IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение

Защо лятото положителните резултати бяха 4 до 6 процента?
    При една съща методика на тестване не би трябвало да има десетократна разлика, ама може и аз да съм идиот, та да не вдявам.
    1. Щото лятото хората си ги вадеха да ходят в Гърция първо.

2. Контактните си правеха тестове дори и да нямат симптоми, но понеже е лято и вируса се прехвърля по-трудно (топло и сухо време и хората са повече навън и проветряват) затова и процента беше много по-малък. Т.е. имаше реално доста по-малко заразени от един заразен.

3. Не съм сигурен за методиката - лятото май правеха на всеки заявил желание или всеки контактен, а сега да ти направят трябва да имаш симптоми.

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

Точно така! При нас, поради невъзможността да се обработят всички тестове, ако пул от 10 е с един положителен резултат - всички се обявяват за положителни! Само истински идиот (или екс мен) може да вярва, че може да има 40% положителни проби от PCR тестовете, които апропо са фейк изначално....

Ако имаше толкова реално положителни резултати, и ако смъртността беше обявената по статистика около 3%... е, тогава вЕрно щЕхме да ринем трупове с фадромата!
      Защо лятото положителните резултати бяха 4 до 6 процента?
      При една съща методика на тестване не би трябвало да има десетократна разлика, ама може и аз да съм идиот, та да не вдявам.

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

И ти ли едва тази година разбра, че от грип умират има няма по 500 000 - 600 000 на година, а от свинския 2010 са били в пъти повече!

Пази се, от грип умират много повече млади хора, отколкото от короната!
        Какви пъти, 2019 и 2010 са напрактика с една смъртност,
        дори 2010 ми изглежда да е по-ниска, ама ме мързи да го сметна
        110х. е 2010г. 108х. е 2019 остава да чукнеш 2010 колко сме били повече.
        https://infostat.nsi.bg/infostat/pag...lt.jsf?x_2=878

пп
        и да, знам какво е вирусен енцефалит, всеки с късмета си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение
          Челно заглавие в 24 часа

Истинска история
          Просто го прочетете
          Това е реалността ..... от вируса и страха ...... реалността в България ............

Тиквоооооооооо ...... бойкооооооооооооо ..............

===================================

Татко си отиде в събота. С топлината единствено на електрическото одеяло

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9217801
          ЩЕ ВИКАААААМ.
          НЕЩАСТНИЦИИИИИ.
          Уруди нещастни.
          Подготвена система ама дръжки... Държава мащеха с управляващи некадърници.

Чакай коментар от т*п трол лизач.
          Last edited by polax; 12.11.2020, 20:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
            Това сам ли го измисли, или някой те излъга?
            И ти ли едва тази година разбра, че от грип умират има няма по 500 000 - 600 000 на година, а от свинския 2010 са били в пъти повече!

Пази се, от грип умират много повече млади хора, отколкото от короната!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              Немски вирусолог алармира, че
              20 проби от PCR тест са дадени за анализ в българска и немска лаборатория. Един и същ материал.
              Резултатите от българската - 18 положителни и 2 отрицателни.
              От немската точно в обратен ред - само 2 положителни.

Същият е изпратил писмо до Здравното ни министерство, немски служби и СЗО.

за мързеливите - източникът, малко по-късно
              Точно така! При нас, поради невъзможността да се обработят всички тестове, ако пул от 10 е с един положителен резултат - всички се обявяват за положителни! Само истински идиот (или екс мен) може да вярва, че може да има 40% положителни проби от PCR тестовете, които апропо са фейк изначално....

Ако имаше толкова реално положителни резултати, и ако смъртността беше обявената по статистика около 3%... е, тогава вЕрно щЕхме да ринем трупове с фадромата!

Коментар

• Челно заглавие в 24 часа

Истинска история
                Просто го прочетете
                Това е реалността ..... от вируса и страха ...... реалността в България ............

Тиквоооооооооо ...... бойкооооооооооооо ..............

===================================

Татко си отиде в събота. С топлината единствено на електрическото одеяло

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9217801

=============================================

МАТЕЕЕЕВ .... КЪДЕ СЕ ПОКРИ БЕ .... КОМЕНТИРАЙ СТАТИЯТА ........
                МАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕВВВВВВВВВВВВВВВВ
                Last edited by Асо Пика; 12.11.2020, 20:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

ЕЖК = д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването (ЦЗПЗ)
                  Пусни видеото от 25та минута и напрегни слуха си. Внимателно
                  .https://www.youtube.com/watch?v=6qibXCfvgCY&t=1591s

И после прочети какво съм написала и кажи кое не е точно предадено?!

п.п. Матеев. сексисткия и грубиянски изказ го остави единствено за домашно ползване!!!
                  како Съни
                  ти не разбра ли че с Матеев не може да се спори бе .... той е форумния тартор или поне кат такъв се изживява и е най - най - най - най - .... в всека една област за която се сетиш

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    Хайде стига с измислиците от типа ЕЖК. Върви да ги пробутваш в bgmama.

Имало било съмнения - ха-ха, и после по женски раздуваме клюките и допълваме измислицата с още по-голяма измислица.

Аз пък имам съмнения, че някой не си пие хапчетата редовно .....
                    ЕЖК = д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването (ЦЗПЗ)
                    Пусни видеото от 25та минута и напрегни слуха си. Внимателно
                    .https://www.youtube.com/watch?v=6qibXCfvgCY&t=1591s

И после прочети какво съм написала и кажи кое не е точно предадено?!

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    PCR тестовете се правят на Блокове по 5.
                    Ако резултатът е отрицателен - се обявява за 5мата дали проби.

Ако е положителен, лабораторията прави наново диференциран анализ на всяка една проба поотделно, за да се установи коя или кои от 5те проби са конкретно положителни . Обикновено, това отнема нови 24 часа.
                    Има съмнения сред лекарското съсловие, че лабораториите си спестяват повторното изследване на пробите и цялата партида от 5 проби се обявява за положителна, съответно и 5мата човека - за вирусоносители.
                    Проблемът в това е, че не може да има реална картина за състоянието на разпространението на вируса и заключенията са неточни.

Остава и въпросът за самите тестове, каква част от тях са стандартизирани.
                    п.п. Матеев. сексисткия и грубиянски изказ го остави единствено за домашно ползване!!!
                    Last edited by съни(тя); 12.11.2020, 19:36.

Коментар

• Немски вирусолог алармира, че
                      20 проби от PCR тест са дадени за анализ в българска и немска лаборатория. Един и същ материал.
                      Резултатите от българската - 18 положителни и 2 отрицателни.
                      От немската точно в обратен ред - само 2 положителни.

Същият е изпратил писмо до Здравното ни министерство, немски служби и СЗО.

за мързеливите - източникът, малко по-късно

Коментар

• Явно имат да се напасват и не смигват с инфото от села и паланки - то си е логично де, половината народ е хоум офис, ерго, драпа се по макарите и не върши нищо. Те затова ме е яд най-много на грипчето - еба майката на трудовите навици на народонаселението и сега никой не ще да се връща от хоум офиса
                        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepxi Разгледай мнение

Според проф. Хинков, бивш зам.министър на здравеопазването са 4000, но ми се струват ужасно много. Чак не вярвам да е било толкова страшно.

Ех, а бяха времена, в които стотици хиляди мряха из цял свят, без полицията да арестува за събрали се да пият по кафе.
                          Ама хора, документите са публични, индексирани са от Гуглето,
                          стига залагахте на хайфторитети имаше скандал, че пандемията за свинския излишно е била обявена и т.н. Молим включете, че имаме+2000 мъртви за под 140дни...

Ковидната ситуация беше като с предупреждението за цунами - еми над 60% са неточни,
                          ама вълната вече ни залива и още има шОпЕ де не са я виждалЕ.

Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          ..

Нещо труповете позичезнаха тия дни и аз продължавам да питам защо? Току виж съм познал аз за баса, само да излязат данните от нси, че нещо се моткат оттам
                          Чак по следващия понеделник ще излязат, виж, че предната седмица още я няма.(тук е интересно, че лятото си излизаха още във вторник... )
                          Last edited by satz; 12.11.2020, 18:08.

Коментар

• Поради недостатъчното време за изпитания и тестване на новата ваксина Мангъров заяви, че ЕК купува котка в торба. Понеже много обичам тези животни, имам голяма слабост към котката на Шрьодингер. За нея е известно, че докато не отворите торбата, не е ясно тя дали е вътре в нея или не. Същото е и с ваксината - просто имате една торба. Да ни е честита неизпитаната ваксина, за която след две години ще има гадатели за нейните евентуални странични ефекти. Пак ще се появи нещо ново, което, обаче, ще е свързано по-скоро с новите правила за паркиране, предвидени за 2021 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                              Приятели някой има ли познат некорумпиран журналист в някоя от основните телевизии. Става въпрос че моята софтуерна компания заедно с няколко други е изградила системата за електронна рецепта като частен проект и всичко работи от 6 месеца и покрива 90 % от рецептите по НЗОК Държавата обаче не желае да я полва а налива пари с цел усвояване в безумната държавна фирма Информационно обслужване. Знам че с този пост могат да ми дойдат данъчните ама вече не се издържа на простотията и корупцията. Може да се спре поредната кражба на милиони

Я виж ти защо нямаме електронни рецепти. НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ОТКРАДНЕ МИЛИОНИ

"Само скарани с информатиката хора могат да си измислят всякакви простотии на тема статистика, информация и начините за нейното събиране и обработка. За съжаление тука във форума има такива хора, и ти си единия от тях. Не те критикувам, защото не може всеки да знае всичко, но опитай се да не даваш мнения от последна инстанция за неща, които не ги знаеш и не ги разбираш."

ТОВА КАКВО Е?
                              МАТЕЙКО ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ ЛИ Е?
                              ИМА ЛИ ДИПЛОМА СЪС СПЕЦИАЛНОСТ СТАТИСТИКА, ЗАНИМАВАЛ ЛИ СЕ Е НЯКОГА СЪС СТАТИСТИКА?
                              Ела да те черпя у Кръчмата една студена изворна вода, прясно налята от деветия чучур на чешмата "Деветте чучура" под връх Бедек.
                              Наздраве!
                              Last edited by RUBLA; 12.11.2020, 18:04.
                              Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                              Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                                Това сам ли го измисли, или някой те излъга?
                                Според проф. Хинков, бивш зам.министър на здравеопазването са 4000, но ми се струват ужасно много. Чак не вярвам да е било толкова страшно.

Ех, а бяха времена, в които стотици хиляди мряха из цял свят, без полицията да арестува за събрали се да пият по кафе.

Коментар

Working...
                                X