IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Паниката щеше да се създаде със или без мене. Аз само я предвидих 2-3 дена по-рано от останалите, и това вече беше основание олигофрените в темата да започнат да ме подиграват. За тяхно най-голямо съжаление обаче познах аз, а не те.

Имах силното желание да помогна на хората да се осъзнаят малко по-рано, но както вече всички видяха - НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО. Както и всеки един друг път простотията и олигофренията надделя.

Иначе си прав - нямам зор да давам акъли, съвети или предупреждения, така че съжалявам, че писах каквото и да било в тази тема. Местя си го от единия крачол в другия и ви оставям да си гукате на спокойствие и да си търсите виновници, върху които да си изливате злобата.
    Никой не Ви подиграва. Понякога и иронията помага. Нашият народ, който е безкрайно прагматичен и здраво стъпил на земята, е казал: Смехът е здраве. Успокойте се и пийте едно питие. А май ще се окаже, че алкохолът помага.
    Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
      https://twitter.com/AlinejadMasih/st...83635007954949 Това е направо без коментар.
      Ако орнаментите са сребърни, йоните на среброто във вода също са прекрасен дезинфектант. Помагат за кожни заболявания, но за коронавируса не знам.

Коментар

• Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
        Mатеев, пишете грамотно, държите се културно, създавате впечатление на ерудиран човек, но прекалявате с тази паника. Ако Ви е толкова скучно, намерете си хоби, но не стресирайте хората. .....
        Паниката щеше да се създаде със или без мене. Аз само я предвидих 2-3 дена по-рано от останалите, и това вече беше основание олигофрените в темата да започнат да ме подиграват. За тяхно най-голямо съжаление обаче познах аз, а не те.

Имах силното желание да помогна на хората да се осъзнаят малко по-рано, но както вече всички видяха - НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО. Както и всеки един друг път простотията и олигофренията надделя.

Иначе си прав - нямам зор да давам акъли, съвети или предупреждения, така че съжалявам, че писах каквото и да било в тази тема. Местя си го от единия крачол в другия и ви оставям да си гукате на спокойствие и да си търсите виновници, върху които да си изливате злобата.

Коментар

• https://twitter.com/AlinejadMasih/st...83635007954949 Това е направо без коментар.

Коментар

Просто от скука седя и си мисля какви щури неща могат да се изобретят от подръчни материали в едно постапокалиптично общество. Например измислих граната, по-мощна от тези с барут, която се състои от водопроводна тръба, вода и LiPo батерия, дадена на късо. Енергийните изчисления показаха отделена енергия от 70-80 хиляди джаула, която е достатъчна да заври водата, да я превърне в пара под налягане и БУМ .....
            За сведение енергията на един боен куршум от Автомат Калашников е само 3000 джаула. Представете си как ще гръмне нещо с 20-30 пъти по-голяма енергия.
            Матеев, пишете грамотно, държите се културно, създавате впечатление на ерудиран човек, но прекалявате с тази паника. Ако Ви е толкова скучно, намерете си хоби, но не стресирайте хората. Като че ли си храните собственото его с това какви мерки сте взел и колко сте отговорен.
            Сега ще се отклоня малко от темата (модераторите да се погрижат, ако искат) и ще ви разкажа една история. В нашето семейство винаги е имало запаси от храна за няколко месеца. Баба и дядо бяха преживяли бомбандировките над София през втората световна война и изпитваха неистов ужас от някакво такова апокалиптично събитие. Като средностатистическо социалистическо семейство по онова време, ние живеехме в Гео Милев (това е квартал на София) с майка ми, баща ми, сестра ми и баба и дядо (такива бяха времената). Слава богу имахме отделни стаи, въпреки че беше пренаселено. В коридора имахме огромен вграден гардероб, който беше пълен с хранителни продукти. Вкъщи винаги имаше огромни количества боб, леща, ориз, юфка, олио (от онези зелените стъклени бутилки), захар и какво ли не.Със сестра ми му викахме бойната готовност. Бяхме научени, че когато потребяваме даден продукт, го заменяме ( малко като в днешните складови стопанства: първо влязло-първо излязло). Отделно баба, която никога не беше ходила на работа, всяко лято правеше зимнина. Туршии, компоти, сладка и всякакви други неща. Те седяха в мазето. Ние със сестра ми се бъзикахме с техните страхове, но понеже по онова време не се противоречеше на възрастните, се съобразявахме с всички тези норми. И така до 89-та година, когато дойде демокрацията. След първоначалния ентусиазъм, митинги и всякакви надежди, в София настана криза на снабдяването. По магазините нямаше нищо, защото на София беше наложена блокада. Това е периодът преди да въведат купоните. Може би 91-92 год. И тъй като нашето семейство нямаше никаква връзка със село или провинция, ние опряхме до бойната готовност на баба и дядо. Оцеляхме и всичко беше точно, но няколко години след това, когато аз вече имах собствено семейство, и аз изградих навик да имаме запас от всичко необходимо за два, три месеца. В годините замених някои неща с други. Не обичам боб и го замених с грах, юфката замених със спагети и т.н. Това ми стана навик. За съжаление нямам време да си правя домашни туршии, за което съжалявам. И тъй като май стана прекалено дълго, да обобщя: Това че Вие Матеев, преди седмица сте се сетили, че сте отговорен за семейството си и сте накупили някакви неща, не Ви дава право да ни наричате малоумници или безотговорни. Ако Вие сте отговорен от една седмица, ние другите винаги сме били отговорни. А това, че всявате такава паника, не Ви прави чест. Успокойте се, купувайте си каквото искате, но няма нужда да ни занимавате и уведомявате. Ние също сме отговорни и отдавна сме се погрижили. И за последно, всички апокалиптици не е зле, освен маски да си купят и памперси, че може да им потрябват.
            Last edited by vsic4ko_e_otnositelno; 01.03.2020, 00:01.
            Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Днес повтаряха филм по темата "последния папа", май по Хистори, но го бях гледал още преди месец-два. Само че папата по тази версия трябваше да бъде отведен от въоръжени лица на хълма и ....
              Версии всякакви във връзка с написаното от Матеев качих поста за Книгата на Малахия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Навремето не обърнах много внимание на едно книжле-Книга на Малахия.....Там този папа-112 подред така е даден в книгата-е наречен Петър Римлянина .Посочено е че той е последния папа преди краха на Рим.Папа Франциск е точно 112 папа както е посочил Малахия.В книжлето има и други работи посочени за последните времена.Не съм много набожен и го прехвърлих отгоре отгоре навремето...............
                Днес повтаряха филм по темата "последния папа", май по Хистори, но го бях гледал още преди месец-два. Само че папата по тази версия трябваше да бъде отведен от въоръжени лица на хълма и ....

Коментар

• Франция +43 за днес, общо са 100

Коментар

Високо-технологичното ни общество ни е разглезило, и ни е направило неспособни да оцеляваме със собствените си сили. Ако извънземните искат да ни превземат, достатъчно е само да ни спрат тока за 1 месец и да заглушат всички радиочестоти, и ще ни върнат в 17-ти век. Побеснелите от глад тълпи ще направят останалото - ще намалят полулацията до по-малко от 20 милиона човека за цялата земя.
                    Има такова нещо, но оценката за 20-тях милиона е малко преувеличена. Популацията постепенно ще спада, докато се нагоди към новата ситуация.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Франциск е 266-ти. Католиците имат дълга традиция да избират папи, които евентуално умират, мисля ще прежалят още един.
                      112 от времето на Малахия...........Първия в списака е папата който по негово време е бил на светия престол.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Навремето не обърнах много внимание на едно книжле-Книга на Малахия.....Там този папа-112 подред така е даден в книгата-е наречен Петър Римлянина .Посочено е че той е последния папа преди краха на Рим.Папа Франциск е точно 112 папа както е посочил Малахия.В книжлето има и други работи посочени за последните времена.Не съм много набожен и го прехвърлих отгоре отгоре навремето...............
                        Франциск е 266-ти. Католиците имат дълга традиция да избират папи, които евентуално умират, мисля ще прежалят още един.

Коментар

• Смъртноста падна на 6.9%.Добра новина.

Коментар

Може и просто човек да си купи един соларен панел и контролер на заряда, и след това през запалката на колата да зарежда стандартния автомобилен акумулатор. И след това едно евтино китайско инверторче за 220V и готово. Тези неща ги има в България и съвсем не са чак толкова скъпи.

Например контролера Steca PR1010 струва 145 лева. Има и по-евтини за 40-60 лева, но си нямат красиво дисплейче.

Ето например и подходящ 12V 100W панел:
                            https://www.emag.bg/fotovoltaichen-s.../pd/D37ZY8BBM/

Ето и примерни 12V инвертори:
                            https://shop.chepakov.com/invertori/invertor
                            https://7watta.com/

Имам панели и батерия.Не ми пука за ток.
                            Last edited by blackaquarius; 29.02.2020, 23:32.
                            Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

И може би ще е последният папа.
                              Last edited by Hermes73; 29.02.2020, 23:09.

Коментар

Даааа.....

Папата е болен от корона вирус. Това ще е новината на деня.
                                Лошо за папата. Човека е само с един бял дроб. А е и стар. Но да незабравяме че в момента всъщност имаме двама папи. Ратцингер все още е на разположение.

Коментар

Working...
                                X