IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• The South Korean army has been spraying disinfectant in public areas

Коментар

• Днес за първи път използвах маска и се оказа, че никак не е страшно или срамно.

Жена ми е болна от рак и лежи на легло, защото рака е направил една огромна дупка в тазовата кост. Онколозите се справиха с рака и в момента го държат в ремисия, но имаме ортопедичен проблем. Трябва да се сменя половината таз, а това е една страшно сложна операция, която в България почти никога не е правена.

Та докато чакаме за операция (вече 6-7 месеца) на всеки 2-3 дена идва една рехабилитаторка, с която жена ми прави упражнения, за да не се залежава прекалено много и да се научи да ходи с патерици. Тази рехабилитаторка обаче ходи при много други болни и е потенциален вирусоносител. И днес я накарахме да си сложи маска. Сложихме си и аз и жена ми. Тя не само че не се разсърди, но и много ни благодари, че и подаряваме тази маска. Търсила е да си купи, но не е успяла. Каза че много го цени този подарък и че ще си го носи навсякъде, и ще си го пере и глади с ютия, за да може високата температура да унищожава потенциалните вируси.
      Last edited by Mateev; 29.02.2020, 14:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

извинявам се за личните нападки, но наистина ми писва от човешката глупост, че и от 20 коментара на страница 18 са помия и заливане с дезинформация как утре сме умрели. Мрете бе, аз няма да умра и една от причините да съм здраве е, че съм ментално здрав, за разлика от много увредени тук!

И да не забравите да пиете - някои хапчетата си, други по едно хубаво уиски, отегчени/развеселени/изнервени от човешката глупост, която за сетен път доказва своята безкрайност!

Ирански депутат е починал от коронавируса. На теб това ти е някакъв майтап, но този вирус наистина може да ни види сметката. Такива като теб ще го разпростянат и накрая и вие ще измрете, но ще заразите и ще убиете невинни хора с вашия тотален егоизъм и незачитане на човешкия живот.

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Все повече ми се струва че теб те е хванал някакъв ирационален страх и се опитваш да го овладееш в бягство в измислен свят на който вярваш фанатично
        Аз си мисля същото нещо, само привидно са смели, но дълбоко в душицата си умират от страх.

Има много хора в момента които просто не искат да повярват, че това ще дойде и тук и ще трябва да се борим, ще трябва да се борим, както никога не сме се борили... и никаква подготовка няма да е достатъчна, защото ние не сме Китай, нито дори Иран, ние сме една малка държавица 30 години ограбвана от мутри и боклуци, с болен и беден народ.
        Last edited by Xman1; 29.02.2020, 14:28.

Коментар

Хехе, ама и ти си звезда - мноу ясно, че няма да са точно 200 - по-малко ще са Ако се речеш да сложим бас, аз ще съм с прогноза 199 и надолу, ти ще си 200 и нагоре. Ако са точно 200 - пак ти печелиш
          Еййй, не се лъжеш, а пък уж хазартна личност. Требва да залагаш на малките шансове, не на големите. Пък ний да ти обираме паричките. Ама, представи си къф кеф да са точно двеста и да си лепнеш хилядарка на чело. Заслужава си! Веднъж в живота. Това като шестица от тото 1. Представи си как оперен ще се разхождаш из форума. Добре, де, виждам числото 200 не ти харесва. Айде, от мен да мине, ако са точно 199 ти печелиш. Ако ли не - аз.

Коментар

• В Япония е страшно -

Премьер-министр Японии Синдзо Абэ призвал японцев прекратить массово скупать туалетную бумагу на фоне коронавируса, передает ТАСС.

Коментар

Добре, само заради доброто старо време ще ти отгворя - не че съм някаква последна инстанция, просто ме дразни манипулацията и нстрахът от собствената сянка, която всички неграмотници (особено такива на всичко позиции с физиономия на партиен секретар от 83-та) пропагандират. Ще си позволя да пиша в твоето мнение и това ще е последният ми пост за днес, просто защото си имам по приятни задължения от това, да се пазя от носа си
              Еми може да почакаш жертвите да станат 10 милиона за да имаш ясно потвърждение че опасната болест е опасна. Ти за нещо подобно като статистика не си ли чувал. Ако извадката е достатъчно голяма, а 80000 души си е достатъчно голяма по всякакви критерии, то резултатите от нея се приближават силно до реалността. Може да се спори дали смъртността е 2.01% или 1.5 % но е пределно ясно че е много повече от това което може да си позволи всяка една държава да пожертва като население.

Все повече ми се струва че теб те е хванал някакъв ирационален страх и се опитваш да го овладееш в бягство в измислен свят на който вярваш фанатично

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Ми аз съм си сложил парите на това което мисля, на пазара. Не виждам причина да правя безумни залози с живот на хора. Още повече че наистина не схващам как изобщо можеш да гледаш така на тази епидемия.
                Имаме силно заразна болестт - факт - не знаем, за момента имаме 80 000 заразени за два месеца. Дори да ги умножим по 100, са най-много 1/1000 от чоешкото население. Това не е силно заразна болест
                Тази болест се разпространява бързо - факт - глупости. В съвременния супер глобален свят, в който китайци има навсякъде, за два месеца е заразила 5 000 човека извън Китай. Умножи ги пак по 100, щото нали световна конспирация и т.н. - 1/10 000 човека извън Китай. Смех
                Смъртността и е изключително значима - факт - Дори не знаем колко е, щото си ги смятате избирателно - едните цифри ги увеличавате заради световната конспирация, други ги намалявате. Както ви дойде. Засега имаме 3 000 умрели. И тях ги умножи по 100 (виж колко съм безкрайно ларж) - 1/20 000 човека в световен мащаб, основно болни и пенсионери, които така или иначе са били пътници, кокото и гадни да звучи това
                Ако този 1% смъртност ти се струва малко ами че то това е повече от половината от общата смъртност на година в света . Факт. - Пак избирателни глупости, налагаш процент от 80 000 заболели в световен мащаб. Евалата, просто нямам думи. Прекалено рано е за каквито и да било категоричности, каквито давате през 5 минути
                Има потенциал да зарази половината от населението на света - факт. Има и за цялото, то и аз мога чисто статистически да оплодя към 1 милиард жени, но реалността е, че се оплодил 1. Статистика, сър!

Има три неизвестни които могат да ограничат разпространението
                - как и влияят атмосферните условия - те няма да се променят коренно следващите два тир месеца - пак е факт
                -ще намерят ли действащо лекарство - ако намерят лекарство което рязко да намали смъртността нещата може и да се оправят - пълна неизвестнот

И най-важния фактор какъв ще е отговора на правителствата. Там силно се надявам да няма хора които мислят като теб защото иначе ще жертват живота на стотици хиляди хора.

И срещу всички тези факти ти заявяваш АЗ ВЯРВАМ. Вярата която не е подкрепена от факти е фанатизъм или в най-добрия случай религия. Тази вярав не променя фактите. напротив, точно твоето е фанатизъм и по-скоро фатализъм. Но ти си пристрастен - разпродал си и искаш паника, която да срути пазарите. Не че ще го постигнеш с драскане в смешно форумче, но просто ти идва отвътре. Разбирам те - просто дребна манипулацийка за спорта. Само че наистина има посерковци, които ти вярват. За тях го пиша този пост (от чист алтруизъм), ти си ясен - просто преследваш целите си. Да си жив и здрав и все напред!
                Добре, само заради доброто старо време ще ти отгворя - не че съм някаква последна инстанция, просто ме дразни манипулацията и нстрахът от собствената сянка, която всички неграмотници (особено такива на всичко позиции с физиономия на партиен секретар от 83-та) пропагандират. Ще си позволя да пиша в твоето мнение и това ще е последният ми пост за днес, просто защото си имам по приятни задължения от това, да се пазя от носа си
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• При най-голямата неизвестна - отговорът на правителствата вариантите са също няколко

Да не правят нищо
                  - ще си пожертват голяма част от населението, ще паднат от власт, и следващото правителство ще предприеме драконови мерки.
                  резултат : Ще си прецакат икономиката и ще си пожертват хората

Да започнат още от начало с драконови мерки
                  резултат: Ще си прецакат икономиката, но много по-малко. Китай е близо до този вариант. Те закъсняха, но успяха да овладеят ситуацията

Да започнат много бързо с меки мерки, но в такъв мащаб че реално да ограничават разпространението. И ако се наложи да ги затегнат.
                  Хонгконг е близо до този вариант. Ще си прецакат икономиката но относително малко, но ще спасят доста хора

Да започнат с прекалено меки мерки, които реално не ограничават болестта
                  Италия е тук. В крайна сметка ще трябва да преминат към драконови мерки и ще са във втория най-лош сценарии освен пълното нищонеправене.

Няма вариант при който не се прецаква икономиката. Въпроса е колко и колко човешки животи ще струва това.

Коментар

• В Иран ще стане страшно.Днес ръста на заразените е скочил с 53%....Там най-вероятно има хиляди или десетки хиляди заразени.

Коментар

Ми аз съм си сложил парите на това което мисля, на пазара. Не виждам причина да правя безумни залози с живот на хора. Още повече че наистина не схващам как изобщо можеш да гледаш така на тази епидемия.
                      Имаме силно заразна болестт - факт
                      Тази болест се разпространява бързо - факт
                      Смъртността и е изключително значима - факт.
                      Ако този 1% смъртност ти се струва малко ами че то това е повече от половината от общата смъртност на година в света . Факт.
                      Има потенциал да зарази половината от населението на света - факт

- как и влияят атмосферните условия - те няма да се променят коренно следващите два тир месеца - пак е факт
                      -ще намерят ли действащо лекарство - ако намерят лекарство което рязко да намали смъртността нещата може и да се оправят - пълна неизвестнот

И най-важния фактор какъв ще е отговора на правителствата. Там силно се надявам да няма хора които мислят като теб защото иначе ще жертват живота на стотици хиляди хора.

И срещу всички тези факти ти заявяваш АЗ ВЯРВАМ. Вярата която не е подкрепена от факти е фанатизъм или в най-добрия случай религия. Тази вярав не променя фактите.
                      Не разбра ли, че той е тука в тази тема с една единствена цел - ДА СИ НАЧЕШЕ ХАЗАРТНАТА ЗАВИСИМОСТ. Няма значение каква теория поддържа - важното е да е против мнението на останалите, за да ги предизвика да сключат бас. Няма човек в темата, на който да не му е предлагал някакъв бас.

Това е ПАТОЛОГИЧЕН СЛУЧАЙ, достоен за написване на докторат от някой психиатър.

Коментар

• Коронавирусът уби ирански депутат

Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/svyat/koronavirust-...ews729889.html

Коментар

Дай басче, де, що бягаш - пут юър мъни там към мауфа, нали така беше - иначе само си ляляш. Хем ще изкараш някое левче и ще се смееш на малоумието ми
                          Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Хехе, ама и ти си звезда - мноу ясно, че няма да са точно 200 - по-малко ще са Ако се речеш да сложим бас, аз ще съм с прогноза 199 и надолу, ти ще си 200 и нагоре. Ако са точно 200 - пак ти печелиш
                          Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Буахахаха, ти си велик, бате, велик. Дай конкретна цифра жертви за Италия към 31.03.2020 и да слагаме баса. Че иначе само си ляляш и всяваш паника. Готов ли си?
                          Ярък пример за ХАЗАРТНА ЛИЧНОСТ, вманиачена на тема ЗАЛОЗИ. Това е болестно състояние, много по-опасно от корнавируса. От него не се умира, но се страда цял живот.

Коментар

Дай басче, де, що бягаш - пут юър мъни там към мауфа, нали така беше - иначе само си ляляш. Хем ще изкараш някое левче и ще се смееш на малоумието ми
                            Имаме силно заразна болестт - факт
                            Тази болест се разпространява бързо - факт
                            Смъртността и е изключително значима - факт.
                            Ако този 1% смъртност ти се струва малко ами че то това е повече от половината от общата смъртност на година в света . Факт.
                            Има потенциал да зарази половината от населението на света - факт

И срещу всички тези факти ти заявяваш АЗ ВЯРВАМ. Вярата която не е подкрепена от факти е фанатизъм или в най-добрия случай религия. Тази вярав не променя фактите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Хааа, Италия започна да се разпада, като вече Юга не иска Севера.
                              Точно обратното е - Севера не ще Юга. А Базиликата е толкова уникално беден район дори и сега, че почти цяла България ще ти се стори китка, сравнено с там - видял съм ги преди короната, ще ги видя и след нея
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Ти не си в час. В общи линии нямам особено желание да споря с теб. Ок, като искаш се прави че нищо не се случва, живота си е твой.

Коментар

Working...
                                X