Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
-
Матеев, бате, айде запри си - глей си там бизнеса с дезинфектанти и сапуни в Габрово и бъди рахат. Помня, че според твоите статистики, вече трябваше всички да сме заразени - ма не сме бе, Матеев, не сме, не всичко е теория на вероятностите и експотенциално нарастване. Ей, не ви омръзна да всявате паника и това си е - ма верно тоя народ си е мат"риал и си заслужава Булгарбаши Тиквооглу за началник. Ще умреееееееем, ужасТ, апокалипсис, къде е правителството, къде е шкембе войвода, връщайте казарматаааааааNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнениеа всъщност каква е причината смъртността да е толкова по-висока в епицентъра на заразата в ухан и хубей? не съм попадал на смислено обяснение.
От тук идва и проблема - в чакалните на тези болници има не само болни от леки вируси или грип но и такива с тежки заболявания които по принцип са наред, но им трябва малко за да се стигне до сериозни здравни усложнения - например диабет, рак, тежък грип, сърдечно-съдови заболявания и т.н.
Съответно в чакалнята хиляди хора с вече предхождащи заболявания са получили "бонус" и коронавируса, който за тях е била капката преляла чашата. От там насетне процеса става лавинообразен с въвеждането на карантината, всеобщата паника и хилядите хора висящи в чакалните по болниците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеВсякакви маски са се свършили не само по магазините, но и в интернет. Свършили са се дори и скъпите маски с цена от по 100 лева и нагоре. Снощи си напазарувах от интернет всякакви евтини и скъпи маски на обща цена някъде около 400 лева. Тази сутрин един по един ми се обадиха по телефона от всички интернет магазини, за да ми се извинят, че маските вече са изчерпани.
Отидох до кварталния магазин, за да си понапазарувам малко консерви и други трайни хранителни продукти. И с 600 лева пазаруване рафтовете в магазина бая се разредиха. След мене стана голяма опашка, и всеки беше с две кошници и ги пълнеше с какво ли не, без да се замисли. Специално рафтовете с консерви и с пакетирани зърнени храни (боб, ориз, леща) бяха напълно изпразнени, когато излизах от магазина.
Продавачката и тя се измайтапи, че ще задели това онова в склада си за лични нужди, и няма да го пуска в продажба. Аз пък я избъзиках да не забравя и за рафта с твърдия алкохол, че в него също има калории, и освен това трепи вируса.
Та майтап, майтап, но някои хора (и аз в това число) вече предприемат някакви действия. И ако довечера в новините кажат за първия потвърден случай на корона-вирус в България (вероятноста е голяма), до утре вечер магазините ще са с празни рафтове, а до вдругиден вечерта ще се изпразнят и складовете на едро. И това пак ще се случи на майтап хей-така със щракане на пръстите.
ПП: И не забравяйте да си купите свещи. Те все още не са се изчерпали, но нали се досещате, че ако тока спре, което в България се случва често, няма да има кой да го поправи.
ти май искаш да ги търгуваш на пазара.
Коментар
-
Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнениеа всъщност каква е причината смъртността да е толкова по-висока в епицентъра на заразата в ухан и хубей? не съм попадал на смислено обяснение.
1. Дълъг период между заразяване и поява на сиптоми
2. Заразените стават вирусоносители и разпространители на заразата дори и без да имат сиптоми
3. Някои от тях въобще безсиптомно могат да разнасят вируса месеци наред
4. Излекуваните не си създават имунитет и могат да се разболеят повторно
С такива параметри вируса ще стане бич за човечеството дори и след като епидемията бъде овладяна. Този вирус ще си остане жив и ще се разнася от различни хора насам-натам дълги години. Периодично ще пламват и затихват епидемии в различни области на света, но тоталното изкореняване на вируса изглежда като мисия невъзможна. ВИнаги ще има хора, които няма да искат да се ваксинират, дори и да има идеалната ваксина, както и винаги ще има хора с някаква друга болест, коят в комбинация с вируса ще води до преждевременната им смърт.
Всичко това е един напълно очакван сценарий. За медиците отдавна е ясно, че е въпрос само на време да се случи някоя глобална пандемия, с която те ще са безсилни да се справят. Надявам се корона вируса да не е точно тази пандемия, която те отдавна очакват, но знае ли човек.
Коментар
-
Личната ми конспиративна теория е, че в Италия също пуснаха от това бактериологично оръжие, щото нито там, нито в Китай намериха пациент 0, затова и смъртността е по-висока. Друго обяснение аз лично не намирам, ще се радвам да бъда оборенNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Всякакви маски са се свършили не само по магазините, но и в интернет. Свършили са се дори и скъпите маски с цена от по 100 лева и нагоре. Снощи си напазарувах от интернет всякакви евтини и скъпи маски на обща цена някъде около 400 лева. Тази сутрин един по един ми се обадиха по телефона от всички интернет магазини, за да ми се извинят, че маските вече са изчерпани.
Отидох до кварталния магазин, за да си понапазарувам малко консерви и други трайни хранителни продукти. И с 600 лева пазаруване рафтовете в магазина бая се разредиха. След мене стана голяма опашка, и всеки беше с две кошници и ги пълнеше с какво ли не, без да се замисли. Специално рафтовете с консерви и с пакетирани зърнени храни (боб, ориз, леща) бяха напълно изпразнени, когато излизах от магазина.
Продавачката и тя се измайтапи, че ще задели това онова в склада си за лични нужди, и няма да го пуска в продажба. Аз пък я избъзиках да не забравя и за рафта с твърдия алкохол, че в него също има калории, и освен това трепи вируса.
Та майтап, майтап, но някои хора (и аз в това число) вече предприемат някакви действия. И ако довечера в новините кажат за първия потвърден случай на корона-вирус в България (вероятноста е голяма), до утре вечер магазините ще са с празни рафтове, а до вдругиден вечерта ще се изпразнят и складовете на едро. И това пак ще се случи на майтап хей-така със щракане на пръстите.
ПП: И не забравяйте да си купите свещи. Те все още не са се изчерпали, но нали се досещате, че ако тока спре, което в България се случва често, няма да има кой да го поправи.Last edited by Mateev; 26.02.2020, 15:48.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Няма страшно, дошъл е и в Гръция...
Search:China 78,073 +415 2,715 +52 30,020 8,745 S. Korea 1,261 +284 12 +1 24 18 Diamond Princess 691 4 10 36 Italy 374 +51 12 +1 2 19 Japan 172 +11 2 +1 23 13 Iran 139 +44 19 +3 25 Singapore 93 +2 58 7 Hong Kong 89 +4 2 18 6 USA 57 6 Thailand 40 +3 22 2 Taiwan 32 +1 1 5 1 Bahrain 26 +3 Kuwait 25 +14 Australia 23 +1 15 Malaysia 22 20 Germany 18 15 1 France 17 +3 2 +1 11 1 Vietnam 16 16 U.K. 13 8 U.A.E. 13 3 2 Canada 12 +1 3 Spain 11 +2 2 Macao 10 6 Iraq 5 Oman 4 Philippines 3 1 2 India 3 3 Austria 2 Croatia 2 +1 Israel 2 Russia 2 2 Afghanistan 1 Algeria 1 Belgium 1 1 Brazil 1 Cambodia 1 1 Egypt 1 1 Finland 1 1 Greece 1 +1 Lebanon 1 Nepal 1 1 Sri Lanka 1 1 Sweden 1 Switzerland 1
Коментар
-
Първоначално изпратено от 허 세-jose Разгледай мнениеКъм момента само за 154лв. може да идете в Милано с полет на 26.02 и да се върнете на 28.02 с автоматично право да излезете болничен 14 дни под карантина.Така ще може да свържете с почивни дни не само 3-март,ами и 8-март,че и 13-ти,който се пада фатален,понеже е петък и в ретрограден Меркурий.Успех.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеSEX DEATH RATE * Male 2.8% Female 1.7%
Наздраве!Last edited by tnm; 26.02.2020, 15:11.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от 허 세-jose Разгледай мнениеКъм момента само за 154лв. може да идете в Милано с полет на 26.02 и да се върнете на 28.02 с автоматично право да излезете болничен 14 дни под карантина.Така ще може да свържете с почивни дни не само 3-март,ами и 8-март,че и 13-ти,който се пада фатален,понеже е петък и в ретрограден Меркурий.Успех.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
сега, аз пък ще ти кажа нещо (първо да благодаря за коректния тон - рядко в някоя дискусия няма нападки). Съвременното общество, като всяко друго общество, живее за своите 5 минути слава. Преди е трябвало да се биеш в рицарски турнири, да си пръв в кланетата и т.н., сега е нужно само да имаш социална мрежа и да пускаш колкото се може по-големи сензации, за д аимаш лайкове. Повече лайкове/последователи - повече кинти/слава. По принцип основната работеща формула в такива случаи е или да си показваш тялото (страхотно от моята гледна точка), или да вършиш някакви безумици и малоумщини. Обаче сега, с диадема вируса, се отвори златна ниша (такава имаше и в Иран, и с бежамците, и с "преврата" в Турция и т.н.) - всеки идиот се старае да пусне колкото се може по-страшно видео, за д аима гледаемост. Колко са реалистични - не се наемам да кажа, но понеже познвам и медиите, то за тях лиспата на сензация, на нещо уау, удриии, дуууууумммм, не е новина. Трябва да има шоГ, билЗ, боНба, ужасТ и т.н.
та това се случва и сега - преекспониране с цел кинти и 5 минутна слава. Нищо друго. Все пак светът не е от вчера.
П.С. И не забравяйте да пиете. Редовно. Помагало
Наздраве!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Маски няма в аптеките. Свършили. Та не обвинявай населението нахалос - то си е достатъчно зомбирано. Освен това маските не помагат особено, по-скоро предпазват друготе от теб, ако си болен и си сложиш маската. А за липсата на маски можеш да обвиниш онези горе - работа, работа, работа, гарантирано от герП
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mohave __ Разгледай мнение
Карантината е вътре в нас . Ако сами не се изолираме , а чакаме някой да го направи и да ни мери температурата като на бебета ..................
Неграмотно население , половината нямат термометри в къщите си , смеят на новините за вируса . На тълпи се бутат по улиците и нито един няма маска ! И какво да ни е виновно здравеопазването .
Коментар
Коментар