IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Към момента само за 154лв. може да идете в Милано с полет на 26.02 и да се върнете на 28.02 с автоматично право да излезете болничен 14 дни под карантина.Така ще може да свържете с почивни дни не само 3-март,ами и 8-март,че и 13-ти,който се пада фатален,понеже е петък и в ретрограден Меркурий.Успех.
    Състраданието не е добродетел

Коментар

• Първоначално изпратено от Mohave __ Разгледай мнение

Карантината е вътре в нас . Ако сами не се изолираме , а чакаме някой да го направи и да ни мери температурата като на бебета ..................
      Неграмотно население , половината нямат термометри в къщите си , смеят на новините за вируса . На тълпи се бутат по улиците и нито един няма маска ! И какво да ни е виновно здравеопазването .
      Маски няма в аптеките. Свършили. Та не обвинявай населението нахалос - то си е достатъчно зомбирано. Освен това маските не помагат особено, по-скоро предпазват друготе от теб, ако си болен и си сложиш маската. А за липсата на маски можеш да обвиниш онези горе - работа, работа, работа, гарантирано от герП
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Разликата между мъже и жени е 54 към 46 процента. По-рисково да е мъж човек, но не кой знае колко по-рисково, и съвсем спокойно може да бъде обяснено през повечето сърдечно-съдови проблеми които имат мъжете.

А по отношение на панирането. Ами поразгледай малко постовете на китайци в туитър и ако и след това мислиш че това не е нищо особено ще съм много учуден. По медиите пускат само спокойни безлюдни улици, спокойни работници и така нататък. Влизаш в туитър и гледаш препълнени болници с хора на легло които се задушават в собствените си дробове. Полицай с калашници и хазмат костюми, които ловят хора с примки по улиците. Десетки мобилни крематориуми. заваряване на хора вътре в жилищните им сгради.

Просто смятам, че е проява на лош вкус да пускам всичко това в публичен форум, който иска да си търси.
        сега, аз пък ще ти кажа нещо (първо да благодаря за коректния тон - рядко в някоя дискусия няма нападки ). Съвременното общество, като всяко друго общество, живее за своите 5 минути слава. Преди е трябвало да се биеш в рицарски турнири, да си пръв в кланетата и т.н., сега е нужно само да имаш социална мрежа и да пускаш колкото се може по-големи сензации, за д аимаш лайкове. Повече лайкове/последователи - повече кинти/слава. По принцип основната работеща формула в такива случаи е или да си показваш тялото (страхотно от моята гледна точка), или да вършиш някакви безумици и малоумщини. Обаче сега, с диадема вируса, се отвори златна ниша (такава имаше и в Иран, и с бежамците, и с "преврата" в Турция и т.н.) - всеки идиот се старае да пусне колкото се може по-страшно видео, за д аима гледаемост. Колко са реалистични - не се наемам да кажа, но понеже познвам и медиите, то за тях лиспата на сензация, на нещо уау, удриии, дуууууумммм, не е новина. Трябва да има шоГ, билЗ, боНба, ужасТ и т.н.

та това се случва и сега - преекспониране с цел кинти и 5 минутна слава. Нищо друго. Все пак светът не е от вчера.
        П.С. И не забравяйте да пиете. Редовно. Помагало
        Наздраве!
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Н
          Не иска да плати на 1000 души болничен а после как ще плаща на 1000 фирми да не работят !?!?!
          Китай даде милиарди за 100к заразени, Ако има толкова в БГ нашите посерковци какво ще дадат.
          Чукане на тиква(дърво), дърпане на дръжка (ухо)
          Карантината е вътре в нас . Ако сами не се изолираме , а чакаме някой да го направи и да ни мери температурата като на бебета ..................
          Неграмотно население , половината нямат термометри в къщите си , смеят на новините за вируса . На тълпи се бутат по улиците и нито един няма маска ! И какво да ни е виновно здравеопазването .

Коментар

Като по другите критерии съм някъде в 0, и нещо си голяма работа
            Чукай на глава.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
              SEX DEATH RATE *
              Male 2.8%
              Female 1.7%
              Като по другите критерии съм някъде в 0, и нещо си голяма работа

Коментар

Разликата между мъже и жени е 54 към 46 процента. По-рисково да е мъж човек, но не кой знае колко по-рисково, и съвсем спокойно може да бъде обяснено през повечето сърдечно-съдови проблеми които имат мъжете.

А по отношение на панирането. Ами поразгледай малко постовете на китайци в туитър и ако и след това мислиш че това не е нищо особено ще съм много учуден. По медиите пускат само спокойни безлюдни улици, спокойни работници и така нататък. Влизаш в туитър и гледаш препълнени болници с хора на легло които се задушават в собствените си дробове. Полицай с калашници и хазмат костюми, които ловят хора с примки по улиците. Десетки мобилни крематориуми. заваряване на хора вътре в жилищните им сгради.

Просто смятам, че е проява на лош вкус да пускам всичко това в публичен форум, който иска да си търси.
                АААА това е пропаганда.В Китай са си супер.Вируса е преборен ККП обеща и изпълни обещанието че ще победи коварния вирус.Всичко е ок .Не се панирай.

Коментар

SEX DEATH RATE *
                  Male 2.8%
                  Female 1.7%

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

T.e. си жена - не знаех, това обяснява панирането. Успех с инвестициите

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Нас няма да ни убие фирмите, бал съм ги. Ако си ЖИВ и здрав ще се оправиш. Фирмите со кредити да го духат, и банките, и "държавата".
                      Няма да ти плаща болничен, а ще те слага под карантина !?!?
                      Не иска да плати на 1000 души болничен а после как ще плаща на 1000 фирми да не работят !?!?!
                      Ми, нямат пари за толкова болнични на хора, които не са болни. Явно се опасяват, че мнозина ще се възползват. Можеше обаче да се предвиди държавна или общинска помощ за карантинираните - топла храна, дезинфектанти.

Коментар

Толкова кеш като процент не съм държал от 2009 насам. Почти сигурен съм че чисто икономически ще спечеля много яко от цялата тази криза. В общи линии не попадам в нито една рискова група. С други думи за мен лично това е малко по-опасно от грип. Въпреки това предпочитам това да се размине, защото не искам опасност за близките ми.
                        T.e. си жена - не знаех, това обяснява панирането. Успех с инвестициите

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Икономическият ефект може да предизвика много повече умирания. Не го подценявай.
                          Нас няма да ни убие фирмите, бал съм ги. Ако си ЖИВ и здрав ще се оправиш. Фирмите со кредити да го духат, и банките, и "държавата".
                          Няма да ти плаща болничен, а ще те слага под карантина !?!?
                          Китай даде милиарди за 100к заразени, Ако има толкова в БГ нашите посерковци какво ще дадат.
                          Чукане на тиква(дърво), дърпане на дръжка (ухо)
                          Last edited by bota156; 26.02.2020, 13:47.
                          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ти някога имаше инетерсни постинги в темата за биткойните, затова те приемам за интелигентен събеседник - що си се панирал? Ето ти интересно инфо, което може би си прочел:

Смъртността от новия вирус до момента е близо 3% в най-тежко засегнатата китайска провинция Хубей и много по-ниска навсякъде другаде по света. За сравнение, сезонният грип обикновено има смъртност под 1%, причинявайки около 400 000 смъртни случаи всяка година в световен мащаб. Друг известен коронавирус – САРС, има смъртност от близо 10%.

Ми какво да кажа повече - безпристрастна статистика и нищо повече. Кажи що в Индия няма коронавирус, при положение че граничи с двете най-големи огнища - Китай И Иран? Висока им е личната хигиена ли, коренно различни са като генотип ли, какво? А в Африка що няма корона - знаеш, предполагам, колко китайски специалисти и фирми и в момента щъкат там? А в САЩ - питах вече, но пак да попитам> Много пък удобен тоя коронавирус, че и избирателен

Досега са умрели 2-3000 човека, нека са 20-30 000 човека - нищо работа е това, ама нищо - прираста на Нигерия за ден, да речем. Айде стига психози - нито вирусът е нещо особено, нито смъртността му е голяма. Просто е удобен - щатите имаха нужда от корекция на пазараите, но да не е предизвикана от Тръмп, щото бяйа много надути, Китай имаше нужда малко да се охлади, Иран трябваше да го накажат малко, Италия да и дръпнат ушите заради нежеланието и да приема бежанци (странно, нали, да удари икономически силния север, а не бедняшкия юг на Италия). Толкоз - който не вярва - пазя тайното заклинание, продиктувано ми лично от Исус, Аллах, Буда, Заратустра и Маниту (може да имаше и още някой да ми е диктувал, ма съм го пропуснал в навалицата) -10 кинта и го пращам
                            П.С. Наздраве!
                            Може ли с прост пример да обясниш как изчисли колко е в Ухан смърта.........Аз не съм много грамотен ама смятаки по бабешки 3% не ми излизат......А и си увеличил официалната статистика за обикновения грип със 10 000%.Смъртноста от него е 0.01%
                            Last edited by Hermes73; 26.02.2020, 13:45.

Коментар

Може да предвизика може и да не предизвика. А това предизвиква със сигурност
                              Много грешиш. 1 % спад на прираста на световната икономика си е загуба на хиляди животи. Но повечето от тях остават анонимни. Да не говорим какво става, ако икономиката задълбае в рецесия с -1 %. Вероятно милиони ще измрат от глад, болести, престъпност, отчаяние. Не гледай лековато на глобалните процеси.

Коментар

• Мий ръцете заради близките ти и всички останали.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Толкова кеш като процент не съм държал от 2009 насам. Почти сигурен съм че чисто икономически ще спечеля много яко от цялата тази криза. В общи линии не попадам в нито една рискова група. С други думи за мен лично това е малко по-опасно от грип. Въпреки това предпочитам това да се размине, защото не искам опасност за близките ми.

Коментар

Working...
                                X