If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Иван Георгиев Грънчаров
Преди време ходих в Гърция и по точно в Атон. Там има 20 манастира, повечето са гръцки , но има и български(Зографски, има сръбски , руски, грузински и други) Тъй като съм антички македонец и се гордея с историята на великият ми народ, реших да посетя македонският манастир. Попитах, къде е той и с огромна изненада научих, че няма такъв. Освен това, с огромна изненада научих, че македонците от Банско- Паисий Хилендарски и Неофит Рилски, които са били атонски монаси, са работили за България, а не за Македония. Единият написал история на България, вместо на Македония, а другият, създал основите на Българската, вместо на Македонската църква. А , също и е един от създателите на съвременният български кнжовен език и граматика. Не на македонските, а на българските!! Просто се отчаях. Как може, македонци толкова ниско да паднат и да служат вместо на майка Македония, на омразното татарско племе?! Просто нямам думи. После реших да се разсея и потърсих поезия на видни поети от Македония. Попаднах на двама Райко Жинзифов и Григор Пърличев. Да, обаче, с ужас установих , че стиховете им са все за България. Какъв ужас за античното ми сърце. Накрая реших да попея от мъка и намерих една книжка с песни. На двама братя от Струга. Викам си- тези са от Струга, а това за разлика от Банско , е доста далеч от татарските земи и до там татарската отрова няма как да е стигнала. Взех книжката, отворих я и се приготвих да пея. Какъв беше ужаса ми , когато прочетох- Български народни песни. Не можах да издържа и припаднах. Сега съм се поосвестил , но ако скоро не намеря нещо чисто македонско, ще се наложи да се обеся. Не може цял живот да вярваш в нещо и накрая да се окаже , че това го е нямало. Така не съм се стресирал, дори като дете, когато разбрах , че няма дядо Мраз. Не знам как ще издържа на този ужас?!
И един политически виц:
- Хей, защо пиеш вода от езерото? Тука се изливат кенефите на пет села!
- Что вы сказали?
- Викам, че с двете ви ръце ще е по-удобно ...
Кандидат-секретарка отива на интервю за работа. Шефа я пита:
- Пушите ли цигари?
- Пуша само след секс.
- Бяхте ли натоварена на предишната ви работа?
- Пушила съм по две кутии цигари на ден ...
Зет кара балдъзата с каручка към града. По едно време тя започва да кърши пръсти.
Той:
- Оти се кахъриш ма Гинче?
Тя:
Оффф Тодоре, страх ме е, че ще ме опънеш тука у нивата ...
Той:
П-р-р-р-р-р! Стой! Я бех забравил! ...
От чата:
- А ти какви жени харесваш?
- Ами такива, дето обичат романтични и дълги разходки сред природата!
- Ааа, ясно, значи нито имаш кола, нито пари
На смъртния одър мъж има последна молба към жена си...
- Скъпа обещай, че след като мине траура ще се омъжиш отново и то за Пешо!
- Ама защо за Пешо, та ти го мразиш!
- Именно, нека и той се мъчи!
Коментар