Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеhttps://twitter.com/AlinejadMasih/st...83635007954949 Това е направо без коментар.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнениеMатеев, пишете грамотно, държите се културно, създавате впечатление на ерудиран човек, но прекалявате с тази паника. Ако Ви е толкова скучно, намерете си хоби, но не стресирайте хората. .....
Имах силното желание да помогна на хората да се осъзнаят малко по-рано, но както вече всички видяха - НЯМА НЕНАКАЗАНО ДОБРО. Както и всеки един друг път простотията и олигофренията надделя.
Иначе си прав - нямам зор да давам акъли, съвети или предупреждения, така че съжалявам, че писах каквото и да било в тази тема. Местя си го от единия крачол в другия и ви оставям да си гукате на спокойствие и да си търсите виновници, върху които да си изливате злобата.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Просто от скука седя и си мисля какви щури неща могат да се изобретят от подръчни материали в едно постапокалиптично общество. Например измислих граната, по-мощна от тези с барут, която се състои от водопроводна тръба, вода и LiPo батерия, дадена на късо. Енергийните изчисления показаха отделена енергия от 70-80 хиляди джаула, която е достатъчна да заври водата, да я превърне в пара под налягане и БУМ .....
За сведение енергията на един боен куршум от Автомат Калашников е само 3000 джаула. Представете си как ще гръмне нещо с 20-30 пъти по-голяма енергия.
Сега ще се отклоня малко от темата (модераторите да се погрижат, ако искат) и ще ви разкажа една история. В нашето семейство винаги е имало запаси от храна за няколко месеца. Баба и дядо бяха преживяли бомбандировките над София през втората световна война и изпитваха неистов ужас от някакво такова апокалиптично събитие. Като средностатистическо социалистическо семейство по онова време, ние живеехме в Гео Милев (това е квартал на София) с майка ми, баща ми, сестра ми и баба и дядо (такива бяха времената). Слава богу имахме отделни стаи, въпреки че беше пренаселено. В коридора имахме огромен вграден гардероб, който беше пълен с хранителни продукти. Вкъщи винаги имаше огромни количества боб, леща, ориз, юфка, олио (от онези зелените стъклени бутилки), захар и какво ли не.Със сестра ми му викахме бойната готовност. Бяхме научени, че когато потребяваме даден продукт, го заменяме ( малко като в днешните складови стопанства: първо влязло-първо излязло). Отделно баба, която никога не беше ходила на работа, всяко лято правеше зимнина. Туршии, компоти, сладка и всякакви други неща. Те седяха в мазето. Ние със сестра ми се бъзикахме с техните страхове, но понеже по онова време не се противоречеше на възрастните, се съобразявахме с всички тези норми. И така до 89-та година, когато дойде демокрацията. След първоначалния ентусиазъм, митинги и всякакви надежди, в София настана криза на снабдяването. По магазините нямаше нищо, защото на София беше наложена блокада. Това е периодът преди да въведат купоните. Може би 91-92 год. И тъй като нашето семейство нямаше никаква връзка със село или провинция, ние опряхме до бойната готовност на баба и дядо. Оцеляхме и всичко беше точно, но няколко години след това, когато аз вече имах собствено семейство, и аз изградих навик да имаме запас от всичко необходимо за два, три месеца. В годините замених някои неща с други. Не обичам боб и го замених с грах, юфката замених със спагети и т.н. Това ми стана навик. За съжаление нямам време да си правя домашни туршии, за което съжалявам. И тъй като май стана прекалено дълго, да обобщя: Това че Вие Матеев, преди седмица сте се сетили, че сте отговорен за семейството си и сте накупили някакви неща, не Ви дава право да ни наричате малоумници или безотговорни. Ако Вие сте отговорен от една седмица, ние другите винаги сме били отговорни. А това, че всявате такава паника, не Ви прави чест. Успокойте се, купувайте си каквото искате, но няма нужда да ни занимавате и уведомявате. Ние също сме отговорни и отдавна сме се погрижили. И за последно, всички апокалиптици не е зле, освен маски да си купят и памперси, че може да им потрябват.Last edited by vsic4ko_e_otnositelno; 01.03.2020, 00:01.Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен
- 12 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Днес повтаряха филм по темата "последния папа", май по Хистори, но го бях гледал още преди месец-два. Само че папата по тази версия трябваше да бъде отведен от въоръжени лица на хълма и ....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Навремето не обърнах много внимание на едно книжле-Книга на Малахия.....Там този папа-112 подред така е даден в книгата-е наречен Петър Римлянина .Посочено е че той е последния папа преди краха на Рим.Папа Франциск е точно 112 папа както е посочил Малахия.В книжлето има и други работи посочени за последните времена.Не съм много набожен и го прехвърлих отгоре отгоре навремето...............
Коментар
-
Високо-технологичното ни общество ни е разглезило, и ни е направило неспособни да оцеляваме със собствените си сили. Ако извънземните искат да ни превземат, достатъчно е само да ни спрат тока за 1 месец и да заглушат всички радиочестоти, и ще ни върнат в 17-ти век. Побеснелите от глад тълпи ще направят останалото - ще намалят полулацията до по-малко от 20 милиона човека за цялата земя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
Франциск е 266-ти. Католиците имат дълга традиция да избират папи, които евентуално умират, мисля ще прежалят още един.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение
Навремето не обърнах много внимание на едно книжле-Книга на Малахия.....Там този папа-112 подред така е даден в книгата-е наречен Петър Римлянина .Посочено е че той е последния папа преди краха на Рим.Папа Франциск е точно 112 папа както е посочил Малахия.В книжлето има и други работи посочени за последните времена.Не съм много набожен и го прехвърлих отгоре отгоре навремето...............
Коментар
-
Може и просто човек да си купи един соларен панел и контролер на заряда, и след това през запалката на колата да зарежда стандартния автомобилен акумулатор. И след това едно евтино китайско инверторче за 220V и готово. Тези неща ги има в България и съвсем не са чак толкова скъпи.
Например контролера Steca PR1010 струва 145 лева. Има и по-евтини за 40-60 лева, но си нямат красиво дисплейче.
Ето например и подходящ 12V 100W панел:
https://www.emag.bg/fotovoltaichen-s.../pd/D37ZY8BBM/
Ето и примерни 12V инвертори:
https://shop.chepakov.com/invertori/invertor
Имам панели и батерия.Не ми пука за ток.Last edited by blackaquarius; 29.02.2020, 23:32.Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
И може би ще е последният папа.Last edited by Hermes73; 29.02.2020, 23:09.
Коментар
-
Даааа.....
Папата е болен от корона вирус. Това ще е новината на деня.
Коментар
Коментар