Вие екипирахте ли се? Аз още чакам маски 3M от Германия.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
Какво пише с няколко думиLast edited by Selena; 03.03.2020, 21:10.
Коментар
-
Какво пише с няколко думи
И как се движи населението? Националният статистически институт (INE) разполага с налични данни чрез проучване за това как се случват тези измествания. Като вземат предвид тези данни - които не са тези, получени от мобилни оператори - изследователите са разработили модел, който позволява да се покаже на общинско ниво вероятността съсед на това население да е заразил заразата „от зараза в общността“.
Картата предлага възможността да се консултира вероятният риск от разпространение на Covid-19, актуализиран с наличната епидемиологична информация от 3 март, която също може да се направи на уебсайта на проекта .
Моделът е разработен от следните членове. От университета Ровира и Виргили, Алекс Аренас (главен изследовател и координатор), Серхио Гомес, Бенджамин Щайнгер и Джоан Матамалас (изследовател от Медицинското училище в Харвард). От страната на Университета в Сарагоса има Хесус Гомес-Гарденс (главен изследовател), Клара Гранел, Дейвид Сориано и Уесли Кота (гостуващ изследовател във Федералния университет във Висоса).
Зоните с най-голям риск от инфекция изглеждат по-тъмни на цвят. Те са тези, които вече са диагностицирали случаи, както и големи градове или градове, които са по-добре свързани с тях, тъй като между тези места има повече разселвания. Цифрите варират от вероятност от 0,00001% от заразеното население до 0,08%. ПРОБЛЕМИ С АКТУАЛИЗИРАНЕТО НА ДАННИТЕ
Актуализацията на тази карта е сложна на моменти. Докато са известни новите случаи на заразени у нас, екипите на двата университета трябва да намерят общината на местоживеене на всеки засегнат. Няма обаче източник на обществена информация, който систематично предлага тези данни.
"Ако не получим помощ от администрацията ..." коментира координаторът на проекта и доктор по физика и професор от Rovira i Virgili, Алекс Аренас . За да работи моделът, „е ключово да се знае от коя община идва“ всеки засегнат, обяснява той. Засега източникът на тези данни е това, което публикува пресата, но не цялата информация се предоставя от местността, така че тези изследователи проследяват по всякакъв начин, за да се опитат да намерят най-добрите възможни позитиви от коронавирус. „Получаването на тези данни вече е тясното място, за да можем да продължим да актуализираме картата.“
Светът се свърза с Министерството на здравеопазването, за да поиска информация за общината за всеки от случаите, потвърдени досега, в допълнение към други данни като възраст, пол или фокус на инфекция, като се има предвид броя на инфекциите, внесени от Италия в нашата страна.
От министерството посочват, че посочената информация зависи от здравните отдели на всяка автономна общност и че, макар и да ги има в здравния институт на Карлос III, разпространението му не се планира в краткосрочен план. От агенцията обясняват, че обичайното нещо е, след като епидемията приключи, да се публикуват изчерпателни доклади за нейната честота, както се прави в случай на грип и други състояния.
Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Коментар
-
Какво пише с няколко думи
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Ето и нещо по темата от моите ширини, уви, бройката се увеличава:
https://www.elmundo.es/ciencia-y-sal...e708b4587.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
Това, което показва филмчето, е така. Но тук трябва да се замислим наред с това, което би ни причинил този вирус, и за това - колко е крехка цивилизацията, която сме създали. Едно прекъсване на доставките за суперите би разрушило цялата социална тъкан барабар с всички високи технологии. Или иначе казано - изчезне ли бобът, изчезва и цивилизацията. В крайна сметка всичко опира до това - как ще пълним хладилника. Дали ние ще го пълним сами или някой друг вместо нас. Живеем в свят, в който всеки борави с познанията, знанията и уменията на другите. Нашите знания, познания и умения собствено не ни вършат никаква работа. Това е следствие от дълбокото разделение на труда. То също има някакви граници, с който въпрос са се занимавали ред умни глави, както са се занимавали и с границите на растежа. Къде свършва всичко това - знаят малцина. А там, където свършва, вероятно никой не би искал да се озове.Last edited by Trakatrak; 03.03.2020, 20:48.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеВинанги съм се учудвал как всички войни в човешката история са се изхитрявали да вземат по-малко жертви, отколкото вземат болестите, епидемиите и нещастните случаи в мирно време.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
То майтап-майтап, но има доста доказателства, че май наистина живеем в матрицата. Не че има някакво значение, но все пак ми е любопитно дали нашата матрица е направена от високо-интелигентни извънземни, или е просто нескопосана домашна работа на някой двойкаджия от началното училище.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
А, ако намери информация за извънземни сили, които поддържат ядрените реакции на Слънцето, да ги метне ли и тях? Защото нищо чудно да се окаже, че всички ние живеем затворени в някакъв буркан, а Светилото ни е оцеляла газова лампа от времето на Аладин. Слънчевият вятър да е пръски от прокъсания фитил, а усещането за въртене на земята да е от прокисналото съдържание на буркана.Last edited by Mateev; 03.03.2020, 20:03.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
Объркан съм. Последно дявола на наша страна ли е или не? Аз ако бях дявола първата ми и вероятно единствена заповед щеше да е "Поддържайте населението на земята над 50 милиарда и му гледайте сеира".
Като намериш клиповете за извънземните бази на луната не забравяй да ги постнеш тук, ще са точно на място.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
Объркан съм. Последно дявола на наша страна ли е или не? Аз ако бях дявола първата ми и вероятно единствена заповед щеше да е "Поддържайте населението на земята над 50 милиарда и му гледайте сеира".
Като намериш клиповете за извънземните бази на луната не забравяй да ги постнеш тук, ще са точно на място.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнениеЩе му отговаряш през другите акаунти..............опаааа......жени- съфорумки. Вместо да ни се радваш, ти все се дърляш, ма кво да та правя.
Ето и нещо по темата от моите ширини, уви, бройката се увеличава:
https://www.elmundo.es/ciencia-y-sal...e708b4587.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеМного интересен клип на български език:
https://www.youtube.com/watch?v=qJRVsFAJmck
В него се говори за корона вируса, но и за други епидемии от историята. Знаехте ли например, че чумата през 1300-ната година, която е отнела живота на 1/3 от населението на земята, също е започнала от китайския град Ухан? А знаехте ли, че анонимен дарител е създал огромен гранитен паметник в щатите, на който са изписани 10-те заповеди на дявола на няколко земни езика, една от които гласи "Поддържайте населението на земята под 500 милиона човека".
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар