IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Всичко е по темата !!!. За Успеха....и причините за него. Искате ли да сте успешни?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Айде пак, ... слезте на земята и никога ама никога повече не давайте на съпругата ви да прави обзавежда кухня с вашите пари....
    Дори и това да е истина за Щатите / съмнявам се просто цените на техниката по света са еднакви а в Щатите дори са по-ниски/ и при нас майсторите да поскъпнаха тук сметката е делено на 5 за свръх лукс и на 10 за наем.
    Айде пак се засягайте, но не аз съм написал горната свръхтъпотия....
    Колега, отново да повторя, не можете да засегнете никой. Върнете се в реалността. Вие сте сервитьор. Дори да не сте сервитьор в реалния живот, съдейки по елементарните Ви подмятания, сте сервитьор по призвание. От Вас не се очаква да давате преценки а да носите мешана скара в едната посока и мръсните чинии в другата.

Ето Ви линк за цени на хладилници в България.
    https://www.technopolis.bg/bg//Domak...ajaxLoad=false
    Ако имате нужда от помощ как се ползва търсачка, не се притеснявайте, направили са ги много сложни напоследък, само кажете какво Ви трябва и ще Ви изпратя линкове.

П.С. Има ли още махали в България, където мъжете държат парите и дават от "тяхните пари" на на жените си ?

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Ама познах на 100%, а?
      Това ли било колежке ? Градинар ? Ако Ви направи деня, можете да ме броите и за сервитьор ако искате

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Не е необходимо да ме провокираш за да ти дам информация която те интересува, аз ще го направя ако не е прекалено лична. Преценя ли ,че не е за обществен форум дори ще ти напиша на л. с. това което те интересува. Трябва само да ме попиташ без да ме обиждаш или да се вкарваш в някакви конспиративни теории
        Аз нямах предвид, с някакви трикове да се измъква информация, а че ако човек е отворен да приеме и уважава чуждо мнение може да получи информация наготово. Като твоята дискусия с better, която спомена. Спорили сте, но си го слушала и обмисляла какво казва. Ако беше ангажирана само с това да докажеш колко си права и не се опитваше да разбереш доводите му, както сама каза, може би нямаше да стигнеш до сделката. Общо взето човек или допуска комуникация и печели или я спира и се мъчи да се справи сам.

Коментар

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение
          Това, че Dury, не е съгласна с това което казвам е повече от добре дошло, зашото ми дава инфомация наготово.
          Не е необходимо да ме провокираш за да ти дам информация която те интересува, аз ще го направя ако не е прекалено лична. Преценя ли ,че не е за обществен форум дори ще ти напиша на л. с. това което те интересува. Трябва само да ме попиташ без да ме обиждаш или да се вкарваш в някакви конспиративни теории

Коментар

Е аз разбирам труда да е по-евтин, но как и електроуредите например ще са по-евтини ? Аз съм пуснал БГ телевизия тук, да мога да гледам моя отбор и по рекламите като гледам особено, градинарска техника , косачки, резачки, барбекюта и т.н. са на подобни цени като тукашните с тази разлика , че тук за същите пари ше вземеш марков уред а в България някаква никому неизвестна марка на продаващия магазин. Сигурно има и неща , които са много по-евтини в България, но нещо не ги виждам напоследък.
            Не се наемам да споря защо са по-евтини ел. уредите ,но е факт ,че са доста по-евтини. Истината е ,че не знам и какви са цените в щатите ама тук хладилници за по 5000 -6000 лв. никой няма да купи да не говорим и за под наем. Абсурд ! Когато се върнеш в БГ , мини през някой голям магазин за техника и ще ахнеш

Коментар

Е аз разбирам труда да е по-евтин, но как и електроуредите например ще са по-евтини ? Аз съм пуснал БГ телевизия тук, да мога да гледам моя отбор и по рекламите като гледам особено, градинарска техника , косачки, резачки, барбекюта и т.н. са на подобни цени като тукашните с тази разлика , че тук за същите пари ше вземеш марков уред а в България някаква никому неизвестна марка на продаващия магазин. Сигурно има и неща , които са много по-евтини в България, но нещо не ги виждам напоследък.
              Ама познах на 100%, а?

Коментар

Колега, не ви отговорих щото трудно възприемате цифри и мисловната ви дейност куца :-) Все едно да обяснявам на 5-годишното ми дете :-)
                Колега, мислех, че въпроса с опитите Ви за обиди беше решен още при първата обмяна на мнения. Тогава Ви обясних подробно какво е "кредибилити" и доколко обида, примерно от клошар пък бил той и на Витошка, би предизвикала загриженост. Явно сте от хората, на които трябва да се повтаря. Ето втори опит:
                Duri, заплатата, пo-добрия, Джони, Laconic, Julius_BG, bertram ... списъка е дълъг и не мога да ги изредя всичките, но вероятно ще схванете патерна. Това са хора, които имат различни мнения, но не скачат лесно на обобщенията, спазват що годе добър тон та човек може да обмени информация и да научи нещо ново. Тука има една уловка и тя е свързана с дефиницията за информация. Информация са само НОВИ факти, които не знаете. Ако аз и better сме на едно мнение и той ми каже нещо, което вече знам това не е информация а губене на време. Като се вземе предвид, че дори и да обменяте 100% нови факти, каналите за информация имат капацитет и така или иначе сте лимитиран колко информация можете да обмените във времето, като помислите чисто логично (това е нещото, за което говорите и се надявам да го можете) , ще стигнете до извода, че имате повече полза да спорите с хора на различно от Вашето мнение отколкото да си изливате душата и човека срешу Вас да е съгласен на 100%. Това, че Dury, не е съгласна с това което казвам е повече от добре дошло, зашото ми дава инфомация наготово. Надявам се и аз да давам някаква. В този ред на мисли, качеството да можете да изслушате човека отсреща и да обясните своето различно мнение така, че и той да иска да Ви изслуша е индикатор за успех и оттам за интелект. Ако човек е в категорията на комуникиращите, ше получи достъп до повече информация и ще се развива. Лонг търм, дори и да използва само част от обменената инфомация ще прогресира повече от човек , който не допуска комуникация, отрязва достъпа си до информация и трябва да открива сам дори топлата вода. Както се подразбира, индикатора който споменах по-горе е валиден за 2-те страни. Ако се получи комуникация, то и двете страни са на нужното интелектуално ниво. Ако не се получи, значи поне една от страните фейлва и тогава се сравняват повече двойки за да се установи коя е страната с лошата комуникация. Следвайки конфликтите, във форума има рязка граница между комуникиращи и некомуникиращи. От едната страна са хора като изброените по-горе. Вие за съжаление сте от другата страна на хайперплейн-а, където са Бонка. обратния лорд и самия със себе си, т.е. хора които всичко знаят и отказват комуникация. Отказа от комуникация е единственото обяснение защо бихте започнали поста си с "мисловната ви дейност куца", "трудно възприемате цифри" и подобни.
                Ако мога да Ви помогна с обобщението: така и така не сте в позиция да обидите когото и да е, поне не си режете комуникацията.

Надявам се да откриете някаква логика в горното. Ако не откривате, това е ОК.

Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                Пп Понеже жена ми е в СУ в 1 от желаните факултети мога да ти кажа че децата всяка година затъпяват... може и по-добрите да отиват в чужбина все повече също така и у нас да остава плявата или пък средното образование да е понижило нивото сериозно.... дори и да е последното на Запад в държавно училище особено с демографаските особености не е по-добре. А както си посочил и за Щатите - за добро училище трябва да живееш на скъпо място. А скъпо място за нашите келнери и болногледачки е нула вероятност. За сметка на това 73-то в Гоцето е достъпно за всяка чистачка в Лидъл само срещу 300-400-500 евро наем.....
                Колега, тука ме загубихте. Нали до предишната страница твърдяхте, че децата в България са по-умни, училищата са по-добри и затова бием по олимпиади де кой сварим ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Какви неща пишеш ,че чак ме плашиш ? Какъв хладилник за 3к $ ,аз ти пиша за София ? Купих наистина хладилник ама за около 900 лв. ,фурна 500 лв. котлон 400 лв. Смених плочките в баните, но ги купих на промоция и дори писах във форума ,че един голям магазин беше направил страхотни намаления за италиански и испански плочки. Дори и линкове пусках тук за да се възползват хората. Кухнята отново си поръчах на промоция и не струваше повече от 5000 лв. Какви чудесии пишеш не знам. Виж, след този инфлационен удар ще се наложи да им вдигна цената на наема ,но при мен за жалост ще е след две години защото до тогава имам сключен договор в който не мога да им променя условията. Цените в България не са като в щатите или Швейцария

Коментар

Е как 30к при това в лева ? Само хладилника е $3к . фурна + куктоп $5 до 7к, плот $2 до 4к само материала, Шкафове, $20к ( на евтинко), Дотук са към $30к и не съм сложил труд $25к, плочки сигурно поне 3к, мивки, ъпдейт на тоците че предишното табло беше за по нисък товар, да вдигнат таван нагоре , че имаше някакви малоумни вградени лампи и за да ги направят са свалили височината на цялата кухня, филтър за вода с незнам си какви лампи и добавки , че иначе водата е много чиста и е вредна. Това са само финксираните. ако почне да се смятат маси столове и т.н не ми се мисли. В България колкото и да е по евтино да е наполовина. Уредите даже май ше са и по-скъпи. Може би има разлика заради майсторите, тука трябва да имат лиценз зашото всичко е по код. На тия самоуките им викат handyman и са по-евтини , ма ако се набуташ 30к за уреди и материали едва ли ше извикаш хендиман за да спестиш 5-10к от труд
                    Какви неща пишеш ,че чак ме плашиш ? Какъв хладилник за 3к $ ,аз ти пиша за София ? Купих наистина хладилник ама за около 900 лв. ,фурна 500 лв. котлон 400 лв. Смених плочките в баните, но ги купих на промоция и дори писах във форума ,че един голям магазин беше направил страхотни намаления за италиански и испански плочки. Дори и линкове пусках тук за да се възползват хората. Кухнята отново си поръчах на промоция и не струваше повече от 5000 лв. Какви чудесии пишеш не знам. Виж, след този инфлационен удар ще се наложи да им вдигна цената на наема ,но при мен за жалост ще е след две години защото до тогава имам сключен договор в който не мога да им променя условията. Цените в България не са като в щатите или Швейцария

Коментар

Е как 30к при това в лева ? Само хладилника е $3к . фурна + куктоп $5 до 7к, плот $2 до 4к само материала, Шкафове, $20к ( на евтинко), Дотук са към $30к и не съм сложил труд $25к, плочки сигурно поне 3к, мивки, ъпдейт на тоците че предишното табло беше за по нисък товар, да вдигнат таван нагоре , че имаше някакви малоумни вградени лампи и за да ги направят са свалили височината на цялата кухня, филтър за вода с незнам си какви лампи и добавки , че иначе водата е много чиста и е вредна. Това са само финксираните. ако почне да се смятат маси столове и т.н не ми се мисли. В България колкото и да е по евтино да е наполовина. Уредите даже май ше са и по-скъпи. Може би има разлика заради майсторите, тука трябва да имат лиценз зашото всичко е по код. На тия самоуките им викат handyman и са по-евтини , ма ако се набуташ 30к за уреди и материали едва ли ше извикаш хендиман за да спестиш 5-10к от труд
                      Те в Слатина и Люлин такива екстри у дома нямат. Една боя и балатум - и кой откъде е.

Коментар

Джони най-вероятно и до Мавриций не си ходил / аз също засега не съм, но ми е в плановете някога евентуално / защото той е в Южното полукълбо и макар да е топло място вече водата отива към хладна... като за подобно място / не е ок 1-2 часа на 24-5 градуса по коралите/. Има места на които водата целогодишно е 28-30 градуса....
                        Та ако беше ходил щеше да си наясно, че нашето лято там е студеният сезон....:-)
                        Жонката ходи когато и където го заведе erastes-а. Студено, топло, солено, сладко, море, планина, не е важно.
                        Last edited by BONI; 23.05.2022, 17:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Не ходя на нашето море по обясними причини. А за много от дестинациите, които съм обиколил, ти даже не си чувала.
                          Джони най-вероятно и до Мавриций не си ходил / аз също засега не съм, но ми е в плановете някога евентуално / защото той е в Южното полукълбо и макар да е топло място вече водата отива към хладна... като за подобно място / не е ок 1-2 часа на 24-5 градуса по коралите/. Има места на които водата целогодишно е 28-30 градуса....
                          Та ако беше ходил щеше да си наясно, че нашето лято там е студеният сезон....:-)
                          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 23.05.2022, 16:14.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Не ходя на нашето море по обясними причини. А за много от дестинациите, които съм обиколил, ти даже не си чувала.
                            Похвали се кога беше по гръцките острови. Или балеарските, или италианските. Барем на Миконос не отиде ли, там има много като тебе. Едно време по Капри са ходили.

Коментар

Ти нали уж не обичаше да ходиш на море, хепиендинг ли ще предлагаш в Мавриций? Ама с битхуйна нема да сбъркаш, т'ва ти е играта! Загубите от акциите ще ти се видят трохички!

Коментар

Ти нали уж не обичаше да ходиш на море, хепиендинг ли ще предлагаш в Мавриций? Ама с битхуйна нема да сбъркаш, т'ва ти е играта! Загубите от акциите ще ти се видят трохички!
                                Той уж и в Германия щеше да се мести, но явно е отложил (топлата детска не се напуска лесно, особено на тази "крехка" възраст)

Коментар

Working...
                                X