IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
    Честита баба Марта! С пожелание за повече здраве и най-вече позитивна енергия за всички! Забравяме най-важния стимул за имунната система, оптимистичната енергия и борбена настройка. В крайна сметка няма задача, с която един народ или група да не се справи стига да е с правилна настройка.
    Това го приемам като шегичка относно обществените настроения и разделението на два лагера: 1. Оптимисти, че Короната е много опасен и трудно ще бъде обуздан: 2. Оптимисти, че Короната си е обикновен грип и бързо ще отмине. Честита Баба Марта и от мен!

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

Ravnovesie
      моля кажи с какво го лекуват напоследък китайци и корейци, за да отчитат успехи?

Май са му намерили цаката, защото в Корея много малко критикал, само 10
      и в Китай смъртността падна доста

А дано са му намерили цаката
      Та знаеш ли с какво го лекуват. Има ли промяна в метода спрямо началото?
      Не мисля че става дума за лечение. Реално в Китай в началото са откривали само тежко болните При тях смъртността е разбираемо много по-висока. След това с карантината ограничават разпространението много драстично, постепенно болниците започват да схващат какво да правят и какво да не правят, могат да си позволят да се занимават и с по-леки случаи и смъртността започва да пада като процент, защото откриват и по-леки случаи. Предполагам че навсякъде смъртността ще се движи около тази на кораба. Там критичните случай са 36 и още 6 починали значи има сериозна заплаха за около 5% от хората и смъртността към момента е малко под 1% като най-вероятно ще се качи още, надявам се да не минава 2%. Горе долу подобни цифри изглежда че се получават и от Корея. Където тестват най-много.

В държавите където смъртността изглежда много висока е много по-вероятно да не отрикват много болни, а не там да има голяма разлика в опасността.

Аз за това поне за мои си сметки как се разпространява не гледам толкова заразените колкото починалите, и го умножовам по 100

Коментар

• Марияне, миналата събота в Корея е имало регистрирани 346 случая а сега са 3 526. Заразени са от скоро и няма техническо време да станат в сериозно или критично състояние. За съжаление е много вероятно в скоро време бройката им да скочи.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Мишките мислят само за секс и ядене. И като им ги дадеш много ясно че се прецаква всичко. Силно се надявам повечето хора да не мислят само за тези две неща. И когато си задоволят първичните потребности да се стремят към нещо повече.

Но това си е само моето мнение. Ако някой мисли само за секс и ядене, разбира се може да се припознае в мишата популация
          За хората важи същото. Разликата е, че разполагат с по-богат арсенал и са по-иновативни за постигане и осъществяване на същата биологична програма. Оказва се, че и мишката има дух - сломен в посочения случай. Е, нашият е Свети Дух. С Който също сме загубили всякаква връзка. Затова идват Красивите и при нас.

Коментар

Мишките мислят само за секс и ядене. И като им ги дадеш много ясно че се прецаква всичко. Силно се надявам повечето хора да не мислят само за тези две неща. И когато си задоволят първичните потребности да се стремят към нещо повече.

Но това си е само моето мнение. Ако някой мисли само за секс и ядене, разбира се може да се припознае в мишата популация
            Ние сме еволюирали гризачи със сходна социална структура. Не случайно мишките са най-често ползваните лабораторни животни. Експериментът е показал нагледно как презадоволяването убива в буквален и преносен смисъл. Т.е. наличието на трудности и натиск, което по същество се явява и тази епидемия в частност, се явява в един по общ план стимул, който да сплоти и мобилизира дадено общество, да го накара сериозно да гони цели и да се надскача.

Last edited by Selena; 01.03.2020, 11:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
              Да разпознавате нещо и някого?
              Две поколения в нашенската демографска история са значително по-многобройни от останалите - 1919-1929 и 1945-1955. При навлизане в зрелост на първото се проведе преврата към еднопартийна диктатура с въвеждане на съществени ограничения на икономическата и културна активност на индивидите, а когато второто започна да доминира в обществото се осъществи прехода към олигархично общество с погром над средната класа и опитите й да стане независима от политическата диктатура. Но у нас все пак има решаващо давление на външния фактор.

Коментар

Ravnovesie
                моля кажи с какво го лекуват напоследък китайци и корейци, за да отчитат успехи?

Май са му намерили цаката, защото в Корея много малко критикал, само 10
                и в Китай смъртността падна доста

А дано са му намерили цаката
                Та знаеш ли с какво го лекуват. Има ли промяна в метода спрямо началото?

Коментар

• Честита баба Марта! С пожелание за повече здраве и най-вече позитивна енергия за всички! Забравяме най-важния стимул за имунната система, оптимистичната енергия и борбена настройка. В крайна сметка няма задача, с която един народ или група да не се справи стига да е с правилна настройка.
                  Last edited by Selena; 01.03.2020, 11:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Да разпознавате нещо и някого?

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

От тая гледна точка , ти предлагам , доброволно да се жертваш , за попълване на статистическите единици , необходими за..... ''полезното ''
                      Само след теб, мон Амур, винаги съм те считала за чист и непокварен алтруист . Честита баба Марта!

Коментар

• Тук е моментът да поразсъждаваме за мишките и хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Ами аз така мисля. Демокрацията е хубаво нещо, но взема решенията много бавно, много трудно и освен това са много некачествени. Затова и всеки се гаргари с правителствата, парламента и въобще с политиците.

Така че аз си мисля, че на земята преобладаващото управление на политиката и икономиката е ДИКТАТУРА, а за пред народа тя се представя като демокрация.
                          В частния бизнес когато шефа е некадърен, когато не се справя, когато е глупав бизнеса просто фалира. Хората му бягат, задържа само идиоти които няма какво друго да правят. И в крайна сметка когато се провали няма кой знае колко негативни ефекти. Ако държава се управлява обаче от некадърен диктатор нещата се прецакват на много по-сериозно ниво. Няма къде да избягаш, не можеш просто да връчиш едномесечно предизвестие и да отидеш при някой по адекватен.

За това и е измислена демокрацията. Тя не гарантира по-добро управление. Но гарантира че пълни идиоти няма да управляват толкова дълго че да прецакат живота на всички. Демокрацията е застраховка срещу некадърници, социопати и така нат. Защото в политиката без демокрация няма естествен подбор основан на качества. Има естествен подбор основан на сила. А на хората по приницип ама никак не им харесва когато някой им налага идиотски неща със сила.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Потресаващо точно. От тази гледна точка този вирус е даже полезен .
                            От тая гледна точка , ти предлагам , доброволно да се жертваш , за попълване на статистическите единици , необходими за..... ''полезното ''

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                              Съни, за да наложиш обща карантина трябва да имаш болни а в момента няма регистрирани такива. Дали ситуацията е айде да не се търсим щото ще се намерим, не мога да кажа. Можеш да въведеш карантина на хора, които се връщат от региони, които са със зараза. Не разбирам тази форма на карантина където върнал се от чужбина си стои в къщи а неговите роднини, които живеят в същото жилище си щъкат наоколо. Вероятно аз нещо не съм разбрал. По отношение на места като Иран карантината за моите разбирания е задължителна. Обаче заразата вече е вътрешнообщностна и видимо Италия се предадоха да се борят с което пламна целият съюз. Реално е въпрос на време да се разпространи навсякъде. Възможно е властта да е преценила, че ще се пропилее много ресурс и единственият ефект ще е да се забавят нещата с 2 до 3 седмици, поради което няма смисъл да го правят. Не знам. Но в случай, че топлото време ограничи заразата тези 2-3 седмици може да се окажат доста важни.
                              По отношение на бежанците е нормално да се даде подслон на всеки чийто живот е застрашен и да се върнат всички икономически имигранти, които ни трябват. А на нас ни трябват много хора и е добре да се направи някаква програма тип зелена карта, където се събират мигранти от цял свят по квоти и с конкретни умения. Важното е да не е една компактна общност. Важното е да им предложим българска мечта и идея, към която те искат да се приобщят. Да се допусне мигрант и да се изолира от обществото е опасно. Това ще ги капсулира в общности. Целта е той да каже един ден, че е българин от Филипини, Украйна, Молдова, Нигерия... И ние да го приемаме като Българин от еди къде си. В момента в обществото няма ясна дефиниция какво е да си българин. За мен българин е всеки български гражданин без значение от етническият му произход. За други българин е само етническият българин. Това е катастрофално защото не само не може да привлече и асимилира необходимите ни мигранти за икономическото ни развитие, но и отхвърля и маргинализира други общности, които от векове живеят тук. Концепцията че българин е само етническият българин прави турци, арменци, евреи, цигани ... излишни. Това ги изключва от обществото. Тогава какво ще ги правим?
                              Филипинските Българи не ползват тоалетна хартия и ядат с ръце,те се капсулират където и да са.За нигерийските българи ми е бедна фантазията.Авганските Българи в твоя район.За руско и немско говорящите Българи може да се разберем.
                              п.с Мисля,че Филипинските Българи са около 100 милиона.ако приемем 50% ще има специалисти по всичко.
                              Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Айде стига се жалва. Сал един Макрон ти останал. Цяла Европа е подгизнала от либерастия, от което лично на мене ми се повдига. И си мисля - очевидно няма спасение за Европа. Освен, освен един здравословен вирус да спре икономиката за 2-3 годин, да изпразни магазините и джобовете на еврогейците и да избие от либералните им главички глобални затопляния и геополитики.
                                Що пък да им избива от главите геополитиката? Това ми звучи като "Стига мислене, дайте да действаме!"

Коментар

Working...
                                X