IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение

+++Точно така! Да мислиш едно, да говориш второ и да правиш трето си е чиста форма на когнитивен дисонанс. Един наистина успешен човек би бил в пълен баланс между мисъл, слова и деяния, защото какво би бил "успехът", ако сме в постоянна лъжа, и то лъжа към самия себе си.
    не знам дали тук трябва да го кажа това но .... е напълно доказано че ако си представиш че си на малдивите достатъчно силно,,,и си в действителност на малдивите процесите които протичат в мозъка са абсолютно еднакви . И ако си достатъчно "луд" за да почустваш същото когато си представяш ефекта на щастието ти ще бъде един и същ и няма ниаккъв смисъл да ходиш на малдивите.

Което по същество е лъжа.

Вярата от друга страна е подобна....за да има вяра не трябва да има доказателства а само основа върху която да се гради вярата. След като няма доказателства а ти върху основата градиш представа , в резултат на която чустваш нещо и даже правиш нещо ти в действителност принуждавш мозъка си да действа подобно на горния пример да чуства неща които не са верни.

Следва че и вярата е лъжа.

От трета страна каквото и да знаеш в живота в който живееш теоритично може да не е истина. Т.е това което виждаш може да не е истина въпреки че мозъка ти го възприема като истина.

Искам да кажа с това че разлика между лъжа и истина практически няма за мозъка ти..чуствата ти и за теб самия. Има само за околните които ти дават обратна връзка например дали си луд или не според техните представи.

Сега...сигурно сте чували....ако не го знаете от личен опит нещо което е характерно за всички хора без изключения които постигат сериозни резултати. Това е ключово при работа по даден проект. Необходимо е човека който работи по квото работи предварително в мозъка си да е проектирал това което иска да се случи. Да го е почуствал и видял...Някой го наричат вяра в проекта ..във възможностите си и т.н. На практика това е лъжа подобна на горните.
    Ти манипулираш мозъка си под влияние на еуфорията по работата по проекта и силното ти желание за постигане на резултат , плюс че изграждаш лъжовен предполагаем образ на крайнта цел на проекта. Това ти дава отправна точка към какво да се стремиш и след като тази точка е ясна остава да откриеш начините по които да превърнеш идеята в реалност.
    Разбира се това не се отнася за хората за които работата по къв да е проект се състои в това...да правиш квото казва началника и да си получиш парите в края на месеца и като се прибереш от работа веднага да изключиш от това което правиш там. Тея хора няма да ме разберат.

Моята теза е че възможността на всеки човек да може да формира в главата си образи и цели които все още не съсществуват минава през вярата.
    Самото научване да вярваш....е процес и труд като всяко друго умение. Аз смятам че вярата в БОГ ако е искренна...представлява най-добрия учител за умението да вярваш.

Коментар

• Ако разбираш смисъла му става твое. Но ако си казваш "мое е, мое е", тогава го губиш.

Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

+++++++
      Твое ли е? За да знам , кой да цитирам в бъдеще.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Като си приказваме за начин на постигане на целите. Аз например постигнах моята цел да завърша ТУ с една проста тактика. Винаги казвам по-малко отколкото знам. В повечето случи се държа като пълен кретен. То на мен ми се отдава по принцип 90% ми пишеха тройката. просто се стараех да ги отвратя максимално от се беси, като същевремено обясня че съм много упорит и ще ми гледат вечно физиономията. Повечето тройки бяха придружени с репликата "разкарай се от тука и да не те виждам повече" Просто съм маниак на тема ефективност. Що да се моря да уча, като мога да направя един цирк за 5-10 минути. Та така де. Човек като търси нещо намира начин, ако не иска намира причина. Основния проблем е да не объркаме какво искаме, че обикновено се постига. За другите работи не знам. Имам прекалено много собствен опит и с пиене и с пушене и с катастрофи.
        Това обяснява познанията ти по дискутираната преди няколко дена тема.

Явно късмета ти е проработил в случая, защото иначе щеше да се простиш с доста голяма сума.
        Е - щеше да имаш индустриална собственост, но с тази собственост можеш да си избършеш ..за. За друго не става.

Last edited by X_Y; 23.05.2018, 12:10.
        Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• ...чак сега се сетих: Опитът с катастрофите.
          Кажете, трябва ли сам да попадаш в подобна ситуация, за да „изградиш опит” при зверската промоция, да си видял маса чужди? Моите уважения, ама ...

Коментар

• ...а моята тактика в ТУ беше директен контакт: Учех си като момченце, изключая тъпните като „комунизми”. Стратегията беше безброй „сухи тренировки”. Още ми помага. Така да се каже, оптимизирам интуитивно. ... с изкл.на ПР- а.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
              Това говори и за интЕлЕгентост, развива мисъл, наблюдателност, спестява време)) Все пак изпитването на емоция от опит-грешка-негрешка също е вероятно форма на "успех" Щото роботите нямат емоция, но са суперуспешни в дейността, която вършат, - много по-успешни от.... н.в. човека (не е препоръка) (извинявам се за правописа, някои основателно може да се дразнят, пиша от много крива клавиатура)
              Ползвам бонуса /наблюдавайкк чуждите грешки/ , че не съм чак толкова повлиян от емоцията на провала или измамната еуфория от „успеха”, следствие луд късмет а не, щото ходът бил „правилен” - има и такива ситуации - та, държа си ума малко по-хладен, и „си водя записки„. На няколко пъти, именно това спасява не само моя, ами и чужди животи и кариери. Ще рече, /обръщам се към Алонсо/, починът НЕ Е за пренебрегване. И, нищо, че финансово може и ти да водиш, препоръчвам : Опитай.
              Не боли.
              ​​​​​​
              Last edited by Pyramid; 23.05.2018, 00:45.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Става, и още как. Друг въпрос, че и свои съм правил, правя и, както се вижда, още ще има. Опитът учи, в т.ч. и негативният, в т.ч., чуждият. Пример, който намирам показателен: Мнозина казват че, ако родителят пуши, и детето щяло да. Е, при ня к ои, сигурно, е така. Мен, самата миризма на тютюн ме отвращава и просто, абсурд. Не, че не съм опитвал. Опитах. И опитът само затвърди неприязънта ми към дима. С пиенето - също. Като гледам, до какви свинщини води. Видя, как някой се унесе на кръстовище, и избягва удар в насрещното. Да ме подтикне да опитвам и аз? Няма начин...Спекулациите /да не се бърка с визията/, въпреки, че мои приятели направиха ...добри пари, не ме кефи. Бъг в ОС? Сигурно. Ама пет пари не давам, и ми е готино, че мисля така. И виждам пътя си към успеха /в масивото съзнание/ - още ми бяга по тъча - без умушленото причиняване на зло на останалите, за разлика от клеветника Импотех... Нека да съм „бъгав”. Нека. Ама спя страхотно, винаги сънувам цветно и почти нямам кошмари. Може би, с едни повтарящи се изключения, за изпита по диференциални уравнения. Абе взех го, ама...
                Като си приказваме за начин на постигане на целите. Аз например постигнах моята цел да завърша ТУ с една проста тактика. Винаги казвам по-малко отколкото знам. В повечето случи се държа като пълен кретен. То на мен ми се отдава по принцип 90% ми пишеха тройката. просто се стараех да ги отвратя максимално от се беси, като същевремено обясня че съм много упорит и ще ми гледат вечно физиономията. Повечето тройки бяха придружени с репликата "разкарай се от тука и да не те виждам повече" Просто съм маниак на тема ефективност. Що да се моря да уча, като мога да направя един цирк за 5-10 минути. Та така де. Човек като търси нещо намира начин, ако не иска намира причина. Основния проблем е да не объркаме какво искаме, че обикновено се постига. За другите работи не знам. Имам прекалено много собствен опит и с пиене и с пушене и с катастрофи.
                Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

Разбира се. Бих я приел и ако мога да избягам. Стига това да е моята битка. Йовков не знам какво е писал по темата, ама Уортън е написал "Отбой в полунощ" Много яка книга за войната.
                  Не искам за войната. Имам да те питам за разни по-приятни работи, но днес не ми е възможно. Ще оставим за утре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
                    А ако няма къде да избягаш ще приемеш ли битката? Любопитно ми е. Има ситуации, от които не може да се избяга.
                    Не винаги човек има избор. Зависи, какъв е залогът.

Коментар

Няма как да стане това. Трябва да си правиш своите грешки. Важно е да не ги повтаряш а да допускаш нови. Ще ти дам пресен пример от вчера. Запознавам се се с някой си и като ме пита с какво се занимавам и като чу пазари и веднага чувам "ауууу недей. Знаеш ли на един познат, познатия му как се набута там". Това ми се случва много често да чувам такива неща. Предполагам и на повечето от вас. Та тези хора са типичните, учещи се от грешките на другите. Не са пробвали ама компетентно знаят че не става Дори мога да кажа, че да се учи от чуждите грешки е вредно. Насажда излишен страх от грешки.
                      Става, и още как. Друг въпрос, че и свои съм правил, правя и, както се вижда, още ще има. Опитът учи, в т.ч. и негативният, в т.ч., чуждият. Пример, който намирам показателен: Мнозина казват че, ако родителят пуши, и детето щяло да. Е, при ня к ои, сигурно, е така. Мен, самата миризма на тютюн ме отвращава и просто, абсурд. Не, че не съм опитвал. Опитах. И опитът само затвърди неприязънта ми към дима. С пиенето - също. Като гледам, до какви свинщини води. Видя, как някой се унесе на кръстовище, и избягва удар в насрещното. Да ме подтикне да опитвам и аз? Няма начин...Спекулациите /да не се бърка с визията/, въпреки, че мои приятели направиха ...добри пари, не ме кефи. Бъг в ОС? Сигурно. Ама пет пари не давам, и ми е готино, че мисля така. И виждам пътя си към успеха /в масивото съзнание/ - още ми бяга по тъча - без умушленото причиняване на зло на останалите, за разлика от клеветника Импотех... Нека да съм „бъгав”. Нека. Ама спя страхотно, винаги сънувам цветно и почти нямам кошмари. Може би, с едни повтарящи се изключения, за изпита по диференциални уравнения. Абе взех го, ама...

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

А ако няма къде да избягаш ще приемеш ли битката? Любопитно ми е. Има ситуации, от които не може да се избяга.
                        Разбира се. Бих я приел и ако мога да избягам. Стига това да е моята битка. Йовков не знам какво е писал по темата, ама Уортън е написал "Отбой в полунощ" Много яка книга за войната.

Коментар

Във всички случаи бих опитал да избегна битката. Ако стане война, първи ще си бия шута. Поне един от първите ще бъда. Но.......аз не говоря за битки. Аз говоря за основната причина за битките. Омразата. Отново моля да никой да не приема каквото съм написал лично. Говоря чисто теоретично. Та ти може и да не мразиш другите ама я се поразходи малко из темите в някой форум. може и в този. Почни да търсиш постове с омраза към други нации. Ще се учудиш колко много ще видиш. Да не ти кажа че почти всеки ден чувам за гадните турци, руснаци и който се сетиш там. Да нямаш време да мразиш е най-доброто. Например ако имаш ресторант. Ако губиш време да мразиш конкуренцията няма да ти остане време да си гледаш работата. Не че не трябва да се следи конкуренцията. Даже напротив. Но трябва да се следи с цел да се извлече нещо положително. Така е и с държавите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                            не винаги...чифт цици и дълги крака са предпоставка за дълго щастие ама почти винаги за моментно щастие)))))))))))))))
                            Сложно е с избора на партньор ...затова и аз правя инвестиции в тази посока)))
                            Какви по-точно? ))))

Коментар

Като бяха споменати грешките, аз опитвам да се уча и от чуждите. Не е задължително всеки път свои да правиш. Пък и къде по-евтино е, без лични щети, терзания и т.н. Не точно тарикатлък, ама все пак. Сам да си се похваля, че ми умря циганката.
                              Няма как да стане това. Трябва да си правиш своите грешки. Важно е да не ги повтаряш а да допускаш нови. Ще ти дам пресен пример от вчера. Запознавам се се с някой си и като ме пита с какво се занимавам и като чу пазари и веднага чувам "ауууу недей. Знаеш ли на един познат, познатия му как се набута там". Това ми се случва много често да чувам такива неща. Предполагам и на повечето от вас. Та тези хора са типичните, учещи се от грешките на другите. Не са пробвали ама компетентно знаят че не става Дори мога да кажа, че да се учи от чуждите грешки е вредно. Насажда излишен страх от грешки.

Коментар

Като бяха споменати грешките, аз опитвам да се уча и от чуждите. Не е задължително всеки път свои да правиш. :
                                Това говори и за интЕлЕгентост, развива мисъл, наблюдателност, спестява време)) Все пак изпитването на емоция от опит-грешка-негрешка също е вероятно форма на "успех" Щото роботите нямат емоция, но са суперуспешни в дейността, която вършат, - много по-успешни от.... н.в. човека (не е препоръка) (извинявам се за правописа, някои основателно може да се дразнят, пиша от много крива клавиатура)
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X