Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къде изядохте дървото?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Да, доста груба при това.
Не само, че е нетирана загубата, а и последващите пропуснати ползи са значителни. Ако аз някога направя нещо такова, ще се опитам да разбера как така се е получило, проследявайки защо съм инвестирал на първо време, какво съм очаквал, какво се е променило междувременно и как съм реагирал през цялото това време.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Грешка е относително понятие...
Ако си продал акция на загуба, точно преди тя да утрои, това грешка ли е?
Не само, че е нетирана загубата, а и последващите пропуснати ползи са значителни. Ако аз някога направя нещо такова, ще се опитам да разбера как така се е получило, проследявайки защо съм инвестирал на първо време, какво съм очаквал, какво се е променило междувременно и как съм реагирал през цялото това време.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Учим се в движение всички, то е ясно. Писаните правила на инвестирането не работят на БФБ, както пак правилно си намекнал във връзка с финансовото здраве. Затова и надничам в тази тема, за да видя колегите какви грешки са отчели.
Ако си продал акция на загуба, точно преди тя да утрои, това грешка ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Това е, щото инвестираш в много акцииАз, като си джиткам с една, ми е лесно.
...Затова и трейдърските изпълнения на БФБ, ако нямаш вътрешно инфо и се мъчиш с показатели да изкараш някой леф, за мен са кауза пердута - поне това съм научил за тези десетилетия тук.
... но трейдването на БФБ категорично е противопоказно за финансовото здраве...Признавам си без бой - нямам ташаци да инвестерам всичко в една българска компания точно поради особеностите на местния риболов. След 15+ години наоколо всички са ме дънили поне по веднъж
Учим се в движение всички, то е ясно. Писаните правила на инвестирането не работят на БФБ, както пак правилно си намекнал във връзка с финансовото здраве. Затова и надничам в тази тема, за да видя колегите какви грешки са отчели.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнениедебна в ниското)
Благодаря за отговора
Успех!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
То убаво) ама
ако продава
) и братко
) освен пенсиите
кво праим
)
Ти какво правиш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny Разгледай мнение
Дълбочина при Агро - на P/E = 2.88 ???) ама
ако продава
) и братко
) освен пенсиите
кво праим
)
Умереният риск винаги печели !))))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Не ги продавай. Не са лоши компании и в един момент ще ти върнат добра печалба. Имам оферти купува в дълбочина и по трите
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнениеЕдна от любимите ми теми.
Моето голямо дърво за 2022 г. се очертава TBS. Със средна от близо 16.40 лв. тук ми е най-голямото отстъпление (-28%) и това е по-лош резултат дори и от Импулс. Добрата новина е, че и двете са ми с малки тегла в портмонето.
С Импулса сбърках. Моя си е вината изцяло, че сложих някакви пари в инвестиция, за която бях скептичен от самото начало. При ТБС болката е по-чувствителна, защото тези спадове на всички показатели (продажби, печалба, марж) дойде малко от нищото...Аз, като си джиткам с една, ми е лесно. С Импулса и аз почти го ядох дървото, но щото се правих на трейдър. Вярно, че занулих, ама ме е яд (малко). Виж за Телелинк съм Очуден - за мен е много хубава компания, но понеже не им разбирам бизнеса, затова и там си играх на трейдър и затворих доволно на плюс (горе-долу на средната, на която ти си купил). Затова и трейдърските изпълнения на БФБ, ако нямаш вътрешно инфо и се мъчиш с показатели да изкараш някой леф, за мен са кауза пердута - поне това съм научил за тези десетилетия тук. Ако искаш да си трейдър - на запад, тук не става. Тук можеш да намериш нещо, което според теб си струва и е смачкано, да вкараш лев и да "забравиш". така стават нещата (или не стават
), но трейдването на БФБ категорично е противопоказно за финансовото здраве (освен ако не питаш Батя, той е винаги на плюс
)
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Една от любимите ми теми.
Моето голямо дърво за 2022 г. се очертава TBS. Със средна от близо 16.40 лв. тук ми е най-голямото отстъпление (-28%) и това е по-лош резултат дори и от Импулс. Добрата новина е, че и двете са ми с малки тегла в портмонето.
С Импулса сбърках. Моя си е вината изцяло, че сложих някакви пари в инвестиция, за която бях скептичен от самото начало. При ТБС болката е по-чувствителна, защото тези спадове на всички показатели (продажби, печалба, марж) дойде малко от нищото...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Благодаря за вниманието.
Та, споделена мъка - половин мъка. Тази година /засега/ изядох дървото при:
Импулс
Бг Агро
Доверие
Степенувани са по % на загуби от средна цена на придобиване. Ще се радвам ако и някой друг се "изповяда", та "белким" си харесам някои от неговите дървета. Пари има, но вече губя мерак да осреднявам при тези...
П.П. Не бих се обидил и на коментари относно тези 3 артии какво да ги правя
Аз страдам при Билборд и Гагарин.
- 1 like
Коментар
Коментар