IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
    Днес за първи път използвах маска и се оказа, че никак не е страшно или срамно.

Жена ми е болна от рак и лежи на легло, защото рака е направил една огромна дупка в тазовата кост. Онколозите се справиха с рака и в момента го държат в ремисия, но имаме ортопедичен проблем. Трябва да се сменя половината таз, а това е една страшно сложна операция, която в България почти никога не е правена.

Та докато чакаме за операция (вече 6-7 месеца) на всеки 2-3 дена идва една рехабилитаторка, с която жена ми прави упражнения, за да не се залежава прекалено много и да се научи да ходи с патерици. Тази рехабилитаторка обаче ходи при много други болни и е потенциален вирусоносител. И днес я накарахме да си сложи маска. Сложихме си и аз и жена ми. Тя не само че не се разсърди, но и много ни благодари, че и подаряваме тази маска. Търсила е да си купи, но не е успяла. Каза че много го цени този подарък и че ще си го носи навсякъде, и ще си го пере и глади с ютия, за да може високата температура да унищожава потенциалните вируси.
    Е да. Отговорно е да носиш маска. Купуваш си колкото ти трябват за слесващите пет години и за останалите няма. Те са безотговорни. Купуваш храната за 50 семейства при положение, че знаеш, че за тях няма да има. Трябва и да си мием ръцете и да се заключваме. И накрая ще оцелеят братчедите и ще трябва да вземаме гени от тях. И костен мозък. И главен мозък, че от много акъл ще се затриеме.
    Last edited by vikhunter; 29.02.2020, 15:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Излиза си доста информация за Иран, просто не по нашите медии
      https://twitter.com/search?q=%23coro...rc=typed_query
      Къде информация, къде дез-
      Гледам един от акаунтите дето поства за умрели постнал и видео как някакъв имам плюе в бутилките на хората за да "освети" водата. Коментара е "борба с коронавируса в Иран". Тва добре но тия дето целуват кунките на имама са чаршафосани, тоест ми прилича повече на Саудитска Арабия. В Иран чаршафи не носят.

Коментар

• Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
        n-tv.de
        Nirgends auf der Welt breitet sich das Coronavirus derzeit schneller aus, als in Südkorea. Die Regierung bestätigt rund 600 Neuinfektionen innerhalb eines Tages. Derweil nähert sich die Zahl der Infizierten in Italien der Tausendermarke.

Никъде по света вирусът на короната не се разпространява по-бързо, отколкото в Южна Корея. Правителството потвърждава около 600 нови инфекции в рамките на един ден. Междувременно броят на заразените в Италия се доближава до хиляда.
        Там тестват най-много. Не че се разпространява най-бързо. За най-бързо разпространение може да гледаш смъртните случай. Всеки смъртен случай отговаря на поне 100 нови заразени.

Коментар

n-tv.de
          Nirgends auf der Welt breitet sich das Coronavirus derzeit schneller aus, als in Südkorea. Die Regierung bestätigt rund 600 Neuinfektionen innerhalb eines Tages. Derweil nähert sich die Zahl der Infizierten in Italien der Tausendermarke.

Никъде по света вирусът на короната не се разпространява по-бързо, отколкото в Южна Корея. Правителството потвърждава около 600 нови инфекции в рамките на един ден. Междувременно броят на заразените в Италия се доближава до хиляда.
          Демек корейците са по-прецизни в прегледите и статистиката.

Коментар

За мен е важно да схвана различни гледни точки за епидемията. Не може да се разберат действията на пазара, ако не разбирам логиката на хора, която е тотално различна от моята. Почти месец например нямаше никаква реакция на пазарите. Гледам, чудя се и не ми е ясно как хората може да не приемат това за важно. Но тезите на Грую доста добре илюстрират мисленето на много хора. И реално дават представа и за реакция.

Ще ми е интересно и как се променя мисленето с времето и доколко зависи от това дали болестта е нейде далеч или е на улицата навън. Все пак по някое време трябва и да влеза отново на пазарар може да е след месеци или след година но емоционалната реакция на пряка заплаха е пак ключово да се определи от къде нататък вече не може да сттане по-зле. А още сме на фаза няма такова нещо, то е някъде далеч. Е може би последната седмица минахме на има такова нещо, но е някъде далеч
            На първа фаза си. Отрицание и щраусово поведение. Връщам се от мадридски супермаркет. Още няма паника, но има поизпразнени рафтове и една идея повече хора с огромни колички в хранителната и санитарната секция. Методично купуват. А те по принцип са мързеливи и лениви и в събота до 12.00 не си дават много зор. Сега припкат в 10.30 - 11.00, т.е. налице е известно събуждане, но няма паника.

Коментар

• n-tv.de

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                Баш тия не са паникьори. Тия си вършат съвестно работата, за да предпазят паникьорите.

Кажи му го на Грую това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Я да излезе Грую и да им се скара на тия паникьори да се прибират по къщята и да не плашат народонаселението на Южна Корея. А и как са се спретнали, все едно за биологична война.
                  Баш тия не са паникьори. Тия си вършат съвестно работата, за да предпазят паникьорите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Отрицание - гняв - преговори - депресия - приемане.

Помниш ли един велик филм “Ах, този джаз”. Губиш ценна енергия.
                    За мен е важно да схвана различни гледни точки за епидемията. Не може да се разберат действията на пазара, ако не разбирам логиката на хора, която е тотално различна от моята. Почти месец например нямаше никаква реакция на пазарите. Гледам, чудя се и не ми е ясно как хората може да не приемат това за важно. Но тезите на Грую доста добре илюстрират мисленето на много хора. И реално дават представа и за реакция.

Ще ми е интересно и как се променя мисленето с времето и доколко зависи от това дали болестта е нейде далеч или е на улицата навън. Все пак по някое време трябва и да влеза отново на пазарар може да е след месеци или след година но емоционалната реакция на пряка заплаха е пак ключово да се определи от къде нататък вече не може да сттане по-зле. А още сме на фаза няма такова нещо, то е някъде далеч. Е може би последната седмица минахме на има такова нещо, но е някъде далеч

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                      Днес за първи път използвах маска и се оказа, че никак не е страшно или срамно.

Жена ми е болна от рак и лежи на легло, защото рака е направил една огромна дупка в тазовата кост. Онколозите се справиха с рака и в момента го държат в ремисия, но имаме ортопедичен проблем. Трябва да се сменя половината таз, а това е една страшно сложна операция, която в България почти никога не е правена.

Та докато чакаме за операция (вече 6-7 месеца) на всеки 2-3 дена идва една рехабилитаторка, с която жена ми прави упражнения, за да не се залежава прекалено много и да се научи да ходи с патерици. Тази рехабилитаторка обаче ходи при много други болни и е потенциален вирусоносител. И днес я накарахме да си сложи маска. Сложихме си и аз и жена ми. Тя не само че не се разсърди, но и много ни благодари, че и подаряваме тази маска. Търсила е да си купи, но не е успяла. Каза че много го цени този подарък и че ще си го носи навсякъде, и ще си го пере и глади с ютия, за да може високата температура да унищожава потенциалните вируси.
                      От микробиолог и специалист по генетика в собственото ми семейство научих, че може да се импровизират маски от марли и стари стерилизирани чаршафи. Предлагам Ви да сме една доза по-практични, по-работещи като професионална група по интердисциплинарен проблем, и по-малко истерични и заядливи към ближния. Утре половината от пишещите днес може да са в един по-добър свят ...

Коментар

• Ако вярваме на официалната статистика, болестта се разпространява бавно (вероятно заради карантината и дезинфекцията), което в голяма степен компенсира по високата смъртност при нея. Само в огнищата й има епидемиологичен взрив, но те бързо се изолират. Тепърва ще се установи дали високите температури успяват да приспят епидемията, което би дало отлагане от 6-7 месеца за северното полукълбо. Да му мислят ония от южното.

Коментар

• Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                          Там и зам,министър на зравеопазването е заразен, странно че няма конспирация по случая. Все пак ирански зам.министър и депутат едва ли са маали полусурови прилепи и змии....
                          Излиза си доста информация за Иран, просто не по нашите медии
                          https://twitter.com/search?q=%23coro...rc=typed_query

Коментар

Еми може да почакаш жертвите да станат 10 милиона за да имаш ясно потвърждение че опасната болест е опасна. Ти за нещо подобно като статистика не си ли чувал. Ако извадката е достатъчно голяма, а 80000 души си е достатъчно голяма по всякакви критерии, то резултатите от нея се приближават силно до реалността. Може да се спори дали смъртността е 2.01% или 1.5 % но е пределно ясно че е много повече от това което може да си позволи всяка една държава да пожертва като население.

Все повече ми се струва че теб те е хванал някакъв ирационален страх и се опитваш да го овладееш в бягство в измислен свят на който вярваш фанатично
                            Отрицание - гняв - преговори - депресия - приемане.

Помниш ли един велик филм “Ах, този джаз”. Губиш ценна енергия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

Ирански депутат е починал от коронавируса. ....
                              Там и зам,министър на зравеопазването е заразен, странно че няма конспирация по случая. Все пак ирански зам.министър и депутат едва ли са маали полусурови прилепи и змии....

Коментар

The South Korean army has been spraying disinfectant in public areas

Я да излезе Грую и да им се скара на тия паникьори да се прибират по къщята и да не плашат народонаселението на Южна Корея. А и как са се спретнали, все едно за биологична война.

Коментар

Working...
                                X