Първоначално изпратено от Iv_max
Разгледай мнение
И така за кармата, /причинно-следствени връзки/която няма нищо общо с никоя религия мога да ти дам веднага аргументи с някои лични примери.
Случка 1. Двамата родители имат голям семеен скандал и детето, което е на 7 годинки, започва да се напишква през нощта в продължение на няколко дни, при условие, че е спряло с никтурията още на 2г. Защо?
Предполагам, че ще си кажеш, случайност, но това има сериозна връзка с психиката и ако мама и тате не спрат да се карат, детето има голяма вероятност да се разболее сериозно.
Случка 2. На празнична трапеза преяждам с високовъглехидратни рафинирани или млечни или студени ястия и да следващата сутрин не мога да преглътна от възпалени сливици и болки в гърлото, за които не обвинявам някакви външни фактори бацили, бактерии, затова и не тръгвам механично до аптеката, както са ни учили, а спирам веднага да се храня, докато не ми мине. Защото аз съм учила, че като превъзмогнеш страха от смъртта, започваш да се доверяваш на себе си, а не обвиняваш другите, че са те заразили. А и да сме заразени дори, пак не трябва да обвиняваме заразителя, а да се вгледаме защо имунната ни система е отслабена и не смогва да ни защити? А тя е слаба поради много и различни фактори, един от които е безразборното пиене на химични препарати, след което организмът сваля редовно гарда.
Има и други, които пропускам, но засега и тези стигат , за да те убедят, че тези случки са колкото материални, толкова преплетени духовно.
Сега да повторя, можеш ти ти да ми намериш аргументи, че липсва духовност? Мисля, че въпросът е доста сложен и бягането от него показва, че още не сме готови за отговора.
Коментар