IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Убеждавам се, че няма по-голям мор от човешката глупост. Няма корона, няма морона... Ама що не се вземат мерки срещу нея не знам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      Супер сте, момци, евалата, така се изкупуват запаси от прегряла икономика, пълна със складови наличности, които не може да реализира. Браво, ако и това не помогне на световната икономика, ще пуснем друг вид психоза, няма проблеми, важното е да сте отгворони пред децата и родителите си. Браво, а такива като мен ги гонете като империалисите, дето били враг на тутраканската селищна система

П.С. Аз пък дали да не си купя един калашник? Ми ще ми е по-лесно да си взема каквото си поискам, когато си поискам, щото нали съм обречен, дууууууммммм

П.П.С. Абе, а обърнахте ли левовете в евро, че утре пада борда - дууууумммм

П.П.П.С. И не се стискайте за промоционалната ми оферта за всепоглъщаща вируса молитва. Офертата е валидна само днес - не бъдете безотоворни към децата и родителите си. За по-големи поръчки правя отстъпка - 6 всепоглъщащи вируса молитви за 50 лева
      Кой ти каза ,че пада борда или се бъзикаш?На Асвалт Паша икономиката е бетон.Сульо и пульо се изреди
      да ни убеждава ,че проблеми нет.

Коментар

• Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

И вазелин, и вазелин. Маски, свещи, вазелин.

Ако всички са като тебе, жална ни майка със и без корона вирус.
        Сега възелинът не е актуален,ако ни нападнат ак булгарите тогава може и да е първа грижа.

Коментар

• Супер сте, момци, евалата, така се изкупуват запаси от прегряла икономика, пълна със складови наличности, които не може да реализира. Браво, ако и това не помогне на световната икономика, ще пуснем друг вид психоза, няма проблеми, важното е да сте отгворони пред децата и родителите си. Браво, а такива като мен ги гонете като империалисите, дето били враг на тутраканската селищна система

П.С. Аз пък дали да не си купя един калашник? Ми ще ми е по-лесно да си взема каквото си поискам, когато си поискам, щото нали съм обречен, дууууууммммм

П.П.С. Абе, а обърнахте ли левовете в евро, че утре пада борда - дууууумммм

П.П.П.С. И не се стискайте за промоционалната ми оферта за всепоглъщаща вируса молитва. Офертата е валидна само днес - не бъдете безотоворни към децата и родителите си. За по-големи поръчки правя отстъпка - 6 всепоглъщащи вируса молитви за 50 лева
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Толкова кеш като процент не съм държал от 2009 насам. Почти сигурен съм че чисто икономически ще спечеля много яко от цялата тази криза. В общи линии не попадам в нито една рискова група. С други думи за мен лично това е малко по-опасно от грип. Въпреки това предпочитам това да се размине, защото не искам опасност за близките ми.
            Е има си хас ъи нали винаги печелиш...

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Може и 10 да станат и г-н Огнян Донев ще наводни пазарът,за какъв чеп му е тоя "Табекс"?
              Преди 1 месец на едро бяха 2.20 лв за кутия от 50 бройки.Много от пишещите във форума не са наясно какво става в момента със стоките които са внос особенно от Азия........Само след 2-3 месеца неща които се купуваха за стотинки ще струват левове и пак няма да ги има.На мен ми е ясно защото това работя от 20 години......Ама тук са все професори щракащи по клавиатурите..........
              Last edited by Hermes73; 26.02.2020, 16:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

ПП: И не забравяйте да си купите свещи. Те все още не са се изчерпали, но нали се досещате, че ако тока спре, което в България се случва често, няма да има кой да го поправи.
                И вазелин, и вазелин. Маски, свещи, вазелин.

Ако всички са като тебе, жална ни майка със и без корона вирус.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Можеш ли го укори, някои определено ще направят пачка.
                  Ей на, това нещо де е пунта мара - преди месец бе на 12 ст, вече 3лв

https://www.olx.bg/ad/zaschitna-mask...tml#1a84f82333
                  Може и 10 да станат и г-н Огнян Донев ще наводни пазарът,за какъв чеп му е тоя "Табекс"?

Коментар

Според мене основната причина за високата смъртност си е самият вирус, който по качества превъзхожда всички останали, взети заедно:
                    1. Дълъг период между заразяване и поява на сиптоми
                    2. Заразените стават вирусоносители и разпространители на заразата дори и без да имат сиптоми
                    3. Някои от тях въобще безсиптомно могат да разнасят вируса месеци наред
                    4. Излекуваните не си създават имунитет и могат да се разболеят повторно

С такива параметри вируса ще стане бич за човечеството дори и след като епидемията бъде овладяна. Този вирус ще си остане жив и ще се разнася от различни хора насам-натам дълги години. Периодично ще пламват и затихват епидемии в различни области на света, но тоталното изкореняване на вируса изглежда като мисия невъзможна. ВИнаги ще има хора, които няма да искат да се ваксинират, дори и да има идеалната ваксина, както и винаги ще има хора с някаква друга болест, коят в комбинация с вируса ще води до преждевременната им смърт.

Всичко това е един напълно очакван сценарий. За медиците отдавна е ясно, че е въпрос само на време да се случи някоя глобална пандемия, с която те ще са безсилни да се справят. Надявам се корона вируса да не е точно тази пандемия, която те отдавна очакват, но знае ли човек.
                    Младеж ти си изпаднал в паника.Иди при доктор Маринова да ти лее куршум и си плювни три пъти в пазвата

Коментар

Всякакви маски са се свършили не само по магазините, но и в интернет. Свършили са се дори и скъпите маски с цена от по 100 лева и нагоре. Снощи си напазарувах от интернет всякакви евтини и скъпи маски на обща цена някъде около 400 лева. Тази сутрин един по един ми се обадиха по телефона от всички интернет магазини, за да ми се извинят, че маските вече са изчерпани.

Отидох до кварталния магазин, за да си понапазарувам малко консерви и други трайни хранителни продукти. И с 600 лева пазаруване рафтовете в магазина бая се разредиха. След мене стана голяма опашка, и всеки беше с две кошници и ги пълнеше с какво ли не, без да се замисли. Специално рафтовете с консерви и с пакетирани зърнени храни (боб, ориз, леща) бяха напълно изпразнени, когато излизах от магазина.

Продавачката и тя се измайтапи, че ще задели това онова в склада си за лични нужди, и няма да го пуска в продажба. Аз пък я избъзиках да не забравя и за рафта с твърдия алкохол, че в него също има калории, и освен това трепи вируса.

Та майтап, майтап, но някои хора (и аз в това число) вече предприемат някакви действия. И ако довечера в новините кажат за първия потвърден случай на корона-вирус в България (вероятноста е голяма), до утре вечер магазините ще са с празни рафтове, а до вдругиден вечерта ще се изпразнят и складовете на едро. И това пак ще се случи на майтап хей-така със щракане на пръстите.

ПП: И не забравяйте да си купите свещи. Те все още не са се изчерпали, но нали се досещате, че ако тока спре, което в България се случва често, няма да има кой да го поправи.
                      Добре е да вземеш от 2-3 вида широкоспектарни антибиотици по 5-6 кутии.Аналгитици и болкоуспокояващи.Спирт и превързочни материали.Батерии и съответните фенерчета за тях.Батерии поне 100-200 бройки.Малки газови туристически котлончета с малки бутилки също .Помисли и за самозащитата.Соларното зарядно за телефон също ще е полезно.Евентуално.Ако всичко се размине дори и да изхвърлиш нещата все тая.Забравих най-важното-ако имаш хронично заболяване и си на лекарства за него целогодишно вземи поне за 6 месеца резерв.Най-добре за година..................................
                      Last edited by Hermes73; 26.02.2020, 16:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Голям праз сам да си направиш маски за лице,ако ти не можеш дай на някой шивач да ти направи стотина.Ама
                        ти май искаш да ги търгуваш на пазара.
                        Можеш ли го укори, някои определено ще направят пачка.
                        Ей на, това нещо де е пунта мара - преди месец бе на 12 ст, вече 3лв

https://www.olx.bg/ad/zaschitna-mask...tml#1a84f82333

Коментар

• Матеев може да не съм съгласен с теб в другата тема, но тук те подкрепям 100% за мнението ти

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Матеев, бате, айде запри си - глей си там бизнеса с дезинфектанти и сапуни в Габрово и бъди рахат. Помня, че според твоите статистики, вече трябваше всички да сме заразени - ма не сме бе, Матеев, не сме, не всичко е теория на вероятностите и експотенциално нарастване. Ей, не ви омръзна да всявате паника и това си е - ма верно тоя народ си е мат"риал и си заслужава Булгарбаши Тиквооглу за началник. Ще умреееееееем, ужасТ, апокалипсис, къде е правителството, къде е шкембе войвода, връщайте казарматааааааа
                            Моето може да е професионално заболяване, но аз цял живот правя само това - опитвам се да планирам и да разработвам различни бъдещи сценарии за развитие на бизнеса, за доставките, за продажбите, за заплатите, за бюджетите и въобще за всичко, свързано с бизнеса. Това правят и всички други бизнесмени - обмислят и планират действията си при различни бъдещи сценарии, и се опитват да са колкото се може по-подготвени за тях, ако се реализира някой от по-лошите.

Стадото са тези, които нищо не планират, и които вечно остават изненадани от събитията в живота и в реалноста. Та и с корона вируса както ти слушам разсъжденията, бас ловя, че ще останеш безкрайно изненадан, ако той наистина дойде в България. Ще си изненадан дори и когато се изпразнят рафтовете в магазините и ще почнеш да плюеш държавата във форума, защото ще си търсиш виновник за собствените си грешни решения.

Та всичко е въпрос на лични разсъждения и нека да не забравяме, че всеки сам си сърба супата от собствените си решения. И в ситуация като днешната тези решения няма да определят дали ще станеш по-богат или по-беден, а дали ще живееш или не. Е на мене ми се живее, така че 1000-2000 лева грешно похарчени пари за подготовка са едно нищо на фона на потенциалната загуба на живот на член на семейството.

Ако ни се размине с вируса, просто в следващите 2-3 месеца ще ям закупените консерви и буркани, но ако нещо се обърка, няма да ме е яд, че съм подходил лекомислено по въпроса. И най-вече няма да изпитвам угризения на съвеста, ако с член на семейството се случи нещо, и аз съм можел да го предотвратя, но не съм го направил.
                            Last edited by Mateev; 26.02.2020, 16:24.

Коментар

• Причината за по-високата смъртност в Ухан е най-вероятно че има много повече заразени без симптоми. Още от самото начало на епидемията изглеждаше че заразените са много повече от тези които отчитат болниците. Чисто математически сериозното и бързо разпространение се връзваха при 2или 3 пъти повече заразени, и ако са наистина толкова то и смъртните случай са си един процент. Такъв какъвто е в общи линии навсякъде. И в Италия са най-вероятно към 1% просто им липсват вече към 1000 заразени.

Коментар

• Първоначално изпратено от intellect Разгледай мнение
                                а всъщност каква е причината смъртността да е толкова по-висока в епицентъра на заразата в ухан и хубей? не съм попадал на смислено обяснение.
                                За мен обяснението е, че реалните случаи са много повече от официално обявените. И това не е умишлено неотчитане или лъжа от страна на Китай. Просто много хора, да не кажа повечето, карат вируса на крак, без или с незначителни усложнения и въобще не стигат до регистриране в болница. Това обяснява и масово тежките случаи при възрастни, просто те е по вероятно да потърсят помощ, поради влошаване.

Коментар

Working...
                                X