Първоначално изпратено от Mateev
Разгледай мнение
Според мен мъртвите най-вероятно не ги тестват всички и просто слагат някаква предполагаема цифра.
Те знаят горе долу в година без Короната, колко човека умират и сега просто всички които са + ги числят към Короната, което до някъде е правилно. Докато в Китай бяха супер пунктуални и само тествани случаи ги слагаха при починалите, от което излиза, че в Китай смъртността е по-ниска, от действителната. Според мен метода на Италианците е по-правилен макар и не толкова точен. Реално ако средната смъртност е по-висока заради Короната, най-вероятно е причинена от Короната, а не от други заболявания.
Също така тестовете не винаги са точни, което прави на практика невъзможна точната статистика. Но ако умрат 200 човека, вместо 100, няма ли да е логично тези допълнителни 100 да се пишат като мъртви от Короната?!... иначе излиза, че примерно половнията от тия 100 допълнителни човека са умрели от неизвестно заболяване. Да не говорим, че част от починалите, са си умрели вкъщи и изобщо не са стигнали до болницата, за да им вземат тестове. Аз се съмнявам в Италия да хабят тестове, за вече починали хора. (просто част от тях ги пишат на сметката на Короната).
Друга особеност е т.нар "virus load" или броя вируси с които човек се е заразил, ако този брой е много висок, човек е мъртвец независимо какви грижи се полагат за него. За другите заболявания "virus load", не е от чак такова значение, човек или се разболява или не се разболява, но при Короната при висок "virus load", не се оцелява. Възможно е в Италия именно защото има много заболели на места "virus load" да е висок и това да причинява повече смъртни случаи.
"Virus load" аз го наричам концентрацията на вирусите и отдавна го предложих като възможно решение, но днес и един Японец, го предложи същото нещо като възможно обяснение за аномалиите в различните държави. Той обясняваше защо в Япония болестта не се развива както в другите държави, някои от посочените причини е масовото носене на маски и затвореноста на Японското общество... т.е. те не общуват много по между си или с чужденци, дори преди тази болест, а сега още повече. Повечето Японци така или иначе си седят вкъщи и ходят само на работа, почти нямат "социален живот" и тн. Другото което е, имат много малко деца на глава от населението, а децата са един от "векторите" на болестта. Друга интересна особеност, Японците никога, абсолютно никога не влизат с обувки вътре в жилищата си, за разлика от другите държави.
Коментар