IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение

Закачка по математика от 1-ви курс на МЕИ-то (щото там ги решават) - какво показва определен интеграл върху функция?

Та какъв е резултата в/у средната крива на смъртност, грипната 2009 или която там си изберете и сегашната смъртност?
    п.п. няма да се получи 50% увеличена смъртност от грип и двойна смъртност на короната спрямо грипа - това на което ухае мнението ти.
    Никое изчисление не може да бъде вярно по много причини.
    Едната е, че в много, дори в болшинството от случаите, причините за смъртта са много и се комбинират. Това, че човекът е бил болен от грип, или от ковид , или от дихателна недостатъчност поради емфизем на белия дроб, означава, че не можеш да кажеш еднозначно от какво е умрял.
    Ако ще сто интеграла да решиш. Всички мои писания са просто предположения и може дори приблизително да не са верни. Ако пък улуча нещо, то ще е случайно.
    И просто недоумявам, как много личности из форума пресмятат някакви числа, че и с десетични запетаи.
    Това е тъпня. Няма наука и метод, по който да се разбере с точност до процент от какво са умрели хората.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
      Прави ли ви впечатление, че в София новозаразените с пср на ден паднаха от 1200 на 300 и малко.
      По-скоро е политика на БХ, оскотелия народ да види, че лошите мерки имат ефект и да не му се сърдят, че избори идат. а и да има мегдан за нови локдауни другата година.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Това не е вярно. Без грип у нас седмично умират по 2000 човека. С грип броята им се покачва до 3600 максимум. С ковид епидемията стигнаха до 4600. Само че част от починалите са умрели и от грип, не от ковид. Така че не може да се сметне, колко са починалите вследствие на ковида, но не са 2600, колкото е превишението над 2000, ами са много по-малко. Не може да се изчисли точно.
        Закачка по математика от 1-ви курс на МЕИ-то (щото там ги решават) - какво показва определен интеграл върху функция?

Та какъв е резултата в/у средната крива на смъртност, грипната 2009 или която там си изберете и сегашната смъртност?
        п.п. няма да се получи 50% увеличена смъртност от грип и двойна смъртност на короната спрямо грипа - това на което ухае мнението ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Айде пак глупости, през коя година на този век в България от грип са умрели 5 хиляди човека? Ковид е в пъти по-смъртоносен от най-тежкия грип от 50 години. Тази година умрелите от КОВИД българи ще са повече отколкото от рак на простата и рак на гърдата взети заедно. Ако не се вземат мерки България ще задмине Италия, Испания, Франция и Великобритания по смъртност.
          Това не е вярно. Без грип у нас седмично умират по 2000 човека. С грип броята им се покачва до 3600 максимум. С ковид епидемията стигнаха до 4600. Само че част от починалите са умрели и от грип, не от ковид. Така че не може да се сметне, колко са починалите вследствие на ковида, но не са 2600, колкото е превишението над 2000, ами са много по-малко. Не може да се изчисли точно.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
            Каква ирония, графиката баш на Жираф ще го докара, всичкото невярващи,станаха съвсем като шопа от вица - "Е па нЕма!"
            Тва е жувотното от Лох нес Плува си във водичката.

абсфреш, в София паднаха, но все още е на 1-во място с цели 3.9% от населението. С останалото съм съгласен.

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение

Да драсна и аз нещо, не знам от кой лагер ще ме причислите...
              На работа сме около 30 човека във фирмата. Трима са имали болен в семейството,само 1 един от колегите също се разболял. Как става така, че не се заразяват при карантината с болните им роднини не знам. Аз самият имам доста роднини(само 7 първи братчеди сме) и знам само за едно семейство болни, една леля и май това е. От приятелите 2 семейства са били болни, доказано със загуба на обоняние, вкус и тн, но леко минало за всички изброени дотук. Комшии - никой болен, имат по 1-2 преболедували колеги. Живеем си, виждаме се на сБирки редовно и тн. Дали сме го минали още зимата леко не знам. Притеснява ме статискита за починалите, ако е вярна. Това си е доста народ всекидневно. Но на фонът на няколко стотин мои роднини и познати, които не са усетили, че са били и болни даже...Чудя се аз ли живея в друг свят. Дано не ме стига, че чета чудеса за болниците и далите и не дали клетва да ни лекуват от всичко

Не всички болни заразяват. От разни изследвания се оказало, че и там важи принципа на Парето.

20% от болните са виновни за 80% от новите случаи. Останалите 80% са виновни за 20% от новите случаи.

Има "свръх заразители" - болни реално бълващи вируса навсякъде.

Аз също имам познато семейство жената се зарази, седеше изолирана в отделна стая 2-3 седмици и никой друг не се зарази от семейството. Дали е заради изолацията или просто не го е разпространявала не е ясно.

Друго семейство мъжа се зарази и жената зарази, децата ясно - те ако са заразени леко го карат.

Сега родителите на една позната и двамата са заразени - но там не знам подробности кой го е донесъл.

Реално вируса почва да се разпространява 2-3 дена след заразяване. След още 2-3 дена почват симптомите. 7 дена след поява на симптомите вече не би трябвало да разпространяваш вируси, въпреки че може да боледуваш още. И да ти трябват 2-3 седмици да се оправиш от усложненията.

Абсолютно безсимптомните случаи не би трябвало да го разпространяват. Сега тука не е ясно дали ПСР лъже или друг проблем има. Все пак ПСР хваща фрагмент от вируса, но не казва дали вируса е "активен" (жив) и може да заразява. ПСР хваща и неактивни вируси - демек в тоя случай дори и при положителен ПСР, нямаш симптоми, не си опасен.

Опасни са такива с леки симптоми, щото никой за лека хрема и неразположение на ходи на доктор и не си стои дома, но явно ръсят вируси.

И опасни са тези дето са заразени, но ще го научат след 2-3 дена като им се появят симптоми - те реално ръсят вируси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Драга Кака, не съм си променял режима на жизнь и отмор. Самоизолация е патетично казано. Запивам си кога падне компания и се разхождам насам-натам без глава, ами с тиква. Ако ще ме профилактираш, барем глей да имаш слушалка, за са мога да кресна в нея. Ще прибягаш набързо до ушния доктор.
                Мрънкало, Кака штъ профилактика като старша медицинска сестра. Слушаш, изпълняваш и короната може да те подмине. Язе ще съм ти предостатъчна.

Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Излезе му късмета най накрая.Ако не мое да решите некой интеграл обадете се
                  Къв интеграл, Пеше? Арахната историк - всичките хубави работи са му в минало време.
                  Наздраве!
                  Last edited by tnm; 15.12.2020, 21:41.
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

от моите познати повечето го изкараха.
                    останалите не сме си правили тестове.
                    Да драсна и аз нещо, не знам от кой лагер ще ме причислите...
                    На работа сме около 30 човека във фирмата. Трима са имали болен в семейството,само 1 един от колегите също се разболял. Как става така, че не се заразяват при карантината с болните им роднини не знам. Аз самият имам доста роднини(само 7 първи братчеди сме) и знам само за едно семейство болни, една леля и май това е. От приятелите 2 семейства са били болни, доказано със загуба на обоняние, вкус и тн, но леко минало за всички изброени дотук. Комшии - никой болен, имат по 1-2 преболедували колеги. Живеем си, виждаме се на сБирки редовно и тн. Дали сме го минали още зимата леко не знам. Притеснява ме статискита за починалите, ако е вярна. Това си е доста народ всекидневно. Но на фонът на няколко стотин мои роднини и познати, които не са усетили, че са били и болни даже...Чудя се аз ли живея в друг свят. Дано не ме стига, че чета чудеса за болниците и далите и не дали клетва да ни лекуват от всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Не се заблуждавай, хората спряха да си правят ПСР за да не са в карантина за празниците. Това ще има негативен ефект.

От друга страна, ако са престанали да си правят тестове, това може да означава и, че вирусоносителите пренасят- , а предразположените приемат по-малко вируса... (това, че не се посещават най-вероятните огнища на заразата - болничните заведения - е вид изолация)

Не съм против посещението на болнични заведения, когато има необходимост, но точно - за да се тестваме - това и някои от пулмолозите НЕ препоръчват!

Добре е да живеем живота си по-спокойно! (който харесва притесненията и нервното напрежение - не може да бъде спрян!)

Все пак - моите впечатления са, че нещата зависят от предразположеността на даден човек към заболяването (основно) и съпътстващите заболявания, имунната система...

Една масчица и сме ОК - за да не стряскаме човека пред себе си...

Коментар

Прави ли ви впечатление, че в София новозаразените с пср на ден паднаха от 1200 на 300 и малко.

Според мен в София си изградихме стадния имунитет. Днешния ден може вече да е в следствие на изолационните мерки, но всичко до петък си е тенденция отпреди мерките.

Аз продължавам да си държа на модела, че ковида удари пик на Никулден условно и оттам нещата само ще се потвърждават. Лошото е, че Европа няма никакво намерение да се отваря, оттам и нашта тиква ще преписва и може и да има стаден, може и да няма, Божа работа. Но в София ако се задържи тенденцията скоро ще изпаднем от червената зона.
                        Не се заблуждавай, хората спряха да си правят ПСР за да не са в карантина за празниците. Това ще има негативен ефект.

Коментар

Според мен в София си изградихме стадния имунитет. Днешния ден може вече да е в следствие на изолационните мерки, но всичко до петък си е тенденция отпреди мерките.

Аз продължавам да си държа на модела, че ковида удари пик на Никулден условно и оттам нещата само ще се потвърждават. Лошото е, че Европа няма никакво намерение да се отваря, оттам и нашта тиква ще преписва и може и да има стаден, може и да няма, Божа работа. Но в София ако се задържи тенденцията скоро ще изпаднем от червената зона.
                          от моите познати повечето го изкараха.
                          останалите не сме си правили тестове.
                          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

А Боко ни лъжеше цяло лято, че няма проблем с вируса и за това нямало смисъл да ходи на работа в МС.
                            Не само това, ами отвори границите без ПСР и без карантина за всички заразени от румънци, сърби, турци, македонци. Отвори и кръчми, барове, чалготеки - да не падне оборота от наркотици. Затова до нова година може да изпреварим Италия по смъртност.

Коментар

• Прави ли ви впечатление, че в София новозаразените с пср на ден паднаха от 1200 на 300 и малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Това показва, че пикът на смъртността е достигнат и следва още седмица или две плато, след което смъртността вероятно ще започне да спада. Не може обаче да се отрече, че смъртността от ковид, изчислена спрямо популацията е поне с 50% по-висока от тежък грип. А като се добави и факта, че много болни отлагат лекуването си или пък болниците не ги приемат за лечение, то няма нищо чудно във високата седмична смъртност.
                                Не е сигурно дали платото няма да е продължително и дали няма да има нови пикове. През лятото и есента заразата плъзна и май ще ни мине всичките. Пълният локдаун е безумие, така че заразата ще пропълзява където смогне. Ако падне дебелсняг хората ще се затворят сами по къщите и това ще е временно спасение, но засега не се задава такъв.

Коментар

Working...
                                X