IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Абсолютни глупости. Ваксините се тестват точно по начин да се покаже, че при равни други условия с ваксината умират по-малко хора

    (С това не казвам, че няма и ваксини менте)

    Мишо, Мишо.... много си умен мойто момче...

    Как точно се "показва", хващаш 100 човека заразяваш ги.... 50 боледуват 1 умира, после съживяваш умрелия, връщаш времето назад на имунната система на останалите 49.... слагаш ваксина на всичките 100 и пак ги поставяш в заразена среда, да видиш какво ще стане....
    Last edited by Mike Florida; 31.10.2020, 17:08.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

      Ако си мислиш че много те гледат.
      В неинтензивно 2 пъти на ден - как е пичуви ... по често ги мързи и това.
      В белодробна реанимация - 4 пъти и само 2 пъти доктор, другото е сестрата да ти премери кръвното.
      В реанимация Окръжна - там всеки час ме гледаха първите 2 дена. После на 2-3 часа. Апаратите пищят непрекъснато ( и моя), че повечето са с по малко от 88 сатурация.
      Без да съм специалист мисля че 1 опитна сестра и 3-4 новобранеца ще се справят на 99%. Даже може и да е по добре че зайците ще гледат и нямат рутина.
      А ако направят монитор и да се прожектират данните на пациентите в една стаичка?
      Хем ремуут да не могат да се заразят, хем 24/7 наблюдение. И могат да вкарат 100-200 пациента да се обслужват от 5 доктори, 10 сестри, 30-40 новобранеца. И ще остава ресурс.

      И това можеше да го направят за 6-9 месеца и 1млрд лева. Даже и ще откраднат половината поне
      Що ли си говоря за "висша математика"
      Бота да те направим началник на щаба. То ако не на кризисния поне и на армията.Атва требваше да ко кажеш летоска а не да пригласяш на Грую. А както знаем летоска всичко се беше оказало,, измама ,,с некво вирусче.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        Да само ти си много умен и всички може да го установим....
        Това, че съм по-умен от теб и си го установил не ме прави умен. Трябва ти по релевантен бенчмарк. Лично аз се определям за средно интелигентен. Все пак благодаря.

        Коментар


        • Абсолютни глупости. Ваксините се тестват точно по начин да се покаже, че при равни други условия с ваксината умират по-малко хора

          (С това не казвам, че няма и ваксини менте)

          Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
          Първо всички ваксини "работят" на базата на хипотеза, че "работят", а не на доказателства, че това е така. Няма научен екесперимент, който да е доказал,че при равни други условия, на две отделни места ваксините работят и се получава съпоставим резултат.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Дали закъснението е седмица или две няма значение. Извода и при двата случая е, че колкото и да е голям капацитета на здравната ни система ние ще го надхвърлим и ще стоим така до пролетта. Дори държавата да успее да го увеличи някак си, което не разбирам как може да стане, то увеличеният капацитет пак ще бъде надхвърлен. Това е. Лекар се създава за 20 години а не за две седмици. След тази пандемия здравеопазването ни ще се срине, защото просто медиците ще намалеят.
            Така си е, без значение е, колко е закъснението, ако е прекалено дълго и надхвърля капацитета на системата
            Само доуточних картината с резултата в очакванията. При кратко закъснение ще имаме повече пикове в годината (но по-малки по амплитуда, "поносими" за системата), а при по-бавно - съответно по-малко пикове, но и доста по-мощни. Следователно, може по обратния път - по пиковете да се вади и извод за закъсненоето Изглежда и сезоните влияят на закъснението от страха. Това лято се задържах месец на море (рядко се замъквам и като ида май наваксвам) Та размишлявах и по тез въпроси със закъсненоето, а и защото виждах, че почти не се спазваха никакви мерки ... но то и защото изглежда нямаше страхова нужда в този момент. Хората са адаптивни животни, адаптират се към условията. Сега ще се плашат и все повече ще се плашат в рамките на месец и накрая ще се кротнат да се пазят повече, с надежда да се опазят и от вируса, та пика ще премине. После като минат няколко месеца пак ще се игнорират страховете. И така, докато не се открие лечението, за съжаление или не - такава ми изглежда техническата картинка на процеса ...
            Last edited by precakanoto; 31.10.2020, 17:00.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
              Преди ваксините имаше едра шарка. След ваксините няма. Видимо работят. Това, че антиваксърското движение е малоумно и избива маса народ разпространявайки невежество е съвсем друга тема. Твърдението, че ваксините не работят може да се обори изключително лесно чрез изброяване на болестите, които са изчезнали след масово ваксиниране.
              Да само ти си много умен и всички може да го установим....

              Изчезналите болести са изчезнали, не заради ваксините, а заради промяната в начина на живот и средата.

              Никога и никъде няма доказателства за работата на ваксините и в долния пост го обясних цялостно. Повтарянето на една лъжа 100000 00000.... пъти без доказателства, не я прави истина....

              Коментар


              • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                а лекари от къде? Те мрат много бързо. А с твоята теория кой ще те лекува догодина ако 5-10% от медиците ти паднат в жертва на вируса. При тях вирусното натоварване е много по-високо и смъртността е по-голяма. Ако кардиолога те лекува от пневмония то кой ще ти лекува инфаркта? Пак стигаме до недостига на хора и необходимостта някой да осъществява това наблюдение?
                Умнико,
                Те ти го казаха много ясно, заразените масата лекари не са от Ковид отделенията. Масата лекари се заразяват ПО ГРАЖДАНСКА ЛИНИЯ!

                Последните месеци като съм бил в района на болници, навсякъде едно и също. Лекари на групички по 4-5 маските долу, кафето и цигарата в ръката, главите им на 50 сантиметра една от друга, разправят си смешки и се хилят като тикви, докато се обливат с "аерозоли" един друг!

                Отделно когато инфекциозните отделения са в рамките на други големи болници, дори и с различни входове, винаги има обмен на хората там и се повишава риска. Затова съм предложил и посочения вариант като по-добър за мен!

                Коментар


                • Преди ваксините имаше едра шарка. След ваксините няма. Видимо работят. Това, че антиваксърското движение е малоумно и избива маса народ разпространявайки невежество е съвсем друга тема. Твърдението, че ваксините не работят може да се обори изключително лесно чрез изброяване на болестите, които са изчезнали след масово ваксиниране.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Ваксината е стаден имунитет без да умрат хора. Ако смъртността от ваксината е 1 към 100 000 а от вируса 1 към 100, то реално избирайки стаден имунитет чрез ваксина спасяваш много човешки животи. Това си има цена в комфорт и качество на живота. Просто хората в България вярват, че тях няма да ги засегне и не са съгласни да направят някакви жертви да си развалят усещанията и кефа да спасят някакви "сухи съчки", което реално прокламираш и ти. Просто не им стиска да кажат открито това което мислят "майната им на другите аз заради тях няма да си развалям рахатлъка". Крият се зад разни безмозъчни теории, че ваксините не работили. Ами работят. Просто не искат да приемат някакви лишения да спасят чужди животи, защото вярват, че точно те са безсмъртни. Всеки има право на избор, но предпочитам хората да излязат открито и да кажат какво и защо искат а не да се крият зад малоумни теории за "сухи пръчки" и как "Ваксините са измама в световен план".
                    Какво рабираш ти от ваксини та ми се обясняваш така убедено, сякаш си имунолог по специалност!
                    Мислиш си че, аз говоря за ваксините на "АНГРО", просто за да се изцепя, да кажа нещо...

                    Първо всички ваксини "работят" на базата на хипотеза, че "работят", а не на доказателства, че това е така. Няма научен екесперимент, който да е доказал,че при равни други условия, на две отделни места ваксините работят и се получава съпоставим резултат.
                    Ваксините допускат, че принасянето на болестотворни агенти, би накарало имунната система да си изгради имунитет, но това е само хипотеза, а не ДОКАЗАН ФАКТ!
                    Виждаме как при Кронавируса, цяла година, целия научен ЕЛИТ не може да ни даде елементарни и ОСНОВНИ отговори, за това как работи имунната система, има ли стаден имунитет, колко трае, защо някои се заразяват, а други не... Същевременно тези хора са и същите, които правят останалите ваксини, за която направа се предполага, че те прекрасно разбират и в ПЪЛНА степен работата на имунната система, НО явно това не е така!

                    Искаш да ми кажеш, че този който няма горните отговори, паралелно с това може да прави ваксини за текущия вирус или за други заболявания без да има посочените отговори? Как да стане???

                    Пропагандата за масова ваксинация започва от началото на 20 и 21 век, много болести изчезват, не заради "ваксините", а защото се е променил начина на живот и хигиената, както и факта, че са се появили антибиотици.

                    Имаше много умници, които ни обясняваха, че БЦЖ, "бронира" българите за Короната, после какво стана, на първите места по смъртност.
                    Въпреки, че от десетки години се поставя ваксина за Туберколоза, такава сред населението има. Разликата спрямо 100 години е тази, че тя не е толкова смъртоносна, не защото са се слагали "ваксини", които не работят, а защото много хора неусетно са се излекували от туберколоза, ползвайки антибиотици, за друго заболяване. Причината туберколозата преди да е била бич е и факта, че се е яла много по-малко разнообразна храна, което компрометирало имунната система в частта и на приема на витамини.
                    Така, че редуцирането на туберколозата няма нищо общо с появата на ваксините и факта, че днес тя се приема за лечение като обиновенна пневмония! Това се отнася и за всички останали заболявания, за които се поставят ваксини.
                    Ако погледнем преди няколо години епидемията от морбили във Варна, ние може да видим, че тя не е била там, където е имало антиваксъри, а в циганската махала, където малките деца са яли много по-малко витаминозна храна и са били изложени на ужасни хигиенни условия. Така, че това са факторите, които са променили съвременния живот и редуцирането на определени заболявания иначе всички ваксини не само, че са лъжа, НО всеки разумен човек може да провери, че доказателства за работата на ваксините НИКЪДЕ и НОКОГА е нямало, тяхната работа се основава единствено на наблюдения и хипотези през произволно четене на статистиката.

                    Хора като теб, хал хабер си нямат от това, как работят ваксините, доказал ли е някой, че работят и тн... Просто ми продаваш фашкии, на които ти си повярвал и смяташ, че трЕбе и аз да им вЕрвам!

                    Ето качвам снимка и за ваксинацията и "работата" на ваксината за дребна шарка! Всеки може да се убеди, че всичко е измама, като ваксинациите само са увеличили своя обем, както и заблеваемостта обаче!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                      Пич, евала. Едноседмичен интензивен курс и чистачката в училището почва да наблюдава болните. Интересно какво ли ще види докато гледа втренчено?
                      Ако си мислиш че много те гледат.
                      В неинтензивно 2 пъти на ден - как е пичуви ... по често ги мързи и това.
                      В белодробна реанимация - 4 пъти и само 2 пъти доктор, другото е сестрата да ти премери кръвното.
                      В реанимация Окръжна - там всеки час ме гледаха първите 2 дена. После на 2-3 часа. Апаратите пищят непрекъснато ( и моя), че повечето са с по малко от 88 сатурация.
                      Без да съм специалист мисля че 1 опитна сестра и 3-4 новобранеца ще се справят на 99%. Даже може и да е по добре че зайците ще гледат и нямат рутина.
                      А ако направят монитор и да се прожектират данните на пациентите в една стаичка?
                      Хем ремуут да не могат да се заразят, хем 24/7 наблюдение. И могат да вкарат 100-200 пациента да се обслужват от 5 доктори, 10 сестри, 30-40 новобранеца. И ще остава ресурс.

                      И това можеше да го направят за 6-9 месеца и 1млрд лева. Даже и ще откраднат половината поне
                      Що ли си говоря за "висша математика"
                      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Точно, - твърдението за страха. ") Само, че позволи да не се съглася, че изоставането е от седмица. То също е динамично и ако в началото беше по-разтегливо понятие, при следващите пикове вече се скъсява, но пак остава по-инертно от седмица. (според мен де),
                        Затова и преди месеци допуснах, че ще се движим на пикчета. Има дори връзка и с моделите "лисици и зайци" като в уравненията "Лотка-Волтера", чиито решения са също периодични ...
                        Страх и алчност ... за живот (като при борсата за артии) Извинявам се за "машинния" превод
                        Дали закъснението е седмица или две няма значение. Извода и при двата случая е, че колкото и да е голям капацитета на здравната ни система ние ще го надхвърлим и ще стоим така до пролетта. Дори държавата да успее да го увеличи някак си, което не разбирам как може да стане, то увеличеният капацитет пак ще бъде надхвърлен. Това е. Лекар се създава за 20 години а не за две седмици. След тази пандемия здравеопазването ни ще се срине, защото просто медиците ще намалеят.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          а лекари от къде? Те мрат много бързо. А с твоята теория кой ще те лекува догодина ако 5-10% от медиците ти паднат в жертва на вируса. При тях вирусното натоварване е много по-високо и смъртността е по-голяма. Ако кардиолога те лекува от пневмония то кой ще ти лекува инфаркта? Пак стигаме до недостига на хора и необходимостта някой да осъществява това наблюдение?
                          Ха, че то това си е оптимистично за 5-10% лекарски жертви. Все пак доста млади отидоха в чужбина и средната възраст говори за друг %. Колкото е % на стадния маймунитет на определена възрастова група, толкова би бил логичен и за лекарите

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                            Каква чистачка бе, гербаджийски "философе"! Както съм написал в поста, чието допълнение е цитираното от теб, съм посочил, че това наблюдение може да се осъществява от общи лекари, които не са специалисти пулмолози или инфекционисти, с оглед на ситуацията, която е анормална!
                            Училищата са удобни за полеви болници, защото много от тях са с множество стаи и имат санитарни възли на 5-8 стаи, за да се ползват от болните. Същевременно имат по няколко входа, удобни са за достъп и са разделени на крила!

                            п.п.
                            Завивай...
                            а лекари от къде? Те мрат много бързо. А с твоята теория кой ще те лекува догодина ако 5-10% от медиците ти паднат в жертва на вируса. При тях вирусното натоварване е много по-високо и смъртността е по-голяма. Ако кардиолога те лекува от пневмония то кой ще ти лекува инфаркта? Пак стигаме до недостига на хора и необходимостта някой да осъществява това наблюдение?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

                              Каква чистачка бе, гербаджийски "философе"! Както съм написал в поста, чието допълнение е цитираното от теб, съм посочил, че това наблюдение може да се осъществява от общи лекари, които не са специалисти пулмолози или инфекционисти, с оглед на ситуацията, която е анормална!
                              Училищата са удобни за полеви болници, защото много от тях са с множество стаи и имат санитарни възли на 5-8 стаи, за да се ползват от болните. Същевременно имат по няколко входа, удобни са за достъп и са разделени на крила!

                              п.п.
                              Завивай...
                              Не е ли по-добре на палатки, Като в бежанските лагери. Военно-полева болница за прокажени, Защо да се жертват училищата ))

                              Коментар


                              • Ваксините не са еднакви- щом една работи, значи всички работят. Някои работят. Някои са просто един вид измама за финансови облаги - "противогрипните". А други, които са почти нетествани, с напълно неясни странични ефекти във времето, изстреляни не за рекордно време, а по-бързо, при това, силно натиснати от икономически и политически интереси - вероятно ще бъдат срещнати с голяма доза съмнение и безпокойство.

                                Коментар

                                Working...
                                X