IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение


    Каква е причината случаите да започнат да падат, лекарство ли ще открият или ваксина можеби?!

    Само с добрия пожелания ли ще се спре?
    Когато бащата на квантовата физика - Макс Планк, предположил, че вероятно живеем в свят, който представлява квантова матрица, допуснал, че ние, хората, като част от него, възприемаме този квантов свят чрез мозъка си, който също работи на квантово ниво, без да осъзнаваме това. И картините от това възприятие посредством нашите доста примитивни 5 сетива са дискретни пакети - статични дискретни състояния като филмови кадри, редуващи се в илюзорна аналогова реалност. Или казано на езика на квантовата физика - като наблюдатели крашваме Вълната на Шрьодингер и виждаме моментното статично проявление на Вълната като Елементарна частица. Тези дискрети могат да бъдат пренареждани като детска мозайка, на която се слагат, махат и пренареждат елементи по силата на някакви много външни за нас обстоятелства с квантова природа, но за нас си остава една илюзорна непрекъсната аналогова реалност, в която ние се ориентираме чрез принципа на причинно-следствената норма.
    И така вирусът изведнъж изчезва от мозайката, защото е настъпило някакво квантово събитие, което ние посмъртно не можем да обхванем с нашите примитивни, определящи един статичен свят, сетива. Затова е учудващо това болезнено придържане към върховенството на възможностите ни за обяснение на нещата, които се случват около нас. И си бълваме едни обяснения за събития, които много преди ние да ги регистрираме, са се появили в идеен проект в свят под границата на достъпната на теория за нас физическа граница - Е10-33, известна като константата на Планк. В този контекст, вирусът може да внезапно да изчезне, защото Матеев е изнесъл молебен и е принесъл в жертвен курбан един от дивите си зайци, които обитават обширното му имение. Естествено, това на свой ред също ще бъде в графата на така наречените - "синхронности". Хайде, обяснете го това.
    Last edited by pinoccio; 06.03.2020, 16:39.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

      А, не е вярно - треснало е изконните Скопие и Солун, как да не е дошъл и при нас? Ай стига комплекси за малоценност - България на три морета Булгааааар, булгаааааар
      Макетата не ги мисли. Они си имат извънземна територия. В момента, в който нещата се натопорчат и ще се телепортират на месечината.
      Наздраве, хаджи!

      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
      Мечо

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 78-10 Разгледай мнение

        Просто верижна реакция, това не е новост. От един вирус клетката произвежда, да речем, 100 нови (не знам колко са) и те самите започват всеки по х100. Един заразен заразява още 5-6 за ден, и те стават същите разпространители. Ако хората живеят много нагъсто, съответно един може да зарази 30, а не 5-6 други.
        Ако искаш да си изясниш колко вируса произвежда една клетка, първо си изясни каква е разликата в размерите на двете. Аз бих направил такова сравнение - ако клетката е стадион, заедно със седалките около него, а вируса е ябълка (пропорциите са примерно такива), опитай се да сметнеш колко тира с ябълки могат да се натоварят от стадиона, ако е запълнен в обема си чак до последния ред седалки.

        Та това е положението - всяка една клетка произвежда милиони, а може би дори и десетки или стотици милиони вируси. На практика тя превръща във вируси поне 70-80% от нейната собствена маса (количество вещество).

        Тука обаче има една уловка - има реален шанс тази дефектирала клетка да бъде разпозната от имунната система като такава, и да бъде изядена от някоя бяла кръвна клетка на имунната система преди вирусите да са излезли навън. Ако това се случи, а то се случва в разгара на болеста, тогава с един куршум (с една бяла клетка) имунната система убива милиони вируси.

        За който не знае, гнойта всъщност представлява умрели бели кръвни клетки, и във всяка една от тях има заключени като в затвор вируси, бактерии или цели клетки от организма, повредени по някакъв начин от някоя болест. В нормална ситуация организма изхвърля навън тези умрели бели клетки през отделителната система, но при интензивни битки това е трудно осъществимо, и затова организма капсулова тези умрели бели клетки в непосредствена близост до сражението. Това е и механизма на появата на гнойни пъпки, циреи или дори цели абцеси с литри гной в тях.
        Last edited by Mateev; 06.03.2020, 16:02.

        Коментар


        • Тая година и обикновения грип нещо не ме хвана.

          Вас хвана ли ви широкосветовнозаразяващият, тотално смъртоносен коронномедиен грип В, смотаняци и смотанячки, от всички страни - съединявайте се?
          Last edited by 78-10; 06.03.2020, 15:32.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
            Общо взето в Европа сме близо до пик. До 2 седмици случаите ще почнат да падат.

            Каква е причината случаите да започнат да падат, лекарство ли ще открият или ваксина можеби?!

            Само с добри пожелания ли ще се спре?
            Last edited by Xman1; 06.03.2020, 15:39.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение


              Мисля че около 100 градуса убива повечето вируси, а машините за стерилизация ползват горещ въздух 130-190 градуса, разбира се в продължение на минимален период от време.

              В активните вулкани температурата е по-скоро към 1000 градуса. Тоест абсурд.
              Не говорим за 1000 градуса, а за температури над 60 градуса, които температури много лесно унищожават белтъците, на които се гради живота. Да, ама има микроорганизми, които се изхитряват да живеят и на по-високи температури, което си е много впечатляващо. Например вируса на американския гнилец при пчелите е много труден за убиване. На майтап издържа на 120 градуса, и за да се унищожи, трябва восъка да се стерилизира в автоклав на поне 125 градуса за поне 10 минути.

              Това с вулканите го пише по книжките, но не мисля, че имат предвид лавата, а нагретия до около 100-120 градуса повърхностен слой почва в кратера на вулкана.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Аз лично си имам една друга теория как се разпространява вируса ....
                Много си прав.
                Единственото и абсолютно достатъчно "нещо", от което се нуждае нашето тяло за да е винаги здраво е собствената ни имунна система. Да не говорим, че освен с вируси, бактерии и злокачествени клетки, в по-ранните етапи на нашето съществуване, имунната ни система е трябвало да се справя и с много повече гадости, като някои откровено по-големички паразити. Еволюирала е да е почти 100% ефективна.
                Защо обаче все пак се разболяваме? Защото понякога имунната система е свръх заета и не винаги успява да елиминира всички опасности. И това не са само прекалено многото патогени, а също така и стреса и замърсената ни среда. Дори без наличието на зарази, ако имунната ни система е непрекъснато подложена на малък, но перманентен стрес всеки ден (замърсяване, ежедневен стрес и т.н.) тя губи своята ефективност. Тогава патогените попадат в един "разграден двор".
                Помислете - в миналото, преди индустриалната епоха, средата е била много по-чиста и животът много по-спокоен. Хората са умирали не толкова от болести, колкото от насилствена смърт (вкл. хищници в още по-ранните епохи). Разбира се, имало е епидемии, но причината за тяхното възникване всъщност доказва твърдението ми - без изключение, болестите са помитали хората при наличието на други утежняващи фактори (глад, замърсена среда, липса на хигиена и т.н.) Типичният пример е чумната епидемия.
                До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

                  Косово, Черна гора, Албания и България. Борбата продължава. Сега ще се види кой е най-мижав, та и Ковида не може го забележи.
                  А, не е вярно - треснало е изконните Скопие и Солун, как да не е дошъл и при нас? Ай стига комплекси за малоценност - България на три морета Булгааааар, булгаааааар
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

                    7. Гените на стреса и защитните сили на тялото(имунната система).

                    От книгата ,,Паметта на тялото,, и други книги на такава тематика четем следното:

                    ,,Стресовият хормон кортизол има дълготрайни последствия върху защитните сили. Кортизолът блокира предимно действието на имунните клетки. Когато високите к-ва кортизол блокират съответните гени(например т.нар. интерлевкини или TNF, ,,туморните некрозни фактори,,), клетките на имунната система не могат да произвеждат нужното к-во имунни трансмитери.
                    Заради намалената генна активност и недостатъчните имунни сигнални в-ва при душевно обременените хора например раните зарастват много по- бавно.
                    .......
                    Цялостното отслабване на имунната с-ма от кортизола обяснява научно потвърдено то наблюдение, че стресът улеснява инфекциите- най- вече настинките, херпесите и някои други възпаления. Вирусите, които отключват простудните възпаления, е много по- вероятно да се ,, присламчат,, към организъм, отслабен от стреса.

                    Стресът не само увеличава податливостта ни към какви ли не причинители на инфекции, но и пречи на тялото да се справи с тях. Когато сме засегнати от инфекция и едновременно сме под стрес, ние не можем ,,истински да се разболеем, тъй като високите нива кортизол потискат не само образуването на имунни трансмитери, но пречат и на повишаването на температурата и на задействането на редица други важни за изцелението телесни реакции на защитната ни система.,,

                    Та в този смисъл не е за радост това, че не вдигаме температура, когато сме болни, а тъкмо напротив.
                    ​​​​
                    Браво, Миа11, страхотно си го написала, нека повече го прочетат.

                    analog - аз не отричам нито короната, нито грипа, нито която и да е зараза, както е казал и 78-10, просто не разбирам истерията около нея, която изтри милиарди по цял свят на някакви си 3000 умрели (дневният прираст на Бангладеш, да речем), както и странната избирателност на вируса. Ако това беше класически вирус, то САЩ, като държавата с най-тесни връзки с Китай и най-богати китайци в нея (ерго, имащи най-голяма възможност да щякат нагоре-надолу със самолети) следваше да не е в епидемия, ми не знам в какво. Ма няма бе, няма и толкова. Това поражда въпроси - при някои за зомби апокалипсис, при други за особеностите на вируса. та така. Наздраве!
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • В пандемия няма да прерасне, но вече е станала пандемониум - за глупаците и неживеещеите, които вече управляват света, независимо че са по-зле и от шимпанзета.
                      Last edited by 78-10; 06.03.2020, 14:45.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение


                        А това е оригинална хипотеза
                        Мани, от време на време ме тресне светкавицата от аватара и ми довежда прозрение
                        Наздраве!
                        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                        Мечо

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                          Tц, тц. Пак последни. И сърбите ни биха
                          Косово, Черна гора, Албания и България. Борбата продължава. Сега ще се види кой е най-мижав, та и Ковида не може го забележи.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

                            Просто африканците нямат неандерталска ДНК.

                            А това е оригинална хипотеза

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение

                              Общо взето в Европа сме близо до пик. До 2 седмици случаите ще почнат да падат.


                              А дано. Звучи ми абсолютно невероятно, но пък оптимистично.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение


                                Другият начин за разпространение е вируса да мигрира между северното и южното полукълбо, където зимите се редуват. Лятото на север е зима на юг, така че вируса винаги има къде да се подслони.
                                Значи има надежда. Пимпирев ще оцелее. И някоя и друга запалена полярничка.

                                Коментар

                                Working...
                                X