IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от neptun266 Разгледай мнение

Това би било голям проблем ако стане норма на поведение за постоянно

Какво мислиш, че следва, ако се налага неколкократно да се ваксинираш през годината?

Бавно и полека нещата вървят натам.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Вече по-долу каза, че "днес си тук, за да дразниш", както и, че си лош лъжец...

Като "лош лъжец" (по твоето самоопределяне) - би ли бил така добър да кажеш коя част от цитираното ти мнение най-добре илюстрира днешните ти нагласи (да дразниш)?

Ако желаеш - не отговаряй.
      Това ми мнение си е ок, дразненето бе сутринта. И таба с инвестора така и си остана отворен.

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение

Човек получава инсулт или нещо друго сериозно, няма симптопи, но дава положителен тест - отива в ковид отделение и не се лекува адекватно от истинския си проблем + системата е "претоварена"
        Това е безумие, крахът е предваротелно заложен в неправилните решения.
        Това би било голям проблем ако стане норма на поведение за постоянно

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

За грип не си поставям ваксини, просто го карам леко. Не че имам нещо против точно грипната ваксина.
          Проучил съм колко са опасни ваксините - ами не са. Особено тези разработени последните 30 - 40 години. Има някаква опасност но тя е някъде след 5 или 6 нули вероятност. За разлика от ковид, където опасността ти е след само 1 нула. Поне от вероятности разбирам достатъчно че да предпочета силно невероятното неблагоприятно събитие пред доста по-вероятното такова.

Вече по-долу каза, че "днес си тук, за да дразниш", както и, че си лош лъжец...

Като "лош лъжец" (по твоето самоопределяне) - би ли бил така добър да кажеш коя част от цитираното ти мнение най-добре илюстрира днешните ти нагласи (да дразниш)?

Ако желаеш - не отговаряй.

Коментар

• Сто пъти го писах, на Никулден сме на пика, после сме все надолу.

Обратна проверка. Смъртност 0.2, умножаваме починалите над средното за последните 5 години по 500, идва 2000 по 500 седмично или около 1 милион срещнали се с вируса седмично. С входящия милион в начлото на ноември и остатъчния декември, всичко лошо е зад нас. Това е моята прогноза.
            Дори да приемем, че сме най-некадърните в Европа и коефициента на смъртност е 0.25, просто една седмица мъка повече след нова година.

За съжаление пик на починалите по Коледа.

Разбира се, ще има остатъчна заболяемост по малки населени места или капсулирани групи, но нищо съществено, болниците ще го изпапкат с микро смъртност.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              И за това ти плащат. Но ваксина съм сигурна, че няма да си поставиш. Не и тези на месечна разработка срещу вариант на вирус на корона вирус, като грипа.
              Не вярвам и всеки сезон противогрипна да си си поставял. А там изследванията са от много години
              За грип не си поставям ваксини, просто го карам леко. Не че имам нещо против точно грипната ваксина.
              Проучил съм колко са опасни ваксините - ами не са. Особено тези разработени последните 30 - 40 години. Има някаква опасност но тя е някъде след 5 или 6 нули вероятност. За разлика от ковид, където опасността ти е след само 1 нула. Поне от вероятности разбирам достатъчно че да предпочета силно невероятното неблагоприятно събитие пред доста по-вероятното такова.

Коментар

• И за това ти плащат, "Равовесие", да си убедителен. Но ваксина съм сигурна, че няма да си поставиш. Не и тези на месечна разработка срещу вариант на коронавирус, като грипа.
                Не вярвам и всеки сезон противогрипна да си си поставял. А там изследванията са от много години
                Last edited by съни(тя); 03.12.2020, 20:52.

Коментар

Още малко допълнение за проф. Чалъков от Исул, освен, че не спира да работи в Ковид среда е прекарал 15 пневмонии.
                  На 74 години.
                  Чуйте го, чуйте и една професионална гледна точка извън форумните ... за Ваксината
                  Проф. Иван Чалъков: Сега ли Ви стана мъчно за лекарите, дами и господа?

https://eurocom.bg/new/prof-ivan-cha...-gospoda-video

"Колективният имунитет се създава и без нас. Всеки природен процес има начало, развитие и край. Нашата работа е този процес да не отива много вляво и много вдясно. Ние не можем да спрем този процес. Капсулирането на хората спира естествения процес. Време е за ретроспекция на тази епидемия."

Цитатът обобщава най-добре картината. Мерките създадоха хаоса и старателно допринесоха ситуацията да излезе от нормалното - крайният им ефект е диаметрално противоположен на първоначално заявения.

Пенсионери със заболявания, измъчени, едва се държат - в страната ни са безброй. С месеци са информационно матретирани и стресирани, наложено им е принудително затрудняване на дишането, отлагат им се планирани операции, натяква им се да стоят повече вкъщи, да не виждат хора, деца, внуци /ако може изобщо/. При първото по-сериозно застудяване какво може да се очаква от тези хора, освен много от тях да починат?

И все още камара народ настървено подкрепя тази линия на действие - това не е дори срамота, това си е жива психопатия. Не знам какви хора са това, но желнието им да бъдат интелигентно и висококултурно отговорни към обществото нанася вреда. Общоприето твърдение е, доколкото разбирам, че същинската причина за смъртта е имунната реакция, а не самият вирус. Същото е и с обществото - реакцията създава големия проблем, докато самата болест е много по-малък проблем.

Лекар или сестра без симптоми и в добро състояние дава положителен тест и е принуден/а да напусне за много дълъг период от време лечебното заведение - няма персонал.
                  Човек получава инсулт или нещо друго сериозно, няма симптопи, но дава положителен тест - отива в ковид отделение и не се лекува адекватно от истинския си проблем + системата е "претоварена"
                  Това е безумие, крахът е предваротелно заложен в неправилните решения.
                  Last edited by perin; 03.12.2020, 20:52.

Коментар

Трябваха ти две еднакви мнения, в които казвам, че лъжеш, за да потвърдиш?

Няма да се ваксинираш, нали?
                    Напротив, ще се ваксинирам. Аз наистина не разбирам тази фобия от ваксини. На мен ми звучи смешно, но явно някои хора го приемат сериозно.

Коментар

• Трябваха ти две еднакви мнения, в които казвам, че лъжеш, за да потвърдиш?

Няма да се ваксинираш, нали?

Коментар

Да лъжеш е по-точна дума, "Равновесие"
                        И да спрем да коментираме професори за ваксината.

За теб съм сигурна, че няма да си поставиш.
                        Май се засегна, сега си доста по убедителна личи си че казваш твое мнение

Коментар

• Да лъжеш е по-точна дума, "Равновесие"
                          И да спрем да коментираме професори за ваксината.

За теб съм сигурна, че няма да си поставиш.

Коментар

• Днес съм тук за да дразня
                            Но и аз съм лош лъжец, зная си го, и за това гледам да не лъжа много

Коментар

• А ти в кой вариант си, "Равновесие"?

Третия?
                              Или просто, нашествие на вярващите безкористно в глобализма?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Значи думите ти във форума звучат като лъжа. Много силно. Има три варианта някой последователно да лъже онлайн за дълъг период от време. Първата е за да се прави на интересен пред някои, да защитава мнение в което не вярва, защото иска да се хареса на някой. Едва ли това е причината тук.

Втората причина е за да дразни хората. Тогава обикновено има емоции в разказа, цели се лично въздействие, текста не е дистанциран и доста пасивен - като информация - както обикновено ти пишеш

И третата и най-нормално причина е защото защитава чуждо мнение в което не вярва. Може да е защото някой му плаща за това, може и да е защото му плащат за нещо друго, но очакват и това.

По твоята логика - и твоите думи (ми) звучат като лъжа, но не вярвам да получаваш пари за това...

Коментар

X