IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
    Интересно ще е да се види разбивката за смъртността в градовете и селата. Вероятно в градовете е голямото нарастване на смъртността. При това то ще е от неполагане на медицински грижи за други заболявания. Просто болничната система издиша. Не сме Германия. Системата е разстроена и следва трагедия. Уж всичко се правеше да се подготви, а пак изненадани. От снегът ли от Ковида ли, не знам.
    Мисля че ще останеш разочарован от положението в селата, там нещата също са много зле, защото никой не спазва мерки. То смъртността не е само от това къде се намираш, а и какви мерки се спазват, по селата никой нищо не спазва, но за сметка на това средната възраст на населението е висока. Мой роднина ми разказа, че в тяхното село са почтинали много повече хора от нормалното през последните 2 месеца, а има и много болни (почти никой не се тества). Също така ми каза да се пазя, а до преди няколко месеца беше от тези които не вярват, че вируса е опасен.

2х покачване на смъртността над нормалното не е само заради издишане на здравната система, това е огромна цифра. Ако вируса не бъде ограничен това ще значи поне 60 - 70 хиляди човека на година повече починали, всяка година. Да по време на грип смъртноста може и да се покачва, но това е калкулирано в общата смъртност, в момента имаме 2х над това.

Освен това имаме и още един огромен проблем, постоянното "изтъняване" на количеството медицински персонал.... т.е. в един момент може да няма персонал в болниците дори за елементарни неща.
    Last edited by Xman1; 16.12.2020, 18:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Тъпич, когато си апокалиптик, не ме кефиш, да знаеш, Принципно не ми се пише във форума, заради една секта, която ще осветя след празниците, дотогава ги оставям да се вихрят и манипулират на воля, но с последните ти постове не съм съгласен, а и ти не си сектант Това, дето го описваш, се случи преди 3 седмици - според теб къде са децата сега. Ми точно така, при баба и дядо (и моите са там) - ако са били заразени, и бабите са се заразили. Честито.

Що има толкова мъртви - ми заради бялата мафия, която освен претенции за кинти, няма квалификация за нищо, а и една немалка част от тях се оказаха морални страхливци и се изпокриха по къщята (поклон пред останалите). Който оцелее от болните, оцелее, другите - ми да са имали късмет, нас каръци в това общество не ни трябват (черен хумор на бялата мафия). И да, нивото на смъртност е много високо, но то се дължи на некадърността и неподготвеността на бялата мафия. Толкоз - да не ти се налага наистина да ходиш в болница, смъртта ти е гарантирана, затова и огромната част от хората не ходят в болница - явно страхът от бялата мафия е по-силен от другия страх.

Спирам пак да пиша, то няма и смисъл - всеки си е заел позиция, а да се бориш срещу апокалиптици в момент, в който всеки, дето не е в реалния бизнес, вика - затваряйте държавата и ми плащайте, язе съм ви бачкал триесе годин ве, алоу, е безсмислено. Крийте се по къщята и отебете близките си "от обич" - няма по-голям морален грях от това, когато уж ги предпазвате, а те не могат да си видят внучетата (това не се отнася за емигрантите, те са ясни, там така или иначе внучетата са изгубени и забравени). Всеки си решава сам - аз ще остана човек до края, когато и да е той!

П.С. - And what do we say to Death?
      - Not today!
      Груец днеска кво пафкаш?Пак нещо се сговняса.Не разбирам с кого се бориш?Сектата на ковидидиотите не можеш я пребори просто се забавлявай.И кой ти е казал че ни е страх от смъртта???!!!И да ме е страх и да не е неизбежна е така че аз лично нямам страх.Материалните неща не ме интересуват единствено кофти ще бъде раздялата с деца внуци приятели семейство колеги...Но предполагам че в другия свят има по модерни мрежи и централи и ще продължа там с нови колеги и приятели.Докторите съм ги отебал от момента в който майка ми и баща ми не можеха да ми се налагат..Ходя само в изключителен случаи като например за ми даде направление за очен лекар който да ме прегледа и да ми изпише очила.Като студент ходих в Студентска поликлиника за да ми спукат някакво нещо беше набарало и ме болеше и втория път стъпих върху стъкло в реката и кракът ми се поду...Вадиха ми стъклото без упойка щото нямали....Благодаря на Бог дано не ми се налага никога повече...

Коментар

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
        Шубе го е За учениците - обратното е по-безопасно. Малките по-трудно могат да ги накарат да не се завират едно в друго, после като ги експедират при бабите, и ще има по още 50лв за оживелите пенсионери
        Тъпич, когато си апокалиптик, не ме кефиш, да знаеш, Принципно не ми се пише във форума, заради една секта, която ще осветя след празниците, дотогава ги оставям да се вихрят и манипулират на воля, но с последните ти постове не съм съгласен, а и ти не си сектант Това, дето го описваш, се случи преди 3 седмици - според теб къде са децата сега. Ми точно така, при баба и дядо (и моите са там) - ако са били заразени, и бабите са се заразили. Честито.

Що има толкова мъртви - ми заради бялата мафия, която освен претенции за кинти, няма квалификация за нищо, а и една немалка част от тях се оказаха морални страхливци и се изпокриха по къщята (поклон пред останалите). Който оцелее от болните, оцелее, другите - ми да са имали късмет, нас каръци в това общество не ни трябват (черен хумор на бялата мафия). И да, нивото на смъртност е много високо, но то се дължи на некадърността и неподготвеността на бялата мафия. Толкоз - да не ти се налага наистина да ходиш в болница, смъртта ти е гарантирана, затова и огромната част от хората не ходят в болница - явно страхът от бялата мафия е по-силен от другия страх.

Спирам пак да пиша, то няма и смисъл - всеки си е заел позиция, а да се бориш срещу апокалиптици в момент, в който всеки, дето не е в реалния бизнес, вика - затваряйте държавата и ми плащайте, язе съм ви бачкал триесе годин ве, алоу, е безсмислено. Крийте се по къщята и отебете близките си "от обич" - няма по-голям морален грях от това, когато уж ги предпазвате, а те не могат да си видят внучетата (това не се отнася за емигрантите, те са ясни, там така или иначе внучетата са изгубени и забравени). Всеки си решава сам - аз ще остана човек до края, когато и да е той!

П.С. - And what do we say to Death?
        - Not today!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Пораженията в България от COVID-19 в 2020 година

https://www.mediapool.bg/porazheniya...ooFj4fkYLAO52M

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
            Пак половинчати мерки, шубе го БХ https://www.investor.bg/ikonomika-i-...heniia-318131/

"Предлагат удължаване на мерките до 31 януари с някои изключения Изключения ще бъдат направени за учениците от 1 до 4 клас, детските градини и местата за хранене към хотелите"

Трябва да затворят хотелите, не да им отварят ресторантите. И вечерен час на нова година.
            Шубе го е За учениците - обратното е по-безопасно. Малките по-трудно могат да ги накарат да не се завират едно в друго, после като ги експедират при бабите, и ще има по още 50лв за оживелите пенсионери

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Никое изчисление не може да бъде вярно по много причини.
              Едната е, че в много, дори в болшинството от случаите, причините за смъртта са много и се комбинират. Това, че човекът е бил болен от грип, или от ковид , или от дихателна недостатъчност поради емфизем на белия дроб, означава, че не можеш да кажеш еднозначно от какво е умрял.
              Ако ще сто интеграла да решиш. Всички мои писания са просто предположения и може дори приблизително да не са верни. Ако пък улуча нещо, то ще е случайно.
              И просто недоумявам, как много личности из форума пресмятат някакви числа, че и с десетични запетаи.
              Това е тъпня. Няма наука и метод, по който да се разбере с точност до процент от какво са умрели хората.
              Всяко изчисление е вярно. Иначе нямаше да е изчисление, ами приближение.
              Имаме статистика - графиката достатъчно пъти показвана тук. От всякакви болести (вкл. стандартния сезонен грип), катастрофи, естествена смърт и др. умират определен брой хора - по тези 2000 средноседмично които казваш. Определено има сезонност, но както виждаш, има и корелация м/у годините - можеш да очакваш определен брой души да починат следващата седмица от всички върлуващи за сезона болести и причини. Имаме и ултра-мега-гига ужасния свински грип - където имаш 3200 седмично в продължение на две-три седмици, при средното за този период 2200. Съвсем на око - 3000 души повече починали (защото грипа е коварен и страшен). Имаш и короната, където за 7 седмици до сега (все още не сме се върнали на средното ниво) са починали близо 24000, или грубо 10000 повече от средното за тия седмици. Около 3 пъти повече от страшния грип, до момента.
              Сега въпросът е "Тия 10 хиляди, от страх от короната ли са умрели, изпокатастрофирали ли са, самоубили ли са се или какво?"

Коментар

• Пак половинчати мерки, шубе го БХ https://www.investor.bg/ikonomika-i-...heniia-318131/

"Предлагат удължаване на мерките до 31 януари с някои изключения Изключения ще бъдат направени за учениците от 1 до 4 клас, детските градини и местата за хранене към хотелите"

Трябва да затворят хотелите, не да им отварят ресторантите. И вечерен час на нова година.

Коментар

• Следващия път, като стане дума за бързи тестове, спомнете си колко време му беше необходимо на кучето да направи шест теста! .
                  Фантазия, белгийско овчарско куче, което работи за австрийската армия, удиви своите ръководители с точната и бърза идентификация на проби от коронавирус, взети от пациенти с болестта. Работейки в абсолютна хармония със своя партньор човек, кучето безпогрешно посочи проби от COVID-19, предоставени от пациенти, които са били помолени да дишат в контейнер за пет минути. След […]

Коментар

• Усещате ли големия кУвид.
                    Заради него не може да родиш !?!?!?!
                    Родилка обиколи 4 болници в 3 града, за да роди детето си - Последни Новини от DNES.BG
                    И затова ли са виновни хората дето не носят маски?
                    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

..

Ако причината за смъртта е само една, например кършум в мозъка, тогава може да се посочи единствената причина за смъртта.
                      Само дето такива като теб и умрелия с куршум в мозъка го пишат "ковид", ако има положителен писиар тест.
                      Старшинката пее на Хайку,
                      вече съм сигурен в безкрайните ти възможности (и Айнщайн също)

Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
                      ...когато според специалистите по медиите нямаше други вируси освен короната. ...
                      Може ли да посочите интервю с такова тъпо твърдение на специалист. Моля имайте предвид, че тъпаците не винаги разбират специалистите....
                      Last edited by satz; 16.12.2020, 14:13.

Коментар

Обяснявам за тези с ментална недостатъчност.

Медицината НЕ Е ТОЧНА наука. При нея пресмятане с интеграли не върши работа. Това не е математика, нито съпромат. Човек може да умре поради комплекс от причини и няма формула, по която да се пресметне ТОЧНО от какво е умрял. От какво е умрял оня, който има сърдечна недостатъчност, захарен диабет, напреднал рак на белия дроб и е бил заразен с грип и ковид? И как го разбират мъдреци като тебе, след като на патолозите е ЗАБРАНЕНО да правят аутопсии?

Ако причината за смъртта е само една, например кършум в мозъка, тогава може да се посочи единствената причина за смъртта.
                        Само дето такива като теб и умрелия с куршум в мозъка го пишат "ковид", ако има положителен писиар тест.
                        Не, такива като мен няма да пишат умрелия от куршум "ковид". Както и лекарите не го пишат. Както и роднините не го пишат. Както не е забранено да се правят аутопсии. Лъжеш. Дай пример за поискана и отказана аутопсия.

пп А, да, искаше да обясня за "тези с ментална недостатъчност". В медицината се използват интеграли отдавна и това е свършило много работа. Затова сега хората живеят десетилетия с диагнози, които преди са били смъртна присъда. Това че ти не го знаеш, не го разбираш, недоумяваш, не прави учените с "ментална недостатъчност". Мъдрецо.
                        Last edited by BONI; 16.12.2020, 11:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Има си наука наречена медицина, тя разполага с методи за установяване на причината за смъртта, какво усложнение и от кое заболяване е причината. Ако лекарят ти се струва некомпетентен или нещо друго, може да оспориш констатациите в смъртния акт. Ако никой не оспори, значи всички близки се съгласяват с очевидната причина - КОВИД. Разбира се, има такива мъдреци като теб, дето знаят повече от лекарите без да са положили един изпит в медицински университет, знаят по-добре от близките без да са виждали как гасне и се задушава пред очите им. За вас всички аргументи, доказателства, статистики, всичко което не разбирате е тъпня.
                          Обяснявам за тези с ментална недостатъчност.

Медицината НЕ Е ТОЧНА наука. При нея пресмятане с интеграли не върши работа. Това не е математика, нито съпромат. Човек може да умре поради комплекс от причини и няма формула, по която да се пресметне ТОЧНО от какво е умрял. От какво е умрял оня, който има сърдечна недостатъчност, захарен диабет, напреднал рак на белия дроб и е бил заразен с грип и ковид? И как го разбират мъдреци като тебе, след като на патолозите е ЗАБРАНЕНО да правят аутопсии?

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Разболях се преди 42-43 дни, когато според специалистите по медиите нямаше други вируси освен короната. Симптоми тежка дълбока кашлица и температура около 37,4 градуса няколко дни подред. Оздравях за около 9-10 дни без посещение на лекар. Други две колежки по същото време боледуваха, като едната имаше подобни на моите симптоми, другата доста различни. Вчера аз и колежката с различните симптоми си направихме тест за антитела и на двамата е отрицателен. Другата колежка си беше правила PCR и тест за антигени - от аптека, всичко отрицателно, но понеже ги прави по-рано от "правилата", реших, че може това да е причината за негативния й резултат.
                            При два отрицателни теста за антитела в Цибалаб на двама различни човека с различаващи се симптоми, явно не сме изкарали корона, а някакъв втора ръка грип, макар и с различни симптоми, което не мислех, че е често срещано при грипа от един щам.

Коментар

Никое изчисление не може да бъде вярно по много причини.
                              Едната е, че в много, дори в болшинството от случаите, причините за смъртта са много и се комбинират. Това, че човекът е бил болен от грип, или от ковид , или от дихателна недостатъчност поради емфизем на белия дроб, означава, че не можеш да кажеш еднозначно от какво е умрял.
                              Ако ще сто интеграла да решиш. Всички мои писания са просто предположения и може дори приблизително да не са верни. Ако пък улуча нещо, то ще е случайно.
                              И просто недоумявам, как много личности из форума пресмятат някакви числа, че и с десетични запетаи.
                              Това е тъпня. Няма наука и метод, по който да се разбере с точност до процент от какво са умрели хората.
                              Има си наука наречена медицина, тя разполага с методи за установяване на причината за смъртта, какво усложнение и от кое заболяване е причината. Ако лекарят ти се струва некомпетентен или нещо друго, може да оспориш констатациите в смъртния акт. Ако никой не оспори, значи всички близки се съгласяват с очевидната причина - КОВИД. Разбира се, има такива мъдреци като теб, дето знаят повече от лекарите без да са положили един изпит в медицински университет, знаят по-добре от близките без да са виждали как гасне и се задушава пред очите им. За вас всички аргументи, доказателства, статистики, всичко което не разбирате е тъпня.

Коментар

• Мутирала форма на Covid е намерена в Уелс, Шотландия, Дания и Австралия и сега се разпространява по-бързо от доминиращия щам, донесен в Обединеното кралство от Испания чрез летните туристи, без увеличение на смъртността.
                                Ще стане като със ваксините за грип, ефективни са 30-50% щото не се знае кой точно щам ще действа през зимата.

Коментар

Working...
                                X