Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Last edited by vikhunter; 29.02.2020, 15:08.
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
Излиза си доста информация за Иран, просто не по нашите медии
https://twitter.com/search?q=%23coro...rc=typed_query
Гледам един от акаунтите дето поства за умрели постнал и видео как някакъв имам плюе в бутилките на хората за да "освети" водата. Коментара е "борба с коронавируса в Иран". Тва добре но тия дето целуват кунките на имама са чаршафосани, тоест ми прилича повече на Саудитска Арабия. В Иран чаршафи не носят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеn-tv.de
Nirgends auf der Welt breitet sich das Coronavirus derzeit schneller aus, als in Südkorea. Die Regierung bestätigt rund 600 Neuinfektionen innerhalb eines Tages. Derweil nähert sich die Zahl der Infizierten in Italien der Tausendermarke.
Никъде по света вирусът на короната не се разпространява по-бързо, отколкото в Южна Корея. Правителството потвърждава около 600 нови инфекции в рамките на един ден. Междувременно броят на заразените в Италия се доближава до хиляда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнениеn-tv.de
Nirgends auf der Welt breitet sich das Coronavirus derzeit schneller aus, als in Südkorea. Die Regierung bestätigt rund 600 Neuinfektionen innerhalb eines Tages. Derweil nähert sich die Zahl der Infizierten in Italien der Tausendermarke.
Никъде по света вирусът на короната не се разпространява по-бързо, отколкото в Южна Корея. Правителството потвърждава около 600 нови инфекции в рамките на един ден. Междувременно броят на заразените в Италия се доближава до хиляда.
Коментар
-
За мен е важно да схвана различни гледни точки за епидемията. Не може да се разберат действията на пазара, ако не разбирам логиката на хора, която е тотално различна от моята. Почти месец например нямаше никаква реакция на пазарите. Гледам, чудя се и не ми е ясно как хората може да не приемат това за важно. Но тезите на Грую доста добре илюстрират мисленето на много хора. И реално дават представа и за реакция.
Ще ми е интересно и как се променя мисленето с времето и доколко зависи от това дали болестта е нейде далеч или е на улицата навън. Все пак по някое време трябва и да влеза отново на пазарар може да е след месеци или след година но емоционалната реакция на пряка заплаха е пак ключово да се определи от къде нататък вече не може да сттане по-зле. А още сме на фаза няма такова нещо, то е някъде далеч. Е може би последната седмица минахме на има такова нещо, но е някъде далеч
Коментар
-
n-tv.de
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнениеБаш тия не са паникьори. Тия си вършат съвестно работата, за да предпазят паникьорите.
Кажи му го на Грую това.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Я да излезе Грую и да им се скара на тия паникьори да се прибират по къщята и да не плашат народонаселението на Южна Корея. А и как са се спретнали, все едно за биологична война.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Отрицание - гняв - преговори - депресия - приемане.
Помниш ли един велик филм “Ах, този джаз”. Губиш ценна енергия.
Ще ми е интересно и как се променя мисленето с времето и доколко зависи от това дали болестта е нейде далеч или е на улицата навън. Все пак по някое време трябва и да влеза отново на пазарар може да е след месеци или след година но емоционалната реакция на пряка заплаха е пак ключово да се определи от къде нататък вече не може да сттане по-зле. А още сме на фаза няма такова нещо, то е някъде далеч. Е може би последната седмица минахме на има такова нещо, но е някъде далеч
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеДнес за първи път използвах маска и се оказа, че никак не е страшно или срамно.
Жена ми е болна от рак и лежи на легло, защото рака е направил една огромна дупка в тазовата кост. Онколозите се справиха с рака и в момента го държат в ремисия, но имаме ортопедичен проблем. Трябва да се сменя половината таз, а това е една страшно сложна операция, която в България почти никога не е правена.
Та докато чакаме за операция (вече 6-7 месеца) на всеки 2-3 дена идва една рехабилитаторка, с която жена ми прави упражнения, за да не се залежава прекалено много и да се научи да ходи с патерици. Тази рехабилитаторка обаче ходи при много други болни и е потенциален вирусоносител. И днес я накарахме да си сложи маска. Сложихме си и аз и жена ми. Тя не само че не се разсърди, но и много ни благодари, че и подаряваме тази маска. Търсила е да си купи, но не е успяла. Каза че много го цени този подарък и че ще си го носи навсякъде, и ще си го пере и глади с ютия, за да може високата температура да унищожава потенциалните вируси.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ако вярваме на официалната статистика, болестта се разпространява бавно (вероятно заради карантината и дезинфекцията), което в голяма степен компенсира по високата смъртност при нея. Само в огнищата й има епидемиологичен взрив, но те бързо се изолират. Тепърва ще се установи дали високите температури успяват да приспят епидемията, което би дало отлагане от 6-7 месеца за северното полукълбо. Да му мислят ония от южното.
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнениеТам и зам,министър на зравеопазването е заразен, странно че няма конспирация по случая. Все пак ирански зам.министър и депутат едва ли са маали полусурови прилепи и змии....
https://twitter.com/search?q=%23coro...rc=typed_query
Коментар
-
Еми може да почакаш жертвите да станат 10 милиона за да имаш ясно потвърждение че опасната болест е опасна. Ти за нещо подобно като статистика не си ли чувал. Ако извадката е достатъчно голяма, а 80000 души си е достатъчно голяма по всякакви критерии, то резултатите от нея се приближават силно до реалността. Може да се спори дали смъртността е 2.01% или 1.5 % но е пределно ясно че е много повече от това което може да си позволи всяка една държава да пожертва като население.
Все повече ми се струва че теб те е хванал някакъв ирационален страх и се опитваш да го овладееш в бягство в измислен свят на който вярваш фанатично
Помниш ли един велик филм “Ах, този джаз”. Губиш ценна енергия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
Ирански депутат е починал от коронавируса. ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от unimog Разгледай мнение
The South Korean army has been spraying disinfectant in public areas
Я да излезе Грую и да им се скара на тия паникьори да се прибират по къщята и да не плашат народонаселението на Южна Корея. А и как са се спретнали, все едно за биологична война.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар