IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

    Извинявай, ама не си добре нещо...
    Ето и един калкулатор за пресмятане на джаул във ват...

    https://www.rapidtables.com/calc/ele...alculator.html

    „Пресмятай „джаул във ват”' другаде. Даже и Алонсо те заби.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

      Само ако искаш да качиш температурата за една секунда...

      Читат нада, ама трябва и да се мисли...
      Ми помисли? Искаш да кажеш че ако си топля водата с един киловат ще ми излиза 10 пъти по-евтино защото ще е 10 пъти по-бавно ли?
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

        1. Искаш или оценяваш, каква е разликата? Кажи си директно какво искаш.
        2. Кажи го не на мен. кажи го на потенциалните си инвеститори. Как така някой си да идва за да му казваш? Че то утре може някой от Аляска да реши че иска нещо да ми казва. Тава значи ли че трябва да се разкарвам за да го чуя?
        3. Мнението ми е от позицията на човек правил доста и различни инвестиции. С доста голям процент успешни? А твоето от каква позиция е? Трябва ли аз да си променям мненеието, което до тук ми е носило успех? Защо? Защото ти така смяташ ли? Надявам се да разбираш че това е нелепо.
        4. Тук мога да се върна в началото. Различават се разбиранията. Затова още тогава приключих с темата и нееднократно молих да не бъде споменавана думата економайзер и моя ник в един и същи пост Просто не ми е приятно да чета колко са тъпи хората, като например Алонсо
        Не се обиждай, Ивелине, само отговарям.
        Отзад напред:
        1.Меко казано, не си искрен.
        2.Не си променяй и мнението. Задръж си го. Аз нямам едно-единствено и общо мнение за всичко и предварително но, знам ли, сигурно, разликата ни е уникална. Щом ти върши работа...
        3.Като потенциален инвеститор в конкретния случай ти, явно, никога не си бил. Късно го осъзнах но, види се, така е било и поначало. Не си искал да ме засегнеш - благодаря за което - ама само толкова. Другото се оказва ...важничене. Изтънко но, яко. Признавам, чудесно се справи.
        4.Да, така оценявам нещата, +/- 30%. Да обяснявам тук, види се, няма смисъл. Ти си точно толкова потенциален инвеститор, колкото и онзи другия, дето не различава енергия от мощност. Възможно, по-образован и възпитан но, „потенциален” - точно толкова. Т.е. никак.
        Last edited by Pyramid; 19.05.2018, 23:09.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

          Ето го ключът от бараката. С други думи умението да се продаде продуктът. На запад особено искат всичко смляно с добър каталог с красиви картинки обясняващи процеса точно като за първолаци.

          Ако това не се направи шансовете да се продаде какъвто и да е продукт намаляват. Факт.

          Проблемът - може да сме гениални изобретатели с гениално изобретение. Ако ни куца комуникацията с инвеститор или краен потребител шансовете да пласираме продукта и да убедим някого, че си струва да вложи Х пари за да произведе Y продукт, който да успее да се продаде намаляват сериозно.

          Аз ама съвсем отстрани оставам с впечатлението, че става въпрос за фал в комуникацията.

          Умението да продаваш е ключово, независимо дали са мекици или картини на Леонардо, или економайзери.

          То е и ключ към този тип успех.
          Доживях да чуя добра дума от теб. Ще се разбереме Ханс Само да допълня, че аз никога не мисля как да продавам. Мисля как да съм полезен на хората, природата и цялата вселена. То после и продажби и пари си идват сами. И гледам си някакъв економайзер и си викам глей къв кеф. Като го сложа тва чудо на всички българи и всеки като си спестява по 20 кинта на месец, тва си прави 6 милиона по 20 кинта са си 120 милиона на месец. Тва ми изглежда полезна работа. Ама понеже няма точна информация, та тези дни мисля как да им топля водата от слънцето. Там поне имам информация.
          Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение


            Гледам - нова тема сте отворили..., а вътре... Както и да е... Един смята, че успехът се изразява в знанията за температурната разлика, необходима да се повиши температурата на някакво тяло с един градус, друг - друго...

            По темата за успеха - еднопосочно месля, че успехът се приема от всеки по различен начин. Успехът - това е вътрешно усещане и в никакъв случай не зависи от мнението на хората около нас...

            Как да променим себе си? Това е невъзможно! Ние сме това, което сме! Това не ни пречи, за да успяваме да постигнем целите си. Знанията, които не ни достигат - се постигат с времето и с нашана убеденост в необходимостта да ги възприемем. Знанията не са обективна даденост. Те са в ръзвитие.

            Как да бъдем успешни - всеки решава според мисленето си. Всеки е успешен в своите мисли.

            Успех, успешни хора!
            Ми....какво е успеха за теб? Аз го броя като искам нещо и да успея да го направя. Да кача някой връх или да напрвя не знам си колко си кинти. Или пък да има незнмсиколко си жени или пък да постигнем нирваната или пък как да излезем на глава с жената и децата или всичко което друго може да му хрумне на човек. Та въпроса е как да успеем да постигнем каквото искаме. Ако щеш и как да успеем да раберем какво искаме, ако искаме да разберем какво искаме .
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

            Коментар


            • Бе той пирамид има такава тема, но бягат от нея като дявол от тамян,
              Даже и работливите му колеги не се вяснаха да помагат,

              А пък той иска "продукта* му да се рекламира, да взима пари срещу "индустриална собственост", т.е срещу нищо,

              А това и тук и в другата тема мрънка...
              Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                Човек, тва първият път се направих че не съм го забелязал. Моя бойлер като е 500 литра и трябва да кача температурата със 70 градуса това какво значи? 60 по 500 по 4 = 120 000 kw, и тва по 20 стинки. Демек ще ми излиза по 24 бона едно загряване. Няма да чета другото......
                Само ако искаш да качиш температурата за една секунда...

                Читат нада, ама трябва и да се мисли...
                Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                Коментар


                • Предлагам да пуснете отделна тема за икономайзърите. Тая тема е за "всичко", но за сега само икономайзъри...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    По принцип ай кю-то няма общо със знанията. Това че някой не знае нещо не значи че е глупав, нито пък този който знае нещо означава че е умен. Едното е информация а другото е как обработваш тази информация. Това че например Мишо чете постоянно икономически новини не означава че Мишо е умен. Не означава и че Мишо е глупав. Просто означава, че Мишо знае какво пише по сайтовете. Това че аз знам кой е Фурие и че съм си взел изпитите не означава нищо. Докпкото схващам с Импхотеп спорите за някакви технически подробности свързани с топлобмена в твоя економайзер. Това което ти обаче си длъжен да направиш е да покажеш колко аджеба градуса повишаваш температурата с конкретно твоя економайзер. С колко процента намаля разхода на топла вода, ако приемем че студената влиза с 10 а топлата със 70 и ти ползваш да кажем 40 градуса в този момент. За това не трябва никакъв Фурие а математика за 6-ти клас. Другото което трябва да обясниш е как решаваш проблема с почистването и подръжката. Демек лабораторни опити. И това не само да го кажеш а и да го докажеш. Без формули. Прости доказателства. Самата идея не може да се патентова защото тя се ползва от стотици години. Може да патентоваш конкретно твоят продукт. Никой уважаваш себе си производител няма да започне да го произвежда без лабораторни опити и тестове. Щом сделката ти е от теб патента а от инвеститора искаш парите, то свърши си твоята част от сделката до край. Не е сериозно да викаш хората в дома си. Просто доказваш с документи и публикуваш. Искаш пари а нямаш бизнес план. Някакъв милиарден пазар. Това са само думи. Докажи ги. Дай конкретни примери. Примерно домакинство от три човека с два бойлера и две бани. Защо да не си сложат соларка да си топлят водата без пари а да сложат твоя продукт? Колко различни продукта трябва да закупят? Ще могат ли да ги сложат при всякакви условия? Колко им е разхода за топла вода месечно? Колко ще спестяват? За колко време ще изплатят? Ще се нуждае ли от подръжка? Ей такива неща? Как го смяташ пазара? Откъде си сигурен че ще купят всички? инвеститорите това ги интересува. Фурие не се яде
                    Ето го ключът от бараката. С други думи умението да се продаде продуктът. На запад особено искат всичко смляно с добър каталог с красиви картинки обясняващи процеса точно като за първолаци.

                    Ако това не се направи шансовете да се продаде какъвто и да е продукт намаляват. Факт.

                    Проблемът - може да сме гениални изобретатели с гениално изобретение. Ако ни куца комуникацията с инвеститор или краен потребител шансовете да пласираме продукта и да убедим някого, че си струва да вложи Х пари за да произведе Y продукт, който да успее да се продаде намаляват сериозно.

                    Аз ама съвсем отстрани оставам с впечатлението, че става въпрос за фал в комуникацията.

                    Умението да продаваш е ключово, независимо дали са мекици или картини на Леонардо, или економайзери.

                    То е и ключ към този тип успех.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                      Я! Ама то енергия и мощност бии различни неща !
                      Извинявай, ама не си добре нещо...
                      Ето и един калкулатор за пресмятане на джаул във ват...

                      https://www.rapidtables.com/calc/ele...alculator.html

                      Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                        По- назад справка - за нагряването на 1л вода с един градус за една секунда трябват... 4кw...

                        Човек, тва първият път се направих че не съм го забелязал. Моя бойлер като е 500 литра и трябва да кача температурата със 70 градуса това какво значи? 60 по 500 по 4 = 120 000 kw, и тва по 20 стинки. Демек ще ми излиза по 24 бона едно загряване. Няма да чета другото......
                        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                          Ето и още нещо на което инженерите би трябвяло да са способни:




                          Илюстрацията показва срез на тръба, в която Т1 е вътрешната температура, а Т2 външната. Площта за трансфер на топлината е 2ПRL, където L e дължинат на тръбата. k e коефициент на топлопроводимост за съответния материал.

                          Оттук следва, че формулата за топлообмен е:



                          Където q e отдадената енергия. Ват или джаул.

                          Ся за данните на пирамид, с дължина на тръбата 40см и ф40мм, T1=40C, T2=20C се получава че максимум отдадената мощност е 40w (четиридесет вата). Това е идеалния случай.

                          По- назад справка - за нагряването на 1л вода с един градус за една секунда трябват... 4кw...

                          Друго - здраве,

                          Я кажи, водата, в твоя случай, движи ли се? Картинката мълчи по въпроса.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
                            Инженерите също така би трябвало да могат да потърсят в нета каква енергия е необходима за нагряване на вода.
                            Например следното:

                            E=4184.V.(T1-Т0),
                            където V e обема на водата ,в литри,
                            (T1-Т0) е повишението на температурата, в градуси
                            Е - необходима енергия за загряване, в джаули.

                            Я! Ама то енергия и мощност били различни неща !
                            Last edited by Pyramid; 19.05.2018, 22:42.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                              1.Грешно съм разбран. Чети внимателно. Никъде пише, че „искам 50 милиона”. Консервативно, на горе-долу толкова, оценявам правата върху всичко, заявено досега. А то е много повече от икономайзера и проточния икономсйзерен бойлер.
                              2.Никъде няма и помен за „без обяснения”. Това са домисли. Предложижх нееднократно не само да разкажа, ами и да покажа. И какво? Нищо. Т.е., едни хора, които са „по-умни”, а твърдят, че било трябвало да им се обяснява като на първолаци, се дуят и не ебават. Първолашка работа.
                              3.Мненията не са като фактите. Ако си навиеш на пръста, ще разправяш, че и небето ти е отдолу. Ама фактите са упорити: Не падаш върхху небето, ами върху земаята.
                              4. Явно, разбиранията ни за „помощ” силно се различават. Обясних и, който разбрал - разбрал.
                              1. Искаш или оценяваш, каква е разликата? Кажи си директно какво искаш.
                              2. Кажи го не на мен. кажи го на потенциалните си инвеститори. Как така някой си да идва за да му казваш? Че то утре може някой от Аляска да реши че иска нещо да ми казва. Тава значи ли че трябва да се разкарвам за да го чуя?
                              3. Мнението ми е от позицията на човек правил доста и различни инвестиции. С доста голям процент успешни? А твоето от каква позиция е? Трябва ли аз да си променям мненеието, което до тук ми е носило успех? Защо? Защото ти така смяташ ли? Надявам се да разбираш че това е нелепо.
                              4. Тук мога да се върна в началото. Различават се разбиранията. Затова още тогава приключих с темата и нееднократно молих да не бъде споменавана думата економайзер и моя ник в един и същи пост Просто не ми е приятно да чета колко са тъпи хората, като например Алонсо
                              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

                                По принцип ай кю-то няма общо със знанията. Това че някой не знае нещо не значи че е глупав, нито пък този който знае нещо означава че е умен. Едното е информация а другото е как обработваш тази информация. Това че например Мишо чете постоянно икономически новини не означава че Мишо е умен. Не означава и че Мишо е глупав. Просто означава, че Мишо знае какво пише по сайтовете. Това че аз знам кой е Фурие и че съм си взел изпитите не означава нищо. Докпкото схващам с Импхотеп спорите за някакви технически подробности свързани с топлобмена в твоя економайзер. Това което ти обаче си длъжен да направиш е да покажеш колко аджеба градуса повишаваш температурата с конкретно твоя економайзер. С колко процента намаля разхода на топла вода, ако приемем че студената влиза с 10 а топлата със 70 и ти ползваш да кажем 40 градуса в този момент. За това не трябва никакъв Фурие а математика за 6-ти клас. Другото което трябва да обясниш е как решаваш проблема с почистването и подръжката. Демек лабораторни опити. И това не само да го кажеш а и да го докажеш. Без формули. Прости доказателства. Самата идея не може да се патентова защото тя се ползва от стотици години. Може да патентоваш конкретно твоят продукт. Никой уважаваш себе си производител няма да започне да го произвежда без лабораторни опити и тестове. Щом сделката ти е от теб патента а от инвеститора искаш парите, то свърши си твоята част от сделката до край. Не е сериозно да викаш хората в дома си. Просто доказваш с документи и публикуваш. Искаш пари а нямаш бизнес план. Някакъв милиарден пазар. Това са само думи. Докажи ги. Дай конкретни примери. Примерно домакинство от три човека с два бойлера и две бани. Защо да не си сложат соларка да си топлят водата без пари а да сложат твоя продукт? Колко различни продукта трябва да закупят? Ще могат ли да ги сложат при всякакви условия? Колко им е разхода за топла вода месечно? Колко ще спестяват? За колко време ще изплатят? Ще се нуждае ли от подръжка? Ей такива неща? Как го смяташ пазара? Откъде си сигурен че ще купят всички? инвеститорите това ги интересува. Фурие не се яде
                                ...че късно вижда ТОЗИ ти пост:
                                1.„У дома” каня т.к. тук /в гаража/ми е лабораторията.
                                2.Тук са всичкидемонстрационни пособия. Не е писалка, че да го разнасям.
                                3.Планове се правят и може да се изпълняват само при ясни входно-изходни условия. Правих допреди време „бизнес планове”, и даже, в Лясковец носех със себе си. Поинтересува ки се тогава? Не.
                                4.Нещата спестяват, когато се използват. Числови данни за реално спестената енергия има на сайта на г-н Иван Цанов, www.ecocity.bg . Икономайзерът и неговият топлообменник доста си приличат с тази разлика, че неговият дава кпд по температура при ок.30% при 80С, а нашият - при ок.40. По енергия, кпд и на двата, асимптотично, гони единица...само дето, никой не се мие с 80 С, щото тутакси, ще си свали кожата.
                                5.Също така, топлообменникът на г-н Цанов, ама никак, не решава въпроса с миризмите от канала. Пуси му водата вертикално по центъра, и може дори почти да не сработи. Защо? Няма обливник.
                                6.Казах достатъчно.

                                Коментар

                                Working...
                                X