Първоначално изпратено от vajvaj
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бисери и вицове
Collapse
X
-
По време на банков обир в Гуанджоу, Китай, крадец казва на всички в банката: "Не мърдайте и не ни пречете! Парите принадлежат на държавата, но животът си е ваш."
Хората в банката, легнали тихо. Това се нарича "Концепция на промяната на мисленето"- смяна на конвенционалния начин на мислене.
Когато една дама легнала на масата предизвикателно, крадецът извикал към нея: "Моля бъдете цивилизовани. Това е обир, и нищо повече!"
Това се нарича "Да бъдеш професионалист". Фокус само върху това, което си обучен да правиш!
Когато банковите крадци се завърнали у дома, по-младият (завършил икономическо образование) казал на по-възрастният крадец (който имал завършен едва 6 клас): "Нека да преброим колко пари взехме."
Възрастният обирджията не се съгласил и казал:
"Ти си много глупав. Има толкова много пари, че ще ни отнеме много време да ги преброим. Довечера по новините ще кажат колко сме взели от банката!"
Това се нарича "Опит." В днешно време опитът е по-важен от квалификациите на хартия!
След като крадците си заминали, управителят на банката казал на банковия супервайзър, да се обади бързо в полицията. Но супервайзърът му казал: "Чакай! Те взеха 20 милиона. Нека обаче ние вземем останалите 10 милиона от трезора за себе си и да добавим към тях и 70-те милиона, които преди това бяхме присвоили от банката!".
Това се нарича "Плувай с течението." Преобразуване на неблагоприятната ситуация и обстоятелства в твоя полза!
Супервайзърът казал: "Щеше да е добре, ако имаше грабежи всеки месец."
Това се нарича "Убий скуката." Личното щастие е по-важно от работата ти.
На следващия ден телевизионните новини съобщават, че 100 милиона са взети от банката. Крадците преброили парите няколко пъти, но те били само 20 милиона. Крадците се ядосали много и започнали да се оплакват: "Ние рискувахме живота си и взехме само 20 милиона. Управителят на банката взе 80 милиона за нула време, без да си мърда пръста!"
А управителят на банката се усмихваше щастлив, защото чрез грабежа покри предишните си загуби, и дори успя да присвои още пари.
Това се нарича "Улавяне на възможността." Или това е щом се отвори прозорец на възможност - да поемаш рисковете, който той носи!
Така че, кой наистина “печели” тук?Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 7 Харесвания
Коментар
-
Бедният арменец Бай Агоп нарамил серкмето и тръгнал към близката рекичка да хване някоя рибка за чорбица, да нахрани многолюдното си семейство. Замятал, замятал - нищо. Най-накрая измъкнал една запечатана глинена бутилка.
- Бре - рекъл си бай Агоп - туй ще да е някой отлежал коняк "Арарат", я да ударя един гълток!
Отпечатал той бутилката и не щеш ли от нея изскочил един Дух.
- Бай Агоп, my friend - метнал се на врата му Духът - ти ме спаси от хилядолетно затворничество в тая бутилка. Казвай да ти изпълня едно желание!
- Ама таковата, рекъл Бай Агоп - в приказките пише, че като пуснеш дух от бутилката и той ти става слуга до живот?
- А, забрави тия арабски простотии, казал Духът. 21 век сме, робството отдавна го отмениха, пък и ти не си ми работодател! Давай желанието, че имам сума ти изостанали задачи за вършене! Това е сделката - take it or leave it дето се вика!
- Добре тогава - въздъхнал примирено бай Агоп - бих желал на задната седалка на собствения ми "Мерцедес" S класа, паркиран пред вилата ми с 20 спални на Средиземно море, от чийто прозорец се вижда 50 метровата ми яхта, привързана за собствения ми пристан, моята майка да подари на трите ми дъщери по една диамантена огърлица, всяка струваща по един милион долара, закупени с част от месечната ѝ пенсия!
- Мдаааа - почесал се по брадата Духът - евреите има още много да учат!..
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеПоради извънредната епидемиологична обстановка, снегорините днес ще са home office.
Имаше и друга постановка на "вожда": какичките, с метлите "лОвят снежинките" още горе, във въздуха (преди да са падналЕ).
При подобни "инструкции" и нагласи няма необходимост от снегорини... (икономии в бюджета и възможност да се увеличи трудовото възнаграждение на удобните гербери - напр. в тоя форум)...
Коментар
-
Семейство на вечеря. Жената:
- Казват, че мъжете са по-умни от жените, а при нас: завършила съм с по-добри оценки и средното, и университета от теб, имам по високо IQ от теб, получавам по-висока заплата ...Нещо да кажеш?
Мъжът:
- Все пак съм по-умен от теб.
- ?!?!?
- Оженил съм се по-удачно от теб.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеРая е там, където полицаите са англичани, немците - механици, французите - готвачи, италианците - любовници и всичко се организира от швейцарци.
Ада е там, където англичаните са готвачи, французите - механици, полицаите - немци, швейцарците - любовници и всичко се координира от италианци.
Между другото това второто се нарича ЕС....
Коментар
-
Рая е там, където полицаите са англичани, немците - механици, французите - готвачи, италианците - любовници и всичко се организира от швейцарци.
Ада е там, където англичаните са готвачи, французите - механици, полицаите - немци, швейцарците - любовници и всичко се координира от италианци.
Между другото това второто се нарича ЕС....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Мислим че, баджанаците ни спестяват някоя доста ключова информация.
- Мойта жена хич не я бива с френската...
Другият си мисли: "Приятел ми е... Как да му кажа, че я бива, хем бая даже..."Last edited by Kildirim_Bei; 30.11.2020, 11:23.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар