IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Лекуваме ги?! Ама , ако изведнъж почнат да купуват масово трети регенерат китайски гуми, и катастрофират по 3-4000 човека на ден? Ако вземат да вейпват произведени в някой китайски гараж химикали, и почнат да окапват по 3-4000 на ден? Ако внесат няколко контейнера отровни китайски гъби, и почнат да лягат натровени по 3-4000 на ден? Системата е изчислена с някакви параметри, ако ги надхвърлиш значително, почва да поддава.Виновни-невиновни, като няма спасително въже за всички? Ама НЯКОЙ ДРУГ МИ Е ВИНОВЕН ЧЕ МАСКАТА МИ Е ПОД НОСА И СЕГА ИМАМ ПНЕВМОНИЯ. Аха. Ясно.
    Имахме 6 месеца да променим незавидната система. Нищо не направихме. Колко нови вирусни специалисти подготвиха. Насилствено им казват ти вече си вирусолог - и всички - АЗ НАПУСКАМ. Все едно да ти кажат от днес си друговерец. И аз ще им тегля една
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Balu Разгледай мнение
      Което само потвърждава факта, че няма смисъл за мен да ги плащам
      Интересно ми е обаче, ако всчки, които плащаме за евтина ракия, спрем да плащаме, какво ще се случи със системата и дали няма да трябва да търсите да си купувате уиски в някоя друга държава.
      Проблемът при троловете е, че логиката я напасват да се отнася за единични случаи или местят фокуса на 180 градуса от темата., но...бумерангът ги застига

И сега съвсем резонно си питаш - Ами, ако спра да плащам здравни осигуровки, щом феновете на управляващите казват, че всеки сам се спасява и само лузърите, търсят държавата. ...(нищо, че в тази система може би, работят техни близки, но това в пристъпите на поставяне на етикети се забравя)

Друго решение може да е спиране на плащане на данъци. Мирно несъдействие по Ганди на държава, която не може да направи кадърно една от най-важните структури за наличието на общество да работи нормално, с ясни правила и реално представени възможности

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Държавните служби и структури са направени да помагат на неразумното поведение на хората.
        Нима няма да лекуваме алкохолиците, наркоманите или пушачите.
        Нима няма да лекуваме катастрофиралите
        Нима няма да лекуваме натровилите се?
        Те сами са си виновни да мрът, а?!?!
        Били прецаквали системата. То система за хората НЯМА, има система за крадене
        Такава е идеята и на теория тя звучи добре.

На практика виждаш какво се получава и то насякъде където е предложена тази идея, не само у нас.

Виж как се е практикувало преди 100 години, когато е нямало баш такива държавни служби - системата е работела тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
          Поради недостатъчното време за изпитания и тестване на новата ваксина Мангъров заяви, че ЕК купува котка в торба. Понеже много обичам тези животни, имам голяма слабост към котката на Шрьодингер. За нея е известно, че докато не отворите торбата, не е ясно тя дали е вътре в нея или не. Същото е и с ваксината - просто имате една торба. Да ни е честита неизпитаната ваксина, за която след две години ще има гадатели за нейните евентуални странични ефекти. Пак ще се появи нещо ново, което, обаче, ще е свързано по-скоро с новите правила за паркиране, предвидени за 2021 г.
          Какви странични ефекти очакваш на ваксината, Пинокио? Какви видове са те и от какво се предизвикват? Кои ваксини предизвикват странични ефекти? Изпитанията не са само за странични ефекти, каквото биха били 1 на милион. И то не фатални. От какво биха се предизвикали те? Изпитанията са за ефективност, много пара би била хвърлена на вятъра.

Аз ще поясня, защото после не ми се прехвърлят десетки мнения да намеря отговора. Нямам това търпение.. Моите уважения към теб. И към всички. Но!
          Ваксините биват живи, но атенюирани (отслабени) и убити. Основно, но не всички.
          Живите биха предизвикали заразяване. Кога!? При отслабен, хипореактивен имунитет. Много рядко. Но тогава пациентът би бил жертва и на вируса при среща.
          Убитите биха пррдизвикали понякога хиперактивен, бурен имунен отговор с всички последствия от това. Същото, като по-горе, рядко, но такива хора има. Самият жив вирус при заразяване погубва (в случая с Ковида) хора с по-голяма реактивност - каскада от процеси с медиатори на възпалението, лимфокини от лимфоцити, засилване на имунния отговор, лош баланс между индуктивни и супресорни механизми. Все пак ако нямахме супресорни механизми каскадата веднъж отключена нямаше да има спирка, щяхме да загиваме от токсичен или анафилактичен шок.
          Живи ваксини са паротитната и морбилозната ваксини. В минашото и полиомиелитната, но сега вече е убита. В някои страни от Азия, Африка все още използват жива полиомиелитна ваксина.
          Убита ваксина е грипната ваксина, има обаче и рекомбинантни. Убитата се получава върху кокоши ембриони, ако човек има алергия към яйчен белтък би развил алергична реакция.
          Повечето ваксини от живите и убитите правят само локални имунни реакции и усложнения - зачервяване, болка на мястото, рядко общи - температура, неразположение...
          Сегашните поколения ваксини са пречистени и рядко и почти никак не съдържат чужд белтък. Минимум, нищожен процент усложнения.
          Рекомбинантни ваксини - част от генома на РНК или ДНК вирус се вливат в човешка ДНК и с рекомбинация и синтез в култури се синтезира протеина, но само активните му епитопи, който се определя от този отрязък и би предизвикал имунен отговор. Само спайк протеина при короната, само М протеина при стрептококовите бактериални инфекции. Тоест, няма чужд белтък, следите от имуногенния протеин (първо трябва да се определи дали част от вирусната обвивка и коя част точно предизвиква имунен отговор, тоест е имуногенна). Усложнения при този тип ваксини - заразяване, хиперимунна реакция е изключена. Може само локален дискомфорт на мястото на въвеждане.
          Първо трябва да знаем каква ваксина ще се префложи, как действа, как е получена тя и тогава можем да говорим за усложнения. Антиваксърите са нихелисти, хора отричащи всичко заради самото отричане, получават свобода, комфорт да отричат. Лумпени на 10-та степен.
          По-скоро една ваксина би била неефективна или слабо ефективна, но страничните реакции и инциденти от типовете ваксини които споменах се дължат на неадекватен имунен отговор на реципиента, не на самата ваксина. А рискът е оправдан, заради 1 на 10 млн айде моля. И то не от рекомбинантните. Там подобно нещо не е наблюдавано. С годините те се усъвършенстват и стават все по изпипани подобни ваксини.
          Сега за Ковида ваксината ще е рекомбинантна. Тоест - заразяване, смърт, неадекватна реакция са изключени. Освен ако човек няма автоимунитеъ и не рагира кръстосано с подобни структури на спайк протеина в нормални човешки структури. Това е единствения риск. Другия е липса на имуногенност, тоест няма полза. Затова трябват проучвания, да се изключи кръстосан имунен отговор, защото понякога кофактор може да бъде нещо незначително. Тоест време трябва да се отчетат резултатите. Но аз усложнения не очаквам.
          Last edited by bulgarian lev; 12.11.2020, 23:27.
          Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Което само потвърждава факта, че няма смисъл за мен да ги плащам
            Интересно ми е обаче, ако всчки, които плащаме за евтина ракия, спрем да плащаме, какво ще се случи със системата и дали няма да трябва да търсите да си купувате уиски в някоя друга държава.
            Не бе, у нашата държава ще си ходим ама на частно - ще си платиш от джоба. И тогава има доста по-голяма вероятност да се погрижиш за здравето си, като ти плащаш, а не някой имагинерен друг да плаща и докторите да се грижат за здравето ти.

А за другите ще има ХелпКарма - то и без това здравната каса е по-зле от ХелпКарма

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Държавните служби и структури са направени да помагат на неразумното поведение на хората.
              Нима няма да лекуваме алкохолиците, наркоманите или пушачите.
              Нима няма да лекуваме катастрофиралите
              Нима няма да лекуваме натровилите се?
              Те сами са си виновни да мрът, а?!?!
              Били прецаквали системата. То система за хората НЯМА, има система за крадене
              Лекуваме ги?! Ама , ако изведнъж почнат да купуват масово трети регенерат китайски гуми, и катастрофират по 3-4000 човека на ден? Ако вземат да вейпват произведени в някой китайски гараж химикали, и почнат да окапват по 3-4000 на ден? Ако внесат няколко контейнера отровни китайски гъби, и почнат да лягат натровени по 3-4000 на ден? Системата е изчислена с някакви параметри, ако ги надхвърлиш значително, почва да поддава.Виновни-невиновни, като няма спасително въже за всички? Ама НЯКОЙ ДРУГ МИ Е ВИНОВЕН ЧЕ МАСКАТА МИ Е ПОД НОСА И СЕГА ИМАМ ПНЕВМОНИЯ. Аха. Ясно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Матейко, аз плащам като за виски в луксозен ресторант, че и отгоре, а получавам пърцуца от селския казан, Хубавото е, че съм здрав и прав, но ако не бях, не ми се мисли...
                И аз плащам като за уиски, при това цели каси с уиски, но когато възникна проблемът с жена ми, и се нуждаех от супермодерно оборудване и от най-добрите доктори-експерти в областа си, пак се наложи с пари да си решавам проблема. Всъщност опитах с пари, не се получи, и тогава опитах с много пари. Вторият опит беше успешен. Грозна картинка, но така работят луксозните ресторанти по света и у нас.

И знаеш ли - ако ги нямах тези пари, пак щях да ги дам. Щях да разпродам коли, къщи, имоти, щях да взема заеми, но парите щях да ги осигуря.
                Last edited by Mateev; 12.11.2020, 22:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Та според теб поне половината "заразени" са още "болни" след 14-тия ден, което е безумие и е абсолютно невъзможно. Пр грип, сър! Разбирай го както си искаш и с която искаш чакра
                  За половината не знам, но имам познати 3 седмици са като парцал, 2 от тези 3 седмици са абсолютно неадекватни. Друга позната наскоро го кара по-леко - само 2 седмици (като супер зле 3-4 дена). При усложнения, засягане на белия дроб и пр. може да отиде то 2-3 месеца да изпитват недостиг на кислород и да се задъхваш при най-малкото натоварване.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение

Не знам, просто ти подадох реплика. Дано наистина си го направил.
                    Как няма да дарява на господарите си. Нали ще го фалират за 1 ден ...

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Това не е вярно, но карай.

Но нищо не ти пречи да си вярваш в него, все пак има хора дето вярват, че Земята е плоска или че американците не са стъпвали на Луната.
                      Може и малко да съм превишил смъртността, но е факт, че 80% от починалите от свински грип са били на възраст под 65 години, а от корона 95% са над!

Коментар

• Което само потвърждава факта, че няма смисъл за мен да ги плащам

Коментар

• Здравната и пенсионната система се финансират под 50% от вноски, останалото (над 50%) идва от бюджета - ДДС и акцизи.

Навсякъде в Европа е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Дължат ти точно толкова, за колкото си платил. Не може да плащаш колкото за долнопробна ракия в кръчма, а да искаш уиски в луксозен ресторант.
                            Матейко, аз плащам като за виски в луксозен ресторант, че и отгоре, а получавам пърцуца от селския казан, Хубавото е, че съм здрав и прав, но ако не бях, не ми се мисли...
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Ами след като срещу здравните осигуровки, които плащаме, не ни дължат нищо насреща и трябва сами да се оправяме, аз викам да спрем да ги плащаме, а?
                              Дължат ти точно толкова, за колкото си платил. Не може да плащаш колкото за долнопробна ракия в кръчма, а да искаш уиски в луксозен ресторант.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                                В статията в 24 часа на жена, загубила баща си, пусната от Асо Пика, малко по-назад, това, на което иска да обърне внимание авторката(пише го) са условията в системата на здравеопазването и тоталната криза в обезпечението на кадри.
                                МИЗЕРИЯ и хаос.

Дежурните тролове изместиха фокуса и са започнали да критикуват жената, загубила родителя си защо не е купила апарат за хемодиализа за домашно ползване. Същата жена пише и за майка си, която сега е в ИСУЛ, вероятно, за нея биха й препоръчали да си отвори у дома частен медицински център у дома. За онкоболните?

Ами, направо да закрием държавата и да си строим сами пътчета до домовете, сами да си образоваме децата, сами да си търсим методи за лечение и апаратура
                                а държавното управление, каквото яло и пило достук, ,да си вдига чукалата и да са ясни правилата!
                                Там е работата че ти се налага щот държава НЯМА. Ето учители няма, лекари няма - все са дезертьори. НЯМА НИТО ЕДНО МЕДИЦИНСКО ОБЛЕКЧЕНИЕ ЗА ХОРАТА. Едни безплатни маски, някъв спирт, аспирин, парацетамол ... НИЩИЧКО. Имате право да обикаляте аптеките и да си купите

Коментар

Working...
                                X