IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

.....
    И да, в Италия, Иран и Китай беше посято, другаде подобно нешо няма. Бях ви развил една теза за сателитите - ето, Германия не е ударена, Великобритания - също. Избирателен вирус, нали, поне това не може да се отрече. Другото са догадки и напасване според ситуацията - ако има голям ръст на болни (то ще има де, важно е колко са умрелите) - това е щото не слушате, ето ви още мерки, ако няма голям ръст - това е щото ръсим захар против крокодили (знаеш вица, нали).
    .......
    Германия и Великобритания тепърва ще видим какво ще се случи там. Явно има специфики (германците не се целуват и прегръщат за разлика от италианци и испанци и франсета), но поне засега нещата вървят статистически горе долу по един и същи начин. Вирусът поразява бавно и коварно, но пламне ли държавата се увеличават и смъртните случай. Прилепват го първо младите, че много щъкат и после заразяват старите. В Италия избухна бързо и мощно защото беше попаднал в болница(практика) и лекарят беше заразил сума ти народ... с времето обаче всички почват да вървят по един модел . Без особени мерки (локдаун и тн) 20-30% прираст на докладваните заразени на ден. С локдаун плавно падане на процента но след седмица, че и повече, защото инкубационният процес е дълъг.

При нас доста паника се вся от щаба (след неглижиране.. съответно)... предполагам искат да приложат народната практика "страх лозе пази", но доколко ще успеем не е ясно още.

При всички положения ще има голяма икономическа криза и голяма криза в здравеопазването и ще разберем колко години са крали системата.. по трудния начин.

Бъди Здрав!

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Това с басовете и постоянното "спирам да пиша" ми се струва че е щото подсъзнателно си наясно че тезата ти "това е само грип" е трудно защитима и просто искаш да хвърлиш един пост с чуство за превъзходство и после да избягаш и да си мислиш че си спечелил спора.
      Професора без съмнение е достатъчно квалифициран да дава мнение и казва много верни неща но аз като казах "офисни експерти" точно имах предвид че групата "това е само грип" упорито избягвате да пускате мнения на специалисти от страни където има сериозни огнища. Вместо това се сипят интервюта с бългаски лекари на които им е лесно да обясняват колко обикновен е грипа, след като не им се налага да се сблъскват директно с него. Ма Италия била "феномен". Добре нека е феномен. Обаче имаме още феномен в Китай, феномен в Иран, феномен в Испания, може би 1 седмица до феноменизацията на Франция и засега още невръстните феноменчета УСА и ЮК. Колко феномена трябват още за да приемем че е пандемия а не "феномен".

И да мерките съсипват икономиката, това е факт. Но ако плъзне заразата и половината продавачки в била се разболеят а другата половина откажат да ходят на работа, как точно смяташ че ще се отрази на икономиката? И с демократичен калашник ли ще ги върнеш на работа?
      Eх, значи, като се почне така с квалификациите (не че и а зне ги правя ), направо ми се отщява - аз нямам проблем да пиша, даже си пиша доста често, при това имам само един ник, а не десетки Разбираш ме, нали Просто се дразня, когато изразя мнение, а аз си държа на мненията, да се повдигне вълна от многониковите, атакуващи ме с по 5-6 профила (сещаш се за кого говоря, нали ). Затова и спирам, и не пиша - за народа загуба велика, както е казал класикът.

И не, не си бягам изобщо от мнението, нито то ще претърши развитие, докато не видя с очите си зомби апокалипсиса, който много от списващите тук очакват. Ще кажа и още нещо, щото нали и аз съм с квалификациите - битието определя съзнананието - голяма част от списващите тук са емигранти, някои от тях в рискова възраст. Разбирам ги, казвал съм го многократно, но икономиката, икономиката!!!

И да, в Италия, Иран и Китай беше посято, другаде подобно нешо няма. Бях ви развил една теза за сателитите - ето, Германия не е ударена, Великобритания - също. Избирателен вирус, нали, поне това не може да се отрече. Другото са догадки и напасване според ситуацията - ако има голям ръст на болни (то ще има де, важно е колко са умрелите) - това е щото не слушате, ето ви още мерки, ако няма голям ръст - това е щото ръсим захар против крокодили (знаеш вица, нали).

За всички правителства ситуацията е уин-уин в краткосрочен период (а аз смятам и че ще си остане краткосрочен, най-малкото щото скоро ще напече, а и на народът ще му писне за двама или двайсет умрели да го затварят като криминален тип вкъщи) - всички проблеми се забравят (метрото няма да се открие за пореден път навреме, магистралите вече не се строят, за Барселона се забрави, за краха с еврозоната - също, и т.н.), всички мерки са разрешени, наливането на кинти в наши фирми от държавата - също и т.н. А най-на далавера за страни като Италия и Испания, които практически са фалирали, но сега ЕС ще им даде да налеят яката кинта, без да ги ограничава - странно удобен вирус, нали

И така, затова не пиша, няма смисъл - всеки си има мнение, а и всеки от нас е звезда и трудно приема чуждото, че даже и на обиди и заплахи го дават някои (аз засега се ограничавам само до първото, често под формата на бъзик, не че това ме оправдава). Аз моето ще го променя при зомби апокалипсис, какъвто няма да има, убеден съм, очаквам да видя кога другите ще променят тяхното, макар да знам отговора отсега - то щеше да стане, ма добре че се приеха мерки, та затова не става. Гледаме филма в Англия, там поне е интересно, всичко друго е режисирана истерия.

Бъди здрав и успешен!
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Те пък ще ни пратят българите,там са сигурно 300 000.

Пешето ще ги настани в палатки по границата

Коментар

• Някои май обещаваха много секс и бебета

Officials believe the sharp increase of divorce applications around the country could be caused by the fact that partners have spent too much time in close quarters during self-isolation.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Да им пикам на стратегията.Да си прибират пияндурниците на острова и да не шават.там квито сакат стратегии да пробват
            Те пък ще ни пратят българите,там са сигурно 300 000.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Британците си имат собствена стратегия. Времето ще покаже доколко е успешна. Но те като желаят да си се масово заразяват,, да си затворят границите и да не пускат заразените си гамени да вилнеят из Европа. Трябва да има международно договаряне, кой как се държи в пандемия и какви са му отговорностите. Щото верно на някои нема да им издържат нервите и ще подпукат заразени англечанчета я по летища, я по писти, я по поклоннически трасета. Не може все те да са най-нагли.
              Да им пикам на стратегията.Да си прибират пияндурниците на острова и да не шават.там квито сакат стратегии да пробват

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Беше някакво младежче '' на мама и тати '' ......... на около 35 - 37 години , нали
                Приготви се да за това черното , около 45я - 47я РД.......
                значи до 2-3 г не се прави на ударен... аз съм си тук... сега правих пилешка супа за децата и сме хоум офис аз, че и вируси изкарах 2 на крак, а те хоум училище.. гледам да съм на разположение на близките си и НЕ МЕ Е СТРАХ. Нито имам някакви супер амбции нито супер комплекси...

с ти с този си профил ( уж анонимен ... ме преследваш по темите и си връщаш.. налЕ... ) си много ербап, но с един от другите по спомен щеше да се карантинираш някъде...

айде сипи си едно и се успокой.. защо си мислиш, че като в този си профил си асоциален, без личен живот, семейство и история.. не можем да разпознаем имитатора от реалността...

Коментар

Това с басовете и постоянното "спирам да пиша" ми се струва че е щото подсъзнателно си наясно че тезата ти "това е само грип" е трудно защитима и просто искаш да хвърлиш един пост с чуство за превъзходство и после да избягаш и да си мислиш че си спечелил спора.
                  Професора без съмнение е достатъчно квалифициран да дава мнение и казва много верни неща но аз като казах "офисни експерти" точно имах предвид че групата "това е само грип" упорито избягвате да пускате мнения на специалисти от страни където има сериозни огнища. Вместо това се сипят интервюта с бългаски лекари на които им е лесно да обясняват колко обикновен е грипа, след като не им се налага да се сблъскват директно с него. Ма Италия била "феномен". Добре нека е феномен. Обаче имаме още феномен в Китай, феномен в Иран, феномен в Испания, може би 1 седмица до феноменизацията на Франция и засега още невръстните феноменчета УСА и ЮК. Колко феномена трябват още за да приемем че е пандемия а не "феномен".

И да мерките съсипват икономиката, това е факт. Но ако плъзне заразата и половината продавачки в била се разболеят а другата половина откажат да ходят на работа, как точно смяташ че ще се отрази на икономиката? И с демократичен калашник ли ще ги върнеш на работа?
                  Снощи наблюдавах реакцията на медиците от транспортната болница и съвсем сериозно си задавах въпроса тези хора хипократова клетва давали ли са?

Другият цинизъм беше на шефа на Уолтопия, който дарявал на Александровска болница апаратура, която да ползват с предимство неговите служители. Думи нямам ...

Коментар

Над 1000 заразени има в 15 държави,над 100 в 50 държави.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ето ти едно мнение на значително по-квалифициран от теб и мен човек - нарочно го пускам цялото, прочетете го, има защо. Все си мисля, че трябва да му се вярва.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Казва се рекуператор. Представлява елементарна кутия с два вентилатора в нея и 4 отвора за тръби - 2 за входящия въздух и 2 за изходящия.

https://www.google.com/search?q=%D1%...w=1531&bih=911
                        Това е полезен уред, но май за зимата ще има топлинни загуби, както писа някой тук. Все пак ме заинтересува, защото е бая по евтино от дълбокото сондиране. Там обаче има значително затопляне на въздуха, а тук е донякъде изстудяване. За София обаче трябва да е свързан пречиствател.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

+1
                          живеем в интересни времена... ще си отнемем свободите, ще се замажат щетите нанесени от крадци и калинки не само у нас, а и по света. Виновник ще е вирусът ... разбира се. Ще се затвърдят позициите на доста режими , но и ще има жертви сред най-уязвимите части от населението...
                          За пореден път ще се преразпредели богатството като се концентрира в кръговете пряко свързани с печатниците за пари. След като мине кризата ножицата ще е още по-широко отворена..

Беше някакво младежче '' на мама и тати '' ......... на около 35 - 37 години , нали
                          Приготви се да за това черното , около 45я - 47я РД.......

Коментар

• Първоначално изпратено от dim11 Разгледай мнение
                            Да споделя какво вижадам и чувам аз.
                            От миналата седмица в страната се прибраха над 5=6 хиляди от Итали, Англия, Германия и къдели още не.
                            Моите индианци през ден посрещат някого на летището и си го карат на село.
                            На въпроса ми, остават ли под карантина ?
                            Отговарят, ама те го изследваха нищо му няма.
                            Явно меренето на температура е голямо изследване.
                            Така, че след месец до 45 дена макс, ще стане няма не искам 70% сме в кюпа.
                            И по тая причина всичкия цирк по тв то , май си е за кинти е моето мнение.
                            В махалите и гетата вероятно вече е масово инфектиране. Така е възможно те да ни изградят "стадния имунитет".

Коментар

Вируса го мислят за смешен само хора дето ги е страх да попрочетат нещо извън комфортния напев на офисните експерти "Няма страшно, спете спокойно деца". Това че каскетите искат да използват случая да отнемат права и свободи е ясно но не значи че не трябва да се предприемат никакви мерки.
                              +1
                              живеем в интересни времена... ще си отнемем свободите, ще се замажат щетите нанесени от крадци и калинки не само у нас, а и по света. Виновник ще е вирусът ... разбира се. Ще се затвърдят позициите на доста режими , но и ще има жертви сред най-уязвимите части от населението...
                              За пореден път ще се преразпредели богатството като се концентрира в кръговете пряко свързани с печатниците за пари. След като мине кризата ножицата ще е още по-широко отворена..

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Прочети в Google за неговите опити. Вирусите по естествен път отслабват. Един вид се изхабяват.
                                Не знам къде какво си чел, но няма такова нещо. Истината е точно обратната - вирусите и въобще всички микроорганизми в резултат на естествения подбор стават все по-устойчиви и по-резистентни на въздействията, на които ги подлага имунната система или лечебните средства на съвременната медицина.

Тя и цялата еволюция милиарди години се е движила именно от този фактор - естествения подбор, и той винаги работи в една единствена посока - усъвършенстване в посока по-висока устойчивост към въздействията, на които ни подлага приодата и разните му там случайни външни фактори.

Коментар

Working...
                                X