IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Аз не съм вирусолог, последно съм учил биология някъде в средното училище, а това не бе скоро. Така че не мога да отговаря кога два вируса са различни. В статията са написали да са достатъчно различни, така че на мен това ми е достатъчно, за да схвана общата картинка
    Все пак благодаря. Просто при мен е професионална деформация да стигам до генезиса и морфологията на проблема, за да намирам най-правилното му решение. Може би д-р Лев, като най-компетентен в тази тематика е единствен сред списващите тук, който има знанията да разясни максимално опростено(ако въобще е възможно за такава сложна материя), какво са имали предвид с това "различни вируси". Но няма как да искам това от него.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
      Аз не соча Боко за авторитет. Дребна разлика, която не очаквам да схванеш.

Но въпросът ми е абсолютно идентичен с твоя!

Всеки има основанията си да дискутира ситуацията, без да се съобразява с ничие мнение.

Още повече - да отговаря на въпросите ти (от упор)

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Тук не виждам отговор на моя въпрос, само нескопосан опит да се правиш на психолог.
        И потвърждение, че лъжеш.

Всеки път, когато темата стигне до конкретни тези, доказателства или логични въпроси, за които отговорът е или неудобен или липсав...
        ти излизаш с великата реплика, че някой й плаща на съни

Ти чу ли го професора?
        Значи думите ти във форума звучат като лъжа. Много силно. Има три варианта някой последователно да лъже онлайн за дълъг период от време. Първата е за да се прави на интересен пред някои, да защитава мнение в което не вярва, защото иска да се хареса на някой. Едва ли това е причината тук.

Втората причина е за да дразни хората. Тогава обикновено има емоции в разказа, цели се лично въздействие, текста не е дистанциран и доста пасивен - като информация - както обикновено ти пишеш

И третата и най-нормално причина е защото защитава чуждо мнение в което не вярва. Може да е защото някой му плаща за това, може и да е защото му плащат за нещо друго, но очакват и това.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
          Нека и аз те попитам: ако Боко откаже да се ваксинира - и ти ли няма да се ваксинираш?

Очевидно - няма, нали?
          Аз не соча Боко за авторитет. Дребна разлика, която не очаквам да схванеш.

Коментар

Съни, защо не отговори на въпроса - ако Чалъков се ваксинира, ти ще се ваксинираш ли?

Нека и аз те попитам: ако Боко откаже да се ваксинира - и ти ли няма да се ваксинираш?

Очевидно - няма, нали?

Коментар

Нямам идея но си много лош лъжец. Често на хората им личи когато лъжат в очи в очи разговор, доста е по-труднно да си личи в писмена форма. Но при теб си личи силно. Очевидно личността ти не иска да лъже и предприема почти всички възможни защитни механизми, с които да се убеди че не лъже реално. Но пък точно тези защити се ловят много лесно
              Тук не виждам отговор на моя въпрос, само нескопосан опит да се правиш на психолог.
              И потвърждение, че лъжеш.

Всеки път, когато темата стигне до конкретни тези, доказателства или логични въпроси, за които отговорът е неудобен или липса...
              ти излизаш с великата реплика, че "някой й плаща на съни".

Ти чу ли го професора?

Коментар

Нямам идея но си много лош лъжец. Често на хората им личи когато лъжат в очи в очи разговор, доста е по-труднно да си личи в писмена форма. Но при теб си личи силно. Очевидно личността ти не иска да лъже и предприема почти всички възможни защитни механизми, с които да се убеди че не лъже реално. Но пък точно тези защити се ловят много лесно
                От 12 часа на обяд до сега преброихме 34 твои поста. Не мислиш ли, че за днес са достатъчни? Смяната свърши.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  и кой ми плаща, "Равновесие"?

Коментар

• и кой ми плаща, "Равновесие"?

Коментар

• Ender, не си изграждам идоли и нямам вождове, които сляпо да следвам.

Цитирам мнението му, защото в него има много въпроси, чиито отговори са задължителни преди да бъде поставяна една ваксина масово. Аз също очаквам отговорите.

Ти изслуша ли го професора?

Коментар

Съни, защо не отговори на въпроса - ако Чалъков се ваксинира, ти ще се ваксинираш ли?
                        съни ще се ваксинира и без това. Просто в момента и плащат да приказва срещу ваксините

Коментар

• Съни, защо не отговори на въпроса - ако Чалъков се ваксинира, ти ще се ваксинираш ли?

Коментар

• Още малко допълнение за проф. Чалъков от Исул, освен, че не спира да работи в Ковид среда е прекарал 15 пневмонии.
                            На 74 години.
                            Чуйте го, чуйте и една професионална гледна точка извън форумните ... за Ваксината
                            Проф. Иван Чалъков: Сега ли Ви стана мъчно за лекарите, дами и господа?

https://eurocom.bg/new/prof-ivan-cha...-gospoda-video

Коментар

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

Аз разбирам твоето обяснение, но въпросът ми е друг - какво разбираш под "друг вирус"? Само РНК или наличие и изолиране на Вирион? Затова попитах дали имаш предвид мутация?
                              Аз не съм вирусолог, последно съм учил биология някъде в средното училище, а това не бе скоро. Така че не мога да отговаря кога два вируса са различни. В статията са написали да са достатъчно различни, така че на мен това ми е достатъчно, за да схвана общата картинка

Коментар

Имаш два положителни теста като между тях има някакъв период в който се предполага че човек се е излесувал

Как ще докажеш че се е заразил наново със сигурност, а не че просто има още вируси от първото заразяване

тестваш вируса, ако той е същия генетично може и да се заразил повторно, може и да не се е заразил а да не се е изчистил още - Нямаш еднозначен отговор има ли повторно заразяване.

ако вируса е различен доказваш със сигурност повторно заразяване.
                                Аз разбирам твоето обяснение, но въпросът ми е друг - какво разбираш под "друг вирус"? Само РНК или наличие и изолиране на Вирион? Затова попитах дали имаш предвид мутация?

Така става, когато някой(Аз) дето не разбира от нещо толкова сложно, елементаризира нещата пречупвайки ги през призмата на собствената си некомпетентност, иска лесни отговори
                                Last edited by neptun266; 03.12.2020, 19:36.

Коментар

Working...
                                X