IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
    Това сам ли го измисли, или някой те излъга?

Самият Геле на Куна го казва през 2014 - пък какво е имало тогава и дали Геле на Куна лъже, аз идея си нямам

"Нямаме точна статистика на починалите след усложнения от грип, но се смята, че жертвите са около 2000", каза д-р Кунчев.

Нещо труповете позичезнаха тия дни и аз продължавам да питам защо? Току виж съм познал аз за баса, само да излязат данните от нси, че нещо се моткат оттам
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение
      ...

2. Свинския грип 2009 година е убил около 2 000 души, основно във възрастовата група до 30 години - д-р Светлана Велизарова, началник на Детската белодробна клиника в "Честно казано"...
      Това сам ли го измисли, или някой те излъга?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        PCR тестовете се правят на Блокове по 5.
        Ако резултатът е отрицателен - се обявява за 5мата дали проби.

Ако е положителен, лабораторията прави наново диференциран анализ на всяка една проба поотделно, за да се установи коя или кои от 5те проби са конкретно положителни . Обикновено, това отнема нови 24 часа.
        Има съмнения сред лекарското съсловие, че лабораториите си спестяват повторното изследване на пробите и цялата партида от 5 проби се обявява за положителна, съответно и 5мата човека - за вирусоносители.
        Проблемът в това е, че не може да има реална картина за състоянието на разпространението на вируса и заключенията са неточни.

Остава и въпросът за самите тестове, каква част от тях са стандартизирани.
        Хайде стига с измислиците от типа ЕЖК. Върви да ги пробутваш в bgmama.

Имало било съмнения - ха-ха, и после по женски раздуваме клюките и допълваме измислицата с още по-голяма измислица.

Аз пък имам съмнения, че някой не си пие хапчетата редовно .....

Коментар

• PCR тестовете се правят на Блокове по 5.
          Ако резултатът е отрицателен - се обявява за 5мата дали проби.

Ако е положителен, лабораторията прави наново диференциран анализ на всяка една проба поотделно, за да се установи коя или кои от 5те проби са конкретно положителни . Обикновено, това отнема нови 24 часа.
          Има съмнения сред лекарското съсловие, че лабораториите си спестяват повторното изследване на пробите и цялата партида от 5 проби се обявява за положителна, съответно и 5мата човека - за вирусоносители.
          Проблемът в това е, че не може да има реална картина за състоянието на разпространението на вируса и заключенията са неточни.

Остава и въпросът за самите тестове, каква част от тях са стандартизирани.

Коментар

• 1. Януари 2017 - с 2 448 повече починали спрямо Януари 2016 - статистика на НСИ

2. Свинския грип 2009 година е убил около 2 000 души, основно във възрастовата група до 30 години - д-р Светлана Велизарова, началник на Детската белодробна клиника в "Честно казано"

Някой да има спомен за локдауни?
            За брифинги?
            За препълнени с хипоходрици болници, докато хората мрат от жлъчки, бъбреци и инсулти?
            За линейки, търчащи за всяко кихане и сопол, докато наистина нуждаещите се умират от банални лечими заболявания и състояния?

Байдънката спечели, ваксината е публично оповестена, 2021 ни остава само да бачкаме двойно... да наваксваме от невижданата ярост ... в портфейлите!

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
              Приятели някой има ли познат некорумпиран журналист в някоя от основните телевизии. Става въпрос че моята софтуерна компания заедно с няколко други е изградила системата за електронна рецепта като частен проект и всичко работи от 6 месеца и покрива 90 % от рецептите по НЗОК Държавата обаче не желае да я полва а налива пари с цел усвояване в безумната държавна фирма Информационно обслужване. Знам че с този пост могат да ми дойдат данъчните ама вече не се издържа на простотията и корупцията. Може да се спре поредната кражба на милиони
              To това е ясно, дори го бях писал по-долу някъде. Иначе за журналистика - фани единия, удари другия са. Може би, така мразеният, прокопи е с най-добро съотношение свобода на словото към публика. Напоследък го играе партия с бътъвъто, ама май и те извъртяха работата.

Коментар

• Приятели някой има ли познат некорумпиран журналист в някоя от основните телевизии. Става въпрос че моята софтуерна компания заедно с няколко други е изградила системата за електронна рецепта като частен проект и всичко работи от 6 месеца и покрива 90 % от рецептите по НЗОК Държавата обаче не желае да я полва а налива пари с цел усвояване в безумната държавна фирма Информационно обслужване. Знам че с този пост могат да ми дойдат данъчните ама вече не се издържа на простотията и корупцията. Може да се спре поредната кражба на милиони

Я виж ти защо нямаме електронни рецепти. НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ОТКРАДНЕ МИЛИОНИ

"Само скарани с информатиката хора могат да си измислят всякакви простотии на тема статистика, информация и начините за нейното събиране и обработка. За съжаление тука във форума има такива хора, и ти си единия от тях. Не те критикувам, защото не може всеки да знае всичко, но опитай се да не даваш мнения от последна инстанция за неща, които не ги знаеш и не ги разбираш."

ТОВА КАКВО Е?
                МАТЕЙКО ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ЛИ Е?
                ИМА ЛИ ДИПЛОМА СЪС СПЕЦИАЛНОСТ СТАТИСТИКА, ЗАНИМАВАЛ ЛИ СЕ Е НЯКОГА СЪС СТАТИСТИКА?
                Last edited by RUBLA; 12.11.2020, 18:02. Причина: Спазвайте добрия тон!
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Може, ако са в комбинация с простагландини. Плещят глупости пред камерите, те съвсем го удариха на пазарски диалог. Арпаджик, елате си купете. Мани ги че не ми се коментира.
                  Не купувайте и не пийте антибиотици, ще направите резистентни нормалната флора от бактерии. Това е чудовищно невежество.
                  Левче, ти ще коментираш ли разликата в бройките излекувани сега и заболели преди 2 седмици или тактично ще замълчиш пред маниполацията, защото имаш лекарска етика и не ти се плещят глупсоти на килограм като някоя габровска или плевенска мисирка. Твоето мнение винаги ми е интересно, дори и да не съм съгласен с него
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Матейко, видно е, че от всичко разбираш - едно време по комунизма всички бяха всестранно развити личности, така че ти не правиш изключение. Имаш си и адепт - вярно, с малък ник, ама нищо. Та, Матейко, умна главо, като колко случая според теб не приключват в рамките на 14 дни, колкото е карантията, упс, карантината? Щото по твоите сметки, умнико, нали много разбираш, следва да са около половината - малиииии, ми то много страшно бре - ще ми обясниш ли защо? Ясно, аз съм малоумник, само ти и малкият мук ги разбирате неща (странно комплексирано парче излезе този мъник, даже май се сещам за други негови никове - няма друга причина за подобна обсесия, освен партийна повеля), но 50% неизлекувани в рамките на 14 дни е много странна работа дори и за зацапан габровски фотоволтаик, поставен от сина с многомилионния бизнес

Коментар

На запад са ОВЦЕ дето нямат акъл на врабче.
                      Само един пример тръмп се "пошегува" да пият белина и милиони ПИХА. Овца им е най-лекото определение.
                      Тука все още е останало нещо и не вярваме на медийния грип.
                      Ти пък най трябва да се пазиш, стига си крякал.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
                        *реакция

Ставаше въпрос за един конкретен, известен от поне 50 години антибиотик. Пил съм го веднъж след порязване - толкова да ми се спеше и драйфаше от него, няма накъде. За това не му казвам името Някаква професорка случайно я хванах по радиото в колата го коментираше преди седмица-две - намалявал нивата на цитокините. После кой ли още не го повтори. Нямам идея дали е вярно, но все пак не е ЕЖК източника, въпреки че е жена.
                        Koлкото до фалшификатите - тия тук са по 120-150лв, и ги няма никъде. Ако някой е приритал за такова - ще спести някаква пара. Аз си ползвам телефоня Иначе има и китайци за по 10-15 евро.
                        Може, ако са в комбинация с простагландини. Плещят глупости пред камерите, те съвсем го удариха на пазарски диалог. Арпаджик, елате си купете. Мани ги че не ми се коментира.
                        Не купувайте и не пийте антибиотици, ще направите резистентни нормалната флора от бактерии. Това е чудовищно невежество.
                        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Много правилно - наистина някой трябва да ти обясни колко си тъп, но след като и ти сам си го признаваш, значи всичко е наред.

Та причината за малкия брой излекувани е, че те все още не са излекувани. Не е необходимо да си Шерлок Хомс, за да направиш това елементарно разсъждение. Средното време на боледуване до момента на 2-рия отрицателен тест, ако се премахнат смъртните случаи, е над 30 дена. Та то само тежката фаза е над 20 дена, а какво остава след това до пълното изчистване на организма от всички вируси, което може да продължи още един месец.

Има едно просто математическо разсъждение - докато имаме РЪСТ на кривата на новозаразените, кривата на излекувалите се ще е под нея, или по-скоро зад нея със закъснение от 2-3 седмици. Хубаво е да се следи този показател, защото в деня, в който излекуваните станат по-много от заразените, в този ден можем със 100% увереност да кажем, че пика е отминал и предстои спад.

В едно можеш да си абсолютно сигурен - броят на излекувалите се стриктно се следи както у нас, така и по целия свят. Това че не знаеш как се прави не означава, че не се прави. Сърдиш се при споменаване на Дънинг-Крюгер, но там е заровена истината. Един тъп човек не е с празна глава. Тя всъщност е пълна, но с измислици, небивалици и псевдознания, от които после мозъка прави "верни" умозаключения, но базирани на грешни данни.

Нищо лично - просто трябва човек винаги да си има едно на ум, когато изказва твърдения за неща, които не ги знае. Трябва да отиде от другата страна на бариерата, за да види истината и да попълни липсващите си знания, или да млъкне и да не се излага с писане на простотии по форумите. В конкретния случай се нуждаем от мнението на някой експерт от някое РЗИ, който да обясни как се набира информация за излекувалите се от корона.

Едно е абсолютно сигурно - там в щаба си имат поименна база данни за всеки един гражданин, станал положителен за короната. В тази база данни постъпва информация за всяка една бъдеща проба на този гражданин - положителна или отрицателна. Тоест състоянието на всеки един гражданин се следи и нито една информация за него не се забравя и не се губи.

От тази база данни се вади всяка една статистика, която се предоставя в публичното пространство, както и всяка една статистика, която е само за вътрешна употреба. И поради изключителната важност на тази база данни можеш да си абсолютно сигурен, че на нея и треперят и че тя се поддържа актуална и вярна във всеки един момент от времето.

Концепцията за набиране на данни за базата е свързана с различни методологии, които са разписани и които стриктно се спазват от всички лица, отговорни за набирането на данните и за предоставянето на информацията. Към тези методологии има разписани съответните писменни заповеди, които са спуснати в цялата страна до всеки един държавен служител, отговарящ за една или друга дейност по поддържането на тази база.

Само скарани с информатиката хора могат да си измислят всякакви простотии на тема статистика, информация и начините за нейното събиране и обработка. За съжаление тука във форума има такива хора, и ти си единия от тях. Не те критикувам, защото не може всеки да знае всичко, но опитай се да не даваш мнения от последна инстанция за неща, които не ги знаеш и не ги разбираш.
                          +1
                          Добре правиш, че му го обясняваш, като на малоумник. Така и другите като него, да могат да схванат част от реалността.
                          търся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Заплаха за убийство или поне тежка телесна повреда виждам тук. Недей така бе, Матеев, връщаш ни в тъмните времена на кУмАнизЪма
                            Тая калинка си мисли че на него не могат да му набият ритниците и бушниците

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Милиони? Дай поименен пример за поне трима.
                              Ти факю и ванчо

Коментар

Милиони умряха от атомните бомби пуснати от Американците над хирошима и нагазаки.
                                Поименно колега .....
                                Всъшност са умрели около 200-300 хиляди човека, а около 500 000 са ранени, но оздравели.
                                https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90...B0%D0%BA%D0%B8
                                Last edited by Mateev; 12.11.2020, 11:53.

Коментар

Working...
                                X