IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    На тебе ти дреме за мене.

А защо?

защото си типичен представител на определен човешкия вид и като такъв си интересен с характеристиките си и начина си на мислене от научна гледна точка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение

То поне да имаше някакво грозде. Каквото и да е.

Но - по резултатите ще ги познаете.

С труд и пот, при мен досега са регистрирани 3 още 6 им текат процедурите, от които 3 приключват та, все нещо има. Причините за завистта са ясни. Голям проблем, обаче, Импоъеций: Та е ЯЛОВА.
      Last edited by Pyramid; 23.05.2018, 18:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Гроздето е кисело, нали. ​​​​
        То поне да имаше някакво грозде. Каквото и да е.

Но - по резултатите ще ги познаете.

Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнение
          Това обяснява познанията ти по дискутираната преди няколко дена тема.

Явно късмета ти е проработил в случая, защото иначе щеше да се простиш с доста голяма сума.
          Е - щеше да имаш индустриална собственост, но с тази собственост можеш да си избършеш ..за. За друго не става.

Гроздето е кисело, нали. ​​​​

Коментар

• "Залудо работи,залудо не стой"-това за мен е фундамента за успешен земен път...

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Ебах тоя Йовков....ще взема накрая и аз да го прочета...
              Ако искаш нещо по стегнато "Тютюн" на Димитър Димов! Само че Двата тома ,но Втория май има само едно издание,а след 1989 категорично няма!

Иначе Йовков, да - става,но много хиперболи и др.лит.похвати които усложняват размисъла за иначе тривиални неща.

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• А Ван Гог е бил човек обхванат от страстта си да твори. Може би е бил лузър по мнението на много мастити инвеститори-ротшилдовци и особено по-еснафската част на инвеститорския кърг от онова време, но на мене не ми прилича да е бил такъв.

Ето и поредните линкчета от мене. Първото - платено за съжаление, но второто безплатно.

http://www.nybooks.com/articles/2010...cent-van-gogh/

http://www.nybooks.com/articles/2011...hat-good-life/

Коментар

• Имам една идея за книгата - да се направи под формата на поредица от интервюта. Примерно Селена може да ги вземе и обработи литературно.

Тази схема има доста предимства пред писане на книга за неща, за които така или иначе много хора са писали вече и не е толкова лесно да се каже нещо ново. Интервютата могат да са в много по-свободен стил и да не са много структурирани.

А какво стана с другата книга за високочестотната търговия? Излезе ли вече? Кога да гледаме из книжарниците?

Коментар

не знам дали тук трябва да го кажа това но .... е напълно доказано че ако си представиш че си на малдивите достатъчно силно,,,и си в действителност на малдивите процесите които протичат в мозъка са абсолютно еднакви . И ако си достатъчно "луд" за да почустваш същото когато си представяш ефекта на щастието ти ще бъде един и същ и няма ниаккъв смисъл да ходиш на малдивите.

Което по същество е лъжа.

Вярата от друга страна е подобна....за да има вяра не трябва да има доказателства а само основа върху която да се гради вярата. След като няма доказателства а ти върху основата градиш представа , в резултат на която чустваш нещо и даже правиш нещо ти в действителност принуждавш мозъка си да действа подобно на горния пример да чуства неща които не са верни.

Следва че и вярата е лъжа.

От трета страна каквото и да знаеш в живота в който живееш теоритично може да не е истина. Т.е това което виждаш може да не е истина въпреки че мозъка ти го възприема като истина.

Искам да кажа с това че разлика между лъжа и истина практически няма за мозъка ти..чуствата ти и за теб самия. Има само за околните които ти дават обратна връзка например дали си луд или не според техните представи.

Сега...сигурно сте чували....ако не го знаете от личен опит нещо което е характерно за всички хора без изключения които постигат сериозни резултати. Това е ключово при работа по даден проект. Необходимо е човека който работи по квото работи предварително в мозъка си да е проектирал това което иска да се случи. Да го е почуствал и видял...Някой го наричат вяра в проекта ..във възможностите си и т.н. На практика това е лъжа подобна на горните.
                    Ти манипулираш мозъка си под влияние на еуфорията по работата по проекта и силното ти желание за постигане на резултат , плюс че изграждаш лъжовен предполагаем образ на крайнта цел на проекта. Това ти дава отправна точка към какво да се стремиш и след като тази точка е ясна остава да откриеш начините по които да превърнеш идеята в реалност.
                    Разбира се това не се отнася за хората за които работата по къв да е проект се състои в това...да правиш квото казва началника и да си получиш парите в края на месеца и като се прибереш от работа веднага да изключиш от това което правиш там. Тея хора няма да ме разберат.

Моята теза е че възможността на всеки човек да може да формира в главата си образи и цели които все още не съсществуват минава през вярата.
                    Самото научване да вярваш....е процес и труд като всяко друго умение. Аз смятам че вярата в БОГ ако е искренна...представлява най-добрия учител за умението да вярваш.
                    Абсолютно вярно и точно описание на процеса. Описано е на няколко места, но никой не осъзнава колко е вярно. Реалността е пластична. Тя е като пластилин. Зависи само от волята и вярата ти, че нещо може да бъде постигнато. Знаех, че си стигнал дотам. Шапка свалям. Много малко хора ще те разберат обаче. Едно е да го знаеш, друго е да го практикуваш. За по-религиозните дефиницията, че духът командва материята е по-разбираема. Затова няма значение пътят (разбирай конкретната религия). Всички пътища водят към Рим. Браво Ив. ясна ми е вече сърцевината на книгата ти.

Коментар

Ебах тоя Йовков....ще взема накрая и аз да го прочета. Ебахти рекламата.....))
                      Yes!!!!! Дами и господа, на път съм да постигна щур успех! Съвсем сериозно, никой не цени това, което му е под ръка, докато не го изгуби.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение

Вече успеха е дефиниран, само да изчистим още малко. Ван Гог успешен ли е?
                        въпроса ти е толкова сериозен и важен....не знам дали подозираш колко фундаментален. И е изключително приятно че го задаваш. Може би ти влагаш сега друг смисъл в това но няма значение.

Първо успеха не е дефиниран. Успеха не може да се дефинира но могат да се дадат насоки да се познае. Не може да се дефинира поради това че е коренно различен за всеки човек. Но чуството при постигането му е подобно.

Въпроса обаче за Ван Гог. Задаваш ми го за да ме провокираш че е възможно човек да не изпита успех през живота си.....т.е да не осъзнае кво е...и после обаче като умре някой друг да го етикира като успешен. ( аз не познавам творчестовто на ван гог честно казано добре но няма значение )

Картините му са скъпи....а дали това е успех в действителност?
                        От една страна успеха както твърдя е отражение на действието на даден човек върху обществото. От друга страна това е вътрешно усещане в резултат на това което човека е полчуил като обратна връзка за това какво е постигнал. Ами ако човек не го признаят или в този ред на мисли постигне успех до като е жив а това се случи след като умре?

Успеха е лично чувство повлияно от заобикаляшия те свят. Ако човек не го изпитва значи не е успешен за себе си.

А дали общестовот ще го признае за успешен като умре....е коренно различен въпрос свързан с фундаменталната тема за авторитетите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

По въпроса със защитните реакции мисля доста тези дни. Това е за мен голямото изкуство. Как да кажеш нещо така, че хем да ти обърнат внимание и да не те отсвирят, хем да не засегнеш и да не предизвикаш защитна реакция и едновременно с това да не си краен за да може да бъде поднесена информацията постепенно за да бъде възприето различното. А за психологията, нея съвсем я забравихме, като един от факторите за успех. Дори може да се окаже, че е най-важния Ако човек не психически устойчив, едва ли би могъл да бъде успешен, независимо в какъв аспект. За пазари пък въобще не трябва да се споменава.Проблема е че на доста хора като им кажеш, психолог и разбират психиатър. Демек че е лоша дума това.
                          И още нещо. Чисто теоретично. Питаш някой нещо и не отговаря. Демек тайна е. Какво значи тайна? Кой пази тайни за това което мисли? За мен пак чисто теоретично този човек се срамува да каже какво мисли. Защо може да се срамува, мисля че е излишно да обяснявам
                          Това е нормално. Хората се разбират лесно когато си пасват. Не когато мислят еднакво а когато си пасват. Тази дума "пасват" в контекста на това върху което работя в момента възприе огромен смисъл за мен...до като преди беше само една дума от разговорния речник.
                          В реалния живот хич не бива да се полагат сериозни усилия да се чудиш как да кажеш нещо без да нараниш някой друг или да се грижиш за неговата защитна реакция. Ако си психолог а той е пациент - разбира се че трябва да внимаваш за тея работи....но в други случаи има два варианта:

Единия е като видиш такъв човек....с които не си пасваш - да го изключиш от обкръжението си и да не си губиш времето и енергията с него да се грижиш за шибаните му защитни механизми.

Другоия е ако се налага да работиш с такъв човек за известно време и от това зависи някаква твоя работа да превключиш на вежливост да го успиш....да си свършиш работата и да го заебеш. )))

Най интересното и очевадно нещо до което стигнах аз в моите изследвания за това кога човек си пасва с друг е че....ако намериш човек с който си пасваш....защитните механизми между вас двамата падат без усилие и без натиск. Въпреки че към всички други хора тези защитни механизми може да са кошмар за същите тези хора.

А всички си имаме защитни механизми между другото.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Случва се много рядко да не съм съгласен с теб....Не знам, на какво ги учат еврейските деца...Май,само евреи не съм имал познати...Но щом казваш,приемам,че е възможно и да ги учат на това,което казваш....Евреите,като един мъдър народ,много добре знаят,че на тоя свят е имало,има и ще има : жестокост,сблъсъци на различни интереси,коварство,подлост,заплахи....,ако не си силен ще бъдеш мачкан по един или друг начин и т.н....Много от изброеното,те са го изпитали във вековете на собствения си гръб...Дали да ги виня в това ,че възпитават децета си в омраза към палестинците?Не знам?Да ги възпитават в любов към палестинските деца и може би ,след време,всички ще плеснат с ръце и ще се прегърнат?!Не го вярвам това!А как са възпитани палестинските деца?!
                            Познавах двама младежи палестинци,възпитани,интелигентни,израсли в семейство на учители...Емигранти в Германия ...Говоря за преди повече от 25 години...Отношението им към мен беше страхотно....Нооооо.....ненавиждаха евреите,ненавиждаха ги....Е,как са възпитавани те и как евреите да възпитават децата си?!
                            Ако трябва да заема морална позиция.....,симпатизирам на палестинците,съчувствам им,виждам приветливите лица на моите двама познати...Но виждам и злобата от която се изкривяваха лицата им при появата на редовен клиент евреин,в немския ресторант,в който работеха като помощен персонал....Имат ли право да са злобни,най-вероятно отговорът е - да!
                            Но ако трябва да вляза в кожата на един израелски държавник,ще съм длъжен да бъда твърд,каквото и да означава това....
                            И какво общо има изписаното от мен с поговорката .....Знам ли?
                            Изобщо не е лицемерна мъдростта им....Ще завърша почти с това,,което започнах....Никъде в мъдростта не се споменаво,че евреите са най добрите хора на тоя свят,че не са лицемери,че няма да се бият и убиват,че няма да причиняват на другите нещастия....
                            В мъдростта пише,че ако някой(без значение към кой народ принадлежи),спаси живота на друг някой(без значение към кой народ принадлежи),то първият е спасил света....Защото в момента,в който на той свят не се намери нито един човек ,който да е готов да спаси живота на друг човек,то ...човешкият род ще изчезне....Защото ,ще изчезне вярата ,че на тоя свят има и добро....
                            Това да не си съгласен с мен не е лошо. Дори напортив.

Аз не мразя никой в действителност...просто забелязвам и констатирам нещата които като човек ме дразнят. Разбирам, естественно че разбирам поговорката и смисъла и. Евреи не само че имам познати..ами даже близки познати ( никого по принцип освен ей така разговорно не наричам приятел ) . И Иранци имам близки познати. Убеден съм в едно нещо....че ако трябва да направим някаква сериозна работа заедно 100 % ще събера на една маса близките ми познати евреи и близките ми познати иранци и ще свършим работа. И друго ще ти кажа, аз в очите директно им казвам на моите познати евреи кво мисля...и никой не се обижда поне от мен и то не на български евреи. Както и даже на съдружника ми американец му казвам кви са педераси американците в много случаи ама той си го знае...явно все не попадам на патриоти....що ли?

Значи виж сега....евреите всички ги знаем...няма народ дето е мразен и гонен през вековете толкова колкото тях. И между нас казано има защо. Но пък без тях не може...към момента освен това в личен план никой евреин поне с такъв който аз съм имал досег не е някакъв фанантик а по скоро практик .
                            Аз че политката не я одобрявам и ме дразни като човек...не разбирай че не я разбирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Are ве, верно !? Май много насeриозно се взе нещо!? В господ не вярваш, а господ ни се правиш, тука от последна инстанция!?. Нема нужда, помним преди време с плахи стъпки стъпваше, сега нещо си повярва, та ти порасна и работата. !? Нема лошо,. всъщност, демокрация, То верно че с тази демокрация и светът се посбърка.))..
                              ))

Постави ме на място браво)

Но отоговра ми че като стигнеш ще разбереш...го подръжам ...

И то главно заради въпроса...който приех за шега..
                              Last edited by Iv_max; 23.05.2018, 03:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Мраморен е само тенът на кожата ми. Венециански . Аз едно пиша, ти друго четеш и трето разбираш. Оставам с впечатлението, че нямаме лоши намерения и двамата с теб.

Не са лоши Уортън и Киси. Те са плитки. Много по-плитки от Йовков. Между другото всичко си има обяснение донякъде от заобикалящите ги обстоятелства. Те живеят в онази мизерия.

Ти Йовков не си го чел истински според мен. Или си го чел насила и си го намразил без да вникнеш в него. Подозирам някоя гадна учителка, че е оплескала работата много сериозно. Ама недей да предаваш тази неприязън на седмокласника. Аз ти казах един кош неща, а ти дори не си ги осмислил.

Да оставим настрана двамата цитирани американски автори и да се съсредоточим само върху Йовков. Много е добър. Той създава свой космос. Всеки негов герой е звезда. От всяка звезда извират древни проверени във времето ценности. Те се усещат, даже на клетъчно ниво се усеща любовта към живота в книгите му. Във всеки текст. Даже болката и страданието са пречупени по друг начин. Остава да седнеш някой ден и да си сложиш нови духовни очила пред негов текст.

Ако искаш и аз ще почна да те хваля да се успокоиш, ама мисля, че предпочиташ истината. Т.е. Мисля, че предпочиташ да ти кажа какво наистина мисля, а не да те четкам.

Вари го Ив. Ние ще си се оправим там директно. Той като го хапя си се защитава и се аргументира и не го приема особено лично, което си е качество.

Сега, и двамата с теб решаваме една и съща задачка. Е, една задача може да има няколко еднакво верни решения, нали?

Приеми, че може и твоето и моето решение да са еднакво верни и всички пътища да водят към Рим .
                                Ебах тоя Йовков....ще взема накрая и аз да го прочета. Ебахти рекламата.....))

Коментар

Working...
                                X