IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Tц, тц. Пак последни. И сърбите ни биха

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Аз лично си имам една друга теория как се разпространява вируса и защо само някои хора се заразяват. Между другото тази теория си е описана в учебниците и не е измислена от мене.

      По принцип имунната система на човек непрекъснато се бори и успешно се справя с хилядите вируси и бактерии, които всяка една секунда навлизат в тялото по различни пътища. Тоест хиляди или дори милиони видове вируси и бактерии непрекъснато циркулират насам-натам, и дори си ги предаваме един на друг по въздушно-капков или полов път, или посредством здрависване, или с храната и т.н. Предаваме си ги дори и с колетите, получени от Китай или с парите, които са най-добрия заразоразпространител.



      Сриване на имунитета е възможно при следните случаи:
      1. Болни от СПИН хора
      2. Раково болни по време на химиотерапия
      3. Дефицит в организма на някои от важните хранителни съставки
      4. Някои видове заболявания, които намаляват имунитета
      5. Някои видове медикаменти, които намаляват имунитета
      6. Имунитета намалява и с възраста



      ​​​​
      7. Гените на стреса и защитните сили на тялото(имунната система).

      От книгата ,,Паметта на тялото,, и други книги на такава тематика четем следното:

      ,,Стресовият хормон кортизол има дълготрайни последствия върху защитните сили. Кортизолът блокира предимно действието на имунните клетки. Когато високите к-ва кортизол блокират съответните гени(например т.нар. интерлевкини или TNF, ,,туморните некрозни фактори,,), клетките на имунната система не могат да произвеждат нужното к-во имунни трансмитери.
      Заради намалената генна активност и недостатъчните имунни сигнални в-ва при душевно обременените хора например раните зарастват много по- бавно.
      .......
      Цялостното отслабване на имунната с-ма от кортизола обяснява научно потвърдено то наблюдение, че стресът улеснява инфекциите- най- вече настинките, херпесите и някои други възпаления. Вирусите, които отключват простудните възпаления, е много по- вероятно да се ,, присламчат,, към организъм, отслабен от стреса.

      Стресът не само увеличава податливостта ни към какви ли не причинители на инфекции, но и пречи на тялото да се справи с тях. Когато сме засегнати от инфекция и едновременно сме под стрес, ние не можем ,,истински да се разболеем, тъй като високите нива кортизол потискат не само образуването на имунни трансмитери, но пречат и на повишаването на температурата и на задействането на редица други важни за изцелението телесни реакции на защитната ни система.,,

      Та в този смисъл не е за радост това, че не вдигаме температура, когато сме болни, а тъкмо напротив.
      ​​​​
      Last edited by mia11; 06.03.2020, 12:49.
      Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

      Коментар


      • В Корея вирусът се забавя осезаемо като процент от нови случаи. Китайци и иранци няма кво да коментираме, щото не им вярваме. Скок на болни в Европа, резултат от многократното увеличение на тестваните хора. Вирусът се оказа, че не е толкова заразен и смъртоносен, колкото го изкарваха първоначално.

        Общо взето в Европа сме близо до пик. До 2 седмици случаите ще почнат да падат.

        Коментар


        • Копирано от "Политика"-та, пуснато от v_tin:


          Световният хит „Коронавирус“

          От Боян Чуков , публикувано на 06.03.2020
          Тръмп бе пределно ясен по отношение на коронавируса: „Никакво основание за паника“. Той е абсолютно прав. Коронавирусът е заболяване предизвикано от ментален вирус на страха. Нищо повече. Има и „научно“ доказателство за това твърдение. Круизният кораб Diamond Princess поразен от вируса беше блокиран. Имаше идеални условия за разпространяване на коронавируса. Корабът е с обща вентилационна система. И редица пътници се разболяха. Само двама от тях починаха. И двамата бяха на възраст над 80 години. Нито едно дете не се разболя.

          Световната паника бе предизвикана от мащабните карантинни мерки взети от сегашното ръководство на Китай в лицето на Си Дзинпин. Има редица хипотези защо китайците процедираха по този необичаен начин. Прокрадна се информация, че зад кулисите на драмата наречена „коронавирус“ се разиграва сериозна битка между китайските „дракони“ (националисти) и китайските „комсомолци“ (прозападни либерали). Челният сблъсък е между президента Си Дзинпин и премиера либерал Ли Къцян. Както в Русия така и в Китай се подговяше класическа цветна революция за сваляне от власт на Си Дзинпин и неговите „дракони“. Организираните протести в Хонконг от външни фактори бяха само увертюра към майдан с китайска специфика. А тази специфика е доста кървава, ако се има предвид опита от събитията на площад Тянанмън. Вирусната епидемия и взетите мерки срещу нея на практика блокираха развитието на евентуалната цветна революция по един невероятно легендиран начин. Спусна се вирусна „завеса“ пред Поднебесната. Това позволи властовите битки в страната да останат на втори план. Коронавирусът даде възможност на китайците да направят едно широкомащабно учение по гражданска отбрана. В него освен медиците бяха включени цялата китайска администрация и много важно – въоръжените сили. Коронавирусът с някои изключения остана локализиран в огнището му в Хубей.

          Поразените от коронавируса са предимно китайци. Болестта се разпространи в Иран, превилигирован враг на Тръмп. Това позволи на някои анализатори да говорят за биологическо оръжие. Въпреки, че пораженията са доста ограничени в летален план. Друга хипотеза е, че епидемията на коронавируса замества Трета световна война и служи за форсмажор за неизпълнение на всякакъв вид неизгодни договори. Отделно епидемията позволи на китайците да изкупят чуждите предприятия в Поднебесната за „жълти стотинки“. Коронавирусът дава възможност легендирано да се посегне (както след 11 септември 2001 г.) към гражданските свободи и права. Дали световната истерия за коронавируса не обслужва световната олигархия? След време ще разберем истината.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

            Недоказуеми, но неудържимо те влекат. Което си е прогрес, след седмици на отричане

            Ето и още една, не по-лоша от твоите. До момента да има болен негър? Ясно че някоя негърска лаборатория е създала вируса да трепе другите раси
            Тц! Никви лаборатории. Просто африканците нямат неандерталска ДНК.
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

            Коментар


            • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
              Това звучи много правдоподобно. От броя на заразените в различни локалности се вижда подобна закономерност - в началото има нищожен прираст и има уникална възможност за спиране на епидемията. Повиши ли се броят на заразените в локалността обаче започва лавинообразен процес.
              Просто верижна реакция, това не е новост. От един вирус клетката произвежда, да речем, 100 нови (не знам колко са) и те самите започват всеки по х100. Един заразен заразява още 5-6 за ден, и те стават същите разпространители. Ако хората живеят много нагъсто, съответно един може да зарази 30, а не 5-6 други.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение

                Могат да се правят маски от нея.

                https://www.youtube.com/watch?v=hQK0lA2NSHU
                Изкупуват ли телботчетата

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                  Има вируси, които оцеляват в горещината на вулканите или в студа и вакума на космоса, при това оцеляват милиони години.
                  Предполагам, че си чувал за бактерии, а сега ги спомняш като вируси.

                  Аз съм чувал за бактерии, които живеят на дъното на океана до горещ дънен извор при около 300 Ц и учените се чудят, защо белтъците им не денатурират. Човешките белтъци над 42 градуса започват да денатурират (май такъв е терминът).

                  За в Космоса не е такъв проблем, на ниски температури по-добре издържат. Даже някакво елементарно микроскопично животинче са го пробвали в открития космос и било оживяло.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                    Тази теория обяснява и защо някои хора изкарват грипа по-леко - ами или защото имат по-силна имунна система, и/или защото са получили отвън по-малка доза вируси за единица време.

                    Това звучи много правдоподобно. От броя на заразените в различни локалности се вижда подобна закономерност - в началото има нищожен прираст и има уникална възможност за спиране на епидемията. Повиши ли се броят на заразените в локалността обаче започва лавинообразен процес.

                    От месеци беше очевидно че вземането на превантивни мерки по отношение намаляване на пътуванията и преустановяване на всякакви социални събития би било най-лесен и евтин начин да се ограничи епидемията, но явно нито СЗО нито отделните правителства могат да взимат рационални решения, които съдържат риск да ги покажат в непопулярна светлина. Светът се управлява от страхливци и бабички.
                    Last edited by analog; 06.03.2020, 11:44.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                      Има вируси, които оцеляват в горещината на вулканите

                      Мисля че около 100 градуса убива повечето вируси, а машините за стерилизация ползват горещ въздух 130-190 градуса, разбира се в продължение на минимален период от време.

                      В активните вулкани температурата е по-скоро към 1000 градуса. Тоест абсурд.

                      Коментар


                      • Аз лично си имам една друга теория как се разпространява вируса и защо само някои хора се заразяват. Между другото тази теория си е описана в учебниците и не е измислена от мене.

                        По принцип имунната система на човек непрекъснато се бори и успешно се справя с хилядите вируси и бактерии, които всяка една секунда навлизат в тялото по различни пътища. Тоест хиляди или дори милиони видове вируси и бактерии непрекъснато циркулират насам-натам, и дори си ги предаваме един на друг по въздушно-капков или полов път, или посредством здрависване, или с храната и т.н. Предаваме си ги дори и с колетите, получени от Китай или с парите, които са най-добрия заразоразпространител.

                        Сред хилядите вируси и бактерии, които непрекъснато си ги предаваме един на друг, се намира и корона вируса, както и една камара други вируси, повечето от които дори все още не са открити и изследвани. Защо обаче не се разболяваме? Ами защото постъпването на вируси и бактерии в организма се случва бавно във времето, и освен това постъпилите количества са в ниски концентрации. Това дава шанс на имунната система лесно да се справи с тях, и ние дори и не разбираме, че нещо опасно е попаднало в организма.В тази концепция има дори и позитивен елемент - ако в организма попадне малко количество от някой непознат за него вирус или бактерия, той успява да ги унищожи, но и в същото време си изгражда и антитела (имунитет) за тях.

                        Кога все пак хората се разболяват?
                        Ами разболяват се тогава, когато се случи поне една от двете рядко срещани ситуации:
                        1. Имунитета на организма се е сринал до много ниско ниво
                        2. Постъпващите в организма порции вируси са с много голяма концентрация (много голямо количество за единица време)

                        Сриване на имунитета е възможно при следните случаи:
                        1. Болни от СПИН хора
                        2. Раково болни по време на химиотерапия
                        3. Дефицит в организма на някои от важните хранителни съставки
                        4. Някои видове заболявания, които намаляват имунитета
                        5. Някои видове медикаменти, които намаляват имунитета
                        6. Имунитета намалява и с възраста

                        Повишаване на концентрацията (количеството) на приетите опасни вируси и бактерии е възможно когато:
                        1. Човек дълго време се намира в огнище на зараза и получава малки дози вируси, но много на брой пъти за единица време
                        2. Получаване на единична доза, но с много голяма концентрация на вируси. Например целуване или секс с болен, облизване на заразени пръсти или предмети, кашлица в лицето и т.н.

                        Предполагам сега разбрахте какъв е механизма на зараза - необходимо е човек да получи МНОГО НА БРОЙ ВИРУСИ ЗА КРАТКО ВРЕМЕ, и така да създаде на имунната система задача, с която тя не може да се справи.

                        Тази теория обяснява и защо някои хора изкарват грипа по-леко - ами или защото имат по-силна имунна система, и/или защото са получили отвън по-малка доза вируси за единица време.
                        Last edited by Mateev; 06.03.2020, 11:27.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Ivanov88 Разгледай мнение
                          Въпрос към Матеев:
                          Всяка година има епидемия от грип. При положение, че вирусът е неустойчив във външна среда, репликира се само в клетката и неможе да съществува извън нея дълго време,откъде идват новите вируси за новата епидемия.
                          Поразсъждавай малко и сам ще се сетиш как вируса оцелява. Помисли си как би решил една задача, поставена така "Намерете в цялата джунгла едно единствено малко паяче" или още по-сложната задача "Намерете в цялата джунгла малко паяче, което все още не е познато на науката". Сам осъзнаваш, че това е нерешима задача.

                          В момента учените са в състояние да решат само една много по-проста задача "Разгледайте едно единствено дърво и вижте дали на него няма милиарди паячета".

                          Сега разбра ли?

                          Електронните микроскопи детектираха вируса само защото той се разпространи в милиарди бройки в един единствен човек. Ако вирусите бяха малко на брой, науката няма никакъв шанс да ги види и разпознае. Престави си цял плаж с пясък, в който тук-там има черни песъчинки. Как ще ги откриеш? А как би ги открил, ако не са черни, а са се маскирали като другите песъчинки, но вътрешната им структура е малко по-различна?

                          Това, че вируса умира извън организма на хората, е само едно НЕДОКАЗАНО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ и нищо повече. Истината обаче е друга - вирусите, тъй като не се нуждаят от храна, са в състояние да оцеляват неограничено дълго време във всяка една среда, която не разрушава физически тяхната вътрешна структура. Има вируси, които оцеляват в горещината на вулканите или в студа и вакума на космоса, при това оцеляват милиони години.

                          Специално за коронавируса не мога да кажа къде ще оцелее, но мога да предположа, че има среди, които го защитават, и в които би оцелял неограничено дълго време. Може би влажни и топли мъхове, капки влага, други живи организми, които не ги заразява и т.н. Може би би оцелял и в човешките отпечатъци от пръсти, които от гледната точка на вируса представляват огромни планини от мазнина, в които той си кротува и чака звездния си миг ако трябва хиляди години.

                          Другият начин за разпространение е вируса да мигрира между северното и южното полукълбо, където зимите се редуват. Лятото на север е зима на юг, така че вируса винаги има къде да се подслони.
                          Last edited by Mateev; 06.03.2020, 11:31.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

                            Недоказуеми, но неудържимо те влекат. Което си е прогрес, след седмици на отричане
                            По мой спомен Груйо още в първия си пост в темата изказа тези си хипотези, които коментираш. Никога не е отричал наличието на грип В, или така наречения Ковид-19.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                              То е ясно откъде, ма става теория на конспирацията, а те са недоказуеми Засега се вижда, че са ударени пряко 3 държави - Китай (икономически враг номер едно), Иран (политически враг номер едно) и Италия (не ще са пуска бежанците и пречи на плана за Нова Европа, щото бежанците влизаха основно от там, Малякистан и ония, дето рупат тапас, ма маляките и хамоните не са затваряли граници за мигранти и не са ги гонили като макаронаджиите). Всички други държави са засегнати косвено и смъртността им е нищожна, въпреки че някои се оливат в мерките като Южна Корея или Япония. Да речем, че иранците са чаршафи, резаци и дъра-бъра, та не могли да реагират, ма Италия, дето е топ 8 икономика и е супер социална държава?

                              За моя болен мозък, щото аз не съм като Матейко и имам само две магистратури, само че следвани по 5 години и не задочно, е видно, че в тези три огнища нещата са тегави (китайците май вече преминаха през всичко и се възстановяват, но без да изпадаме в еуфория), обаче при съседите им е пей, сърце. А трябваше сега и германия да е пламнала, Франция, Австрия и т.н. - ма на, нъцки. Очакваха се хиляди измрели по улиците, апокалипсис, няма кой да ги събере - абе живите мъртви в реален вариант. Пак бъцки, няма такива неща. Дори напротив - стадионите пълни и в Германия, и във Франция, и в Англия - яко народ и никой не е с маска, Само във Валенсия имаше мач на закрити врати, но пък в Мадрид снощи (на баскетмачовете и в двата града) пак беше пълна залата и никой не беше с маска.

                              Апропо, в Шатите няма нищо, в Канада няма нищо, в Англия няма нищо - случайност? Едва ли, много пък избирателен тоя вирус. Иран пламнал, ма в Пакистан и Индия няма нищо? парадокс? Нека Матейко го сметне, той е "капацитетът" по вероятностите, аз съм прост човек и не мога. Щото на мен шанса ми изглежда като този в два поредни тиража на тотото да се паднат едни и същи числа. Ма тогава шеф на тотото беше маман на Шиши, та ....

                              теорията ми е (пак казвам, това са празни мисли на празен човек по Джером К. Джером - това за Матейко, едно време я имаше тази книга по рафответе), че това е нарочно пуснат вирус на тези три основни места - Китай, Иран и Италия, Вирусът не е стабилен и отшумява бързо при преминаването през 2-3-5- приемника, поради което извън огнищата, дето е пуснат нарочно, ситуацията е смех и подсмърчане като от нормален вирус. Щото то само ломбардия имат връзки с Китай, в Лондон или Ню Йорк китайци няма и полети до Китай пък хептен никога не е имало А Иран има толкова близки връзки с Китай, че чак са една държава - буахаха

                              Толкоз, посмяхте се, сега оставям на Матейко да ви развлича и разсмива - аз съм обикновен бачкер, който трябва да работи, той може да си позволи да пише от бункера дългите чаршафи и да очаква живите мъртви, подготвен с дронове с бутилки с газ и бронебойни куршуми
                              Наздраве!
                              Грую,

                              тази мръс има много дълъг инкубационен период + сме в сезона на вирусите в северното полукълбо и се неглижират ред сополи ред сълзи + лека кашлица ... масово. Според мен вируса избухва, когато се събере критична маса болни в дадено относително малко място и тогава вече става мазалото. За Германия и Франция е още рано да се каже - там държаха фронта 2 седмици, но в последните дни има рязък скок на диагностицираните случаи...а колко са отстрани... или малка Швейцария, която е ТОП като медицина, фармация, ред, че не е и пренаселена - 119 към текущия момент, а вероятно доста повече.

                              И тука идва реалността - в държавите със здравеопазване ниво африка....вирус НЕМА... защо ли?
                              Last edited by bertram; 06.03.2020, 10:06.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                                То е ясно откъде, ма става теория на конспирацията, а те са недоказуеми
                                Недоказуеми, но неудържимо те влекат. Което си е прогрес, след седмици на отричане

                                Ето и още една, не по-лоша от твоите. До момента да има болен негър? Ясно че някоя негърска лаборатория е създала вируса да трепе другите раси

                                Коментар

                                Working...
                                X