или болка в мускулите, лека кашлица или хрема - носа ти тече леко. Нито ходиш на доктор, нито предполагаш че си болен от ковида.

И за капак вече няколко изследвания потвърждават че има супер-заразители. Демек едни 20% от болните са отговорни за 80% от новите случаи. А другите 80% заразяват само 20% от новите случаи. Класически пример за закона на Парето.

Демек някои хора бълват вируса като за световно. Докато другите ако случайно имат си ги държат в себе си или бълват по-малко и не са опасни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                А може преди Короната да не са имали, сега да имат и пак да има някаква друга причина

Човек никога нищо не знае с абсолютна сигурност...

Съгласен съм с теб.
                В случая искам да кажа, че е некоректно така да се изказват твърдения, че тези мади хора имат сърдечни проблеми вследствие на ковида. Ако се знае какъв е бил здравният им статус ПРЕДИ да се заразят и какъв е СЛЕД като са преживели заразата, тогава може да се твърди едно или друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                  А може преди Короната да не са имали, сега да имат и пак да има някаква друга причина

Коментар

• А може преди Короната да не са имали, сега да имат и пак да има някаква друга причина

Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Тества ли ги били след Короната и открили нещо....
                    Ама не са ги тествали и ПРЕДИ короната. Те може да са си имали тези симптоми и увреждания и преди. Къде е доказателството, че точно короната е виновна?

Коментар

Ама не са ги тествали и ПРЕДИ короната. Те може да са си имали тези симптоми и увреждания и преди. Къде е доказателството, че точно короната е виновна?
                      Че те и мене да ме тестват, ще видят увреждания на туй, на унуй....

А пък точно дебелогъзите американци, дето се тъпчат с макдоналдските боклуци никак не ме учудва да имат увреждания.
                      Специално за уврежданията в сърцето изследвания има от доста места вече.

В Германия имаше върху 100 прекарали го човека само че по-възрастни около 50. Там процента беше близо 70% с увреждания видими на ЯМР и при кръвни изследвания. Даже ЕС се стресна и почна да се чуди за безплатни прегледи на сърцето на всеки прекарал го. Не знам докъде стигнаха с тази идея.

Пусках го и него тука. Има го назад.

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

Ефекта на пеперудата казваш .... класика ,, а ?
                        Ами да един от най-големите виновници за промяна на климата били преживните животни,бъдещето е да пасем тревица.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Кой знае на колко бизона са видяли сметката за да се тъпчат като за последно и тези чифтокопитни като пръднат по един път знаеш
                          ли как променят климата? После се чудим що се топят ледниците в Арктика,лакомията на дебелогъзите каубои е виновна.
                          Ефекта на пеперудата казваш .... класика ,, а ?

Коментар

А пък точно дебелогъзите американци, дето се тъпчат с макдоналдските боклуци никак не ме учудва да имат увреждания.
                            Кой знае на колко бизона са видяли сметката за да се тъпчат като за последно и тези чифтокопитни като пръднат по един път знаеш
                            ли как променят климата? После се чудим що се топят ледниците в Арктика,лакомията на дебелогъзите каубои е виновна.

Коментар

Обикновеното грипче и пораженията му върху сърцето дори на млади хора.

https://directorsblog.nih.gov/2020/1...lege-athletes/

Колежанчета в САЩ, спортисти, уж. То нали в САЩ имаш отбор някакъв с мажоретки и хоп станало колеж.

Та тествали 26 спортисти от някъв колеж прекарали вируса - уж всичките леко или без симптоми, ама на 4 открили увреждания в сърцето, а в 8 кръвните показатели показвали за увреждания в сърцето.

Те, така - млади и здрави го карат без симптоми, уж.

Добрата новина че миокарда има функции за възстановяване и може да се възстанови след време.

Коментар

• Обикновеното грипче и пораженията му върху сърцето дори на млади хора.

https://directorsblog.nih.gov/2020/1...lege-athletes/

Колежанчета в САЩ, спортисти, уж. То нали в САЩ имаш отбор някакъв с мажоретки и хоп станало колеж.

Та тествали 26 спортисти от някъв колеж прекарали вируса - уж всичките леко или без симптоми, ама на 4 открили увреждания в сърцето, а в 8 кръвните показатели показвали за увреждания в сърцето.

Те, така - млади и здрави го карат без симптоми, уж.

Добрата новина че миокарда има функции за възстановяване и може да се възстанови след време.

Коментар

Working...
                                X