IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Милиони умряха от атомните бомби пуснати от Американците над хирошима и нагазаки.
    Поименно колега .....

Лош пример. И там не са умрели милиони, при това имената на всички са изписани и предполагам с минимално усилие могат да се прочетат, макар и на японски.

От Уики:

"The memorials in Hiroshima and Nagasaki contain lists of the names of the hibakusha who are known to have died since the bombings. Updated annually on the anniversaries of the bombings, as of August 2020, the memorials record the names of more than 510,000 hibakusha; 324,129 in Hiroshima and 185,982 in Nagasaki"

Но не там е въпроса. С белината преувеличението ти е от порядъка на милион пъти, тоест порядъците съвсем за нищо ги нямаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      .......
      Моля някой апокалиптик да разбие на пух и прах теорията ми и да ми обясни колко съм тъп, но без да ползва лафчетата за Крюгер-а и дъра-бъра, а някаква фактология. Къде са "излекуваните" и защо бройката им е толкова малка?
      Много правилно - наистина някой трябва да ти обясни колко си тъп, но след като и ти сам си го признаваш, значи всичко е наред.

Та причината за малкия брой излекувани е, че те все още не са излекувани. Не е необходимо да си Шерлок Хомс, за да направиш това елементарно разсъждение. Средното време на боледуване до момента на 2-рия отрицателен тест, ако се премахнат смъртните случаи, е над 30 дена. Та то само тежката фаза е над 20 дена, а какво остава след това до пълното изчистване на организма от всички вируси, което може да продължи още един месец.

Има едно просто математическо разсъждение - докато имаме РЪСТ на кривата на новозаразените, кривата на излекувалите се ще е под нея, или по-скоро зад нея със закъснение от 2-3 седмици. Хубаво е да се следи този показател, защото в деня, в който излекуваните станат по-много от заразените, в този ден можем със 100% увереност да кажем, че пика е отминал и предстои спад.

В едно можеш да си абсолютно сигурен - броят на излекувалите се стриктно се следи както у нас, така и по целия свят. Това че не знаеш как се прави не означава, че не се прави. Сърдиш се при споменаване на Дънинг-Крюгер, но там е заровена истината. Един тъп човек не е с празна глава. Тя всъщност е пълна, но с измислици, небивалици и псевдознания, от които после мозъка прави "верни" умозаключения, но базирани на грешни данни.

Нищо лично - просто трябва човек винаги да си има едно на ум, когато изказва твърдения за неща, които не ги знае. Трябва да отиде от другата страна на бариерата, за да види истината и да попълни липсващите си знания, или да млъкне и да не се излага с писане на простотии по форумите. В конкретния случай се нуждаем от мнението на някой експерт от някое РЗИ, който да обясни как се набира информация за излекувалите се от корона.

Едно е абсолютно сигурно - там в щаба си имат поименна база данни за всеки един гражданин, станал положителен за короната. В тази база данни постъпва информация за всяка една бъдеща проба на този гражданин - положителна или отрицателна. Тоест състоянието на всеки един гражданин се следи и нито една информация за него не се забравя и не се губи.

От тази база данни се вади всяка една статистика, която се предоставя в публичното пространство, както и всяка една статистика, която е само за вътрешна употреба. И поради изключителната важност на тази база данни можеш да си абсолютно сигурен, че на нея и треперят и че тя се поддържа актуална и вярна във всеки един момент от времето.

Концепцията за набиране на данни за базата е свързана с различни методологии, които са разписани и които стриктно се спазват от всички лица, отговорни за набирането на данните и за предоставянето на информацията. Към тези методологии има разписани съответните писменни заповеди, които са спуснати в цялата страна до всеки един държавен служител, отговарящ за една или друга дейност по поддържането на тази база.

Само скарани с информатиката хора могат да си измислят всякакви простотии на тема статистика, информация и начините за нейното събиране и обработка. За съжаление тука във форума има такива хора, и ти си единия от тях. Не те критикувам, защото не може всеки да знае всичко, но опитай се да не даваш мнения от последна инстанция за неща, които не ги знаеш и не ги разбираш.
      Last edited by Mateev; 12.11.2020, 11:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Милиони? Дай поименен пример за поне трима.
        Милиони умряха от атомните бомби пуснати от Американците над хирошима и нагазаки.
        Поименно колега .....

Ако ти се вижда далечно - 1000 умират всяка година от катастрофи. Я ми дай имена отворко.
        Милиарди фотони идват на земята от слънцето - я ми хвани 2
        Last edited by bota156; 12.11.2020, 11:34.
        Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

На запад са ОВЦЕ дето нямат акъл на врабче.
          Само един пример тръмп се "пошегува" да пият белина и милиони ПИХА.

Милиони? Дай поименен пример за поне трима.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Аз пък ръся простотии за Мангъров, така че донякъде те разбирам и тебе. Да, ама от моите и от твоите простотии не умират хора, докато последователите на Мангъров споделят заедно с него вината за много много човешки жертви.

Така че и аз се нареждам на опашката да забия шамар на Мангъров, ако го срещна, както и на още няколко ковидидиота от форума, ако някакси ги идентифицирам. Недай си боже пък да умре някой мой близък от корона - тогава няма да е само шамар.
            Заплаха за убийство или поне тежка телесна повреда виждам тук. Недей така бе, Матеев, връщаш ни в тъмните времена на кУмАнизЪма
            Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
            ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Боже, докъде стигнахме с двойния аршин - не е истина просто!

Значи, когато преди 3 месеца някаква полупияна се вряза в протестиращите с колата си, т.е. можеше да предизвика смъртни случаи и навсякъде това се води тероризъм, тук Матейко и компкания герберасти ревяха как протестиращите били изроди, трябвало да се вкрат в затвора, защото и счупили огледалото и дъра-бъра. Сега, при подобно действие срещу "терориста" Мангъров, който с действията си е създал точно толкова опасност за смъртни случаи, колкото въпросната госпожа на Мамалига ембаси през лятото, че даже и по-малко, щото нито е в щаб, нито е водещ орган в сържавата, нито нищо, получава шамар от някаква свиня (щом е 30 кила над 60 кг Мангърво, няма какво друго да е) и всичкото гербераст се напикава от възторг и реве, че му било малко на "убиеца". Те такава да дойде да ме удари мен, пък да видим дали ще може да си събере сланините! баси, никога не съм си позволявал да вдигна ръка срещу жена и го считам за крайно помиярско поведение, но това минава всякакви граници - все пак се успокоявам, че не е било жена, а свиня!

На Запад, както каза и бота, са овце - те там им дай жу суита и борене на тереоризма с плюшени мечета и свещи. Аферим и ашколсун на такова стадо, нямам какво повече да добавя - западна европа си отива -бавно и полека засега, и с по-бързи стъпки след няколко години. Жалко, защото и ние сме част от тази Европа!

Аз да попитам друго - нали уж 14 дни лечение и ала-бала - къде са сега хилядите излекували се, след като преди 2 седмици имахме по над 2000 случая на ден. Умрелите са малка бройка, в болницата са общо 4000, които не е ясно по колко време висят, но пак не е излиза сметката, а "новозаразените" растат всеки ден - къде се губи разликата и защо нямаме днес по 2-3 000, на които им е минало за деня? каква е тази поредна манипулация? Защото за мен единственият възможен отговор е, че всъщност "новозаразените" са писани по няколко пъти и 4К "новозаразени" са реално 1000-1500 болни.

Моля някой апокалиптик да разбие на пух и прах теорията ми и да ми обясни колко съм тъп, но без да ползва лафчетата за Крюгер-а и дъра-бъра, а някаква фактология. Къде са "излекуваните" и защо бройката им е толкова малка?
              Last edited by X_Y; 12.11.2020, 10:39.
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

И у нас е било така, но...през 1956 година. Всички доброволно на тръстиката, който не ще - в Скравена. Шега, разбира се, но това се нарича обществена нагласа, манталитет.
                Аз се учудих като бях навън и започнаха мерките, рестрикциите по магазини, термометри, достъп...но всички бяха спокойни и казваха щом е необходимо, колкото трябва толкова време ще издържим, трябва да преборим тази болест. Само у нас - на всеки 10-ма 9 са професори и имат по 10 теории.
                На запад са ОВЦЕ дето нямат акъл на врабче.
                Само един пример тръмп се "пошегува" да пият белина и милиони ПИХА. Овца им е най-лекото определение.
                Тука все още е останало нещо и не вярваме на медийния грип.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение

Как щв им биеш шамари, ако се гътнеш. По-добре стой и се пази в бункера.
                  Ама аз от вкъщи и майк тайсън бия, всеки ден на почивки.
                  Last edited by bota156; 12.11.2020, 10:06.

Коментар

• Толкова за успешното менажиране на ковид кризата в България.
                    По старо герберско правило винаги друг ни е виновен.
                    Сега късметлията ср оказа Мангъров.
                    Дневник - Най-важното и Най-новото, Избрано съдържание от България и света, Новини, Анализи, Видео, Фотогалерии.

Коментар

• Запушените болници вдигнаха смъртността. Сега ще я пришият на короната. Оттук на Мангъров, когото заради една метафора, с която искаше да обясни на неграмотниците технологията на протичане на една епидемия, го обявиха за Антихрист. Ей така шества една заблуда. Прав е Хегел - народът е прост и никога не знае какво иска, не бива да бъде питан за нищо. Елитите пък бъкат от идиоти, събрани на случаен принцип. Кашата е пълна. Неслучайно демокрацията е имитация на народовластие.
                      Last edited by pinoccio; 12.11.2020, 07:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                        Не. Антибиотиците не потискат имунната система. Стига сте слушали тая телевизия бре. Написахте нова медицина, по-голяма глупост не бях чувал. За имуносупресори ли имате антибиотиците?
                        *реакция

Ставаше въпрос за един конкретен, известен от поне 50 години антибиотик. Пил съм го веднъж след порязване - толкова да ми се спеше и драйфаше от него, няма накъде. За това не му казвам името Някаква професорка случайно я хванах по радиото в колата го коментираше преди седмица-две - намалявал нивата на цитокините. После кой ли още не го повтори. Нямам идея дали е вярно, но все пак не е ЕЖК източника, въпреки че е жена.
                        Koлкото до фалшификатите - тия тук са по 120-150лв, и ги няма никъде. Ако някой е приритал за такова - ще спести някаква пара. Аз си ползвам телефоня Иначе има и китайци за по 10-15 евро.

Коментар

Жена наби Мангъров в центъра на София

https://lupa.bg/news/parvo-v-lupabg-...85198news.html
                          https://www.plovdivmedia.com/158637.html
                          https://48chasa.com/%D0%B6%D0%B5%D0%...-%D1%81%D0%BE/
                          https://skafeto.com/%D0%BD%D0%BE%D0%...%D1%80/112756/

Скандалният инфекционист Атанас Мангъров е изял преди броени часове публичен шамар от гневна дама на средна възраст в самия център на София, на метри от частния си кабинет в Лозенец, съобщи в редакцията на Lupa.bg очевидец на случката. Доцентът забързано вървял по улица "Милин Камък", когато бил пресрещнат от минувачка, която безмълвно го зашлевила в лицето.

Вечният критикар на НОЩ и поддръжник на теорията за "сухите съчки" бързо се окопитил, но не посмял да подходи агресивно към госпожата, която видимо го превъзхождала с 30-ина килограма живо тегло. Пред шокираните минувачи тя заявила, че е медицинско лице и смята Мангъров за истински престъпник, на чиято съвест лежи смъртта на дузина колеги от началото на коронавирусната пандемия.

Дамата настояла да бъде повикана полиция, която да арестува нея за шамара, а шефа на детското отделение в инфекциозна - за разпространяване на зловредни слухове и дезинформация. "Аз може да съм хулиганка, но вие сте убиец! Трупате пари, докато колегите ви се задушават в скафандрите и умират от изтощение", викала жената и се опитала да задържи оттеглящия се в неизвестна посока Мангъров.

В крайна сметка нападателката влязла в спор с други граждани, което позволило на доктора да се изсули тихомълком от напрегнатата ситуация. Бясната дама обаче настоявала, че ако го срещне пак, ще му забие нов, по-силен шамар, като междувременно обещала да сезира прокуратурата, БЛС, СЕМ и десетина европейски институции за поведението на доктора.

"Това не е лекар, а фашист. Чухте ли го вчера (В предаването "120 минути" по Би Ти Ви - бел. ред.) да обяснява как в градския транспорт има "циганки, колкото искаш"? Ако се беше родил половин век по-рано, този щеше да реже крайници в Аушвиц", не се успокоявала жената.
                          Евалата на докторката.

Коментар

Аз пък ръся простотии за Мангъров, така че донякъде те разбирам и тебе. Да, ама от моите и от твоите простотии не умират хора, докато последователите на Мангъров споделят заедно с него вината за много много човешки жертви.

Така че и аз се нареждам на опашката да забия шамар на Мангъров, ако го срещна, както и на още няколко ковидидиота от форума, ако някакси ги идентифицирам. Недай си боже пък да умре някой мой близък от корона - тогава няма да е само шамар.
                            Как щв им биеш шамари, ако се гътнеш. По-добре стой и се пази в бункера.

Коментар

• Днес за първи път тествахме UVC лампа в къщи... резултатите са повече от задоволителни... и се чудя защо такива лампи не се използват например за обеззарзяване на линейки и бонични стаи (разбира се без присъствие на хора вътре), вместо в линейките да бършат един час с парцали, UVC лампа ще обеззарази линейката за 15 минути. Излиза доста по евтино от пръскане със спирт, а мисля че е и по-ефективно.

UVC днес при тестовете отдели осезаемо количество озон, което е доказателство за ефективноста на лампата. Доволен съм от първото ни истинско "оръжие" срещу "Коронката". UVC лампата е с таймер, а също реагира на движение, ако някой случайно влезе в стаята докато работи, угасва автоматично. 38 вата е мощноста. Аз първоначално мислех да взема 150 вата, но реших да тестваме 38 вата и ако е слаба, да вземем по-силна... 38 вата се оказа достатъчна (в смисъл, не е играчка).

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

Aнтибиотика го дават за подтискане на имунната реакция, не за убиване на вируса. Това го споменаха поне 100 пъти лекарите.
                                @абсфреш, в амазона има за beurer за 40 евро, с доставка до България - 50 да е. Само лекарства да пуснат в амазоня, и аптеките ще станат излишни
                                Фалшификати колкото щеш. Купувайте и се не бойте.
                                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Working...
                                X