IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Откъде знаеш, че не съм дарявал. Точно обратното, и то в големи размери, но не му е тука мястото да се хваля. А ти да вземеш да уволниш врачката, която те лъже, защото понякога ставаш смешен.

Не знам, просто ти подадох реплика. Дано наистина си го направил.

Коментар

• Първоначално изпратено от Balu Разгледай мнение
      Ами след като срещу здравните осигуровки, които плащаме, не ни дължат нищо насреща и трябва сами да се оправяме, аз викам да спрем да ги плащаме, а?
      Ааа не може хората на трола трябва да крадат. Поне неговите грантове са предполагам по Евро програми, че не бърка в кацата и той.

Коментар

• Ами след като срещу здравните осигуровки, които плащаме, не ни дължат нищо насреща и трябва сами да се оправяме, аз викам да спрем да ги плащаме, а?

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Май -наистина - бот. Но, пиша за останалите, току виж им отворя седмата чакра и тн. Ако няма симптоми -след десет дни или две седмици - ясно, не се е разболял, да пътува. РАЗМИНАЛО МУ ЙЕ НА ЧУВЕКА! НО, ако КАШЛЯ, СОПОЛИВИ, ТЕМПЕРАТУРА, ПНЕВМОНИЯ - и след месец даже - още НЕ Е ОЗДРАВЯЛ БЕ БРАТ! Толкова е лесно! Утре ще обясня на 8-годишното си концепцията, да видя ще разбере ли? Ти как не можеш?
          Ми не, май нямаш познати с пр грипчето и си говориш наизуст. Братчеда в Шумен беше с грипчето, както и сина и жена му - 2 седмици карантина и т.н. Има си всички симптоми - и липсата на вкус, и кашляне, и темепература. След две седмици, нищо че още кашля, но не е вболница (и не е бил) се води здрав и отива да бачка, щото има фирма и трябва да дава хляб на хората си. Толкоза 14-те дни и "болните", дето не оздравяват по план - не си ли в болница, значи си здрав, освен ако сам не се оплачеш и искаш да поскатаеш някой ден, ако си държавен служител. Та според теб поне половината "заразени" са още "болни" след 14-тия ден, което е безумие и е абсолютно невъзможно. Пр грип, сър! Разбирай го както си искаш и с която искаш чакра
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            В статията в 24 часа на жена, загубила баща си, пусната от Асо Пика, малко по-назад, това, на което иска да обърне внимание авторката(пише го) са условията в системата на здравеопазването и тоталната криза в обезпечението на кадри.
            МИЗЕРИЯ и хаос.

Дежурните тролове изместиха фокуса и са започнали да критикуват жената, загубила родителя си защо не е купила апарат за хемодиализа за домашно ползване. Същата жена пише и за майка си, която сега е в ИСУЛ, вероятно, за нея биха й препоръчали да си отвори у дома частен медицински център у дома. За онкоболните?

Ами, направо да закрием държавата и да си строим сами пътчета до домовете, сами да си образоваме децата, сами да си търсим методи за лечение и апаратура
            а държавното управление, каквото яло и пило достук, ,да си вдига чукалата и да са ясни правилата!
            Продължавате да си мислите, че държавното управление е виновно. Не, не е виновно. Виновна е цялата сграда на държавата, която е построена от кирпич и кал, а не от тухли четворки. Тази сграда едвам се крепи да не се срути, но какво да се направи - такъв е матряла. Колкото до управлението на сградата - ами как да управляваш нещо, което е повредено и сбъркано по презумция поради факта, че е направено от некачествени части.

Ето например всички реват, че има недостиг от медицински персонал, но от 7 милиона потенциални доброволци се врекоха и отидоха да помагат само 7 човека. Останалите реват по форумите и дават "умни" акъли.
            Last edited by Mateev; 12.11.2020, 22:22.

Коментар

Добро утро. От 8 месеца се знае това за PCR теста. Самите СЪЗДАТЕЛИ на това чудо казват, че при 25 алитерации, ВСИЧКИ тестове ще излязат негативни, а при 50 - ВСИЧКИ ще са положителни. Това не е медицински тест, това е изследователски тест. Ако в България се прави на 36, а в Германия, примерно, на 34 - разликата е Огромна. Сигурен съм, че ако един журналист вземе проба от себе си и също проба от ябълка, и обиколи всяка лаборатория в София, ще получи поне един положителен резултат за себа си, и поне един положителен - за ябълката. Само че, ТОВА не променя с абсолютно нищо фактът, че безброй линейки хвърчат, все повече хора са болни, все повече умират, а Ганьо Балкански вече си изкриви пръстите да пише по форуми и коментари, как го лъжат, ама той знае най-добре. И нослето задължително виси като пишле над маската, понеже Ганьо Гения винаги ще надхитри системата. И после, като се прецака сам от това, пак ще хленчи недоволен.
              Държавните служби и структури са направени да помагат на неразумното поведение на хората.
              Нима няма да лекуваме алкохолиците, наркоманите или пушачите.
              Нима няма да лекуваме катастрофиралите
              Нима няма да лекуваме натровилите се?
              Те сами са си виновни да мрът, а?!?!
              Били прецаквали системата. То система за хората НЯМА, има система за крадене
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                ...
                Радвай се, че си намазал филията добре, но толкова ли не можа за 30 години охолен живот да дариш нещо на габровската болница, та поне докторите да са ти близки и да има място за тебе ако стане зор?
                Откъде знаеш, че не съм дарявал. Точно обратното, и то в големи размери, но не му е тука мястото да се хваля. А ти да вземеш да уволниш врачката, която те лъже, защото понякога ставаш смешен.

Коментар

• В статията в 24 часа на жена, загубила баща си, пусната от Асо Пика, малко по-назад, това, на което иска да обърне внимание авторката(пише го) са условията в системата на здравеопазването и тоталната криза в обезпечението на кадри.
                  МИЗЕРИЯ и хаос.

Дежурните тролове изместиха фокуса и са започнали да критикуват жената, загубила родителя си защо не е купила апарат за хемодиализа за домашно ползване. Същата жена пише и за майка си, която сега е в ИСУЛ, вероятно, за нея биха й препоръчали да си отвори у дома частен медицински център у дома. За онкоболните?

Ами, направо да закрием държавата и да си строим сами пътчета до домовете, сами да си образоваме децата, сами да си търсим методи за лечение и апаратура
                  а държавното управление, каквото яло и пило достук, ,да си вдига чукалата и да са ясни правилата!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

На мен ми дреме, не може всеки да ми говори с апломб какво да съм си купел и как - докато плащам здравни осигуровки и държавата МИ Е ДЛЪЖНА!
                    Ха така - да си дойдем на думата. Това, което го написах преди няколко постинга, ти сега го потвърждаваш. Част от членовете на обществото (предимно лузърите) си мислят, че някой им е длъжен с нещо. Сложили са си 3 чифта розови очила, и за да не паднат, са ги вързали с тел за кратуната.

Е те това са хората, които подскачаха по площадите, и които в екстаз горяха маски, а сега са плъзнали по социалните мрежи да си търсят виновник за собственото си безхаберие (този път няма да кажа малоумие, че някои се припознават и се обиждат).

Та хора, още веднъж ще ви кажа - ако си мислите, че някой ви е длъжен с нещо, и че този някой трябва да ви помогне за решаването на собствените ви проблеми, ами влезте в банята и погледнете в огледалото. И в него ще видите единственият човек, който може да ви помогне. Други няма ....
                    Last edited by X_Y; 12.11.2020, 22:18.

Коментар

• [QUOTE=Mateev;n3676200]
                      Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Колкото до това колко хора могат да си позволят апарат за хемодиализа - ами излез навън и преброй леките коли. Върви в дискотеките, и преброй малоумниците в тях. Върви на морето, и преброй хотелските стаи. Разходи се из страната, и преброй всички къщи и апартаменти. Да продължавам ли да изреждам къде какво да броиш, защото явно не можеш сам да се сетиш?

Има ли нещо по-скъпо от човешкия живот, и ти би ли си продал колата и апартамента, за да спасиш член на семейството? Би ли търпял лишения и несгоди заради живота на друг човек, или си от същите тези долнопробни и нагли егоисти, които ореваха орталъка, че ги карат да носят маски, и които са готови заради собствения си кеф да обрекат на смърт други хора.

Колкото до обидите - аз винаги говоря в безлична форма. Ако обаче някой се припознае в казаните квалификации, ами явно това си е негов проблем, а не мой. Явно той сам си е решил, че е лузър, малоумник, егоист или престъпник. И след като решението си е негово лично, не знам защо започва да се обижда и да се сърди на другите, а не на себе си.
                      Няма смисъл да се говори с теб.
                      Не те знам къв бизнесмен си но като човек за нищо не ставаш.
                      ​​​​​
                      Last edited by X_Y; 12.11.2020, 22:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Не искам да ви дразня, но ако някога се наложи да се прави хемодиализа на член от семейството, ще купя апарат за хемодиализа. Струва по-малко от една лека кола - около 30 0000 лева.

https://www.haskovo.net/news/47179/2...tnata-bolnitsa

А ето ви статия, в която се разказва как китаец от 13 години живее със самоделен апарат за хемодиализа:

https://fakti.bg/life/57670-kitaec-1...za-hemodializa

Така че всеки проблем си има решение, стига човек да не робува на мисленето, че някой друг му е длъжен с нещо. В статията се разказва за една човешка трагедия, но по време на война винаги има много трагедии. Да, във война сме, ако някой все още не се е досетил за това. И аз съм подготвен за тази война, за разлика от някои други хора, които си мислят, че някой друг ще ги спаси, както и че някой друг ще им е виновен за собствените им трагеди.

Колко от вас си купиха оксиметри?
                        Колко от вас си купиха кислородни концентратори?
                        Колко от вас стриктно спазват мерките, но не тези на правителството, а техните си собствени мерки?
                        Колко от вас са мислили и планирали различни сценарии на развитие на кризата, и след това целенасочено са се подготвяли за по-тежките от тях?

Мисля че е крайно време някой хора от форума да си свалят розовите очила, и да се опитат поне веднъж в живота си да си използват главите си по предназначение.

Колкото до ситуацията в България - тя е една дълга последователност от събития, нещо като верижна реакция, в основата на която стоят същите тези малоумници, който в момента се насират да оплюват правителството и здравната система, вместо да оплюват собствената си простотия, довела до всичко това.

Ако тези си търсят виновник, могат да го намерят в собственото си огледало.
                        E като си взел мерки, що не си седиш в окопа, а ревеш по цял ден.

Когато едно семейство има тежко болен, дългогодишно тежко болен , постепенно в семейството спестяванията изчезват, няма пари за коли по 30-40к, няма нивички, няма соларки. Всичко се разпродава през годините, да се плати поредното скъпо лечение, защото в БГ просто няма кой, как и откъде.Говоря за средностатистическо българско семейство.
                        Радвай се, че си намазал филията добре, но толкова ли не можа за 30 години охолен живот да дариш нещо на габровската болница, та поне докторите да са ти близки и да има място за тебе ако стане зор?

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

На мен ми дреме, не може всеки да ми говори с апломб какво да съм си купел и как - докато плащам здравни осигуровки и държавата МИ Е ДЛЪЖНА!
                          Ми да не ти е длъжна и ролс-ройс автобуси да ти купи бе? В момент на СВЕТОВНА КРИЗА? Отивай пред народното събрание да хленчиш, ще те дадат по ТЕЛИВИЗИЯТА.
                          Last edited by X_Y; 12.11.2020, 22:17.

Коментар

• [QUOTE=polax;n3676196]
                            Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Не искам да ви дразня, но ако някога се наложи да се прави хемодиализа на член от семейството, ще купя апарат за хемодиализа. Струва по-малко от една лека кола - около 30 0000 лева.

https://www.haskovo.net/news/47179/2...tnata-bolnitsa

А ето ви статия, в която се разказва как китаец от 13 години живее със самоделен апарат за хемодиализа:

https://fakti.bg/life/57670-kitaec-1...za-hemodializa

Така че всеки проблем си има решение, стига човек да не робува на мисленето, че някой друг му е длъжен с нещо. В статията се разказва за една човешка трагедия, но по време на война винаги има много трагедии. Да, във война сме, ако някой все още не се е досетил за това. И аз съм подготвен за тази война, за разлика от някои други хора, които си мислят, че някой друг ще ги спаси, както и че някой друг ще им е виновен за собствените им трагеди.

Колко от вас си купиха оксиметри?
                            Колко от вас си купиха кислородни концентратори?
                            Колко от вас стриктно спазват мерките, но не тези на правителството, а техните си собствени мерки?
                            Колко от вас са мислили и планирали различни сценарии на развитие на кризата, и след това целенасочено са се подготвяли за по-тежките от тях?

Мисля че е крайно време някой хора от форума да си свалят розовите очила, и да се опитат поне веднъж в живота си да си използват главите си по предназначение.

Колкото до ситуацията в България - тя е една дълга последователност от събития, нещо като верижна реакция, в основата на която стоят същите тези малоумници, който в момента се насират да оплюват правителството и здравната система, вместо да оплюват собствената си простотия, довела до всичко това.

Ако тези малоумници си търсят виновник, могат да го намерят в собственото си огледало.[/QUOT

Ти луд ли си бе троле? Колко хора в тази държава управлявана от гърбавите могат да си позволят всяка нужна машинка бе?
                            Ако имаш малко мозък и достойнство ще спреш да нападаш всеки с различно мнение от твоето и на управляващите.
                            Пиши си мнението без да нападаш инакомислещите.
                            САМ НЯМА КАК ДА СЕ ОБСЛУЖВАШ С АПАРАТА ЗА ХЕМОДИАЛИЗА.
                            Можеш сам перитонеална диализа в домашни условия - пъхат ти 2 тръби у корема и с диазелат си се чистиш всеки ден (нощ)
                            Имам си оксиметър и Кислороден екстрактор - по една случайност от преди 5 години заради майка ми. После и на мен ми беше нужен. Вече е на близо 400 часа работа.
                            Спазвам си собствени мерки- не се мляскам с който и да е било, здрависване само с най-близките 10-на човека, лигавник слагам колкото да не ме глобят.
                            Подготвен съм и за най-големите кошмари - 1000 умирания на ден. Не че някога ще се случат. Мога да изкарам поне 6 месеца без да излизам. Имам доволно зимнина - има няма 500 буркана+ поне 200 стари. Само месото ще е проблем че имам само 15-20кг и най-вече ОЛИО. Хапчета имам за 3 месеца с изключение на диабета че е с протокол но имам заместители за 3 месеца.
                            С гъз папир не съм запасен, нито с дезинфектанти ....
                            Единствения ми проблем е че не мога да си правя кръвни изследвания всеки месец. От това и в момента правя доста голям компромис
                            Last edited by bota156; 12.11.2020, 22:04.
                            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Циклопче, отвори третата чакра или която там искаш и се замисли малко, ако можеш, ако не можеш, викай матейко на помощ. Как според теб рзи слага карантина на хората по 14 дни, като БХ искаше да е 10 и не им иска пср тест след това, а ги брои за здрави, освен ако сами не поискат нещо друго, ерго са в болница и от 2500 заболели за съответния ден, минус 100 умрели и 300 в болница (нарочно завишавам цифрите на починалите и хоспитализираните), след 14 дни имаш под 1000 оздравели! Мисли, циклопе, мисли, отваряй чакрите и мисли, ако не, питай децата от 3-ти клас. Или искаш да кажеш, че половината хора са екстремуми (за тази думичка пак питай матейко, да те светне)?

Ма наистина задачката е за трети клас, лошото е, че основното изискване да си апокалиптос и член на герП, е да имаш макс втори клас
                              Май -наистина - бот. Но, пиша за останалите, току виж им отворя седмата чакра и тн. Ако няма симптоми -след десет дни или две седмици - ясно, не се е разболял, да пътува. РАЗМИНАЛО МУ ЙЕ НА ЧУВЕКА! НО, ако КАШЛЯ, СОПОЛИВИ, ТЕМПЕРАТУРА, ПНЕВМОНИЯ - и след месец даже - още НЕ Е ОЗДРАВЯЛ БЕ БРАТ! Толкова е лесно! Утре ще обясня на 8-годишното си концепцията, да видя ще разбере ли? Ти как не можеш?

Коментар

Дреме ми на банана кой откъде има пари, пък и още кирливи ризи ако може да задълбаем, понеже няма какво да кажем по темата? Тук някъде има ли заглавие "Кой откъде има пари", или става въпрос за скапания вирус, и какво правим и не правим по въпроса? Ако има тема " ТИ МАЙКАТА", там може да се пише по други въпроси, а тук е излишно.
                                Last edited by X_Y; 12.11.2020, 22:09.

Коментар

Working...
                                X