Първоначално изпратено от redcretin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Ако вляза в произволно избрано училище в първи клас, и попитам" Деца, имаме загадка: Иванчо се е разболял на първи март, а на 14 март още не е оздравял. Какво се е случило с Иванчо?" И сигурно децата ще скочат на крака и ще викат "ами още е болен бе, чичко!" Обаче, по някаква мистична причина, във форума за инвестиции и икономика, мъже на по 40-50-60 години, не могат да я разгадаят? Болестта да не е по часовник? Преди десетина години карах тежък грип, ЕДИН МЕСЕЦ бях болен, дори БЕЗ пневмония. Какво сега, на 14тия ден трябваше ли да ме пишат оздравял, при положение, че си изкашлям още дроба? Това момче, което на 24 години почина, на десетия ден е влязъл в тежко състояние в болницата. Какво трябва да стане според теб, за 4 дни да му продухат пневмонията и тип-топ чао-чао? Още от март е СУПЕР ДОБРЕ ИЗВЕСТНО, че има много хора, които карат по 20-30 дена тая скапана болест- На круизното корабче Диамантена принцеса, имаше 70-80 човека, които останаха ДВА МЕСЕЦА в графата активни случаи. Не мога да разбера, конспираторите имате неспособност да си отговорите на най-елементарни, очевидни въпроси, какво е това чудо?? Направо имам чувството, че някакви тестови ботове са регистрирани тук като потребители, да генерират някакви наивни съмнения и въпроси, които дете над 7 години не би задало?
Ма наистина задачката е за трети клас, лошото е, че основното изискване да си апокалиптос и член на герП, е да имаш макс втори класNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Не става дума за пари. Въпросът е, какво ще направиш, и кога. Примерно, маски Р3 си купих през февруари, достатъчно, за да ми стигнат до скоро, когато пак стана възможно да се купят в магазините. През април вече не беше възможно да се купи в нито един магазин по целия свят. Лекарства, витамини и прочие купих през юли-август - сега нямало, изкупили ги били, не знам какво си. Драма. Ако имах човек от семейството, който да разчита на хемодиализа, дори да нямах никакви средства, бих казал с голяма вероятност, че още в началото на есента щях да съм продал кола, ипотекирал апартамент, взел кредит и купил машина. Просто, вятърът духа в ясна посока, и или свиваш плажния чадър навреме, или го гледаш как се подмята по пясъка, и викаш "ибаси ко стана".Last edited by Mateev; 12.11.2020, 21:55.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Пуснах сълза. А после се сетих за обученията на фирми, дето ти раздаваха грантове за тях уж да ги провеждаш. Богатството няма нищо общо, Габрово хич не е бизнес-центъра на БГ - та обясни на тия хора тук отде са ти парите, да не те мислят за честен бизнесмен
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Сигурно има и бедни хора, но тогава я ми обясни кой е собственик на 3-те милиона леки коли, и на двата милиона къщи и апартаменти в цялата страна? Тези ли хора не могат да си позволят 30 000 лева, за да спасят човешки живот на роднина?
Богатството тука няма нищо общо, има само начина на мислене и разсъждение, който за съжаление е сбъркан при част от членовете на нашето общество, и заради това сме на този хал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от The Matrix Разгледай мнение
Жалко е, че си толкова богат с толкова много пари. Но си един от най - големите ***в този форум. И с най - голямото Его. Даваш ли си сметка, че 70 % от народа е беден и едва изкарва месеца? Ти говориш да извади 30 000 лв и да си купи машинката. Ако за теб това са джобни пари за голяма част от народа това са парите взети като кредит от банка да изплатят 1/3 панелен апартамент за 10 години. Богат човек си, но си духовно празен и жалък.
Богатството тука няма нищо общо, има само начина на мислене и разсъждение, който за съжаление е сбъркан при част от членовете на нашето общество, и заради това сме на този хал.
Колкото до кислороден концентратор - него пък може да си го позволи всеки един човек в България, но за съжаление повечето хора предпочитат да си купят например смартфон за повече пари от цената на този кислороден концентратор, или пък да ги изядат и изпият тези пари по пиянски сбирки или купони в дискотеки.Last edited by Mateev; 12.11.2020, 21:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от The Matrix Разгледай мнение
Жалко е, че си толкова богат с толкова много пари. Но си един от най - големите ***в този форум. И с най - голямото Его. Даваш ли си сметка, че 70 % от народа е беден и едва изкарва месеца? Ти говориш да извади 30 000 лв и да си купи машинката. Ако за теб това са джобни пари за голяма част от народа това са парите взети като кредит от банка да изплатят 1/3 панелен апартамент за 10 години. Богат човек си, но си духовно празен и жалък.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Не искам да ви дразня, но ако някога се наложи да се прави хемодиализа на член от семейството, ще купя апарат за хемодиализа. Струва по-малко от една лека кола - около 30 0000 лева.
https://www.haskovo.net/news/47179/2...tnata-bolnitsa
А ето ви статия, в която се разказва как китаец от 13 години живее със самоделен апарат за хемодиализа:
https://fakti.bg/life/57670-kitaec-1...za-hemodializa
Така че всеки проблем си има решение, стига човек да не робува на мисленето, че някой друг му е длъжен с нещо. В статията се разказва за една човешка трагедия, но по време на война винаги има много трагедии. Да, във война сме, ако някой все още не се е досетил за това. И аз съм подготвен за тази война, за разлика от някои други хора, които си мислят, че някой друг ще ги спаси, както и че някой друг ще им е виновен за собствените им трагеди.
Колко от вас си купиха оксиметри?
Колко от вас си купиха кислородни концентратори?
Колко от вас стриктно спазват мерките, но не тези на правителството, а техните си собствени мерки?
Колко от вас са мислили и планирали различни сценарии на развитие на кризата, и след това целенасочено са се подготвяли за по-тежките от тях?
Мисля че е крайно време някой хора от форума да си свалят розовите очила, и да се опитат поне веднъж в живота си да си използват главите си по предназначение.
Колкото до ситуацията в България - тя е една дълга последователност от събития, нещо като верижна реакция, в основата на която стоят същите тези малоумници, който в момента се насират да оплюват правителството и здравната система, вместо да оплюват собствената си простотия, довела до всичко това.
Ако тези си търсят виновник, могат да го намерят в собственото си огледало.Last edited by X_Y; 12.11.2020, 21:38.
- 3 Харесвания
Коментар
-
[QUOTE=polax;n3676196]Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Не искам да ви дразня, но ако някога се наложи да се прави хемодиализа на член от семейството, ще купя апарат за хемодиализа. Струва по-малко от една лека кола - около 30 0000 лева.
А ето ви статия, в която се разказва как китаец от 13 години живее със самоделен апарат за хемодиализа:
Така че всеки проблем си има решение, стига човек да не робува на мисленето, че някой друг му е длъжен с нещо. В статията се разказва за една човешка трагедия, но по време на война винаги има много трагедии. Да, във война сме, ако някой все още не се е досетил за това. И аз съм подготвен за тази война, за разлика от някои други хора, които си мислят, че някой друг ще ги спаси, както и че някой друг ще им е виновен за собствените им трагеди.
Колко от вас стриктно спазват мерките, но не тези на правителството, а техните си собствени мерки?
Колко от вас са мислили и планирали различни сценарии на развитие на кризата, и след това целенасочено са се подготвяли за по-тежките от тях?
Мисля че е крайно време някой хора от форума да си свалят розовите очила, и да се опитат поне веднъж в живота си да си използват главите си по предназначение.
Колкото до ситуацията в България - тя е една дълга последователност от събития, нещо като верижна реакция, в основата на която стоят същите тези малоумници, който в момента се насират да оплюват правителството и здравната система, вместо да оплюват собствената си простотия, довела до всичко това.
Ако тези малоумници си търсят виновник, могат да го намерят в собственото си огледало.[/QUOT
Ти луд ли си бе троле? Колко хора в тази държава управлявана от гърбавите могат да си позволят всяка нужна машинка бе?
Ако имаш малко мозък и достойнство ще спреш да нападаш всеки с различно мнение от твоето и на управляващите.
Пиши си мнението без да нападаш инакомислещите.
Има ли нещо по-скъпо от човешкия живот, и ти би ли си продал колата и апартамента, за да спасиш член на семейството? Би ли търпял лишения и несгоди заради живота на друг човек, или си от същите тези долнопробни и нагли егоисти, които ореваха орталъка, че ги карат да носят маски, и които са готови заради собствения си кеф да обрекат на смърт други хора.
Колкото до обидите - аз винаги говоря в безлична форма. Ако обаче някой се припознае в казаните квалификации, ами явно това си е негов проблем, а не мой. Явно той сам си е решил, че е лузър, малоумник, егоист или престъпник. И след като решението си е негово лично, не знам защо започва да се обижда и да се сърди на другите, а не на себе си.Last edited by Mateev; 12.11.2020, 21:36.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Левче, ти ще коментираш ли разликата в бройките излекувани сега и заболели преди 2 седмици или тактично ще замълчиш пред маниполацията, защото имаш лекарска етика и не ти се плещят глупсоти на килограм като някоя габровска или плевенска мисирка. Твоето мнение винаги ми е интересно, дори и да не съм съгласен с него
- 4 Харесвания
Коментар
-
[QUOTE=Mateev;n3676195]
Ако тези малоумници си търсят виновник, могат да го намерят в собственото си огледало.[/QUOT
Ти луд ли си бе троле? Колко хора в тази държава управлявана от гърбавите могат да си позволят всяка нужна машинка бе?
Ако имаш малко мозък и достойнство ще спреш да нападаш всеки с различно мнение от твоето и на управляващите.
Пиши си мнението без да нападаш инакомислещите.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнениеЧелно заглавие в 24 часа
Истинска история
Просто го прочетете
Това е реалността ..... от вируса и страха ...... реалността в България ............
Тиквоооооооооо ...... бойкооооооооооооо ..............
===================================
Татко си отиде в събота. С топлината единствено на електрическото одеяло
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/9217801
=============================================
МАТЕЕЕЕВ .... КЪДЕ СЕ ПОКРИ БЕ .... КОМЕНТИРАЙ СТАТИЯТА ........
МАТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕВВВВВВВВВВВВВВВВ
Ако тези си търсят виновник, могат да го намерят в собственото си огледало.Last edited by X_Y; 12.11.2020, 21:22.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеНемски вирусолог алармира, че
20 проби от PCR тест са дадени за анализ в българска и немска лаборатория. Един и същ материал.
Резултатите от българската - 18 положителни и 2 отрицателни.
От немската точно в обратен ред - само 2 положителни.
Същият е изпратил писмо до Здравното ни министерство, немски служби и СЗО.
за мързеливите - източникът, малко по-късно
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнениеПоради недостатъчното време за изпитания и тестване на новата ваксина Мангъров заяви, че ЕК купува котка в торба. Понеже много обичам тези животни, имам голяма слабост към котката на Шрьодингер. За нея е известно, че докато не отворите торбата, не е ясно тя дали е вътре в нея или не. Същото е и с ваксината - просто имате една торба. Да ни е честита неизпитаната ваксина, за която след две години ще има гадатели за нейните евентуални странични ефекти. Пак ще се появи нещо ново, което, обаче, ще е свързано по-скоро с новите правила за паркиране, предвидени за 2021 г.
Те и тука така, въпрос на ефективност. Дали 1 на 100 000 ще дават фира от ваксината или 1 на 10.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
И ти ли едва тази година разбра, че от грип умират има няма по 500 000 - 600 000 на година, а от свинския 2010 са били в пъти повече!
Пази се, от грип умират много повече млади хора, отколкото от короната!
Но нищо не ти пречи да си вярваш в него, все пак има хора дето вярват, че Земята е плоска или че американците не са стъпвали на Луната.
- 1 like
Коментар
Коментар