IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Най-вероятно си пипнал класически грип. Освен ако не си ял китайско или пица

При всяко положение желая ти бързо оздравяване!
    Благодаря! Най-вероятно не е коронавирус (не съм похапвал прилепа супица с италианци), но на пук на усилията ми за повечко хигиена и избягване на контакти с болни, все пак лепнах нещо. При евентуална пандемия само с маски и миене на ръце няма да минем. Big Pharma ще трябва да свършат нещо...

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
      Без да подценявам ситуацията, но някак ми се струва, че силата на масовата психоза е по-силна от силата на вируса.
      И аз така мисля. Струва ми се, че се създава излишна паника в името на това хората да се стресират, а когато човек е стресиран, той действа ирационално
      Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
        Важно е, да, и Китай изглежда че върви към овладяване. Но в Европа нещата стоят по съвсем друг начин. Няма много смисъл да се гледат проценти при условие че става въпрос за 100 човека заразени в някои държави и не знаем колко човека тестват на ден. В Италия изглеждат зле нещата. Само за един ден 27 човека умрели.
        Когато Калчото пак тръгне, смъртността ще намалее. Италия е държава на тифозите. Калчото е техният живот.

Коментар

В Италия изглеждат зле нещата. Само за един ден 27 човека умрели.
          Не са дълголетници там като в Япония (освен ако вируса е друг, по-смъртоносен от китайския), ядат високо калорични храни, много долче, тестени храни, пушат много, не спазват хигиена, (вярваш или не, маслото на колата не се сменя там)

Коментар

Объркан съм. Последно дявола на наша страна ли е или не? Аз ако бях дявола първата ми и вероятно единствена заповед щеше да е "Поддържайте населението на земята над 50 милиарда и му гледайте сеира"

Уви и това се оказа партенка. Няма никакъв дявол замесен освен във въобръжението на други Матеевци. Десетте пожелания са невинни и забавни. И да - не следват библията.

Коментар

• Важно е, да, и Китай изглежда че върви към овладяване. Но в Европа нещата стоят по съвсем друг начин. Няма много смисъл да се гледат проценти при условие че става въпрос за 100 човека заразени в някои държави и не знаем колко човека тестват на ден. В Италия изглеждат зле нещата. Само за един ден 27 човека умрели.

Коментар

• Важното е процентно случаите от предходния ден да намаляват, а не да се гледат заразените като цифра. Growth factor-a е важен.

Коментар

• Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнение

аз вече го (?) пипнах и може и да го изкарам, докато ти си чакаш маските
                  протича с температура, главгоболие и силна мъчителна кашлица
                  Най-вероятно си пипнал класически грип. Освен ако не си ял китайско или пица

При всяко положение желая ти бързо оздравяване!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                    Знаехте ли например, че чумата през 1300-ната година, която е отнела живота на 1/3 от населението на земята, също е започнала от китайския град Ухан?

Не знаех, но тъй като това звучи като типична партенка се опитах да го проверя. В Ухан наистина е имало епизод, както и в повечето големи градове по онова време, но откъде е започнала епидемията, поне според сайта на CDC е неизвестно. То как ли би могло и да е известно ако се замислиш. Виж за началото на епидемията в Европа няма никакво съмнение - идва от обсадения и заразен Кафа.

"The ultimate origin of the Black Death is uncertain—China, Mongolia, India, central Asia, and southern Russia have all been suggested"

On the basis of a 14th-century account by the Genoese Gabriele de’ Mussi, the Black Death is widely believed to have reached Europe from the Crimea as the result of a biological warfare attack. This is not only of great historical interest but also relevant to current efforts to evaluate the threat of military or terrorist use of biological weapons. Based on published translations of the de’ Mussi manuscript, other 14th-century accounts of the Black Death, and secondary scholarly literature, I conclude that the claim that biological warfare was used at Caffa is plausible and provides the best explanation of the entry of plague into the city. This theory is consistent with the technology of the times and with contemporary notions of disease causation; however, the entry of plague into Europe from the Crimea likely occurred independent of this event.

Коментар

• Първоначално изпратено от vsic4ko_e_otnositelno Разгледай мнение
                      Боже колко нови мнения само за два дни. Признавам си, че не успях да изчета всичко, но явно темата е актуална, което значи, че хората я четат.
                      Честит национален празник на всички българи и на тези, които се чувстват такива. Гордейте се с произхода си и не се притеснявайте да изкажете мнението си, дори и то да не съвпада с мнението на другите. Ние сме древен народ, който е оцелял при най-различни катаклизми, здраво сме стъпили на земята и ще преодолеем и този корона вирус. Успех на всчики и не се паникьосвайте! Ще оцелеем и този път! Амин!
                      10+
                      Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Боже колко нови мнения само за два дни. Признавам си, че не успях да изчета всичко, но явно темата е актуална, което значи, че хората я четат.
                        Честит национален празник на всички българи и на тези, които се чувстват такива. Гордейте се с произхода си и не се притеснявайте да изкажете мнението си, дори и то да не съвпада с мнението на другите. Ние сме древен народ, който е оцелял при най-различни катаклизми, здраво сме стъпили на земята и ще преодолеем и този корона вирус. Успех на всчики и не се паникьосвайте! Ще оцелеем и този път! Амин!
                        Само две неща са безкрайни - вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен

Коментар

• Без да подценявам ситуацията, но някак ми се струва, че силата на масовата психоза е по-силна от силата на вируса.

Коментар

• Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнение

Пиши на всеки няколко часа как се рзвиват сиптомите. Напиши и до момента какво се случи и колко време отне.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                              Вие екипирахте ли се? Аз още чакам маски 3M от Германия.
                              Маските няма да свършат работа.Факта че повече от 2000 медици го пипнаха в Ухан и всички те са работели с облекла за биологична защита показва че само с маска е много трудна работат.Тя е повече за успокоение.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                                Вие екипирахте ли се? Аз още чакам маски 3M от Германия.

Коментар

Working...
                                X